Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<...Günümüzün gençleri neden evlen(e)miyorlar?...> (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
RE: <...Günümüzün gençleri neden evlen(e)miyorlar?...>

m_muaz yazdı:
selamun aleykum..

Rahman razı olsun ..niğdeli..cok güzel konu vede acıklayıcı elinize saglık saglık...selametle..

ve aleyküm selam kardeşim...

Rahman cc. cümlemizden razı olsun inşaAllah..siz de sağolun kardeşim...İnş faydalı

olur...selametle kalın..s.aB)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)

sedatqbalat

Kayıtlı Kullanıcı

BERRAKNAZ

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
nigdeli yazdı:
[big]
Suret mi siret mi?​
[/big]

Çağımızın büyük alimlerinden Said Nursi, bu konuda şu tavsiyelerde bulunuyor:

"Hayat arkadaşını, İlahi Rahmet'in cana yakın, ince ruhlu, yumuşak, latif bir hediyesi olduğu için sev. Fakat çabuk bozulan görüntüsüne, maddî güzelliğine gönül bağlama."

Çünkü kadının gerçekte en çekici, en tatlı güzelliği, kadınlığa özgü bir incelik ve nezaket içindeki iç güzelliği, gönül zenginliğidir. En değerli ve en şirin güzelliği ise, yüksek, ciddi, samimi ve berrak şefkatidir. Bu şefkat ve iç güzelliği hayatının sonuna kadar devam eder.

s.a ewt aynen öyle olması gerkiyorrB)B)B)inşallah öyle olur
Kadında asıl olan özellikler bunlardır. Günümüz gençleri bu yönü ele alarak değerlendirme yapmalılar. Böyle yaparlarsa, doğru seçimi daha kolay yaparlar.

Erkekler, kızlarda bu yönü tercih etmeliler. Kızlar da fıtratlarında var olan bu özelliklerini ön plana getirmeliler. Bu yapılabildiği zaman yaşanan sıkıntıların çoğu çözülür ve kurulan yuvalar saadet hanesi olur.

Bu bakış açısı kalıcı olandır. Çünkü kadının ihtiyacı olan sevgi gerçekte budur. Narin, şirin, tatlı ve ince yaratılışlı kadının dış görünüşü zamanla değişebilir ama iç yapısı, şefkat ve sevgi duygusu zamanla daha çok artar, hem kendini, hem de erkeği mutlu eder.

Kadının saygınlığı ve hukuku da, böyle bir muhabbetle korunur. Yoksa dış güzellik kaybolursa, sevgi de biterse, ne kadın ne de erkeğin mutlu olması zordur.

Kadın her haliyle güzeldir.

Hem suretiyle, hem de siretiyle.

Alıntı
Moral Dergisi

selamün aleyküm;
verdiğiniz o kadar değerli ki cezallahu hayran Rabbim cümlemize böyle evlilikler nasip etsin İnşAAllah...selametle kalın s.a...
B)

imported_reyhan_

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm.
Rabbim bütün bekar kardeşlerimize hayırlı evlilikler nasip eder inşallah

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

reyhan_ yazdı:
Selamun Aleyküm.
Rabbim bütün bekar kardeşlerimize hayırlı evlilikler nasip eder inşallah

ve aleyküm selam ;

Duanıza amin..inş..Rabbim dünya ve ahiretimizi aydınlatacak hayırlı evlilikler nasip eylesin cümlemize

inşAllah..Allah cc.razı olsun...Selametle kalın..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)

derya_derya

Kayıtlı Kullanıcı

TEZ ZAMANDA HAYIRLISIYLA EVLENİRLER İNŞALLAH EVLENEMEYEN GÜNÜMÜZ GENÇLERİ:)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

derya_derya yazdı:
TEZ ZAMANDA HAYIRLISIYLA EVLENİRLER İNŞALLAH EVLENEMEYEN GÜNÜMÜZ GENÇLERİ:)

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..AMİN..İNŞAALLAH...:)
SELAMETLE KALIN...B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun

hoş ...
ben şahsen bediüzzaman ne dese tamam derim.katıksız.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
allah razı olsun

hoş ...
ben şahsen bediüzzaman ne dese tamam derim.katıksız.

S.a..Rabbim cümlemizden razı olsun inş..B)B)B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN HEPSİDE ÇOK ÇOK GÜZEL BİLGİLERDİ GERÇEKTEN.RABBİM HAKKIMIZDA HER ŞEYİN HAYIRLISINI NASİP ETSİN.İNŞALLAH.

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

S.A NİĞDELİ KARDEŞİM ÇOK ÖNEMLİ Bİ OKADARDA BANA GÖRE KARIŞIK Bİ KONUYA DEĞİNMİŞSİN. 3 YILLIK EVLİ BİRİ OLARAK KENDİMCE BİLDİĞİM ŞEYLERİ ÖZETLEYİM İNŞALLAH.
1. ÖNCEKİ KUŞAKLARDA YANİ ANNE VE BABALARIMIZIN ZAMANINDA İLK ÖNCE ALLAH KORKUSU, SONRA SAYGI, ÖRF VE ADETLER EN SONDA SEVGİ GELİRMİŞ. ÇÜNKÜ GÜNÜMÜZDEKİ GİBİ BİRBİRİ SEVEREK DEĞİL GÖRÜCÜ USULÜYLE OLDUĞU İÇİN SEVEREK EVLENEN ÇOK NADİRMİŞ AMA VARMIŞ:D. NEYSE O ZAMANLAR BİR KIZ GELİN OLACAĞI ZAMAN ANNESİ AMAN KIZIM KOCANA İTAT ET, ARTIK ANNEN BABAN KOCANIN ANNESİ BABASIDIR. BİZE TATLI GİT TATLI GEL(ÇOK SIK GELME AZ GEL), BU EVDEN BEYAZ GELİNLİKLE ÇIKIYOSUN, BEYAZ KEFENLE GİREBİLİRSİN SADECE VB.... GİBİ NASİHATLARLA GÖNDERİRLERMİŞ. ŞİMDİ NASIL? AMAN KIZIM BEN SENİ KÖLE VERMİYOM KİMSEYE BAKMAK ZORUNDA DEĞİLSİN, AMAN KIZIM KOCAN HÖT DEDİMMİ ÇIK GEL BURASI SENİNDE EVİN, VB.... GİBİ NASİHATLAR VERİLİYO. ÖNCEDEN ERKEK HER ZAMAN EVİN REİSİ VE SÖZÜ GEÇEN TEK KİŞİ OLRAK BİLİNİR ONA GÖRE KADININ BAZI HAKLARI ÇİĞNENSEDE BİRİBİRİNİ İDARE EDİP, EVLİLİK BAZI KATI OLDUĞU KADAR DOĞRU OLAN YANLARIYLA SÜRÜP GİDERDİ. ERKEK HER ZAMAN EL ÜSTÜNDE TUTULUP REİSLİK ÜNVANIYLA YETİŞTİRİLMEK İSTENİYODU BİZİM NESİLDE YANİ ÖNCEKİ KUŞAK. AMA KIZLARDA TAM TERSİ ŞİMDİKİ KUŞAĞA GÖRE YETİŞTİRİLİYO. İSTENMESEDE ÖYLE YETİŞİYO. ÇÜNKÜ ARTIK EĞİTİM ÖN PLANA ÇIKTI ARTIK ESKİSİ GİBİ CAHİL AMA SAYGILI BAYAN ÇOK AZ KALDI. MALİSEF BANA GÖRE VERİLEN EĞİTİMMİ DESEM YENİ AİLELERİN GEÇİM SIKINTISINDANMIDIR VURDUM DUYMAZLIĞINDANMIDIR BİLMEM ÇOK ZEKİ AMA SAYGISIZ VE Bİ OKADARDA ÇİRKEF SADECE KENDİNİ DÜŞÜNEN Bİ NESİL YETİŞİYO. 10 YIL ÖNCE ÖĞRENCİ YILLARIMDA Bİ TAŞITA BİNDİMİZDE YANIMIZA SADECE BİZDEN BÜYÜK OLMASI YETERDİ YER VERDİĞİMİZ KİŞİNİN. ŞİDİ BIRAK YER VERMEYİ BİDE SENİ SUÇLU ÇIKARIYO. BÖYLE Bİ ORTAMDA KİMSE KİMSEYE SAYGISI KALMAMIŞ KİMSENİN KİMSEYE GÜVENİ YOK NASIL EVLENSİNKİ. BAKIYOSUN ÇEVRENE İŞSİZLİK BAŞINI ALMIŞ GİDİYO NİYE SENCE. BENCE ÇOK BASİT. 10 YIL ÖNCESİNE KADAR 10 KİŞİLİK Bİ İŞYERİDE KAÇ BAYAN KAÇ ERKEK ÇALIŞIYODU BEN SANA SÖYLEYİM EN FAZLA 8 ERKEK 2 BAYANDI. ŞİMDİ KAÇI BAYAN KAÇI ERKEK.2 ERKEK 8 BAYAN. YANİ ÇOĞUNLUK BAYANDAN YANA KULLANILIYO. SEBEBİ ÇOĞUNUN SİGORTASI YOK BEKAR OLDUKLARI İÇİN BABALARININ ÜSTÜNDELER. MAAŞ AZ ÇÜNKÜ GEÇİM SIKINTISI YOK ÇOĞU MAKYAJ MALZEMESİ VE GİYİM KUŞAM PARASINI ÇIKARSA KAR KAR DİYO.TABİKİ HERKES İÇİN GEÇERLİ DEĞİ BU SÖYLEDİKLERİM. VE ÖNEMLİ OLAN EVLİ BAYANLARDA, BENDE KAZANIYORUM DİYE HER İŞE BURUNLARINI SOKUP ANLAMASALARDA KARIŞIP Bİ TÜRLÜ TUTAMADIKLARI ÇENELERİNİ BOŞ BOŞ KULLANINCA ERKEKTE Bİ YERE KADAR SABREDİYO VEYA HİÇ SABRETMİYO VE Bİ ÇIRPIDA BİTİYO MALİSEF. BAZI KARDEŞLERİMİZ YANLIŞ ANLAMASINLAR SADECE SORUN KIZLARDA DEĞİL TABİKİ ERKEKLERDEDE VAR AMA BEN ÇOĞUNLUĞU BAYANLARDA GÖRDÜĞÜM VE VAKTİMİN YETMEDİĞİ İÇİN YAZAMADIM HAKKINIZI HELAL EDİN. A.E.O S.A

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A Allahc.c razı olsun çok güzel bilgilerdi emegine sağlık

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN HEPSİDE ÇOK ÇOK GÜZEL BİLGİLERDİ GERÇEKTEN.RABBİM HAKKIMIZDA HER ŞEYİN HAYIRLISINI NASİP ETSİN.İNŞALLAH.

A.S CÜMLEMİZDEN İNŞ..BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM KARDEŞİM...DUANIZA GÖNÜLDEN AMİN DİYORUM...İNŞALLAH..

SELAMETLE KALIN..B)​

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

M DENIZ yazdı:
S.A NİĞDELİ KARDEŞİM ÇOK ÖNEMLİ Bİ OKADARDA BANA GÖRE KARIŞIK Bİ KONUYA DEĞİNMİŞSİN. 3 YILLIK EVLİ BİRİ OLARAK KENDİMCE BİLDİĞİM ŞEYLERİ ÖZETLEYİM İNŞALLAH.
1. ÖNCEKİ KUŞAKLARDA YANİ ANNE VE BABALARIMIZIN ZAMANINDA İLK ÖNCE ALLAH KORKUSU, SONRA SAYGI, ÖRF VE ADETLER EN SONDA SEVGİ GELİRMİŞ. ÇÜNKÜ GÜNÜMÜZDEKİ GİBİ BİRBİRİ SEVEREK DEĞİL GÖRÜCÜ USULÜYLE OLDUĞU İÇİN SEVEREK EVLENEN ÇOK NADİRMİŞ AMA VARMIŞ:D. NEYSE O ZAMANLAR BİR KIZ GELİN OLACAĞI ZAMAN ANNESİ AMAN KIZIM KOCANA İTAT ET, ARTIK ANNEN BABAN KOCANIN ANNESİ BABASIDIR. BİZE TATLI GİT TATLI GEL(ÇOK SIK GELME AZ GEL), BU EVDEN BEYAZ GELİNLİKLE ÇIKIYOSUN, BEYAZ KEFENLE GİREBİLİRSİN SADECE VB.... GİBİ NASİHATLARLA GÖNDERİRLERMİŞ. ŞİMDİ NASIL? AMAN KIZIM BEN SENİ KÖLE VERMİYOM KİMSEYE BAKMAK ZORUNDA DEĞİLSİN, AMAN KIZIM KOCAN HÖT DEDİMMİ ÇIK GEL BURASI SENİNDE EVİN, VB.... GİBİ NASİHATLAR VERİLİYO. ÖNCEDEN ERKEK HER ZAMAN EVİN REİSİ VE SÖZÜ GEÇEN TEK KİŞİ OLRAK BİLİNİR ONA GÖRE KADININ BAZI HAKLARI ÇİĞNENSEDE BİRİBİRİNİ İDARE EDİP, EVLİLİK BAZI KATI OLDUĞU KADAR DOĞRU OLAN YANLARIYLA SÜRÜP GİDERDİ. ERKEK HER ZAMAN EL ÜSTÜNDE TUTULUP REİSLİK ÜNVANIYLA YETİŞTİRİLMEK İSTENİYODU BİZİM NESİLDE YANİ ÖNCEKİ KUŞAK. AMA KIZLARDA TAM TERSİ ŞİMDİKİ KUŞAĞA GÖRE YETİŞTİRİLİYO. İSTENMESEDE ÖYLE YETİŞİYO. ÇÜNKÜ ARTIK EĞİTİM ÖN PLANA ÇIKTI ARTIK ESKİSİ GİBİ CAHİL AMA SAYGILI BAYAN ÇOK AZ KALDI. MALİSEF BANA GÖRE VERİLEN EĞİTİMMİ DESEM YENİ AİLELERİN GEÇİM SIKINTISINDANMIDIR VURDUM DUYMAZLIĞINDANMIDIR BİLMEM ÇOK ZEKİ AMA SAYGISIZ VE Bİ OKADARDA ÇİRKEF SADECE KENDİNİ DÜŞÜNEN Bİ NESİL YETİŞİYO. 10 YIL ÖNCE ÖĞRENCİ YILLARIMDA Bİ TAŞITA BİNDİMİZDE YANIMIZA SADECE BİZDEN BÜYÜK OLMASI YETERDİ YER VERDİĞİMİZ KİŞİNİN. ŞİDİ BIRAK YER VERMEYİ BİDE SENİ SUÇLU ÇIKARIYO. BÖYLE Bİ ORTAMDA KİMSE KİMSEYE SAYGISI KALMAMIŞ KİMSENİN KİMSEYE GÜVENİ YOK NASIL EVLENSİNKİ. BAKIYOSUN ÇEVRENE İŞSİZLİK BAŞINI ALMIŞ GİDİYO NİYE SENCE. BENCE ÇOK BASİT. 10 YIL ÖNCESİNE KADAR 10 KİŞİLİK Bİ İŞYERİDE KAÇ BAYAN KAÇ ERKEK ÇALIŞIYODU BEN SANA SÖYLEYİM EN FAZLA 8 ERKEK 2 BAYANDI. ŞİMDİ KAÇI BAYAN KAÇI ERKEK.2 ERKEK 8 BAYAN. YANİ ÇOĞUNLUK BAYANDAN YANA KULLANILIYO. SEBEBİ ÇOĞUNUN SİGORTASI YOK BEKAR OLDUKLARI İÇİN BABALARININ ÜSTÜNDELER. MAAŞ AZ ÇÜNKÜ GEÇİM SIKINTISI YOK ÇOĞU MAKYAJ MALZEMESİ VE GİYİM KUŞAM PARASINI ÇIKARSA KAR KAR DİYO.TABİKİ HERKES İÇİN GEÇERLİ DEĞİ BU SÖYLEDİKLERİM. VE ÖNEMLİ OLAN EVLİ BAYANLARDA, BENDE KAZANIYORUM DİYE HER İŞE BURUNLARINI SOKUP ANLAMASALARDA KARIŞIP Bİ TÜRLÜ TUTAMADIKLARI ÇENELERİNİ BOŞ BOŞ KULLANINCA ERKEKTE Bİ YERE KADAR SABREDİYO VEYA HİÇ SABRETMİYO VE Bİ ÇIRPIDA BİTİYO MALİSEF. BAZI KARDEŞLERİMİZ YANLIŞ ANLAMASINLAR SADECE SORUN KIZLARDA DEĞİL TABİKİ ERKEKLERDEDE VAR AMA BEN ÇOĞUNLUĞU BAYANLARDA GÖRDÜĞÜM VE VAKTİMİN YETMEDİĞİ İÇİN YAZAMADIM HAKKINIZI HELAL EDİN. A.E.O S.A

ve aleyküm selam abi, Allah razı olsun ..söyleyecek pek bir şey kalmamış aslında..çok haklısınız..en ufak bir tartışmadan boşanmaya gidiliyor günümüzde...Maalesef ekonomik özgürlüğü olan bayanlarda daha çok görüyoruz boşanma olaylarını..:( Böyle yolunda gitmeyen evlilikleri, boşanmaları görünce korkuyor gençler (bizler) de tabi olarak evlilikten... Günümüzde gerçekten çok zor... İnsanlara güvenebilmek...Doğru insanı seçebilmek... Rabbim yardımcımız olsun inşaAllah...Hakkımız geçmemiştir, geçmişse de helaldir abi...Siz de helal edin...Allah'a emanet olun ...ve aleyküm selam...B)B)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt