Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hadislere göre boşanma (2 Kullanıcı)

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
Hangi kadın, (boşamayı istemeyi gerektirici bir zorluk olmaksızın kocasından (kendisini veya kumasını) boşamasını isterse, Cennet'in kokusu ona haram olur!"

selamun aleykum,
arada sevgi kalmamissa yada hic olmamissa dami gerektirici bi sebeb degil?

tahsin33

Kayıtlı Kullanıcı
zarife_76,
Aleykümselam,
Boşamayı istemeyi gerektirici bir zorluk dikkat ederseniz çok geniş bir kavram evlilik kurumu Çekilmez bir yaşam biçimine dönüşmüşse sevgide olsa devam etmenin bir anlamı yok bu konuda en iyi karar verici kişinin kendisidir. Tabi günümüzün sudan bahanelerini düşünürsek hadisin daha da anlamlı olduğunu görebiliriz.

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
zarife_76,
Aleykümselam,
Boşamayı istemeyi gerektirici bir zorluk dikkat ederseniz çok geniş bir kavram evlilik kurumu Çekilmez bir yaşam biçimine dönüşmüşse sevgide olsa devam etmenin bir anlamı yok bu konuda en iyi karar verici kişinin kendisidir. Tabi günümüzün sudan bahanelerini düşünürsek hadisin daha da anlamlı olduğunu görebiliriz.

yanlis anladiniz beni
diyorumki eger eslerden biri sevmiyorsa bu da ayrilmak icin yeterli gerekcemidir.
kadin ayriligi isterse cennetin kokusunu ona haram diye yazilmis, eger kadin sevmiyorda ayrilmak istiyorsa biraz bunu aciklarmisiniz? ve yazilanlari biraz kolay turkce yazarsaniz anlamakta gucluk cekiyorum bir zahmet tesekkurler

tahsin33

Kayıtlı Kullanıcı
zarife_76,
Bahsettiğiniz sevgisizlik yada eşini sevmeme onlar için hayatı çekilmez hale getiriyorsa sanırım bir haklı gerekçe olur din insanların huzurunu bozmak için gelmemiştir.

Benim bahsettiğim en küçük bahaneyi sevgisizlik olarak görmek. Örneğin kişiler için önemli sayılan bir günün unutulması gibi.

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ikide bir ayni soruyu soruyorum kusura bakmayin
bana acik olarak sunu diyebilrimsiniz bir bayan bosanmayi isteyebilirmi esini sevmiyorsa.
bikac kisi bunun dinimizce yeri olmadigini soyledi.
tesekkur ederim selamun aleykum

tahsin33

Kayıtlı Kullanıcı
zarife_76
Hadislere göre boşanma bölümünde
Bölüm 7 Hadis no 2276 bir bedel karşılığında boşanma konusu işlenmişti incelerseniz sorduğunuz sorunun cevabı orada bizler sadece burada bilgi aktarımı yapıyoruz bizi hakim konumuna taşıyıp karar verici gibi görmeyin
burada yazdıklarımız İslam hükümleri.
İçinde yaşadığımız devletin kanun ve nizamlarına uymak ve haklarımızı bu yasalar içerisinde aramak zorundayız.
Saygılarımla

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum bakin benim bu yazilari anlamam guc oluyor anlayamiyorum acikcasi
o yuzden sizden kolay turkce olarak soruma cevap istemistim iyi aksamlar selamun aleykum

tahsin33

Kayıtlı Kullanıcı
zarife_76,
Aleykumselam,
Siz nerde yaşıyorsunuz, yurt dışında iseniz mutlaka iyi türkçe bilen biri size yardımcı olur.

fadimem

Kayıtlı Kullanıcı
yüzdeki yada vücuddaki morarma yada darp izi

boşandım ben ve gecmiste olan bbir konu ile ilgili bana dinimiz ne diyor anlatırmısınız

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum evet yurtdisi ilginiz icin tesekkurler iyi aksamlar

tahsin33

Kayıtlı Kullanıcı
fadimem,
Değerli kardeşim insanlarımız dini asıl kaynağından öğrenmeyip kulaktan dolma bilgiler ile yaşarsa sonuç sizin bahsettiğiniz gibi olur Yeni hayatınızda İnşaallah böyle üzücü olaylarla bir daha karşılaşmazsınız. Peygamber efendimizin bu konudaki görüşünü aşağıdaki hadiste göreceksiniz.

KADINLARI DÖVME YASAĞI HAKKINDA

Bize Muhammed b. Ah m e d b. Ebi Halef haber verip (dedi ki), bize Süfyan, ez-Zühri'den, (O) Ubeydullah b. Ab-dillah'tan, (O da) İyâs b. Abdillah b. Ebi Zübâb'dan, (naklen) rivayet etti ki, O şöyle dedi: (Bir gün) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem); "Allah'ın kadın kullarını dövmeyin!" buyurdu. Bir müddet sonra Ömer ibnu'l-Hattab, Rasulullah'a (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) gelip; "(Kadınlar) kocalarına karşı cüretkâr oldu!" dedi. (Resulullah) da onlara, (kadınlarını) dövme hususunda izin verdi. Bu sefer birçok kadın, kocalarını şikayet etmek üzere Rasulullahın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hanımlarını dolaştı. -Bundan sonra (İyâs) sözüne şöyle devam etti.- Bunun üzerine Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Hakikaten birçok kadın, kocalarını şikayet etmek üzere Muhammed'in hanımlarını dolaşmıştır. Bu (şikayet edilen kocalar) sizin hayırlılarınız hiç değildirler!"

SÜNEN-İ DARİMİ
Nikah bölümü
Bölüm 34 Hadis no 2225

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt