Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gönül dostlarımdan öneri isterim (1 Kullanıcı)

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum;

Birkaç kelime yazmak için sırf bu listeyi yazmanı bekledim;

Değerli kardeşim yayınladığın bu liste içinde isimleri bile şirke sebep olan kitaplar ve hatta kendi görüşüne göre müslümanları pislik gören Aziz Nesin gibi yazarların bile isimleri var,suizan ediyorsam çok özür dilerim ,yinede kitapların içeriklerini bilmediğimden hüsnü zan ederek sormak isterim ki- '' Bu kitaplar islami açıdan maddi veya manevi ilme delalet ediyormu ?''
Şayet etmiyorsa başkalarını zehirlemeyin hepsini yakın...

Ve aleyküm selam,

Aslında böyle bir cevap/soru ile karşılaşacağımı tahmin etmiştim.
Belirtmek isterim ki hiç birisi İslama Davet etmiyor. Davet etmediği gibi zehirleme işinide yapmıyor.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamu aleykum;

Birkaç kelime yazmak için sırf bu listeyi yazmanı bekledim;

Değerli kardeşim yayınladığın bu liste içinde isimleri bile şirke sebep olan kitaplar ve hatta kendi görüşüne göre müslümanları pislik gören Aziz Nesin gibi yazarların bile isimleri var,suizan ediyorsam çok özür dilerim ,yinede kitapların içeriklerini bilmediğimden hüsnü zan ederek sormak isterim ki- ''
Bu kitaplar islami açıdan maddi veya manevi ilme delalet ediyormu ?''
Şayet etmiyorsa başkalarını zehirlemeyin hepsini yakın
...

Gayet önemli bir konu...
Mutlaka dikkate alınmalı...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam,

Aslında böyle bir cevap/soru ile karşılaşacağımı tahmin etmiştim.
Belirtmek isterim ki hiç birisi İslama Davet etmiyor. Davet etmediği gibi zehirleme işinide yapmıyor.

Samimiyetinize,islami kişiliğinize ve forum içindeki tanınmışlığınıza binaen sizin yanlış bir iş yapmayacak kadar zeki olduğunuzu düşünüyorum.
Yinede siz bilirsiniz diyerek son tavsiyemi söylüyorum...

Bu yazdığınız kitaplar gerek yazarları ve gerekse yazılanların çoğunun hayal mahsulu romanlar olması dolayısı ile boşa çekilen kürek misali insanın en kıymetli hazinesi olan zamanından alıp götüren hırsız misali değersiz şeyler olduklarını düşünüyorum.
Bunların hepsi yerine bir mızraklı ilmihal okunsa okuyan kişi hoca olur ve başkalarınıda hoca yapar,şayet bu boş kitaplardan birisini okuyacak kadar zamanını beş ayeti kerime ezberlemeye verse bütün kitapların okunacağı vakitte bilmediği bir uzun sureyi ezberlemiş olur...

Bu tür kitapları okumak günahtır diyemem ama islama hakaret eden,müslümanı kınayan kişilerin kitaplarını okumakta haramdır.

Bize düşen kardeşlerimize nasihat etmek...

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Samimiyetinize,islami kişiliğinize ve forum içindeki tanınmışlığınıza binaen sizin yanlış bir iş yapmayacak kadar zeki olduğunuzu düşünüyorum.
Yinede siz bilirsiniz diyerek son tavsiyemi söylüyorum...

Bu yazdığınız kitaplar gerek yazarları ve gerekse yazılanların çoğunun hayal mahsulu romanlar olması dolayısı ile boşa çekilen kürek misali insanın en kıymetli hazinesi olan zamanından alıp götüren hırsız misali değersiz şeyler olduklarını düşünüyorum.
Bunların hepsi yerine bir mızraklı ilmihal okunsa okuyan kişi hoca olur ve başkalarınıda hoca yapar,şayet bu boş kitaplardan birisini okuyacak kadar zamanını beş ayeti kerime ezberlemeye verse bütün kitapların okunacağı vakitte bilmediği bir uzun sureyi ezberlemiş olur...

Bu tür kitapları okumak günahtır diyemem ama islama hakaret eden,müslümanı kınayan kişilerin kitaplarını okumakta haramdır.

Bize düşen kardeşlerimize nasihat etmek...

Forum içinde takip ettiğim, Allah cc için sevdiğim bir abimsin.
Eyvallah, nasihatinizi değerlendireceğim muhakkak.
Teşekkür ederim

armour

Kayıtlı Kullanıcı
şu listenin içinde benimde okuduklarım ve kitaplığımda tuttuklarım var ama çok ihtiyaç duyulacak kitaplar değiller açıkçası yani her hangi bir getirisi yok.ben her türden kitap okudum psikolojiden tut aşk romanına kadar ama fikrimize ve dinimize ters düşen kitapları hiç tavsiye etmedim ben fikrimi sabit tutabilirim ama başkalarını bilemem ve mesul tutulmakta istemem. her düşünceye açığım her kesi okurum ama kötüye kötü iyiye iyi.sofinin dünyasını okumuşsun bende okudum beğendim güzel bi kitap ama okuyan bir arkadaşım namazı dahi terketti bu tip hadiseler çok oluyor imanını tam oturtmamış kardeşlerimiz var her kes herşeyi okuyamaz ana tema bu.genede okumak güzeldir keşke her kes okusa ama sadece okusa...

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
Tartışma ortamı oluşturmamak için bu konudaki fikrimi beyan etmek istemedim.Arkadaşların hangi niyetle uyarı yaptıkları zaten belli .Hasgül gönüldaşımın da samimiyeti açıkça görülmekte.Kitapların birçoğu,henüz araştırma aşamasında olan genç beyinleri olumsuz etkileyebilir.Bu riski göze almamak adına karakterinden emin olunan kişilere lüzumlu görülen kitaplar hediye edilebilir.Kendisini geliştirip ilim sahibi olmuş,yanlışı doğrudan ayırteden birilerini de,değil kitap hiçbir şey etkisi altına alamaz.Hatta bir yanlışı savunabilmek için de o yanlış hakkında fikir sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum...
armour kardeşimin de fikrine katılıyorum okumak hakikaten çok güzel...
Hasgül kardeşimden belirttiğim kitapları hala istiyorum...Siz yönetici arkadaşlardan bu konudaki son ricam kendisiyle irtibata geçebilecek ortamı oluşturmanızdır.Şimdiden teşekkürler...

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Tartışma ortamı oluşturmamak için bu konudaki fikrimi beyan etmek istemedim.Arkadaşların hangi niyetle uyarı yaptıkları zaten belli .Hasgül gönüldaşımın da samimiyeti açıkça görülmekte.Kitapların birçoğu,henüz araştırma aşamasında olan genç beyinleri olumsuz etkileyebilir.Bu riski göze almamak adına karakterinden emin olunan kişilere lüzumlu görülen kitaplar hediye edilebilir.Kendisini geliştirip ilim sahibi olmuş,yanlışı doğrudan ayırteden birilerini de,değil kitap hiçbir şey etkisi altına alamaz.Hatta bir yanlışı savunabilmek için de o yanlış hakkında fikir sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum...
armour kardeşimin de fikrine katılıyorum okumak hakikaten çok güzel...
Hasgül kardeşimden belirttiğim kitapları hala istiyorum...Siz yönetici arkadaşlardan bu konudaki son ricam kendisiyle irtibata geçebilecek ortamı oluşturmanızdır.Şimdiden teşekkürler...

İstediğiniz kitapları ayırdım inşallah. Bir yolunu bulup iletişime geçelim kardeşim..

G

Goldenrose

Ne yalan söyleyeyim, asıl kalbimden geçen size yakın bir yetimhaneye götürmeniz. Geçende bir yetimhanenin önünden geçtim. Ve o kadar mağdurlar ki.. Siz bir yetimi mutlu etmiceksiniz birçok yetimi mutlu etmiş olucaksınız.

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşlerim bence kitaplarını doğuya göndermelisin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt