Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hadis Gerçeği ; (1 Kullanıcı)

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Her zaman hazırız efendim.Sizi kutlarım...

sağolun allah c.c razı olsun hepinizden.burada olmasaydım bana yol gösteren teselli veren büyüklerim,can arkadaşlarım olmasaydı allah biliyor ya çok kötü durumda olurdum.sizlerin sayesinde ve tabiki rabbimin yardımıyla ayaktayım.teşekkürler hepinizi seviyorum iyiki varsınız,değerli insanlar...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Kur'an-ı Kerim yaşayan KİTAPTIR... Unutmayın KURANIN yaşamı yanlış anlaşılırsa.. BİLDİRİM dediğimiz Hadis emredilir veya Gerçek Müceddidler tarafından ilan edilir...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
hadis okumaya bende korkuyorum ya yanlışsa diye düşünürsem diye?
bunun da kolayını buldum aslında kalbim dogrusunu buluyor , diyorum bu sefer insanlar inamıyor
yılan örneği... bir hadiste nerde bulursanız öldürün sizin düşmanınız diyor
bir hadiste üç gün mühlet verin o mahluktur (hemen öldürmek yok) bu daha insancıl dogru yani biraz araştırmacı olmak lazım
ki asıl olan Sevgili Resul o kadar merhametli, şevkatli, o kadar insancıl akıl ve mantık dairesi öncesinde ve sonrasında da böyle olan biri
aklı ile hareket etmediğine göre yani yanlış söz çıkmaz benden diyor, çünkü Allah c.c onu hep destekliyor
Öyle ise??? çıkar zihniyetler oyun oynuyor ve harika olan şey Kur-an bozulmuyor çünkü ilim ve bilim onu destekliyor
Yani hakikat her an, açıga çıkıyor
banane bunlardan? ben çok özledim Rabbimi bırakın baharı seyredeyim
Rabbim inşallah yanlış söz çıkmadı benden sonra azap çekiyorum
kendini aşagıya çek, aşagılara hiçlige çek (tamam inşallah) unutmam

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
namaz kılmak üzere ayrılıyorum müsadenizle... sonra muhakkak sorularım olacaktır... görüşmek üzere selametle dua ile...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Sözlere şapka çıkarıp saygı ile eğiliyorum... İyi ki varsınız ...Rabbim C.C. sana şükürler olsun...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar sizlere bir kaç satırla , Muhammed Mustafa A.S. Efendimizin HADİS 'leri ile bilgi aktarmakta yarar görüyorum...;
Öncelikle bu konuyu KUR'AN-I KERİM 'in ışığı altında incelemeliyiz...
Yani KUR'AN-I KERİM ana kaynağımız ;Allah C.C. nun Kelamı olup yine Allah C.C. nun koruması altındadır...
Allah C.C. KUR'AN-I KERİM 'i Muhammed Mustafa A.S. 'a İNSANLIĞA tebliğ maksadı ile teslim etmiştir...
Peygamber A.S. Efendimizde hem kayıt altına aldırmış ve emniyetle yazılıp çoğaltılmasını temin etmiş layığı ile yazılı aktarmıştır....
Zaten Bu konu Allah C.C. nun da koruması altında dır...

Şimdi KUR'AN-I KERİM 'in insanlara aktarılması ve öğretilmesi hususuna geçelim..
İşte burada Peygamber Efendimiz KUR'AN-I KERİM 'i öğretmede bazen Allah C.C. dan yardım almıştır...
Örneğin ;Abdest alma...Allah C.C. dan öğrenip, Cebrail A.S. tarafından da talim edilerek ...Abdest almayı, Namaz Kılmayı,Dua okumayı ....şekli ve yapılma metodunu öğrenip ...İnsanlara doğrusunun nasıl olacağını anlatmış ,öğretmiş ve talim ettirmiştir...

Şimdi ...İşte bu tarzda aldığı bilgileri Allah C.C. dan aldığı veya Cebrail A.S. dan talim ederek öğrendiği yardımcı bilgileri İnsanlara aktarmış tır...
Kur'an -ı Kerimde yazılı olup ta anlaşılmasında veya ifasında zorluk çekilen ayetlerin açıklaması gene Allah C.C. tarafından Peygamber efendimize öğretilmiş ...
Bu aktarımlar HADİS adı ile ortaya çıkmıştır...
Maksadı KUR'AN-I KERİM 'in doğru anlaşılmasını sağlamak ve doğru uygulamak ...
Sizlere acizane bilgim ile arz etmek istedim.
Yanlıştan Allah C.C. na sığınırım....
Selamlar....

Güncellensin istemiştim.

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
"Ölülerinize "Lâ ilâhe illallah"ı telkin edin!"

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellemin oğlu ibrahim can çekişiyordu. Onu o hâlde görünce gözleri yaşardı.

"Ey Allahın Resûlü! Sende mi?" diye soran sahabîye şöyle buyurdu:

"Bu bir merhamet eseridir. Göz yaşarır kalb hüzünlenir fakat biz yine de Rabbimizin hoşnut olacağı şeyi söyleriz" diye cevap verdi.

Sonra da: "Ey ibrahim! Biz senin ayrılışından dolayı çok üzgünüz" dedi.

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
"Kim bir mezar kazarsa Allah ona cennette bir köşk bina eder.

Kim bir cenaze yıkarsa annesinden doğduğu günki gibi tüm günahlarından sıyrılır.

Kim bir ölüyü kefenlerse Allah ona cennet giysilerinden bir giysi giydirir.

Kim yaslı bir kimseye taziyette bulunursa Allah ona takva elbisesi giydirir ruhlar içinde onun ruhuna da merhamet edilir.

Kim başına bir musibet gelen kişiyi teselli ederse Allah ona cennet giysilerinden dünyada pahası biçilmez iki elbise giydirir.

Kim cenazenin ardından gidip de gömülünceye kadar beklerse Allah ona üç kırat sevap verir. O üç kırattan sadece bir tanesi Uhud dağından büyüktür.

Kim bir yetimi ya da bir dulu koruyup gözetirse Allah onu gölgesinde gölgelendirir ve cennetine girdirir."

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
"Mümin can çekişirken rahmet melekleri beyaz bir ipekle gelip "Haydi sen Allahtan Allah da senden razı olarak doğru Allahın rahmetine ve cennetine sana kızgın olmayan Rabbe doğru çıkıp gidiver" derler.

Bunun üzerine misk gibi güzel bir koku saçarak çıkar melekler onu birbirlerine verirler. Gök kapılarına el üstünde getirirler ve derler ki "Yerden size gelen bu koku ne kadar da ferahlatıcı!"

Sonra onu mümin ruhların yanına götürürler. Onlar sizden birinizin gurbette olan yakınına kavuştuğu zaman duyduğu sevinci duyarlar.

Yanına gelip sorarlar: "Fülan ne yaptı fülan ne âlemde?"

Cevap verirler: "Bırakın onu o dünya zevkine dalmıştı."

Gelen ruh: "O öldü size hâlâ gelmedi mi?" der.

"Öyleyse o Haviye cehennemine götürüldü" derler.

Kâfir can çekişirken azap melekleri ellerinde bir kamçı ile gelirler ve derler ki:

"Haydi sen Rabbine karşı kızgın ve Rabbin de sana karşı kızgın olarak Allahın azabına doğru çıkıver."

O da leş kokusundan daha kötü bir koku içinde Allahın azabına doğru çıkar. Sonunda arzın kapısına iletirler.

"Ne kötü bir koku!" diyerek onu kâfirlerin ruhlarının bulunduğu yere götürürler."

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
2013dinirs.jpg

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Hasan ...Hüseyin Efendilerimiz...Muhammed Mustafa A.S. 'ı yanındadırlar ...biliniz ki rahat edesiniz...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar sizlere bir kaç satırla , Muhammed Mustafa A.S. Efendimizin HADİS 'leri ile bilgi aktarmakta yarar görüyorum...;
Öncelikle bu konuyu KUR'AN-I KERİM 'in ışığı altında incelemeliyiz...
Yani KUR'AN-I KERİM ana kaynağımız ;Allah C.C. nun Kelamı olup yine Allah C.C. nun koruması altındadır...
Allah C.C. KUR'AN-I KERİM 'i Muhammed Mustafa A.S. 'a İNSANLIĞA tebliğ maksadı ile teslim etmiştir...
Peygamber A.S. Efendimizde hem kayıt altına aldırmış ve emniyetle yazılıp çoğaltılmasını temin etmiş layığı ile yazılı aktarmıştır....
Zaten Bu konu Allah C.C. nun da koruması altında dır...

Şimdi KUR'AN-I KERİM 'in insanlara aktarılması ve öğretilmesi hususuna geçelim..
İşte burada Peygamber Efendimiz KUR'AN-I KERİM 'i öğretmede bazen Allah C.C. dan yardım almıştır...
Örneğin ;Abdest alma...Allah C.C. dan öğrenip, Cebrail A.S. tarafından da talim edilerek ...Abdest almayı, Namaz Kılmayı,Dua okumayı ....şekli ve yapılma metodunu öğrenip ...İnsanlara doğrusunun nasıl olacağını anlatmış ,öğretmiş ve talim ettirmiştir...

Şimdi ...İşte bu tarzda aldığı bilgileri Allah C.C. dan aldığı veya Cebrail A.S. dan talim ederek öğrendiği yardımcı bilgileri İnsanlara aktarmış tır...
Kur'an -ı Kerimde yazılı olup ta anlaşılmasında veya ifasında zorluk çekilen ayetlerin açıklaması gene Allah C.C. tarafından Peygamber efendimize öğretilmiş ...
Bu aktarımlar HADİS adı ile ortaya çıkmıştır...
Maksadı KUR'AN-I KERİM 'in doğru anlaşılmasını sağlamak ve doğru uygulamak ...
Sizlere acizane bilgim ile arz etmek istedim.
Yanlıştan Allah C.C. na sığınırım....
Selamlar....

Güncellemek istedim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt