Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HADİS BAHÇESİ(Sevgili peygamberimizin şefaatine nail olmak temennisiyle..) (1 Kullanıcı)

hilye

Kayıtlı Kullanıcı
Sel.al.arkadaşlar Kuran'ı Kerim tanıma adına vs..bir çok forumlar açılmış fakat hadisi şerifle alakalı rastlamadım.Acaba var da ben mi rastlamadım bilemiyorum.Daha önce böyle bir forum açan varsa şayet ben bu konuda yeni bir hatırlatma yapmış olayım inş.Varsa bu konuda forum açmış olan hakkını helal etsin.

Ben diyorum ki;Sevgili Peygamberimizin o güzel hadisi şeriflerini öğrenelim.Muhakkak bildiklerimiz vardır ama bir o kadar hiç duymadıklarımızda vardır.

Biliyoruz ki iman olmadan hiç bir şey olmaz,bir kimsenin imanı yoksa yaptığı onca ibadet neye yarar ki..Bu sebeple öncelikle iman konulu hadisi şeriflerden başlamayı uygun buldum.İslamın şartlarında ki sıraya göre gidersek te bu böyle olacaktır.

Şimdiden forma destek olacak arkadaşlardan Allah razı olsun.Hadis bilenler paylaşsın ki bilmeyenlerde öğrenerek faydalanmış olsunlar..

Ben bir hadisle başlamış olayım.

Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kim: `Rab olarak Allah`ı, din olarak İslam`ı, Resul olarak Hz. Muhammed`i seçtim (ve onlardan memnun kaldım)` derse cennet ona vacib olur".

:
Ebu Sa`id ibnu Malik'den rivayet edilmiştir.

hilye

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HADİS BAHÇESİ(Sevgili peygamberimizin şefaatine nail olmak temennisiyle..)

"Basra`da kader üzerine ilk söz eden kimse Mabed el-Cüheni idi. Ben ve Humeyd ibnu Abdirrahman el-Himyeri, hac veya umre vesilesiyle beraberce yola çıktık. Aramızda konuşarak, Ashab`tan biriyle karşılaşmayı temenni ettik. Maksadımız, ondan kader hakkında şu heriflerin ettikleri laflar hususunda soru sormaktı. Cenab-ı Hakk, bizzat Mescid-i Nebevi`nin içinde Abdullah İbnu Ömer (ra)`la karşılaşmayı nasib etti. Birimiz sağ, obürümüz sol tarafından olmak üzere ikimiz de Abdullah (ra)`a sokuldu. Arkadaşımın sözü bana bıraktığını tahmin ederek, konuşmaya başladım: "Ey Ebu Abdirrahman, bizim taraflarda bazı kimseler zuhur etti. Bunlar Kur`an-ı Kerim`i okuyorlar. Ve çok ince meseleler bulup çıkarmaya çalışıyorlar," Onların durumlarını beyan sadedinde şunu da ilave ettim: "Bunlar, "kader yoktur, herşey hadistir ve Allah önceden bunları bilmek iddiasındalar." Abdullah (radıyallahu anh): Onlarla tekrar karşılaşırsan, haber ver ki ben onlardan beriyim, onlar da benden beridirler" Abdullah İbnu Ömer sozünü yeminle de te`kid ederek şöyle tamamladı: "Allah`a kasem olsun, onlardan birinin Uhud dağı kadar altını olsa ve hepsini de hayır yolunda harcasa kadere inanmadıkça, Allah onun hayrını kabul etmez! Sonra Abdullah dedi ki: Babam Ömer İbnul-Hattab (ra) bana şunu anlattı: "Ben Hz. Peygamber (sav) yanında oturuyordum. Derken elbisesi bembeyaz, saçları simsiyah bir adam yanımıza çıkageldi. Üzerinde, yolculuğa delalet eder hiçbir belirti yoktu. Üstelik içimizden kimse onu tanımıyordu da. Gelip Hz. Peygamber (sav)`in önüne oturup dizlerini dizlerine dayadı. Ellerini bacaklarının üstüne hürmetle koyduktan sonra sormaya başladı: Ey Muhammed! Bana İslam hakkında bilgi ver! Hz. Peygamber (sav) açıkladı: "İslam, Allah`tan başka ilah olmadığına, Muhammed`in O`nun kulu ve elçisi olduğuna şehadet etmen, namaz kılman, zekat vermen, Ramazan orucu tutman, gücün yettiği takdirde Beytullah`a haccetmendir." Yabancı:"Doğru söyledin" diye tasdik etti. Biz hem sorup hem de söyleneni tasdik etmesine hayret ettik. Sonra tekrar sordu: "Bana iman hakkında bilgi ver?" Hz. Peygamber (sav) açıkladı. "Allah`a, meleklerine, kitablarına, peygamberlerine, ahiret gününe inanmandır. Kadere yani hayır ve şerrin Allah`tan olduğuna da inanmandır." Yabancı yine: "Doğru söyledin!" diye tasdik etti? Sonra tekrar sordu: "Bana ihsan hakkında bilgi ver?" Hz. Peygamber (sav) açıkladı: "İhsan Allah`ı sanki gözlerinle görüyormuşsun gibi Allah`a ibadet etmendir. Sen O`nu görmesen de O seni görüyor." Adam tekrar sordu: "Bana kıyamet(in ne zaman kopacağı) hakkında bilgi ver?" Hz. Peygamber (sav) bu sefer: "Kıyamet hakkında kendisinden sorulan, sorandan daha fazla birşey bilmiyor!" karşılığını verdi. Yabancı: "Öyleyse kıyametin alametinden haber ver!" dedi. Hz. Peygamber (sav) şu açıklamayı yaptı: "Köle kadınların efendilerini doğurmaları, yalın ayak, üstü çıplak, fakir (Müslim`in rivayetinde fakir kelimesi yoktur) davar çobanlarının yüksek binalar yapmada yarıştıklarını görmendir." Bu söz üzerine yabancı çıktı gitti. Ben epeyce bir müddet kaldım. (Bu ifade Müslim`deki rivayete uygundur. Diğer kitaplarda "Ben üç gece sonra Hz. Peygamber (sav)`la karşılaştım" şeklindedir) Hz. Peygamber (sav) Ey Ömer, sual soran bu zatın kim olduğunu biliyor musun? dedi. Ben: "Allah ve Resulü daha iyi bilir" deyince şu açıklamayı yaptı: "Bu, Cebrail aleyhisselamdı. Size dininizi öğretmeye geldi."

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. Peygamber (sav)`a Necid ahalisinden bir adam geldi. Saçları karışıktı. Kulağımıza sesinin mırıltısı geliyordu, ancak ne dediğini anlayamıyorduk. Hz. Peygamber (sav)`e iyice yaklaşınca gördük ki, İslam`dan soruyormuş. Hz. Peygamber (sav): "Gece ve gündüzde beş vakit namaz" demişti ki adam tekrar sordu: "Bu beş dışında bir borcum var mı?" Hz. Peygamber (sav): "Hayır ancak istersen nafile kılarsın" dedi. Hz. Peygamber (sav): "Ramazan orucu da var" deyince adam: Bunun dışında oruç var mı? diye sordu. Hz. Peygamber (sav): "Hayır! Ancak dilersen nafile tutarsın" dedi. Hz. Peygamber (sav) ona zekatı hatırlattı. Adam: "Zekat dışında borcum var mı?" dedi. Hz. Peygamber (sav): "Hayır, ama nafile verirsen o başka!" dedi. Adam geri döndü ve gider ayak: "Bunlara ilave yapmayacağım gibi noksan da tutmayacağım" dedi. Hz. Peygamber (sav) da: "Sözünde durursa kurtuluşa ermiştir" buyurdu. Veya "Sözünde durursa cennetliktir" buyurdu. Ebu Davud`da. "Kasem olsun kurtuluşa erer, yeter ki sözünde dursun" şeklinde te`kidli olarak gelmiştir.

Talha İbnu Ubeydillah rivayet etmiştir.

HAYKIRIS_7

Kayıtlı Kullanıcı

HERSEYİN BİR ANAHTARI VARDIR CENNETİN ANAHTARIDA FAKİR VE MİSKİNLERİ SEVMEKTİR.....B)

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı

kim kötü ve çirkin bi iş görürse,onu eliyle düzeltsİN,eger buna gücü yetmiyorsa,diliyle düzeltsin,buna da gücü yetmezse,kalben karşı koysun.Buda imanın en zayıf derecesidir.

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

Sana, arşın altından, cennet hazinelerinden bir söze delalet edeyim mi? Şöyle dersin: "La havle vela kuvvete İlla Billah" (Allah'tan başka ne men edecek ve ne de yapacak bir kuvvet vardır.) O zaman Allah buyurur ki: "Kulum teslim oldu ve selamet buldu."

erguan

Kayıtlı Kullanıcı

S.A

CABİR B. ABDULLAH(R)' DAN RİVAYET EDİLDİĞİNE GÖRE RESULALLAH (S.A.V) ŞÖYLE BUYURDU:
"ZULÜM YAPMAKTAN SAKININ. ÇÜNKÜ ZULÜM KIYAMET GÜNÜNDE ZALİME ZİFİRİ KARANLIK HALİNE GELİR. CİMRİLİKTEN DE SAKININ. ÇÜNKÜ CİMRİLİK SİZDEN ÖNCE YAŞAYAN İNSANLARI, BİRBİRİNİ BOĞAZLAMAYA VE DOKUNULMAZ HAKLARINI ÇİĞNEMEYE GÖTÜRMEK SURETİYLE PERİŞAN ETMİŞTİR."

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

aleyküm selam
Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!"
selamün aleyküm
allah a emanet olun dua ile

goksem

Kayıtlı Kullanıcı

paradise_angel yazdı:
aleyküm selam
Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!"
selamün aleyküm
allah a emanet olun dua ile

Aleykum selam..

nurefsann

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm
"her şeyın bır zekatı vardır bedenın zekatıda oruçtur"

nurefsann

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm
"buyuk gunahların en buyuğu ALLAH'a ortak koşamak ve babaya isyan etmektır"
"başkalarına zarar vermek zarara zararla karşılık vermek yoktur"
"HAYIR OLMAYAN HER SÖZDEN DILINI ÇEK ANCAK BU SAYADE ŞEYTNA GALABE ÇALARSIN" selametle

eeda

Kayıtlı Kullanıcı

esselamu aleyküm
KENDISIYLE ILE SEVINECEGINIZ SEYI SIZE SÖYLIYIM MI?ARANIZDA SELAMI YAYINIZ
IMAN ETMEDIKÇE CENNETE GIREMEZSINIZ BIRBIRINIZI SEVMEDIKÇE GERÇEK MÜ'MIN OLMAZSINIZ.
HER NSAN HATA EDER HATA İŞLEYENLERIN EN HAYIRLISI TEVBE EDENDIR.......
B)RABBIM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUNB)

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

Ebu Hüreyre (Radiyallahü anh)’den rivayet edildiğine göre Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:
“Kim bir müslümandan dünya kederlerinden bir keder giderirse Allah ondan ahiret günü kederlerinden bir keder giderecektir. Kim de müslümanı örterse Allah onu dünya ve ahirette örtecektir. Ve kim bir fakir borçluya kolaylık gösterirse, Allah ona dünyada ve ahirette kolaylık gösterecektir. Kul, (din) kardeşinin yardımında olduğu müddetçe Allah da onun yardımcısıdır. Kim bir yola giderek onda ilim ararsa, bu çalışması sebebi ile Allah ona Cennet’e giden bir yolu kolaylaştıracaktır. Allah’ın evlerinden birisinde toplanıp Kur’an okuyarak onu birbirlerine öğreten her cemaatı melekler ziyaret eder, onların etrafından dönerler, o toplumun üzerine iç huzuru ve rahatı iner, ilahi rahmet onları kaplar, katında bulunan melekler yanında Allah onları (övgü ile) anar. Ameli yüzünden geri kalan bir kimse nesebi (nin şerefi) ile sür’at alamaz.”

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: " Benim misâlimle sizin misâliniz, şu temsile benzer: Bir adam var ateş yakmış. Ateş etrafı aydınlatınca, pervaneler (gece kelebekleri) ve aydınlığı seven bir kısım hayvanlar bu ateşe kendilerini atmaya başlarlar. Adamcağız onları kurtarmaya (mâni olmaya) çalışır. Ancak hayvanlar galebe çalarak çoklukla ateşe atılırlar. Ben (tıpkı o adam gibi) ateşe düşmemeniz için belinizden yakalıyorum, ancak siz ateşe ateşe koşuyorsunuz"

Buhârî, Rikâk 26, Enbiya 40; Müslim, Fezâil 17, (2284); Tirmizî, Emsâl 7, (2877).

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Sel.al.arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun.Gerçekten faydası dokunacaktır inş.Mesela en son yazılan hadisi şerif gerçekten çok etkileyici..Rabbim bunlarla amel etmeyi nasip etsin inş.Hadisi şeriflere bakınca aslında sevap kazanmanın gerçekten de ne kadar kolay olduğu görülüyor biraz gayret inş.hepimiz şefaate nail olacağız..

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Allah`ın benimle gönderdiği ilim ve hidayetin misali, bir araziye düşen yağmur gibidir. (Bilindiği üzere), bazı araziler var, tabiatı güzeldir, suyu kabul eder, bol bitki ve ot yetiştirir. Bir kısım arazi var, münbit değildir, ot bitirmez, ama suyu tutar. Onun tuttuğu su ile Cenab-ı Hakk insanları yararlandırır: Bu sudan kendileri içerler, hayvanlarım sularlar ve ziraat yaparlar. Diğer bir araziye daha isabet eder ki, bu ne su tutar ne ot bitirir. Bu temsilin biri Allah`ın dininde ilim sahibi kılınana delalet eder, böylesini Allah benimle göndermiş olduğu hidayetten yararlandırır; yani hem öğrenir, hem öğretir. Temsilden biri de, buna iltifat etmeyen Allah`ın benimle gönderdiği hidayeti hiç kabul etmeyen kimseye delalet eder

Ravi
:
Ebu Musa Abdullah İbnu Kays el-Eş`ari

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: "Muhakkak ki, en güzel söz Allah`ın kitabıdır. En güzel yol da Muhammed (sav)`in yoludur. İşlerin en kötüsü de dine aykırı olarak sonradan çıkarılanıdır. Size vadedilen mutlaka yerine gelecektir. Siz Allah`ı aciz bırakamazsınız

Ravi
:
İbnu Mes`ud

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Resulullah (sav) şöyle buyurdular: "Kim cemaati(imiz)den bir karış uzaklaşırsa (kendini dine bağlayan) İslam bağını boynundan çıkarıp atmış olur."

Ravi
:
Ebu Zerr

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun
Hz aişe(r.a)rivayet edildi,rasulullah(sav)buyurdu:
"Kur'an'ı ezbarleyerek okuyan hafız kişinin durumu sefere-i kiram olan şerefli,itaatkar ve katip meleklerle beraberdir.
Kuran'ı hafız olmayarak kendisine zor geldiği halde Kuran'ı gözeterek okuyan kimsenin durumuna gelince ,ona iki ecir vardır(kuran'ı okumak ve zorluk ecri)

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

Resulullah (sav) "Allah'tan hakkıyla haya edin!" buyurdular. Biz: "Ey Allah'ın Resulü, elhamdülillah, biz Allah'tan haya ediyoruz" dedik. Ancak O, şu açıklamayı yaptı: "Söylemek istediğim bu (sizin anladığınız haya) değil. Allah'tan hakkıyla haya etmek, başı ve onun taşıdıklarını, batni ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, ölümü ve toprakta çürümeyi hatırlamandır. Kim ahireti dilerse dünya hayatının zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir. Kim bu söylenenleri yerine getirirse, Allah'tan hakkıyla haya etmiş olur."

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt