Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

güneşi tutamadım- grup genç (1 Kullanıcı)

hira34

Kayıtlı Kullanıcı
Ben başta söylediğim gibi müzik eğitimi almış olmamdan dolayı inanın artık yalnızca teknik açıdan dinliyorum. Yani alt yapısına, sözlere, orjinal olup olmamasına ya da hangi türlere benzediğine falan dikkat etmekten artık müzikten keyf almam zorlaştı diyebilirim. Ama çok orjinal tınılar mevcutsa ilgimi çekiyor ve beğenebiliyorum. Herhangi bir mesleği düşünürsek de öyledir. mesela ayakkabı tamircisi yıllardır ayakkabı yapmaktan önüne gelen bütün ayakkabıların içeriğini anlar ama öyle bir ayakkabı eline geçerki vay be nasıl yapmışlar der onu inceler ve ondan keyif duyar. Benimki de bunun gibi biraz işte. Benim islami müzik adı altında çıkan ve inceleme fırsatı bulduğum müzikler bugün en popüler kişilerden daha çok satabiliyor. Aslında bunun sebepleri ilgimi çekiyor. Ve bu sebepleri anlamam gerek çünkü çalışmalarım bunun üzerine. Aslında hassas bir çizgide çalışmaya çalışıyorum. Umarım yardımlarınızla bunu daha ayrıntılı öğrenebileceğim. Bu türde etkinlikler olduğunda bana haber verebilirseniz çok mutlu olurum. Canlı izleme ya da dinleme fırsatı bulursam çok mutlu olurum. Saygılarımla. Hayırlı geceler.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ben başta söylediğim gibi müzik eğitimi almış olmamdan dolayı inanın artık yalnızca teknik açıdan dinliyorum. Yani alt yapısına, sözlere, orjinal olup olmamasına ya da hangi türlere benzediğine falan dikkat etmekten artık müzikten keyf almam zorlaştı diyebilirim. Ama çok orjinal tınılar mevcutsa ilgimi çekiyor ve beğenebiliyorum. Herhangi bir mesleği düşünürsek de öyledir. mesela ayakkabı tamircisi yıllardır ayakkabı yapmaktan önüne gelen bütün ayakkabıların içeriğini anlar ama öyle bir ayakkabı eline geçerki vay be nasıl yapmışlar der onu inceler ve ondan keyif duyar. Benimki de bunun gibi biraz işte. Benim islami müzik adı altında çıkan ve inceleme fırsatı bulduğum müzikler bugün en popüler kişilerden daha çok satabiliyor. Aslında bunun sebepleri ilgimi çekiyor. Ve bu sebepleri anlamam gerek çünkü çalışmalarım bunun üzerine. Aslında hassas bir çizgide çalışmaya çalışıyorum. Umarım yardımlarınızla bunu daha ayrıntılı öğrenebileceğim. Bu türde etkinlikler olduğunda bana haber verebilirseniz çok mutlu olurum. Canlı izleme ya da dinleme fırsatı bulursam çok mutlu olurum. Saygılarımla. Hayırlı geceler.

evet siz tezmi hazırlıyorsunuz bu konuda .. yada albümmü yapacaksınız ben tam anlayamadım neden islami müzik üzerinde duruyorsunuz... islami müzik evet çok satıyor olabilir .. çünkü islami müzik adı ile yapılmış tüm eserler herkes tarafından dinleniyor....ama bunun yanında bilemiyorum popüler müzikde çok dinleniyor bu şatışlara nasıl yansıyor fikrim yok abuk sabuk şarkılar .. herkesin diline peleseng olmuş söz desen yok müzik desen bişeye benzemiyor ... müzik bir toplumun o zamanki kültür seviyesiyle haleti ruhiyesiyle alakası var .. bebekler bile ninniyle uyuyor .. yani müzik şekli içeri ne olursa olsun heran hayatımızda bunu yadsıyamayız...günlük meşhur olan vitrin şarkıcıları sanatı ayaga almış ben sanatcıyım diyip duruyorlar...
kültür emperyalizmiyle köşeye sıkışmış milletimiz... sizinde az önce bahsettiginiz gibi ilahilerin alt yapısında bile belki o tarz bir etki var ama arz talep meselesi ... o şekilde olması isteniliyor.. hayırlı akşamlar

etkinlikler büyük şehirlerde daha yogun oluyor...

Kaan Erdem

Yönetici
Sorularla ?slamiyet | Sorularlaislamiyet.com

selamünaleyküm kardeşim.bu konu hakkında verdiğim link'ten kaynaklara dayalı cevap alabilirsiniz.dikkat eder ve hakikatler çerçevesinde söylenen bilgileri idrak ederseniz hayrınıza olacaktır inşaALLAH.

selam ve yürekten samimi dualarımla.

aleyküm selam arkadaşlar ben de bu siteye yeni üye oldum hatta dini sohpetlerin yapıldığı bazı sitelere de üye olacağım. yukarıda neden üye olunduğuna dair açıklma yapan arkadaşlara bazı cevaplar yazılmış. kimse yoğurduna ekşi demez gibi. ama sanırım her insan akıl yaşı kaç olursa olsun samimi olunan cümleleri anlayabilir. Ben bu siteye üye olurken sadece şunun için üye oldum. Belki bazılarınız hoş karşılamayabilir ama yine de doğruyu söyleyeyim. Hayatımın uzun bir bölümünü müzik eğitimi alarak tamamladım ve şu an akademik olarak meslek edinmeye çalışıyorum ve müzik üzerine yüksek lisans yapıyorum. sizlerle tanışmak istememin ve sohpet etmek istememin amacı İslami pop ya da yeşil pop vs. adı altında pek çok müzik türü medyada ya da pek çok toplantı gecelerinde seslendiriliyor. bu konu hakkında konuşabileceğim ve islamiyetin içerisinde müziğin ne gibi bir yeri olduğunu ya da nasıl olması gerektiğini konuşabileceğimi düşündüğüm için bu siteye üye oldum. Aminenur isimli arkadaştı galiba grup genç'in bir çalışmasını göndermiş mesela dikkatimi çekti. umarım bana güvenerek yardımcı olursunuz. Bu konuyu başka kimlerle konuşabilirim bileniniz varsa yardımcı olabilirse şimdiden teşekkür ederim.

hira34

Kayıtlı Kullanıcı
Sizin de dediğiniz gibi günlük şarkıcılar vs. gibi olmak İslami müzik yapanların eleştirmesi gereken bir durum gibi düşünüyorum. Çünkü bir felsefe bir yaşam tarzı söz konusu iken neden onların yani gerek yaşam tarzı ile gerek karakterleri ile eleştirmilmesi gereken kişilerin müziklerini kullandıkları? beni düşündürüyor. Belki de müzisyenlerin bile sorgulamadığı bir şeydir bu....Grup Genç ya da benzer gruplar hakkında bilginiz var mı mesela ilk olarak kim ya da hangi gruplar çıkmış Türkiye'de. 80'lerden bahsediyorlar ama tam bir bilgim yok. bunu biliyor musunuz? Allah'a emanet olun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Sizin de dediğiniz gibi günlük şarkıcılar vs. gibi olmak ben buna katılmıyorum o bahsettigimiz günlük şarkıcılarla aynı kefeye koymamak lazım ..islami müzigin temellerinde bir aşk var alt yapısı ne olursa olsun .. insanlara verdigi manevi duygular var...mehmet emin ayın beyaz dilekçe ilahisini dinleyin ne demek istedim anlarsınız İslami müzik yapanların eleştirmesi gereken bir durum gibi düşünüyorum. buna katılmıyorum ...Çünkü bir felsefe bir yaşam tarzı söz konusu iken neden onların yani gerek yaşam tarzı ile gerek karakterleri ile eleştirmilmesi gereken kişilerin müziklerini kullandıkları? müzik evrensel bir dil onun müzigi bunun müzigi olurmu ..size deminde söyledim müzigin içerigi kullanılan sözler verrilen mesaj önemli alt yapısı degişmez dedim hatırlarsanız beni düşündürüyor. yanlış düşünüyorsunuz.. Belki de müzisyenlerin bile sorgulamadığı bir şeydir bu....Grup Genç ya da benzer gruplar hakkında bilginiz var mı mesela ilk olarak kim ya da hangi gruplar çıkmış Türkiye'de. 80'lerden bahsediyorlar ama tam bir bilgim yok. bunu biliyor musunuz? Allah'a emanet olun.
bu konuda hiç bir fikrim yok .. ne zaman çıktıklarını bilemiyorum ama harika müzik yapıyorlar ... beni etkiliyor vesselam

hira34

Kayıtlı Kullanıcı
Kaan kardeşim verdiğin linke baktım Çok sağol. Kusura bakmayın ne olur yanlış birşey söylemek istemem asla. Daha dikkatli olurum. Sizce gerçek niyetimi söylemedim mi. ilk mailimi hatırlayın lütfen. Neden şüphelendiğinizi anlayamadım. Düşüncelerimi eleştirmeniz bile bana aydınlatıcı bir yön katarken şüphe duymanıza üzüldüm diyebilirim. İslam'da çalgılar, müzik vb. konuları sanırım İlahiyat prof.'leri ile görüşmem gerek sizin de dediğiniz gibi Aminenur kardeşim,bu konuda daha bilgili birine danışırım.Allah'a emanet olun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ben size sordum kardeşim tezmi hazırlıyorsunuz eger öyle ise gerçekten sorun açık kalplilikle cevap vereyim ama bu cevap islami müzik yapanları ve dinleyenleri baglamaz söyledikrim tamamen kendi kişisel fikirlerim.

hira34

Kayıtlı Kullanıcı
Tabiki söyledikleriniz sizi bağlar. Bunu küçük bir çocuk bile bilir. Bir yüksek lisans öğrencisi olarak başka ne yapabilirim ki. Şüphe duymanız çok tuhaf doğrusu. Üstelik benim ne yaptığıma göre cevabınız değişecekse zaten konuşmanın gereği yok ki. Ben size yalan da söyleyebilirim haklısınız. Ama elime ne geçecek ki bu sayede. siz bana ne derseniz ben zaten ona inanacağım dolayısıyla benim size itimat etmem normal ama sizinki değil mi yani.Neyse canım kardeşim sanırım daha önce konuştuklarımızı düşünürsen şüphenin boşuna olduğunu anlayabilirsin. Herşey için sağol yine de. Zamanını aldım galiba. Allah'a emanet ol. Hayırlı akşamlar.

Siz söyledikten sonra sözlerini de buldum. (Ne demek istediğinizi anlamak için)
müziği de dinledim bunu gerçekten yaptığımı görmenizi istediğim için gönderdim.

Beyaz Dilekce ( Mehmet Emin Ay).

Rahman ve Rahim olan adina siginarak
actim iki elimi kor gibi iki yaprak
bir edep olceginde umutlu ve utangac
iste dunya onunde benim ruhum sana ac

Buseyriyen ellerle
senden seni isterim
senden seni isterken
canimdan cikar tenim
sana asik ruhumdur
mercegi yakan isik
gozlerim cemalini gormeden de kamasir

Bir miras yedigim ben
iflasin esiginde
hep sabrinin coluyor ihlas bile siinde
kimin kimlik ararken hem guler hem aglarim
yukseklerde dokulen sular gibi caglarim
cok tuzlu bir denizim
heranim med ve cezir
sana asik olanin yuregim kutla esrin
dosegim kara toprak
yorganim karabulut
ben seninle doluyken vurgun yapamaz kulun

Her insan gunah isler
senden saklanirmi sir
tovbe dikelcesiyle sirtttan kalkar bu nasir
kainati donattin rizik verdin
kimine sonsuz korluk
kimine isik verdin

yanlis adim atmayin diye indi her kitap
sana acilan eli geri cevirmezsin Rab
Ulu bir silsileden Peygamberler gonderdin
gokyuzune yildizlar yere cicekler serdin
senden once bir sen yok
Kainatta ilk sensin
bu kainat bir meta
hepsine Malik sensin
Rabbim seni taniyan bilir doluyu bosu
kapina geldi iste yorgun bir ask sarhoso

Garibim muzdarimim ama umutsuz degilim
Seninle dost olanlar Cihanda mutsuz degil
kulunum kurbaninim Rabbim senin mulkunde
Garip kulun ne soyle gulumse Dilekceme
Garip kulun ne soyle gulumse Dilekceme

Senin icin verince verenin feyzi artar
gonulden bir sadaka davce bir omru tartar
kainatta ne varsa hepsinin zikrinde Sen
Hamde sukur sanadir hersey Seninle eser

Sen ki sana geleni cevirmezsin eli bos
Asik bosa dememis lutfunda hos kahrinda hos
bir beyaz dilekcedir, Sana her yalvarisim
Imanimla amelim hem terdem hem nakisim

Cali bile kendine siginan kusu itmez
Sen Gavursun Azizsin Senin keremin bitmez
Geldim iste kapina Kul Senden irak olmaz
Sana dolmamissa yurekte yurek omaz

Benden once esirge Muhammed Ummetini
Desen gitsin her kervan en sona Ula beni
Kainat bir mozaik
hersey sahip Allah
ey gizli ve asikar herderde tabip Allah
ey gizli ve asikar herderde tabip Allah

hira34

Kayıtlı Kullanıcı
Evet beğendim çok derin anlamı var. tabii sadece okumak değil hayata geçirmek daha önemli.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
işte bu yüzden pobüler müzik ile islami müzik aynı kefeye konulamaz alt yapıları aynı olsa dahi.. islami müzügin bir felsevesi manevi bir misyonu var ...derinligi var
faas foot türü müzikler gibi degil ...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.yüreğine sağlık çok beğendim.hayırlı geceler.Allaha emanet olun.

hira34

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de aynı şeyi söylüyorum canım kardeşim. Fast Food müzikler diyorsun çünkü sadece sözleri düşünüyorsunuz oysa söyleyen kişilerin hepsi değilse de özellikle popüler müzik altyapısıyla söyleyenlerde gözlemlediğim birşey bu: kot pantolon giyip, saçları jölelemek falan ne bileyim öz-biçim çelişkisi değil mi sizce de? Yani daha önce Kültür emperyalizmi falan demiştiniz bunun içinde yer almak ve aynı zamanda ilahi söylemek. Ben çok katı mı bakıyorum? sadece çelişkili olduğunu düşünüyorum kısaca.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ben de aynı şeyi söylüyorum canım kardeşim. Fast Food müzikler diyorsun çünkü sadece sözleri düşünüyorsunuz oysa söyleyen kişilerin hepsi değilse de özellikle popüler müzik altyapısıyla söyleyenlerde gözlemlediğim birşey bu: kot pantolon giyip, saçları jölelemek falan ne bileyim öz-biçim çelişkisi değil mi sizce de? Yani daha önce Kültür emperyalizmi falan demiştiniz bunun içinde yer almak ve aynı zamanda ilahi söylemek. Ben çok katı mı bakıyorum? sadece çelişkili olduğunu düşünüyorum kısaca.

evet bu söylediginiz çelişki ama onların ömrüde tıpkı kelebek gibi oluyor ... dinleyici bunu ayrımı iyi yapıyor... gerçek manada islami müzik yapmaya çalışanlar ben yaklaşık 15 yıldır dinliyorum isimler hiç degişmedi.. aynı sonradan o sizin bahsettikleriniz yeni yeni çıktı ve onlarda kalıcı olmaz ...
belki sizde vurguladınız çok satılıyor vs ... bu cazip gelmiş olabilir.. ben tanımıyorda olabilirim o bahsettiklerinizi çünkü islami müziik görsel medyayla duryrulması fazla olmuyor tavsiye oluyor genelde ... işte ben şunu dinledim çok güzel sende dinle veya rodyolar... ben radyoda dinlemiyorum..

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim,paylaştığın için sağol,hayırlı geceler.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt