Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GÜNLÜK YAŞAMDA STRESLERLE BAŞA ÇIKMA (6 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında bir parça stres günlük hayatta karşılaşılan zorluklarla başa çıkmada ihtiyaç duyulan enerji, uyanıklık ve gücü sağlar. Ancak uzun süreli, sürekli ve fazla miktarda stres yorgunluğa ve verimin düşmesine neden olur, bedensel ve ruhsal sağlığı tehlikeye sokar.

Uyku bozuklukları, mide rahatsızlıkları, baş ağrısı, bir konu ya da işe yoğunlaşmada zorluk, huzursuzluk, çarpıntı, omuz ve sırt ağrıları gibi yakınmalar günlük yaşamda başa çıkamadığımız stresler sonucu olabilir.

Stresle başa çıkmada ilk basamak, kişinin yaşamındaki strese yol açan etkenleri ve nedenlerini belirlemesidir. Bir sonraki aşama ise bunlardan hangilerinin ortadan kaldırılabileceği ya da hafifletilebileceği ve bunun için ne gibi önlemler alınabileceğini bulmasıdır.

Günlük yaşamdaki streslerin pek çoğu -iyi iletişim kuramamaktan kaynaklanmaktadır. Yakın ve geniş çevremizdeki bireylerle iletişim kurarken açık, anlaşır ve samimi bir dil kullanmak, konuşmak kadar karşımızdakileri anlamaya ve dinlemeye de hevesli olmak ilk kuraldır. Olaylara karşımızdakinin bakış açısından bakmak, kabul etmesek bile anlamaya çalışmak iletişim açısından çok önemlidir. Olaylara olumlu yaklaşmak, kendi gücümüzle orantılı hedefler koymak, sonucunu değiştiremiyeceğimiz şeylerle uğraşmak yerine birey olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışmak streslerle başa çıkmakta en etkin yoldur.

Zamanı iyi değerlendirmek, yapılacak işler listesi hazırlamak, zor işleri basamaklara ayırarak bölümler halinde halletmek, zamanlı planlama yapmak ve bunu yaparken gerçekçi olmak, gerektiğinde yardım ya da danışmanlık istemek ve bir sorun için tek bir çözüme bağlanıp kalmadan diğer seçenekleri de göz önünde bulundurmak stres azaltıcı davranışlardır.

Her çeşit bedensel çalışma, spor yapmak, hobiler için zaman ayırmak, stresten ve olumsuz etkilerinden uzaklaşarak güç kazanmak için yararlıdır. Bazen sadece bir arkadaş ya da yakınla konuşmak, onun tarafından anlaşıldığını görmek bile bireyin yükünü çok hafifletebilir.

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı
RE: GÜNLÜK YAŞAMDA STRESLERLE BAŞA ÇIKMA

Selâmınaleyküm.

Çok doğru, stresli olduğumda doğru düzgün düşünemiyorum, hareketlerim gevşekçe oluyor. Stresli iken anlıyorum ki vücudumda fazla elektrik var. Bu stresin püf noktasıdır.

-Vücuttaki elektrik, insanların parmak uçarından, tırnağın üzerindeki eğik yerden çıkar.
-Göz dinlendirin, göz dinlendiğinde beyin genişler, daha sağlıklı düşünme olanağı sağlanır.
-Vücudu dinlendirin, uzanın bir yere 5-10 dakika harereti bastırın.

Ben böyle olduğumda, kanepenin üzerine 10 dakika uzanırım, gözlerimi kapatırım, ellerimi elektriğin çıkması için serbest bırakırım ama iki elim yan yana olmaz, çünkü birinden çıkan elektrik diğerinden girer. İşte böyle, böyle yapıp kalkınca kendimi virüslü, programlarla dolu bir bilgisayarın formatlanması gibi hissederim. Elektriğin çıktığını da hissediyorum.

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. BENIMDE BASKA TURLU STRESIM VAR COK SINIRLI OLDUGUM ZAMAN VEYAHUTTA UZGUN TIRNAKLARIMI DEGIL ETIMI KOPARIYORUMM HIC BIR COZUM YOK NE SIGARA KULLANIYORUM NE BASKAA BISEE NASIL KURTULACAGIMIDA BILMIYORUM

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

trabzonlu20 yazdı:
S.A. BENIMDE BASKA TURLU STRESIM VAR COK SINIRLI OLDUGUM ZAMAN VEYAHUTTA UZGUN TIRNAKLARIMI DEGIL ETIMI KOPARIYORUMM HIC BIR COZUM YOK NE SIGARA KULLANIYORUM NE BASKAA BISEE NASIL KURTULACAGIMIDA BILMIYORUM
A.S.Kardeşim uzman bir doktora görünmenizde fayda var,yada o anı yaşarken bir arkadaşınızla konuşmayı deneyin,Rabbim yardımcınız olsun.

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm ....stresin faydasından çok zararı var benim gibi biri için dediklerinizi yapmak çok zor
ama tavsiyeleriniz için teşekkürler zaman bulabilirsem denemek isterim

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

ararat yazdı:
selamun aleyküm ....stresin faydasından çok zararı var benim gibi biri için dediklerinizi yapmak çok zor
ama tavsiyeleriniz için teşekkürler zaman bulabilirsem denemek isterim

Aleykümselâm.
Herşeyin çözümü vardır, ölümün bile çözümü var, gerçek mü'min kimse ölümden korkmaz aksine özler ilerisini. Yapmak isteyen işini yapar, yapmak istemeyen bahanesini. Benim babam da çok ama çoooook fena sigara tiryakisi. İstemediği için bırakmıyor, bırakmak isteseydi bırakırdı. Hani dedinya benim gibi biri için dediklerinizi yapmak çok zor diye, hayır senin kafanda at başlığı var. Sen istemediğin için, etrafın yada seni sıkıştıran ne ise, ümidini kesmiş. Sağırın kulağı duymaz, aptalın hiçbir yanı. Senin sıkıntının ne olduğunu bilmiyorum ama ben sigara üzerine duruyorum.

Sigara bırakmak isteyenler, en son bir dal sigaranızı yavaşça, zevkini alın, kafanızın içini genişletin, yüreğinizi çelik duvar gibi görün sigaranın karşısında ve bıraktım deyin. Sigara isteği geldiği zaman da defol deyin, beni seraba sürükleyemezsin deyin.

Zaman bulabilirsen değil, şimdi, şimdi yap yapacağını. Bu sözlerim herkese.

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

PISKOLOGADA GITTIM O DA BISE YAPAMADI INAIRMISINZ 2 PAR,AGIM MIGDE BULANDIRCAK HALE GELDI KUZENIM BANA DEDI ZATEN BIDAHA KOPARDIGINI GORIYIM DOVECEM SENI YANI DUSUNUN

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B) Allah razı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt