Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gülümse.... (4 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah

10_1240902625.jpg

Ebedi Mükafat Varsa ötelerde,
Fani dertlere takılmak bilmeyene Mahsustur..
inanan Bilir ki...

Özlemlerin sonu;Vuslat
Hüzünlerin sonu;Tebessümdür.......

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
[ımg]http://img03.blogcu.com/images/b/o/l/bolahenkk/10_1240902625.jpg[/ımg]
ebedi mükafat varsa ötelerde,
fani dertlere takılmak bilmeyene mahsustur..
Inanan bilir ki...

özlemlerin sonu;vuslat
hüzünlerin sonu;tebessümdür.......

canım benim çok güzel...
Emegine saglık...
Her daim hayata gülen gözlerle bakmak duasıyla....

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Ebedi Mükafat Varsa ötelerde,
Fani dertlere takılmak bilmeyene Mahsustur..
inanan Bilir ki...
Özlemlerin sonu;Vuslat
Hüzünlerin sonu;Tebessümdür.......

kader16

Kayıtlı Kullanıcı
www.resimmax.com_sonbahar_resimleri.jpg

Dün..bugun..yarın
Ümİt eder bir yanım
bu son değil başlangıç
biliyorum.
yağmurun sesi anlatıyor bize herşeyi
Yüzümde bir tebessüm dinliyorum
Bu acılar elbet biter
Hayat yine devam eder
Bekliyorum.
Neler neler gelir geçer
Her şey unutulur
Bir ümitle yeni bir gün başlar
Gelsede sonbahar
Hayat gülümsüyor akıp gidiyorken zaman
Ve yine bir gün başlar...
Yepyeni umutlar
Gelsede sonbahar...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Gönüller bir olur mutluluklar birleşince
Hayat güzel sevmeye değer her şeyi
Yanılmıyorsun hayat tam burada
Yaşıyorsan tüm kalbinle varsındır zaten
Hüzünleri at bir kenara, yaşamaya bak doyasıya
Hayat kısa bunu aklından çıkarma asla
En sıradan anları bile son anmış gibi yaşa
Düşünmeye değerse yaşananlar yine de fazla aldırma
Zaman gelip geçiyor durmadan
Hayat akıyor ellerimizin arasından
Mutluluklar, hüzünler, ayrılıklar, aşklar…
Hepsi yaşanıyor bir solukta
Dar etme kendini ölümü düşünüpte
Her şeyin başlangıcı gibi sonu da güzeldir tadınca
Sadece gülümse hayata, anlarsın o zaman yaşayınca

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Hayırlı Ramazanlar

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Hayırlı Ramazanlar

smily.jpg

Ücretsiz BiLettir Tebessüm ; Yürek YoLcuLuğunda…

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Ücretsiz BiLettir Tebessüm ; Yürek YoLcuLuğunda…

TEŞEKKÜRLER...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
i_can_always_make_you_smile.jpg

Yüzümüzden düşen BİN PARÇA'yı toplayıp da,

YERİNE kocaman bir TEBESSÜM yerleştiren İNSANLAR var ya..

Onlar iyi ki VAR.. (;

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Hiç kimseye değil seslenişim. Sadece şahsıma.... Her ne olursa olsun gülümse diyorum içimdeki ben'e... İçindeki umudu, sevinci yaşat.. Ve hep dışarı çıkmaya çalışan hüzne inat GÜLÜMSE....

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Hiç kimseye değil seslenişim. Sadece şahsıma.... Her ne olursa olsun gülümse diyorum içimdeki ben'e... İçindeki umudu, sevinci yaşat.. Ve hep dışarı çıkmaya çalışan hüzne inat GÜLÜMSE....

Hoşgeldin kardeşim...
Gülümsemek SANATTIR...
Gülümsetene bakmalı...:)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı öğretim üyeleriyle birlikte, zengin bir iş adamının evinde verdiği davete katılıyoruz. İftar öncesinde başlayan sohbetimiz konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp yemeklere bağlanıyor. Kurtlar gibi acıkmış ve sofraya oturmaktan başka bir şey düşünemez hale gelmişiz. Derken top patlıyor ve büyük bir iştahla masaya doğru yönelirken, ev sahibimiz birer hurma ikram edip:

- Önce namaz kılalım, diyor. Geciktirmek doğru olmaz.

Ben bir önceki iftarda baş ağrısından bir şey yiyemediğin ve sahuru kıl payı kaçırdığım için fenalıklar geçirirken, ev sahibi:

- Namazı siz kıldırın Cüneyd Bey, diyor. Duyduğuma göre bu işi sık sık yapıyormuşsunuz.

Nazlanıp da vakit kaybetmemek için teklifi hemen kabul edip öne ilerliyorum. Yeni asistanlarımızdan biri kamet getirirken, bütün sermayesini eritmiş olan midem de, açlık feryatlarıyla eşlik ediyor o güzel nağmelere. Cemaat, yemek salonuna lebalep doldurmuş durumda. Tam namaza başlamak üzereyken, evin küçük oğlu bir tepsi kıymalı börekle içeri giriyor ve aklımı başımdan alan o mükemmel eseri, hemen yanımdaki masaya bırakıyor. Çocuk, anlaşılan haylazın teki. Açlığımın derecesini hissetmiş olmalı ki, gözlerimin içine bakarak koca bir parça böreği ağzına atıyor ve büyük bir şapırtıyla çiğnerken hain hain gülümsüyor. Bir anda ağzımdaki müthiş bir sulanmayla kendimden geçiyor ve tekbir bile alamayacak hale geliyorum. Hemen arkamda, fakültemizin fizik hocası var. Onun kıymalı börek sevmediğini bildiğim için:

- İmamete sen geç, diyorum. Ben yapamayacağım.

Sağ olsun beni kırmıyor ve yerimi alırken, tekrar kamet getiriliyor. Getiriliyor ama ev sahibinin oğlu bu sefer de fırında nar gibi kızartılmış tavuk butlarıyla örtülü bir tepsi getiriyor içeri. Yeni imam, gözlerini et tepsisine kilitlemiş durumda kıpırdanmaya başlıyor ve arka arkaya yutkunurken, ev sahibine dönüp:

- Şimdi aklıma geldi, diyor. Aile reisinin imam olması çok makbulmüş.

Ev sahibimiz, oldukça şaşkın görünmesine rağmen ister istemez öne geçiyor ve yeni asistan arkadaşımız kamet getirmekten yorulduğu için, bir başkası devralıyor müezzinlik vazifesini.

Nihayet namaza durabiliyoruz.

Son imamımız, eski hafızlardan. Birçok da talebe yetiştirmiş. Maşallah ayetlerin hakkını tam veriyor ve ilk rekâttaki Fatiha'dan sonra başlıyor Yasin-i Şerif'i okumaya. Ben, sadece ilk ayetleri okur falan diye içimden geçirirken, o büyük bir şevkle süreyi tamamlıyor ve yirmi dakika sonra başladığımız ikinci rekâtı, Rahman Süresiyle sürdürüyor. Bu sürede geçen Cennet nimetlerinden olsa gerek ki, açlığım dayanılmaz bir hal alıyor, ayaklarım titriyor, gözlerim kararıyor. Ve yarım saat sonra namaz bitirdiğinde, ev sahibimiz:

- Ben yeni ameliyat olduğum için oruç tutamamıştım, diyor. Siz herhalde acıkmışsınızdır, buyurun masaya geçelim.

Kıtlıktan çıkmış gibi sofraya koşarken, ne kadar aciz olduğumuzu ve çoğu zaman pek umursamadığımız nimetlerin mükemmelliğini düşünüyorum.

Yemeklerin her bir lokması, tefekkür ve şükürle geçiyor boğazımdan. Ve bir sultan gibi bahtiyar hissediyorum kendimi, onbir ayın sultanı Ramazan'da.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Gülmenin insan sağlığı üzerindeki sayısız faydalarına işaret eden uzmanlar, gülerek daha uzun ve mutlu bir hayat sürebilirsiniz diyor. İşte kahkaha ile ilgili bazı bilgiler...İçten gelerek, kahkalarla gülmek kalpten bağışıklık sistemine kadar bütün sağlığımız üzerinde...

.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
- Somurtan insanların, daima, tebessüm eden insanlara nispeten, yüzlerinin daha erken ve daha fazla kırıştığını,
- Simaların iç dünyamızın aynası olduğunu,
- Somurtmanın yorgunluk ifadesi değil de aldatmaca olduğunu,
- Somurttuğumuzda 18, gülümsediğimizde ise sadece 3 kasımızı kullandığımızı,
- Pozitif hareket edip mütebessim yüzlü insanların somurtkan insanlara göre daha çok hasta olduğunu,
- Gülümsemek için 14 kalori, kaşları çatmak için 72 kalori gerektiğini,
- Gülümsemenin insan sağlığı için faydalı, kahkahanın ise bir o kadar zararlı olduğunu,
- Bazı kimselerin somurtmayı ciddiyet olarak algıladıklarını,
- Hareket ve yüz ifadelerimizin kullandığımız sözcüklerden 8 kat daha güçlü ve tesirli olduğu,
- İnsanın dalgın olduğu zamanlardaki yüz ifadesinin geçek hali olduğunu,
- Daima somurtan kişilerin tebessüm edenlere oranla daha erken yaşlandığını,
- Sürekli gülümseyen insanların somurtanlara oranla daha çok sevildiğini,
- Çinli’lerin strese dayalı kalp krizi vakası oranının çok düşük olduğunu ve bunun sebebinin hayata olumlu bakmaları ve tebessüm etmeleri olduğunu,

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Tebessümün bulaşıcı olduğunu,
- Güler yüzlü insanların toplumda daha güvenilir kişiler olduğunu,
- Dünyanın en iyi satış ve pazarlama elemanlarının başarılarının arkasında güler yüzlü olmalarının yattığını,
- Japonya'da gülümseme okulu olduğunu,
- Güler yüzlü çalışanların iş hayatlarındaki verimin daha yüksek olduğunu,
- Aksiliklerin ve olumsuz hadiselerin hayata karamsar bakan insanlara daha çok uğradığını,
- Güler yüzlü insanların daha çok akılda kalıp hatırlandığını,
- Selamlaşan iki insana Allah’ın yetmiş lütfu olduğunu ve bu yetmiş lütuftan altmış dokuzunun güler yüzlü olana verildiğini,
- Gülümsemenin insanlara özel ve insanlara nasip olduğunu. Canlılar arasında sadece insanın gülümseyebildiğini biliyor muydunuz?

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Gülmenin insan sağlığı üzerindeki sayısız faydalarına işaret eden uzmanlar, gülerek daha uzun ve mutlu bir hayat sürebilirsiniz diyor. İşte kahkaha ile ilgili bazı bilgiler...
İçten gelerek, kahkalarla gülmek kalpten bağışıklık sistemine kadar bütün sağlığımız üzerinde büyük ölçüde etkili...
Gülmenin insan sağlığı üzerindeki sayısız faydalarına işaret eden uzmanlar, gülerek daha uzun ve mutlu bir hayat sürebilirsiniz diyor. İşte kahkaha ile ilgili bazı bilgiler...
- Öfke ve kin duygusu bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Neşeli ve bol kahkaha atan kişilerin ise bağışıklık sistemi daha kuvvetli.
- Güldüğümüzde yüzümüzde 15 kas birlikte çalışıyor.
- Gülmek erkek ve kadın arasında da farklılık gösteriyor. Erkekler daha kısa süreli gülerken kadınlar daha uzun kahkaha atıyor.
- Güldüğümüz zaman tümör ve virüslerle savaşan hücrelerimizin sayısı da artıyor.
- Özellikle ruhsal bazı hastalıkların tedavisinde gülme terapisi kullanılıyor. Hastalar üzerinde olumlu etkileri olduğu gözleniyor.
- Patch Adams isimli doktorun çalışmaları bu konuda örnek olarak gösteriliyor.
- Çocuklar günde yaklaşık 300 kez gülüyor, yetişkinler ise günde ortalama 17 kez gülüyor.
- Yanımızda biri olduğunda yapılan espri ya da komik bir olaya yalnız olduğumuzdan on kat daha fazla gülüyoruz.
- En çok yapılan şakalara gülüyoruz. Rakamsal olarak bu oranı yüzde 80 şeklinde ifade etmek mümkün.
- Kadınlar erkeklerden %126 oranında daha fazla gülüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt