Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Görüntülü konuşturan saat (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
38
Puanları
48
Konum
Ankara
Kara Şimşek dizisindeki görüntülü konuşma sahnesi 3N ile gerçek oluyor.

plxejq8aru.jpg

Türkiye' nin renkli televizyonlarla tanıştığı 1980'lerde tanınan Kara Şimşek dizisindeki görüntülü konuşmayı sağlayan cep telefonu 3N (3'üncü Nesil 3G) Turkcell'in 3N teknolojisi ile hayal olmaktan çıkıyor. Sabah gazetesinden Timur Sırt'ın haberine göre, Turkcell 3G tanıtım toplantılarında tanıtılan ürünlerden biri olan LG GD910 telefonu Ağustos ortasında Turkcell iletişim merkezlerinde 1999 TL'ye satışa sunulacak. Telefon görüntülü telefon özelliğini taşırken hızlı interneti ve elektronik postaları kol saatine taşıyor.

Dünya ile aynı anda

3N uyumlu saat telefon görüntülü konuşma dışında dijital müzik çalar, mesaj, e-posta için de kullanılıyor. Saat telefonun içinden kulaklıkla beraber satışa sunuluyor. Saatin sağ yanında bulunan mönü ve açma kapama tuşları dışında dokunmatik ekranından aramalar yapılıyor. Deri kol saati telefon diğerlerine göre oldukça hafif ve ince. Ancak telefon ekranı işlem yapmak için biraz küçük. 1999 TL'lik fiyatına rağmen farklı görünmek isteyenler tarafından ilgi görmesi bekleniyor.

Kahramanların rüyası gerçek oluyor

KARA Şimşek dizisinin kahramanı David Hasselhoff'un arabası Kit'i çağırırken saat telefon aynı zamanda görüntülü konuşma için de kullanılıyordu. Saat telefon sadece Kara Şimşek değil, çizgi kahraman DickTracy, James Bond gibi filmlerde de kahramanların dikkat çeken araçlarından biriydi. Şimdi bütün senaryolar 3N ile gerçek oluyor.

Telefonların uyumlu olması gerekiyor

GÖRÜNTÜLÜ mobil konuşma için kullandığınız telefonun 3N uyumlu olması ve ön yüzünde kamera bulunması gerekiyor. iPhone 3G telefonu 3N uyumlu olmasına rağmen ön yüzünde kamera olmadığı için kullanılamıyor. Kullandığınız telefonun 3N uyumlu olup olmadığını anlamak için cep telefonu mönüsünden şebeke seçimi yaptığınızda 3G şebeke seçimi yapılması gerekiyor. Görüntülü mobil telefon görüşmesi farklı operatörler arasında da yapılabilecek. Yurtdışında eğer bulunduğunuz ülkedeki operatörün altyapısı destekliyorsa görüntülü konuşma yapılabilecek. Yalnız yurtdışında kullandığınız şebekenin kendi operatörünüzle uluslararası dolaşım (roaming) anlaşması olması gerekiyor.
 

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
38
Puanları
48
Konum
Ankara
Asıl ben teşekkür ederim kardeş.
 

hanimeli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
283
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
du bakalım daha neler çıkacak
daha biz bugünkü teknolojiye yetişemeden
o aldı başını gidiyor :)

saati çıkarmışlar ama karaşimşeği çağırınca gelecek mi acaba :) :)
 

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
çok güzel haber sunmuşsun kardeşimde bana göre kendini birşey zanneden çocuklar için tehlikeli olur diye düşünüyorum bir çok kişinin başını çok ağrıtırlar :) yetişkinler için iyi olur ama
 

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
38
Puanları
48
Konum
Ankara
Dünyanın bir çok ülkesinde aslında bu sistem var. Japonlar kullanıyor. Bakalım her şeyin hayırlısı.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt