Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hadisi şeriflerle ve ayatlerle meleklerrrr (1 Kullanıcı)

sedannur38

Kayıtlı Kullanıcı
HADİS-İ ŞERİFLER

“Yeryüzünde Allah'ın seyyah melekleri vardır. Onlar ümmetimin selâmını (anında) bana ulaştırırlar.” (Nesei, Sehv, 46)

(Şüphesiz ki, Allah’ın yeryüzünde (devriye) gezen melekleri vardır. Ümmetimin yaptıkları duaları ve gönderdikleri selamları, onlar bana ulaştırırlar.)

(Melekten gelen ilham, islamiyet’e uygun olur. şeytandan gelen vesvese, islamiyet’ten ayrılmaya sebep olur.) [Sünen-i Tirmizî]

(Melekler, insanlara iyilik öğreten kimselere dua ederler.) [Tirmizi]

(Din kardeşinin bir işini yapana binlerce melek dua eder.) [İbni Mace]

(Yatağa abdestli yatan kimse için, o gece bir melek sabaha kadar, “Ya Rabbi, bunu affet” diye dua eder.) [Hakim]

(Bana salevat getirenin, günahlarının affolması için melekler dua eder.) [Ey oğul ilmihali]

(Allahü teâlânın zikredildiği yerlere, melekler rahmet saçar.) [Ebuşşeyh]

(Kur’an-ı kerimi hatmedene 60 bin melek dua eder.) [Hazinet-ül-esrar, Deylemi]

Oruçlunun yanında oruçsuzlar yiyince, melekler, oruçluya dua eder. [Tirmizi]

(Bir kimse, uygunsuzluk yapmadıkça, namaz kıldığı yerden ayrılıncaya kadar, melekler, “Ya Rabbi, buna rahmet et” diye dua ederler.) [Nesai]

(Cers [çan, çıngırak] bulunan odaya rahmet melekleri girmez.) [Nesai]

(Canlı resmi, köpek ve cünüp bulunan yere rahmet melekleri girmez.) [Nesai]

(Sarhoş olan kimseye rahmet melekleri yaklaşmaz.) [Bezzar]

(Akraba ziyareti yapmayan kimselerin bulunduğu yere rahmet melekleri gelmez.) [Taberani]

(Heykel [ve her çeşit insan ve hayvan biblosu] bulunan odaya rahmet melekleri girmez.) [Müslim]

Şeyh-ül-İslam Ahmet ibni Kemal efendi hazretleri buyuruyor ki:
(Mizmarları kırmak için gönderildim) hadis-i şerifi, (Her çeşit çalgıyı yasak etmekle emrolundum) demektir. (Kırk hadis)

AYETLER

(Ahirete inanmayanlar, meleklere dişilerin adlarını takıyorlar.) [Necm 27]

(Rabbiniz oğulları size ayırdı da, kendisi için kız olarak melekleri mi edindi?) [İsra 40]

(Putperestlere de ki: Kızlar Rabbinin de erkekler onların mı? Yoksa biz melekleri onların gözü önünde kız olarak mı yarattık?) [Saffat 149,150]

O zaman sen, mü'minlere şöyle diyordun: İndirilen üç bin melekle Rabbinizin sizi takviye etmesi, sizin için yeterli değil midir? [Ali İmran,124]

Evet, siz sabır gösterir ve Allah'tan sakınırsanız, onlar (düşmanlarınız) hemen şu anda üzerinize gelseler, Rabbiniz, nişanlı beş bin melekle sizi takviye eder. [Ali İmran,125]

Melekler yüzlerine ve arkalarına vurarak ve "Tadın yakıcı cehennem azâbını" (diyerek) o kâfirlerin canlarını alırken onları bir görseydin! [Enfal,50]

Peygamber, Rabbi tarafından kendisine indirilene îmân etti, mü'minler de (îmân ettiler). Her biri Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine îmân ettiler. "Allah'ın peygamberlerinden hiçbiri arasında ayırım yapmayız. İşittik, itâat ettik. Ey Rabbimiz, affına sığındık! Dönüş sanadır" dediler. [Bakara,285]

Gök gürültüsü Allah'ı hamd ile tesbih eder. Melekler de O'nun heybetinden dolayı tesbih ederler. Onlar, Allah hakkında mücâdele edip dururken O, yıldırımlar gönderip onlarla dilediğini çarpar. Ve O, azâbı pek şiddetli olandır. [Ra'd,13]

Gökleri ve yeri yaratan, melekleri ikişer, üçer, dörder kanatlı elçiler yapan Allah'a hamdolsun. O, yaratmada dilediği arttırmayı yapar. Şüphesiz Allah, her şeye gücü yetendir. [Fatır,1]

Ey îmân edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab'a ve daha önce indirdiği kitaba îmân (da sebat) ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyâmet gününü inkâr ederse tam mânâsıyla sapıtmıştır. [Nisa,136]

Kendilerine yazık eden kimselere melekler, canlarını alırken: "Ne işde idiniz!" dediler. Bunlar: "Biz yeryüzünde çaresizdik" diye cevap verdiler. Melekler de: "Allah'ın yeri geniş değil miydi? Hicret etseydiniz ya!" dediler. İşte onların barınağı cehennemdir; orası ne kötü bir gidiş yeridir. [Nisa,97]

Melekler hakkında dini kaynaklara dayanan, daha birçok ayetler ve hadisler mevcuttu

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
meleklerin varlıklarını inkar eden yoktur sanrım bu site de,neden özellikle meleklerle ilgili hadis ve ayetler seçtiniz anlamadım?alternatif hadis metodolojisi die bir kitap var.prof.m.hayrı kırbaşoğlu,bence okumanızda çok büyük yarar var.her hadis'i sahih die almamak gerekir.eğer okursanız o kitabı daha ii anlarsınız beni.malesef islam dünyası hurafe ve bid'at larla yozlaştırılmıştır,ve bundan çoğumuzun haberi bile yok.
"Kur’an-ı kerimi hatmedene 60 bin melek dua eder"bişey sormak istiyorum.kur-an'ı kerim sevap almak için mi okunmalı yoksa öğüt almak için mi?
sevgili kardeşim amacım tenkit etmek değildir umarım yanlış anlamazsınız,sadece birşeyler paylaşmak adına yazdım bunları.Allaha emanet olun.

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
meleklerin varlıklarını inkar eden yoktur sanrım bu site de,neden özellikle meleklerle ilgili hadis ve ayetler seçtiniz anlamadım?alternatif hadis metodolojisi die bir kitap var.prof.m.hayrı kırbaşoğlu,bence okumanızda çok büyük yarar var.her hadis'i sahih die almamak gerekir.eğer okursanız o kitabı daha ii anlarsınız beni.malesef islam dünyası hurafe ve bid'at larla yozlaştırılmıştır,ve bundan çoğumuzun haberi bile yok.
"Kur’an-ı kerimi hatmedene 60 bin melek dua eder"bişey sormak istiyorum.kur-an'ı kerim sevap almak için mi okunmalı yoksa öğüt almak için mi?
sevgili kardeşim amacım tenkit etmek değildir umarım yanlış anlamazsınız,sadece birşeyler paylaşmak adına yazdım bunları.Allaha emanet olun.

sevgili kardeşim ilginden dolayı teşekür ederim bu sadece melekleri ne kadar tanıyorsunuz konunun devamıydı.bir yerde okudum ve sizlerle paylaşmak istedim kib selametle ve duayla ....

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
kusura bakmayın kardeşim ben yanlış anlamışım,ama kitabı okumanızı tavsiye ederim yine de,belki vesile oluruz :) Allaha emanet olun.

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Konu için Allah razı olsun....

Meleklerin duası üzerinize olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt