Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

görevimi yaptım. (1 Kullanıcı)

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşlerim.
şimdi size anlatmaya çalışacagım kıssa çök önemli.o yüzden herkes üstüne düşen görevi yapsın.
kasabanın birinde sevilmeyen huysuz bir adam yaşarmış.birde bir kızı varmış.oldukça aksi ve huysuz olan bu kişi kasabalı halkı tarafından nefretle anılırmış.
Gün gelmiş bu kişi hastalanmış ve yataga düşmüş.kızı komşularına gidip babasını bir hekime götürmelerini rica etmiş.Ama bir çok insana kötülügü dokunmuş bu kişiye kimse yardım eli uzatmamış.eli kolu baglı bir şekilde babsıyla baş başa kaln zavallı kız çocugu günlerce babasının ızdıraplarına şahit olmuş.
Bir gün iyice rahatsızlaşan adam vefat etmiş.iki gözü iki çeşme olan kız yine eşe dosta koşup babsının öldügünü ve onu defin etmelerini istemiş.
-saglıgında bir hayrını görmedik.ALLAHTA onu böyle bu halde bıraktı.ibret olsun.deyip kimse cenazesini kaldırmak istememiş.
gözü yaşlı evine dönen kız ne yapacagını bilmez bir şekilde kapının önünde oturup aglamaya başlamış.ama bir an önce babasını gömülmesi gerektiginide biliyor fakat tek başına bunu beceremdigi içinde daha çok üzülüyormuş.
nice sonra o kasabadan geçmekte olan bir kervanı fark etmiş.bu kervanda kendisine yardım edecek birilerinin olabilecegini düşünerekten kervana dogru koşmaya başlamış.içlerinden ak sakallı nur yüzlü bir yaşlı insanı gözüne kestirmiş.yanına varıp olayı anlatmış babsının gömülmesi için yardım istemiş.
analtılanları dikkatle dinleyen bu zat.
-İyide kızım ben dua bilmemki.demiş.kız ise,
-Yeterki babamı göm.ben başka bir şey istemiyorum. demiş.
Bunu üzerine o zat kervanın kasabada mola vermesini fırsat bilipkızın evine varmış.elinden geldigince adamı kefenleyip gömmüş.tam ayrılacagı sırada kabrin başına geçip ellerini açmış ve bir müddet dua etmiş.sonra kıza baş saglıgı verip kervanın yanına gitmiş.
Bütün bu olan bitenler karşısında çok yorulan ve bitkin düşen kız kapının önünde oturuken uyuya kalmış.rüyasında babsını görmüş.
Babası tarif edilemeyecek kadar güzel bir mekenda oldukça rahat ve huzur içinde imiş.ve burası cennetmiş.bir anda uyanan kız şaşkınlıgını üzüerinden atmaya çalışmış.çünkü babası hakikaten bir çok insana kötülügü dokunmuş bir insanmış.peki nasıl oluyorda babası cennette giriyordu.bunu bir tek babasını defin eden o zat bilir düşüncesi yerinde fırlar. kasabadan uzaklaşmaya başlamış olan kervana dogru koşar.yaşlı zatı bulur ve rüyasını anlatır.
o zat kıza.
Evet kızım baban ALLAHIN izni ile cennete girmiş.der.kız hayretler içinde kalır.ve sorar.
-peki siz bana ben dua bilmem demiştiniz.
-evet kızım ben dua bilmem.
-peki ama siz babamı gömdükten sonra ellerinizi açıp bir şeyler dediniz.
-evet dedim kızım.
-peki ne dediniz?
nur yüzlü adam hafif gülümseyarekten cevab verir.
-ALLAHIM BEN ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİ YAPTIM.SENDE ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAP.dedim kızım.
selametle.

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
s a kardeşim çok güzel ve ders veren bir paylaşım allah razı olsun senden....kardeşim ben cevdet kardeşime çok üzüldüm inan onun bir an önce dönmesi için bir şeyler yapılması gerekiyor....ben bir konu açacağım.....

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam Kasım abim...ALLAH senden razı olsun ibretlik bir kıssaydı.
ALLAHım idrak edip şuurlananlardan eylesin inşaallah.
ALLAHım cümlemize hoşnut olacağı ameller işlemeyi nasip eylesin...

s a kardeşim çok güzel ve ders veren bir paylaşım allah razı olsun senden....kardeşim ben cevdet kardeşime çok üzüldüm inan onun bir an önce dönmesi için bir şeyler yapılması gerekiyor....ben bir konu açacağım.....

CEVDET abi için elimizden gelen birşey varsa yapalım inşaallah mustafa abi...
bende çok üzüldüm...

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşlerim.
şimdi size anlatmaya çalışacagım kıssa çök önemli.o yüzden herkes üstüne düşen görevi yapsın.
kasabanın birinde sevilmeyen huysuz bir adam yaşarmış.birde bir kızı varmış.oldukça aksi ve huysuz olan bu kişi kasabalı halkı tarafından nefretle anılırmış.
Gün gelmiş bu kişi hastalanmış ve yataga düşmüş.kızı komşularına gidip babasını bir hekime götürmelerini rica etmiş.Ama bir çok insana kötülügü dokunmuş bu kişiye kimse yardım eli uzatmamış.eli kolu baglı bir şekilde babsıyla baş başa kaln zavallı kız çocugu günlerce babasının ızdıraplarına şahit olmuş.
Bir gün iyice rahatsızlaşan adam vefat etmiş.iki gözü iki çeşme olan kız yine eşe dosta koşup babsının öldügünü ve onu defin etmelerini istemiş.
-saglıgında bir hayrını görmedik.ALLAHTA onu böyle bu halde bıraktı.ibret olsun.deyip kimse cenazesini kaldırmak istememiş.
gözü yaşlı evine dönen kız ne yapacagını bilmez bir şekilde kapının önünde oturup aglamaya başlamış.ama bir an önce babasını gömülmesi gerektiginide biliyor fakat tek başına bunu beceremdigi içinde daha çok üzülüyormuş.
nice sonra o kasabadan geçmekte olan bir kervanı fark etmiş.bu kervanda kendisine yardım edecek birilerinin olabilecegini düşünerekten kervana dogru koşmaya başlamış.içlerinden ak sakallı nur yüzlü bir yaşlı insanı gözüne kestirmiş.yanına varıp olayı anlatmış babsının gömülmesi için yardım istemiş.
analtılanları dikkatle dinleyen bu zat.
-İyide kızım ben dua bilmemki.demiş.kız ise,
-Yeterki babamı göm.ben başka bir şey istemiyorum. demiş.
Bunu üzerine o zat kervanın kasabada mola vermesini fırsat bilipkızın evine varmış.elinden geldigince adamı kefenleyip gömmüş.tam ayrılacagı sırada kabrin başına geçip ellerini açmış ve bir müddet dua etmiş.sonra kıza baş saglıgı verip kervanın yanına gitmiş.
Bütün bu olan bitenler karşısında çok yorulan ve bitkin düşen kız kapının önünde oturuken uyuya kalmış.rüyasında babsını görmüş.
Babası tarif edilemeyecek kadar güzel bir mekenda oldukça rahat ve huzur içinde imiş.ve burası cennetmiş.bir anda uyanan kız şaşkınlıgını üzüerinden atmaya çalışmış.çünkü babası hakikaten bir çok insana kötülügü dokunmuş bir insanmış.peki nasıl oluyorda babası cennette giriyordu.bunu bir tek babasını defin eden o zat bilir düşüncesi yerinde fırlar. kasabadan uzaklaşmaya başlamış olan kervana dogru koşar.yaşlı zatı bulur ve rüyasını anlatır.
o zat kıza.
Evet kızım baban ALLAHIN izni ile cennete girmiş.der.kız hayretler içinde kalır.ve sorar.
-peki siz bana ben dua bilmem demiştiniz.
-evet kızım ben dua bilmem.
-peki ama siz babamı gömdükten sonra ellerinizi açıp bir şeyler dediniz.
-evet dedim kızım.
-peki ne dediniz?
nur yüzlü adam hafif gülümseyarekten cevab verir.
-ALLAHIM BEN ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİ YAPTIM.SENDE ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAP.dedim kızım.
selametle.

emeğinize sağlık kasım abi
ALLAH RAZI OLSUN

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı

aleykum selam abi.
RABBIM razı olsun.
cevdet abinin geri gelecegine inanıyorum.yönetimde yardımcı olursa abimizi tekrar aramızda görecegiz inşALLAH.selametle

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam Kasım abim...ALLAH senden razı olsun ibretlik bir kıssaydı.
ALLAHım idrak edip şuurlananlardan eylesin inşaallah.
ALLAHım cümlemize hoşnut olacağı ameller işlemeyi nasip eylesin...

CEVDET abi için elimizden gelen birşey varsa yapalım inşaallah mustafa abi...
bende çok üzüldüm...

RABBIM razı olsun aydınım.
duanada amin diyorum.RABBIM rahmetiyle cümlemizi yargılasın amin.selametle.

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KASIM KARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ. RABBİM RAZI OLSUN. ŞUNU HİÇ UNUTMAYALIM Kİ HEMEN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN ÇALIŞMALAYIZ. SELAM VE DUA İLE

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KASIM KARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ. RABBİM RAZI OLSUN. ŞUNU HİÇ UNUTMAYALIM Kİ HEMEN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN ÇALIŞMALAYIZ. SELAM VE DUA İLE

aleykum selam lütfi kardeşim.
RABBIM razı olsun.
söylediklerin tamamen dogrudur.
RABBIM imanla yaşayıp imanla ölmeyi nasip etsin.amin.selametle

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü Kasım kardeşim.
Akıcı ve ibret olan yazınızı okudum.
Allah razı olsun paylaşımınız için.
Selam ve baki dua ile kalın.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü Kasım kardeşim.
Akıcı ve ibret olan yazınızı okudum.
Allah razı olsun paylaşımınız için.
Selam ve baki dua ile kalın.

ve aleykum selam kardeşim.
RABBIM razı olsun.
teşekkür ederim.
gözlerinize saglık.
ALLAHIMA emanet ol.
selametle.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt