Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günün Duası. (3 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[h=5]Bismillahirrahmanirrahim «
__Allah'ım, senden yalvararak diliyorum;
Ey gizliyi bilen! Ey göğü kudreti ile bina eden!
Ey yeri izzeti ile döşemiş olan!
Ey celalinin nuru ile güneşi ışık merkezi, ayı yol gösterici kılan!
Ey her temiz nefse yönelen!
Ey korkanların, gönlü temiz olanların korkusunu gideren!
Ey yaratıkların ihtiyaçlarını ve dileklerini yerine getiren!
Ey Yusuf'u kölelik boyunduruğundan kurtaran!
Ey kulların ihtiyaçlarını zatına iletmek için aracı koymayan!
Her dilek sahibinin müracaatını doğrudan doğruya kendisi dinleyen, karşılığını veren ve hiçbir yardımcıya muhtaç olmayan Rabbim! __Sana gelenleri engelleyecek kimse yok kapında. Sen öyle bir Rab'sin ki; sana müracaat edip isteyenlere verdikçe hazinen azalmaz, dileyenlerin çokluğu cömertliğini azaltmaz, bilakis yağmur gibi yağar, yağdırırsın ... «
__Ya Rabbi! Peygamberin Hz. Muhammed'e (s.a.v.), O'nun ali ve ashabına sonsuz selam olsun. Dua'mı kabul et, istediğimi lutfet. Çünkü sen herşeye gücü yetensin ! Amin «
[/h]

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
“Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi!
Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin.
Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur.
Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.”
Amin...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Dert ve beladan kurtulmak için okunacak dua;

Hadisi şerifte buyuruldu ki, “Birinize derd ve belâ gelince, Yûnüs Peygamberin duâsını okusun! Allahü teâlâ Onu muhakkak kurtarır. Duâ şudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn”.

Yine hadisi şerifte, “Sabah, kalkınca, üç kere Bismillâhillezî lâyedurru ma'asmihî şey'ün fil'ardı velâ fissemâ ve hüvessemî'ul'alim, okuyana akşama kadar, hiç derd, belâ gelmez” buyurul

“Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâhavle ve lâkuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm.” Duâsı da, ruhi hastalıklar ve bütün hastalıklar için okunur. Derdlerden kurtulmak okunur. Evvelinde ve âhirinde yüzer def’a salevât-ı şerîfe okuyup duâ etmelidir. Ayrıca şu duâ da okunmalıdır,,,,

“Yâ Allahü biketehassantü ve biabdike ve resûlike seyyidine Muhammedin sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem estecertü.”

merve_talat

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun paylaştığınız için allahım cümlemizin dünyada ve ahirette sıkıntılarını gidersin inşaallah selam ve dua ile

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[h=5]"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."
"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."

"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."
[/h]

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Rabb'im!
Acı ve azabı gideren Allah'ım.
Sen şifâ vericisin, Senden gayri şifâ veren yoktur.
Hasta olan kardeşlerime hiçbir hastalığını bırakmayacak bir şifa ver.
Yâ Şifae'l Kulûb
Amin

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
YA RAB'bim!
Kalp Katılığından, Gafletten, Başkalarına Yük Olmaktan, Aşağılıktan, Aşağılanmaktan, Miskinlikten, Cehaletten ve Faydasız Bilgiden, Ürpermeyen Gönülden, Doyma Bilmeyen Nefisten, Kabul Edilmeyen Duadan, Nimetlerinin Zeval Bulmasından, Lütuflarının Değişip Başkalaşmasından, Ansızın Bastıran Azabından, Gelip Çatan Gazabından, SANA SIĞINIYORUM.
Senden Her Zaman Yalvaran Diller, Haşyetle Ürperen Gönüller İstiyoruz.
Tevbelerimizi Kabul Buyur.
Bizi Günahlardan Arındır. Dua ve İsteklerimize Cevaplar Lutfeyle !!
Delil Ve Bürhanlarımızı Hedefine Yönlendir.
Kalplerimizin Ufkunu Aç.
Dilimizi Doğruluğa Bağla ve Gönül Kirlerimizi Temizle !
ALLAH"ım c.c.
Senden Her İşimizde Sebat Kur'an Yolunda Kararlılık ve Nimetlerine Karşı Da Duyarlılık Hissi Bekliyoruz.
Kapına Yönelenleri Boş Cevirme, İtaatte Bulunanlara Bol Bol Karşılık Ver, Sana Baş Kaldıranlara da Doğru Yolu Göster ; Muzdariplerin Dualarını İcabetle Taclandır.
Sıkıntıda Bulunanları Lütfunla Şad Eyle, Hasta Ruhlara Hususi Muamelede Bulun. Küfür ve İlhad İçinde Bocalayanlara da Nurunu Göster.
Ya RAB!
Önümüzde Şu Upuzun Hayat Yolculuğunda, Bizi Kendi İdrak ve İhsaslarımızın Darlığıyla Baş başa Bırakma. Akıllarımızı İnhiraf Ve Sürçmelerden, Nefislerimizi Cismaniliğin Baskılarından, Gönüllerimizi de Heva ve Heveslerin Öldürücü Oklarından Sıyanet Eyle.. AMİN...!

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Amiin amiin ecmeıyn inşaallah.
Rabbım sizden sonsuz kere razı olsun kardeşim çok güzel bir dua.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
2cxf9z8.jpg

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Yeniden dua vaktinde, yine af kapısındayız,
Bu vakitte, mecalsiz ve dilsiz,
Bi o kadar da biçareyiz…
Çaresizliğin, yapayalnızlığın zirvesindeyiz.
Allahim.gif
’ım!
Ellerimiz ve avuçlarımız boş,
Ve öylesine vurgun, öylesine durgun, yapayalnızız.
Halimiz Sana âyandır,
Halimizi en güzel hâl eyle,
Sükûtumuzu en güzel dua eyle,
Ömrümüzü hayra vesile kıl.
Bu vakitte Rahmetin, dua dua essin yüreklerimize,
Ve avuçlarımızı Rahmetinle doldur.
Bellerimizi orta yerinden büken, günah yükümüzü hafiflet.
Bellerimizi doğrult ki, yönümüzü Sana dönebilelim.
Ellerimizi Sana açabilelim…
Gönlümden, gönüllerinize en kalbî dualarımla….
Gecenizin akıbeti hayr olsun,
Cumanız sizler için mübarek olsun.
Allahim.gif
yar ve yardımcınız olsun...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Yâ Rabbenâ ve Yâ İlâhenâ! Sevip hoşnut olduğun salih amelleri işlemeye bizleri de muvaffak kıl.

Bu bendelerini de sürekli Senin kapının önünde, o kapının aralanmasını bekleyen yüzü yerde, tevazu, mahviyet ve hacâlet kahramanlarından eyle. Sadakatle Sen’in ulu dergâhının önünde bekleyip duran sıddıkları doyurduğun gibi, bu marifete muhtaç kullarını da ulvî marifet tecellilerin ile doyur! Dualarımızı kabul eyle Rabb’imiz! amin ,,,

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
amin....... amin..... amin....

nazlı ceylan

Kayıtlı Kullanıcı
amin....... amin..... amin....
Sevgili kardeşim, başka biryerden yazmıştım ama ulaşmadı sanırım, yavrunun durumunu yeni öğrendim elimden gelen ne olursa neye ihtiyacın olursa ben burdayım kardeşim unutma Ankara'da bi evin ve bi kardeşin var. Allahım yavruna tez zamanda şifa versin bidaha hastalığını göstermesin inşallah

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
"Sübhâna'l-lâhi mil'el mizân ve müntehe'l-ilmi ve meblega'r-rizâ ve zinete'l-ars."

Bu duayı her Sabah ve Akşam üç defa okumaya devam etmelidir. Ömrün uzun ve me'sud olması, imanla ölmek, kabir azabından kurtul mak, Sırat köprüsünden geçmek ve cennete vasıl olmaya vesile olur.

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
NAMAZIN ÖNEMİ
Hz. Muhammed (s.a.v) buyuruyor ki;
Ümmetimin önünde muhakkak beş yokuş vardır. Her baba yiğit bu yokuşları çıkamaz.

Hz. Ebu Bekir (r.a) sordu;
Nedir bu yokuşlar ya Resulullah ?

Efendimiz (s.a.v) buyurdular ki;

1. Ölüm ve onun zorluğu
2. Kabir ve onun yalnızlığı
3. Münker ve Nekir' in sualleri ve onların heybetleri
4. Terazi ve onun hafifliği
5. Sırat köprüsü ve onun inceliği

Hz Ebu Bekir (r.a) bu sözü işitince öyle çok ağladı ki, O’ nunla birlikte Yedi kat gök ve Melekler ağladı. Bunun üzerine Cebrail(a.s) indi ve dedi ki;

Ya Muhammed (s.a.v) Ebu Bekir’ e (r.a) söyle ağlamasın. Şu sözü işitmedi ki! “Ölümden başka her şeyin çaresi vardır.”
Sonra Cebrail (a.s) şöyle Buyurdu

1. Her kim sabah namazını kılarsa, Ölüm ve onun zorluğu kolay olur.

2. Her kim öğle namazını kılarsa, Kabir ve darlığı ona kolay olur.

3. Her kim ikindi namazını kılarsa, Münker ve Nekir’ in heybetleri ve sualleri kolay olur

4. Her kim akşam namazını kılarsa, Terazi ve onun hafifliği kolay olur.

5. Her kim yatsı namazını kılarsa, Sırat ve onun inceliği kolay olur.

Ve denildi ki;

Her kim namazında gevşeklik yaparsa ölüm anında, (la ilahe illlallah Muhamme dün Resulallah) sözünü söylemesi güçleşir..

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
"Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ ta'lîm buyur." dedikte Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: "Şöyle duâ et:

"Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kere minle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur. Ya Rabbi Sensin ilah, Senden başka ilah yoktur. Sübhansın, bütün noksanlıklardan münezzeh sin, yücesin. Doğrusu ben kendime zulmettim, yazık ettim. Affını bekliyorum Rabbim! Rabbimiz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize acımaz san, muhakkak ki ziyana uğrayanlardan oluruz. Allahım sen affedicisin, affetme yi seversin, bizleri de affet."

Allah'ım bana Seni zikretme, şükretme ve Sana güzel ibadet etmeme yardım et. Allah'ım ben cimrilik ve korkaklıktan Sana sığınırım, ömrümün en aşağısına döndürülmekten Sana sığınırım, dünya fitnesi ve imtihanından Sana sığınırım, kabir imtihanından Sana sığınırım. Yüce Allah'ı yarattıklarının sayısınca, gönlünün rızasınca, arşıalasının ağırlığınca ve kelimelerinin mürekkebince tesbih eder, hamdederim..

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
"Hesap Günü'nün sahibi, affı bol, affeden, Alemlerin Rabbi Allah'ım. Sadece sana kuluk ederiz. Yalnız senden yardım istiyoruz. Bizi nimete kavuşturduklarının yoluna ilet; sapıkların ve gazaba uğrayanların değil. Ey Rabbimiz! Bizden bunu kabul buyur; şüphesiz sen işitensin, bilensin.Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibadet usullerimizi göster, tövbemizi kabul et; zira, tövbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin. Ey Rabbimiz bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi Cehennem azabından koru!..Ey Rabbimiz bize sabır, cesaret ve sebat ver, kâfirlere karşı bize yardım et!"

nazlı ceylan

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın KRMUS paylaşımlarınızı beğenerek takip ediyorum fakat yeni profil resminiz pek uygun olmamış. Ülkemizi kurtaran Atatürk'e ve gençliğimize haksızlık olmuş kimin namaz kıldığını ve iman ettiğini yargılamak biz kullara düşmez bu büyük günahtır.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim, başka biryerden yazmıştım ama ulaşmadı sanırım, yavrunun durumunu yeni öğrendim elimden gelen ne olursa neye ihtiyacın olursa ben burdayım kardeşim unutma Ankara'da bi evin ve bi kardeşin var. Allahım yavruna tez zamanda şifa versin bidaha hastalığını göstermesin inşallah

selamun aleykum hakkini helal et inan gormedim ALLAH razi olsun amin insaALLAH....selametledua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt