Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Güzel bir dua amin... (2 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Subhane Rabbiyel Aliyyil Vehhab

Euzibillahimineşşeytanirrahim Bismillahirramannirrahim Elhamdülillahirabbilalemin vel,akibeti,lil muttakin vessatül vesselamün ala seyidina Muhammedin ve alihi ve sahbihi ecmain ..
Ey var olan bütün varlıkların sahibi olan isteyenlere rahmet yağmurlarını saçan hacet kapısını çalan kullarına hemen açan Ulu Allah sana hamd ederiz daima Elhamdülillah sana iman ettik dedik Amentübillah tastik ederiz Peygamberimizdir Muhammet Resulullah bize olan lütfu imanına Elhamdülillah bizleri imandan kur,andan ve cennetinden ayırma Yarabbel alemin bu okunan Yasini şerifi Tebareke Amme Kıyamet suresini ve acizane okuduğumuz bütün sureleri dergahı izzetinde en güzel şekilde kabul eyle Yarabbi okuduğum Kur,anı Kerimden hasıl olan sevabı ümmetini şefaat kanatlarının altına alan gerçeklerin ufkunu açan son ilahi Rahmet Ahir zaman Nebisi H.Z Muhammet S.A.S Efendimize arz ediyoruz kendisinden şefaat bekliyoruz kabul eyle Yarabbi H.Z Ademle başlayan aziz Nebin ile son bulan bu ikisinin arasında kalan peygamberler izamıda haberdar eyle Yarabbi sevgili Habibin ve mübarek yüzünü gören onu korumak için seve seve canlarını veren sahabelerin bu zevatın arkasından giden ruhlarını şad eyle Yarabbi
Dini islama hizmet etmiş ne kadar gelmiş geçmiş büyük zatlarada hediye eyledik vasıl eyle Yarabbi Eren evliyaların şehit şühedalarında ruhlarına şad eyle Okunmasına sebeb olan ev sahibinin buraya yakından uzaktan gelen ve Amin diyen cemaatinde ana,baba,kardeş,konu komşu,evlat,ahbab,hısım,akraba talikatlarında ahirete intikal eden eşlerininde geçmişlerinin ruhlarına hediye eyledik kabul eyle Yarabbi Dünyada hiç kimsesi kalmamış bizede bir Fatiha yokmu diye bekleşen kimsesiz meftalarında ruhlarına hediye eyledik kabul eyle Yarabbi
İlahi Ya Rabbel Alemin merhametine güvenerek kapına geldik kulluk edemedik affına geldik sen Gaffar Settar Rahman ve Rahimsin huzura açılan elleri seni zikreden dilleri aşkınla ağlıyan gözleri nazarı rahmetinden uzak tutma Yarabbi bizi mala mülke kasaya keseye esir etme hasta kullarına şifa dertli olanlara deva borçlu olanlara edalar nasip eyle amin diyen bu cemaatin gönüllerinde bulunan dileklerini de kabul eyle Yarabbi ömürlerimizi hayırlı amellerimizi emin eyle tövbe ile günahları dökülen divanına temiz bedenle gelen bizi dünyada itibarlı alemi ahitette hayırlı kullarından eyle Yarabbi bize dünyada selamet Ahirette saadet ibadetlerimize bol sevap kabirde bize güzel cevap vermeyi ihsan eyle Yarabbi sabırla bizi dinleyenlerin dualarımıza amin diyenlerinde bütün muratlarını ver Yarabbi Kalplerimizi doğru yola yönelt bizi iki cihanda sevilen kullarından eyle Dünyada bolca ölmeden önce tövbe etmeyi öldükten sonra İman,ı Kur,anı ve cennetini nasip eyle
Yarabbi okunan Kur,anı Kerimden yanlış ve hatalarımız var ise Melaikelerinle tamamlat okuduklarımızı Kabeyi Mükerremede okunan dualara ihlak eyle Yarabbi Evlerimize huzur ve düzen gönüllerimize nur yağdır Erkeklerimize helal bol bereketli kazançlar nasip eyle Yarabbi yavrularımızı Ana Baba sözü dinleyenlerden salih kimselerden tesettür ve ibadet sevgisi nasip eyle Yarabbi okuyan yavrularımıza hayırlı ilim ve başarılar evlilik hayatlarında mutluluklar nasip eyle Vadelerimiz tamam olunca başlarımız ecel yastığına konunca evlatlarımız baş ucumuzda Anam Babam diye feryadı figan edince eller ayaklar birbirine veda etmiş yaptığımız ameller karşımıza dikilmiş bedenden ayrılan canlar boğazlarda düğümlenmiş Azrail bu ilahi emaneti almaya gelmiş Yarab o anda çenelerimiz kapanmadan söyleyen dillerimiz tutulmadan kelime,i şehadetle çene kapatmak nasip eyle Lailahe İllallah Muhammeden Resulullah demeyi nasip eyle Dualarımızın kabulu için memleketimizin selameti için Allah Rızası için EL FATİHA Rabbena Atena Haseneten ve kına azabenar birahmetike ya errahmanirrahim Rabbena fiğrli velivalideyyi velil müğmüniyle yevme yekümül hisap AMİN

T

tevbekarım

Ya Rabbi Efendimiz Aleyhi Selatüvesselamın hürmetine Cum'a gecesi ve günü hatırı hürmetine dualarımızı kabul buyur...tevbelerimizi kabul buyur bizi kendine kul kabul et emaneti kabz etme zamanına kadar emanete emin kıl...hafize ablacım Allah razı olsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun. selam ve dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rab!.
Kapına geldim, ölümle geldim
Eli boş, kalbi kara, yüzü kara geldim
Dünya avuttu beni, oyaladı, eğlendirdi.
Türlü ziynetiyle kendine çekti.
Ben de daldım ona, unuttum seni, unuttum kendimi, unuttum öleceğimi

Ama bak şimdi ölüm geldi, buldu beni

Kimse etmedi bana, kendimin ettiğini
Ben kimseyi değil, ancak kendimi kandırdım.
Şeytana uydum, nefsime kandım. “Ebedî yaşayacaksın!..” diye kendimi inandırdım.
Yarına dâir ne planlar yaptım, ne hülyalara daldım.

Ancak bir akşam, güneş kızıl eteklerini daha toplamamıştı ki, çalındı kapım

Oysa daha yapacak ne çok işim vardı, tadacak ne kadar lezzet, gezecek ne çok yer, toplayacak ne kadar güzellik vardı.

Elimde neler vardı, neler
Ama hiçbiri yetmezdi.
Gözüm hep başkalarınınkine kayar dururdu.

Lâkin gözüm şimdi kendi yaptıklarına sâbitlendi.

Meğer ne kadar az iyilik yapmışım, ne kadar da az başkalarını düşünmüşüm.
Hayatımı ne kadar da gafletle geçirmişim.
Gençliğimi, zindeliğimi, gücümü, kuvvetimi, aklımı, zekâmı ne kadar da boş yere heder etmişim.

Artık nâfile Geçen geçiyor, giden dönmüyor.

Pişman olasım geliyor, ama artık o da nâfile
Ölüm geldi, hayat bitti.
Son perde indi ve gerçek hayat başladı.
Benim yazdığım, kurgusunu yaptığım, sahneye koyduğum ve şimdi izleyeceğim hayat!..

“Keşke”si olmayan, gizlisi olmayan, dönüşü olmayan, müsveddesi olmayan hayat!..

Kapına geldim, ölümle geldim
Öldüm de geldim.
Eli boş, kalbi kara, yüzü kara geldim.

Afvına geldim, lütfuna geldim, sana geldim;

Yâ Rab!...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Sübhâne aliyyil a'lel vehhab

Euzübillâhiminişşeytânirracîm

Elhamdülilâhi Rabbil Alemîn vesselâtü vesselâmü alâ seyidinâ Muhammedin ve alâ alihi vessahbihi ecmaîn

Allahım hamd ve şükürler sanadır. verdiğin nimetler için sonsuz hamd ve şükürler olsun..Allahım senden istenen şeylerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işlerin hayırlısı ,sevabın hayırlısını,hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını istiyorum..Beni dinimde sabit kıl, mizanda sevaplarımın ağır gelmesini nasip eyle, imanımı gerçek eyle, derecelerimi yükselt,namazlarımı (kılmış ve kılınacak namazlarımı) kabul eyle, günahlarımı bağışla..

Allahım senden benim için hayırları açmanı,işlerimin hayırla sonuçlanmasını, önceki,açığı ve gizlisi ile her türlü hayırı ve cennette yüksek dereceler istiyorum.Senden şanımı yükseltmeni, günahlarımı silmeni, işlerimi ıslah etmeni, kalbimi temizlemeni, tenasül uzvumu korumanı, kalbimi nurlandırman ıistiyorum.. senden nefsim, kulağım, gözüm,ruhum,yaratılışım ve ahlakım,ailem, hayatım ve ölümüm ve işlerim hakkında benden razı ol hayır ve hasenatımı kabul eyle....

Yarattığın şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden , haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım..

Cinlerden ve insanlardan olup, insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesevesecilerin kötülüğünden insanların Rabbine insanların Melikine insanların ilahına sığınırım.

Allahım senden başka kimsenin merhametine ihtiyaç bırakmayan bir merhametle bana merhamet et.

Allahım kederden, hüzünden, tembellikten, cimrilikten, borç baskısından, insanların kahrına uğramaktan( insanların nefsimi kullanmasından ve onlara mağlup olmaktan) sana sığınırım.

Allahım kendine verdiğin yahut kitabında indirdiğin yahut yarattıklarının birine öğrettiğin yahut gayb alemine ait olarak kendine sakladığın her ismin hürmetine senden isterim ki Kur'anı gönlümün nuru kalbimin baharı kılasın, sıkıntılarımı def edesin.

Allahım kulaklarımızı, gözlerimizi , tenasül ve diğer uzuvlarımızı her türlü kötülükten ve günahtan koru.

Allahım senden gerçek imanlı zatların başarısını, ermiş insanların amellerini, tevbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, korku ehlinin ciddiyetini, seni isteyenlerin arzusunu, takva ehlinim ibadetini ilim erbabının irfanını isterim ki senden gereği gibi korkayım.

Allahım sana isyandan çekindirecek bir korku ver ki sana itaaat ile öyle amel edeyim onunla rızana layık olayım. senden korkarak içtenlikle sana döneyim

Allahım affetmediğin hiçbir günahımı kaldırmadığın hiç bir sıkıntımı bırakma.. kaldıramayacağımız musibetlerle imtihan etme.

hangi amelden razıysan onu ver ey Rahim olan

bana en ziyade rahmet gösteren Rabbim.

Allahım bize dünyada da ahirette de iyilik, güzellik, ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru...

Allahım eğer unuttuk yada yanıldıysak bizi sorguya çekme. bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme..

bize gücümüzün yetmeyeceği yükü yükleme bizi bağışla mağfiret et rahmet et bize....

Kötü ahlaktan, nefsani arzulardan, kötü işlerden ayıp şeylerden beni uzaklaştır..Nefsime takvasını ver ve nefsimi her türlü kötü şeylerden temizle sen temizleyicilerin en hayırlısısın...beni dünya da ve ahirette rezil olmaktan ve ahiret azabından koru.

Cehennemin fitnesinden sana sığınırım.Kabir fitnesinden, kabir azabından, zenginlik fitnesinin şerrrinden, fakirlik fitnesinin şerrinden, deccal mesih fitnesinden ,her kötü mahluktan, hayvandan ve her afetten sana sığınırım.

Peygamberimiz Muhammed(s.a.v)' in senden istediği hayırlı şeyleri istiyoruz..sana sığındığı şeylerden de biz de sana sığınıyoruz.

Allahım beni önümden , arkamdan, sağımdan, solumdan,ve üstümden gelecek kötülüklere karşı koru.

Allahım bildiğim ve bilmediğim hemen verdiğin ve ya sonra verdiği ( dünya ve ahiretin) her türlü hayrını senden istiyorum.Bildiğim ve bilmediğim hemen verdiğin ve ya sonra verdiğin ( dünya ve ahiretin)
her türlü şerrinden sana sığınıyorum..senden cenneti yaklaştıracak sözleri ve işleri yapabilmeyi nasip etmeni cehenneme yaklaştıracak söz ve işlerden muhafaza etmeni diliyorum..

Kitabınla gözümü nurlandırmanı dilimi çözmeni kalbimi genişletmeni isterim.

Allahım sen bizi doğru yola sevkedip imana muvaffak kıldıktan sonra kalplerimizi batıl ve kötü yola saptırmaktan koru ve bize ilahi katından rahmet ver.

nefislerimizin şerrinden , şeytanın şerrinden, cinlerin şerrinden , zalimlerin şerrinden , cin ve şeytan çarpmasından muhaffaza et. bizleri koru.

Allahım kaza ve hükmüne beni razı et ve bana takdir edileni bereketlendir ki sonraya bıraktığının şimdi ve şimdi yaptığının sonra olmasını isteyip temenni etmemeyim.

Allahım kalbime kulaklarıma gözlerime nurundan ihsan eyle nurunla her tarafımı paklandır.önümden arkamdan sağımdan solumdan başımdan gelecek her hastalıklardan, kötülüklerden koru ..

Gelecek bir kötülükle tuzağa düşürülmekten, yere vurulmaktan senin yüceliğine sığınırım..beni korkularımdan güvene kavuştur. Allahım beni ilim ile zenginleştir; hilm ile süsle,takva ile kereme kavuştur

afiyetle güzelleştir. Allah isminle bilip bilmediğim bütün güzel isimlerinle dualarımı kabul buyur...

amin.

Allâhümme salli alâ seyyidinâ Mumammedin ve alâ ali vessahbihi vessellim

Sübhâneke rabbi rabbil izzeti ammâ yesifûn ve selâmün alel mürselîn
velhamdülillâhi rabbil alemîn

Fatiha.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Subhane Rabbiyel Aliyyil Vehhab

Euzibillahimineşşeytanirrahim Bismillahirramannirrahim Elhamdülillahirabbilalemin vel,akibeti,lil muttakin vessatül vesselamün ala seyidina Muhammedin ve alihi ve sahbihi ecmain ..
Ey var olan bütün varlıkların sahibi olan isteyenlere rahmet yağmurlarını saçan hacet kapısını çalan kullarına hemen açan Ulu Allah sana hamd ederiz daima Elhamdülillah sana iman ettik dedik Amentübillah tastik ederiz Peygamberimizdir Muhammet Resulullah bize olan lütfu imanına Elhamdülillah bizleri imandan kur,andan ve cennetinden ayırma Yarabbel alemin bu okunan Yasini şerifi Tebareke Amme Kıyamet suresini ve acizane okuduğumuz bütün sureleri dergahı izzetinde en güzel şekilde kabul eyle Yarabbi okuduğum Kur,anı Kerimden hasıl olan sevabı ümmetini şefaat kanatlarının altına alan gerçeklerin ufkunu açan son ilahi Rahmet Ahir zaman Nebisi H.Z Muhammet S.A.S Efendimize arz ediyoruz kendisinden şefaat bekliyoruz kabul eyle Yarabbi H.Z Ademle başlayan aziz Nebin ile son bulan bu ikisinin arasında kalan peygamberler izamıda haberdar eyle Yarabbi sevgili Habibin ve mübarek yüzünü gören onu korumak için seve seve canlarını veren sahabelerin bu zevatın arkasından giden ruhlarını şad eyle Yarabbi
Dini islama hizmet etmiş ne kadar gelmiş geçmiş büyük zatlarada hediye eyledik vasıl eyle Yarabbi Eren evliyaların şehit şühedalarında ruhlarına şad eyle Okunmasına sebeb olan ev sahibinin buraya yakından uzaktan gelen ve Amin diyen cemaatinde ana,baba,kardeş,konu komşu,evlat,ahbab,hısım,akraba talikatlarında ahirete intikal eden eşlerininde geçmişlerinin ruhlarına hediye eyledik kabul eyle Yarabbi Dünyada hiç kimsesi kalmamış bizede bir Fatiha yokmu diye bekleşen kimsesiz meftalarında ruhlarına hediye eyledik kabul eyle Yarabbi
İlahi Ya Rabbel Alemin merhametine güvenerek kapına geldik kulluk edemedik affına geldik sen Gaffar Settar Rahman ve Rahimsin huzura açılan elleri seni zikreden dilleri aşkınla ağlıyan gözleri nazarı rahmetinden uzak tutma Yarabbi bizi mala mülke kasaya keseye esir etme hasta kullarına şifa dertli olanlara deva borçlu olanlara edalar nasip eyle amin diyen bu cemaatin gönüllerinde bulunan dileklerini de kabul eyle Yarabbi ömürlerimizi hayırlı amellerimizi emin eyle tövbe ile günahları dökülen divanına temiz bedenle gelen bizi dünyada itibarlı alemi ahitette hayırlı kullarından eyle Yarabbi bize dünyada selamet Ahirette saadet ibadetlerimize bol sevap kabirde bize güzel cevap vermeyi ihsan eyle Yarabbi sabırla bizi dinleyenlerin dualarımıza amin diyenlerinde bütün muratlarını ver Yarabbi Kalplerimizi doğru yola yönelt bizi iki cihanda sevilen kullarından eyle Dünyada bolca ölmeden önce tövbe etmeyi öldükten sonra İman,ı Kur,anı ve cennetini nasip eyle
Yarabbi okunan Kur,anı Kerimden yanlış ve hatalarımız var ise Melaikelerinle tamamlat okuduklarımızı Kabeyi Mükerremede okunan dualara ihlak eyle Yarabbi Evlerimize huzur ve düzen gönüllerimize nur yağdır Erkeklerimize helal bol bereketli kazançlar nasip eyle Yarabbi yavrularımızı Ana Baba sözü dinleyenlerden salih kimselerden tesettür ve ibadet sevgisi nasip eyle Yarabbi okuyan yavrularımıza hayırlı ilim ve başarılar evlilik hayatlarında mutluluklar nasip eyle Vadelerimiz tamam olunca başlarımız ecel yastığına konunca evlatlarımız baş ucumuzda Anam Babam diye feryadı figan edince eller ayaklar birbirine veda etmiş yaptığımız ameller karşımıza dikilmiş bedenden ayrılan canlar boğazlarda düğümlenmiş Azrail bu ilahi emaneti almaya gelmiş Yarab o anda çenelerimiz kapanmadan söyleyen dillerimiz tutulmadan kelime,i şehadetle çene kapatmak nasip eyle Lailahe İllallah Muhammeden Resulullah demeyi nasip eyle Dualarımızın kabulu için memleketimizin selameti için Allah Rızası için EL FATİHA Rabbena Atena Haseneten ve kına azabenar birahmetike ya errahmanirrahim Rabbena fiğrli velivalideyyi velil müğmüniyle yevme yekümül hisap AMİN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt