Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Güzele Bakmak Sevapmıdır ? (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
avauser_37636.jpg
Güzele bakmak sevaptır

Çok yanlış anlaşılan atasözlerimizden birisi de şudur. Güzele bakmak sevap!

Evet, güzele ve güzelliklere tefekkür için bakmak, tabii ki sevaptır.

Ancak asrımızın bir çeşit fitnesi gereği, buradaki ‘GÜZEL’ kelimesini, namahrem anlamına gelen, açık-saçık ve üryan gezenlere bakmak şeklinde söylendiği zaman, cevap da elbette değişir. O zaman Sevap değil günah olur.

Bu gibi namahremlere bakmak, bakış şekline ve sebebine göre anlam kazanır.

1. Yolda yürürken aniden, dekolte bir mahrem gözümüze çarpsa, yüce yaratıcımızın “Gözlerinizi haramdan sakının!” ayetinin tesiri ve tedbiri ile gözlerimizi başka tarafa çevirip, Allah korkusuyla irkilsek ve tövbe etsek, bu bakış sonrası titizlik, kişiyi günahtan koruduğu gibi, sevap da kazandırır.

2. Aynı namahreme ilk, yani gayri iradî bakış mubahtır.

3. Daha sonraki kasdi bakışlar ise haramdır. Çünkü bu bakışlar, ‘gözlerini haramdan sakının’ ayetinin aksine bir davranıştır.

4. Ayrıca kişiyi tanıma maksadıyla zorunlu bakışlar vardır ki, bu bakışlar da yukarıdaki ayet hatırda tutularak minimum düzeyde kalırsa, mubah olabilir.

GELDİĞİN ZAMAN BOŞLUK DOLDURAN DEĞİL,
GİTTİĞİN ZAMAN YERİ DOLDURULAMAYAN OL

MUHABBETLE...

SELAM VE DUA İLE...

gulcan_mevlut

Kayıtlı Kullanıcı
selamü aleyküm kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir açıklama yapmışsınız ama malefes öğle giyinen bayanlar varki biz bayan olarak gözümüzü ister istemez alamıyoruz vallahi allah erkeklere yardım etsin rabbim gözümüzü haramlardan korusun aminnnn

abbinaf

Kayıtlı Kullanıcı
selamü aleyküm kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir açıklama yapmışsınız ama malefes öğle giyinen bayanlar varki biz bayan olarak gözümüzü ister istemez alamıyoruz vallahi allah erkeklere yardım etsin rabbim gözümüzü haramlardan korusun aminnnn:):)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
selamü aleyküm kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir açıklama yapmışsınız ama malefes öğle giyinen bayanlar varki biz bayan olarak gözümüzü ister istemez alamıyoruz vallahi allah erkeklere yardım etsin rabbim gözümüzü haramlardan korusun aminnnn

Vealeykümselam kardeşim.
gözlerinize sağlık. Beğendiğinize sevindim.
Haklısınız zaman zaman annemde sizinle aynı yorumu yapar...:a03::a03::a03:

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
selamü aleyküm kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir açıklama yapmışsınız ama malefes öğle giyinen bayanlar varki biz bayan olarak gözümüzü ister istemez alamıyoruz vallahi allah erkeklere yardım etsin rabbim gözümüzü haramlardan korusun aminnnn:):)

Vealeykümselam kardeşim.
Gözlerinize sağlık...

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
sevaptır elbet...yaradanı hatırlatan herşeye bakmak sevap:D

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
efenim hihihihi bakis tarzlari degisiktir tabeee koca gozlu(gozunu 4 acipta) bakis tarzi bruce willis bakis tarzi:))))))))))))))))

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt