Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GÜZEL NAMAZ KILABİLİYOR MUYUZ? (2 Kullanıcı)

hurrem34

Kayıtlı Kullanıcı
RE: GÜZEL NAMAZ KILABİLİYOR MUYUZ?

selamün aleyküm.hemen hemen herkeste aynı şey oluyor demekki.bende hep suçlarım kendimi neden böyle bir namaz kılamıyorum diye.Rabbim herkese böyle bir namazı nasip etsin inşallah.şeytan bizimle çok uğraşıyor galiba(kendi adıma konuşuyorum )

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

amin kardeşlerim inşallah rabbim kabul eder ve rabbim inşalllah böyle namaz kılmamızı nasip eder bizlere...

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

GÜZEL NAMAZ KILABİLİYOR MUYUZ?
Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiğinde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:

-Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun?

O da 'Evet'deyince, Âsım (k.s.):

-Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:

-Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.

Sonra Kâbe'yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ'yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.

Sanki ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum.

Sonra ihsan ile (Mevlâ'yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.

Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.

Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.

Bunu duyan Âsam hazretleri:

-Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:

- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri ağlayarak şunları söyledi:

-Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

ben bu formu tekrar taşıdım ekrana...çünkü son zamanlarda işlerimin yogunlugundan namazlarımda ki huşuyu kaybetmek üzerindeyim...ve bu yazıyı okyunca daha çok dikkat etmeye çalışıyorum... hatırlamak ve hatırlatmak için yeniden foruma taşıdım....​

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim ALLAH razı olsun :(:(:( MEVLA bizlerede bu şekilde namaz kılarak huzura varmayı nasip etsin AMİN A.E.O

eliffff

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.rabbım bızlerede böyle namaz kılmamızı nasıp eylesın.allaha emanet olun.B)B)B)

kartaltrk

Kayıtlı Kullanıcı

Kuran-ı Kerimde en çok zikredilen namaz ibadetini rabbim layıkı ile yerine getiren kullarından eylesin.

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
s.a kardeşim ALLAH razı olsun :(:(:( MEVLA bizlerede bu şekilde namaz kılarak huzura varmayı nasip etsin AMİN A.E.O

a.s amin kardeşim amin tüm müslüman kardeşlerimize inşallah
...

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

eliffff yazdı:
s.a.rabbım bızlerede böyle namaz kılmamızı nasıp eylesın.allaha emanet olun.B)B)B)

amin inşallah kardeşim.... rabbime emanet olunuz...​

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

kartaltrk yazdı:
Kuran-ı Kerimde en çok zikredilen namaz ibadetini rabbim layıkı ile yerine getiren kullarından eylesin.

amin kardeşim amin inşallah rabbim bu güzelikleri herkese nasip etsin....​

nurcan_42

Kayıtlı Kullanıcı

[marq]saolasın kardeşim güzel bir paylaşımdı[/marq]

Arife81

Kayıtlı Kullanıcı

Sen Namaz Kılmış Olmadın

Resulullah (s.a.v.) Efendimiz, bir gün mescitte ashabıyla birlikte otururken, isni Hallad olan, yeni öğrenmiş bir bedevi zat girdi. Rüku ve secdesini tam yapmadığı bir namaz kıldı.

Sonra huzura gelerek selam verdi. Resulullah Efendimiz selamını aldı ve.
- Dön namazını tekrar kıl, buyurdu.
O zat dönerek, önceki kıldığı gibi namazını tekrar kıldı. Resul-i Zişan (s.a.v.),
- Dön tekrar kıl; çünkü sen, namaz kılmış olmadın!, buyurdu.
Bu hal üç defa tekerrür edince Hallad (r.a.) :
- Ya Resulullah! Seni hak ile gönderen Allah'a yemin olsun ki, ancak bu kadar biliyorum, doğrusunu bana öğretirmisin? dedi.
Bunun üzerine Efendimi z (s.a.v.):
- Namaz kılmak isteyince güzelce abdest al, kıbleye dön, iftitah tekbirini al, kolayına geldiği kadar Kur'an oku, sonra rükua varıp sukunet buluncaya kadar dur. Sonra başın büsbütün doğruluncaya kadar ayakta kal, sonra secdeye varıpmutmain oluncaya kadar dur, başını kaldırıp hareketsiz kalıncaya kadar otur. Bunları bütün namazlarda böylece yaparsan namazın tam olur, bundan neyi eksiltirsen namazı eksiltmiş olursun, buyurdu.

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

Arife81 yazdı:
Sen Namaz Kılmış Olmadın

Resulullah (s.a.v.) Efendimiz, bir gün mescitte ashabıyla birlikte otururken, isni Hallad olan, yeni öğrenmiş bir bedevi zat girdi. Rüku ve secdesini tam yapmadığı bir namaz kıldı.

Sonra huzura gelerek selam verdi. Resulullah Efendimiz selamını aldı ve.
- Dön namazını tekrar kıl, buyurdu.
O zat dönerek, önceki kıldığı gibi namazını tekrar kıldı. Resul-i Zişan (s.a.v.),
- Dön tekrar kıl; çünkü sen, namaz kılmış olmadın!, buyurdu.
Bu hal üç defa tekerrür edince Hallad (r.a.) :
- Ya Resulullah! Seni hak ile gönderen Allah'a yemin olsun ki, ancak bu kadar biliyorum, doğrusunu bana öğretirmisin? dedi.
Bunun üzerine Efendimi z (s.a.v.):
- Namaz kılmak isteyince güzelce abdest al, kıbleye dön, iftitah tekbirini al, kolayına geldiği kadar Kur'an oku, sonra rükua varıp sukunet buluncaya kadar dur. Sonra başın büsbütün doğruluncaya kadar ayakta kal, sonra secdeye varıpmutmain oluncaya kadar dur, başını kaldırıp hareketsiz kalıncaya kadar otur. Bunları bütün namazlarda böylece yaparsan namazın tam olur, bundan neyi eksiltirsen namazı eksiltmiş olursun, buyurdu.

[marq]paylaşımın için rabbim razı olsun.... gerçekten çok güzel.... selam ve dua ile...[/marq]

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt