Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

H1 Domuz Gribi için Önlemler (6 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Bilgidir Ne zaman nerede kullanılacağı hiç belli olmaz Aklınızda bulunsun zararı olmaz benden söylemesi... sabırla okuyunuz
smile.gif

Aşka Mecnun
Selam ve dua ile

SIZDE BILIN.....................

Eczacıbaşı doktorları pazartesi günü hepimizi toplayıp bilgilendirme yaptılar.
Domuz gribi 6 faz denen en yüksek bulaşıcılık sevisiyesine Haziran sonu itibariyle ulaşmış. Bilinen gripten en büyük farkı genç nüfusta etkili , 0-45 yaş . Pandemik virisü'nün anlamı, tüm dünyada çok bulaşı demek. Zaten şu anda varsayılan; tüm grip vakalarının bu şüpheyle ele alınıp, herhangi bir gözden kaçmaya fırsat vermemek için tüm grip tedavilerinin bu yönde başlatılması. Bizim bildiğimiz gibi yüksek ateş şart değil, başta öyle biliniyordu ama; birçoğunda hiç ateş olmadan bulantı ile başlayıp kusma ve ishal olarak devam edip sonra alt solunum yolları sarıyormuş. Bu seyir çok hızlı ilerleyen bir seyir, saatlerle ölçülüyor yani sabah bulantı ile başlayıp akşama grip max düzeye ulaşabiliyor. Ama iyi bir tarafı varsa o da hiç dirençli bir virüs olmaması, suya dayanıklı değil, elini yıkadığında ölüyor mesela. Ama, birbuçuk metreden daha yakın durduğun anda bile bulaşabiliyor insandan insana ve havada 2 ile 24 saat arası asılı kalabiliyor. Sadece destek tedavi (üst solunum yollarını açık tutmak, balgam sörkücü vs) ve dinlenmekle 7 gün içinde vücudu terk ediyor. Çok basit önlemlerlede korunulabiliyor ;
- sık sık elleri ve hatta yüzü yıkamak
- insanlarla öpüşmemek, tokalaşmamak (sadece gülümseyip kafa sallamak neyimize yetmiyor)
- mümkün olduğunca 1,5 m'den yakın durmamak
- yanında pürel vs. alkol içerikli susuz temizleyiciler taşımak (çocukların çantasına mutlaka koy, kullansınlar) - KOLONYANIN HİÇBİR FAYDASI YOK. BU VİRÜSÜ ETKİLEMİYOR BİLE.
- çalıştığın ortamı mümkün olduğunca temiz tutmak , mümkün olduğunca kollektif kullanılan yüzeylere dokunmamak (kapı kolları, asansör düğmesi, koltuk kolları vs.) daha doğrusu bu yüzeylere elle temas etmemek
- kağıt mendil/havlu kullanmak (tek kullanımlık olması çok önemli, evde dahi aynı peçeteyi ikinci kez kullanmayın)
- öksürüp hapşırırken ellerinizle değil kolunuzla kapatın, elle temas edilen her yere bulaştırma riski ortadan kalkar böylelikle
- gribal bir durumunuz olursa -özellikle evde- tek kullanımlık maske takın ve bir kez bile çıkartsanız hemen atın, aynı maskeyi tekrar takmayın
- ne olursa olsan çok çok zorda kalmadıkça ANTİBİYOTİK - .....FLU (soğukalgınlığı ilaçları) kullanmayın. Bu ilaçlar bu virüsün direncini artırıyor, Danimarka'da Tamiflu içerek domuz gribinden korunmaya çalışan bir Japon turist yüzünden dirençli virüs ortaya çıkmış. Bu hiçbir şekilde tedavi edilemiyor, karantinaya alınıyor, kendi seyrine bırakılıyor, virüse beslemeyerek zayıflaması bekleniyor. ????
- Önemli olan direncin yüksek olması. Bu da öyle İmmuneks kullanarak falan olmuyor. Bol sıvı (özellikle su), sebze ve meyve tüketimi yanısıra düzenli egzersiz.

Yani virüsü alsan ve hatta hastalansan bile kolaylıkla üstesinden gelebiliyorsun. Sadece hamileler için çok tehlikeli, öldürücü, virüsü alan hamilelerin % 15'i kurtulamamış. Bir de halihazırda kanser tedavisi gören ve benzeri durumlarda.

Aşılanma konusuna gelince, aşısı bulundu ve üretiliyor. Türkiye'ye Ekim ayı içerisinde gelecek, öncelik sırasıyla şöyle kullanılacak; sağlık personeli, hamileler, kamu personeli, kalan miktar çocuklara (çok az miktarda aşı kalıyor, hepsine yetmeyecek seçim neye göre yapılacak bilemiyorum)

Eğer bu şekilde herkes özen gösterirse bu zayıflıkta bir virüsün dünya üzerinde birkaç aydan fazla yaşaması mümkün değil, kendi kendini imha edip yok olacak.

Sağlıklı günler dilerim,

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
allah razı olsun
allah cümlemizi korusun(amin)
selametle

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kıymetli kardeşim bizim buralar küçük yerdir bulunmaz dedik ama okullarda görülmeye başladı bile birde hanımda hamile senin yazıyı okuyana kadar virüs hakkında bir bilgim yoktu şimdi dışarı nasıl çıkarırım hanımı diye düşünüyorum acaba aşıların sağlık ocakları yada hastanelere ne zaman gelecekleri hakkında nasıl bilgi ediniriz bu konu hakkında da bir bilgi edinirsen müteşekkir olurum,saygı,sevgi ve dualarımla ... :)

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım korusun ve cabucak çıkıp gitsin memleketimizden(Allaha emanetiz hepimiz inş bişi olmaz kimseye..)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kıymetli kardeşim bizim buralar küçük yerdir bulunmaz dedik ama okullarda görülmeye başladı bile birde hanımda hamile senin yazıyı okuyana kadar virüs hakkında bir bilgim yoktu şimdi dışarı nasıl çıkarırım hanımı diye düşünüyorum acaba aşıların sağlık ocakları yada hastanelere ne zaman gelecekleri hakkında nasıl bilgi ediniriz bu konu hakkında da bir bilgi edinirsen müteşekkir olurum,saygı,sevgi ve dualarımla ... :)

Aleykümselam;

Aşılar şuan deney aşamasında 1 ocak'a kadar yayılmaya başlayacak taki 30 marta kadar hastenelere sağlık ocaklarına gidemeyecek kadar durumu hastalığı olanlara ise doktorlar gidiyor. Ancak şöyle bir yanı var ben aşı vurulmaktan ziyade bu önlemleri almayı tavsiye ederim sık sık el yıkama fazla insanlarla diyalog içinde olmama tokalaşmama kapalı ve dar alanlarda 3 den fazla insanlarla kalmamak gibi. Yazıda da belirtildiği gibi virüs suya dayanıklı değil su alıp götürüyor dışarıda ellerimizle iş yaptığımızda ellerimizi yüzümüze temas ettirmeyelim. Eczanalerde pürel diye satılan sıvı mikrop kırıcı el jeli var bendahi bunu tedarik ettim dışarda işte bunu kullanıyorum tedbirimizi alalım tevekkülü Allaha bırakalım yoksa sakınan göze çöp batar derler. Aşı yaptırıcam illa derseniz yüklü bir hanım kardeşimize yaparlarmı bilemem tehlikeside varmı bilemem doktorlara sormak lazım bunu ama Önümüzdeki aylarda tüm hastane ve sağlık ocaklarında bulunabilecek şuan deney aşamasında diyebiliyorum ben. Allah bü tür vürüsleri ümmeti muhammeden korusun Hayırlı ölümler nasip etsin. Hayırlı hastalıklar versin o hastalıklarıda günahlarımıza kefaret kılsın inşallah bu arada gelen misafirimizede Allah hayır ömeürler versin analı babalı büyütsün islam dini üzerine müdafa olsun. Selam ve dua ile

sümeyye_90

Kayıtlı Kullanıcı
Ama tv de araştırmacılar çok büyük tehlikesi olmadığını abartılmaması gerektiğini söylüyo.bence no panik :)

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam;

Aşılar şuan deney aşamasında 1 ocak'a kadar yayılmaya başlayacak taki 30 marta kadar hastenelere sağlık ocaklarına gidemeyecek kadar durumu hastalığı olanlara ise doktorlar gidiyor. Ancak şöyle bir yanı var ben aşı vurulmaktan ziyade bu önlemleri almayı tavsiye ederim sık sık el yıkama fazla insanlarla diyalog içinde olmama tokalaşmama kapalı ve dar alanlarda 3 den fazla insanlarla kalmamak gibi. Yazıda da belirtildiği gibi virüs suya dayanıklı değil su alıp götürüyor dışarıda ellerimizle iş yaptığımızda ellerimizi yüzümüze temas ettirmeyelim. Eczanalerde pürel diye satılan sıvı mikrop kırıcı el jeli var bendahi bunu tedarik ettim dışarda işte bunu kullanıyorum tedbirimizi alalım tevekkülü Allaha bırakalım yoksa sakınan göze çöp batar derler. Aşı yaptırıcam illa derseniz yüklü bir hanım kardeşimize yaparlarmı bilemem tehlikeside varmı bilemem doktorlara sormak lazım bunu ama Önümüzdeki aylarda tüm hastane ve sağlık ocaklarında bulunabilecek şuan deney aşamasında diyebiliyorum ben. Allah bü tür vürüsleri ümmeti muhammeden korusun Hayırlı ölümler nasip etsin. Hayırlı hastalıklar versin o hastalıklarıda günahlarımıza kefaret kılsın inşallah bu arada gelen misafirimizede Allah hayır ömeürler versin analı babalı büyütsün islam dini üzerine müdafa olsun. Selam ve dua ile

Esselamu aleykum,

Kıymetli kardeşim hayırlı çalışmalarınız ve yakın Âlakanız için teşekkür ederim dualarınıza amin diyoruz bizlerde Ümmetimiz içinde sizlerin ailesi içinde aynı duaları edip aynı temennileri diliyoruz,sağlıcakla kalınız...

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
bilgiler için ALLAH razı olsun bu virüs bu kadar yayılmışken bence yakalanmamak biraz zor gibi ALLAH yardımcımız olsun....

Ahsen_Eflal

Kayıtlı Kullanıcı
Malum ankarada yasıyorum grıbın baskentı ınanın doktora gıtmeye bıle korkuyorum burda herkes hasta mumkunse evden mecbur olmadıgım surece cıkmak ıstemıyorum ama bu hastalık hıcla yayılıyor ne kadar onlem alsakta bır yerden bulacak bızı rabbım yardımcımız olsun

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ben grip olmaktan çok korkuyorum rabbime emanetiz ama bebek bekliyorum o yüzden çok endişeliyim ve olacak gibiyim bol meyve yemeye çalışıyorum dikkat ediyorum ama rabbim hepimizi korusunnn....

EL Ra'uf

Kayıtlı Kullanıcı
BiLgilendirme için allah razı olsun..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşiminiz için allah razi olsun.sayenizde bilgilerimizi artirdik.lütfen arkadaşlarim daha dikkatli olalim sürekli ellerimizi yikiyalim.allah cümlemizi korusun.selametle kalin.allah yar ve yardimcimiz olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt