Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gönül derdi çekip kavusmak ısteyıpte kavusamayanlar ıcın hep birlikte namaz ve dua (1 Kullanıcı)

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
çok sevdğim yıllardır beklediğim dönmesi için dualar ettiğim insanın hayatında başkası olduğunu öğrendim günlerdir kendimi çok kötü hissediyorum an geliyor içimdeki umut bitti diyorum ama onu sevmekten istemekden vazgeçemiyorum dua bile edemiyorum artık ne olur benim için due edin Rabbim büyük o dilerse olur sevdiğimin bana dönmesi için mucize yarat Allahım dualarınızda benide unutmayın kardeşlerim

canım benim ya. Allah herşeyin hayırlısını versin. Zor bir durumdasın. Bende aynı durumdayım. Hayırlısı ile sevdiklerimiz inşallah geri dönerler hayırlı değillersede tez zamanda unutalım inşallah.

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
emine hayırlısı sevdğimle barışıp mutlu bir yuva kurmak istiyorum

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
çok sevdğim yıllardır beklediğim dönmesi için dualar ettiğim insanın hayatında başkası olduğunu öğrendim günlerdir kendimi çok kötü hissediyorum an geliyor içimdeki umut bitti diyorum ama onu sevmekten istemekden vazgeçemiyorum dua bile edemiyorum artık ne olur benim için due edin Rabbim büyük o dilerse olur sevdiğimin bana dönmesi için mucize yarat Allahım dualarınızda benide unutmayın kardeşlerim

bilmiyorum ama o kişi bana dönse bile ben kabul etmezdim. kesinlikle. eger oda beni sevseydim hemen bi başkasıyla birlikte olmazdı...
bilmiyorum kardeşim ama, bence unut ya sanki bulunmaz hint kumaşımı, senin ona verdigin degeri eger o sana verseydi bi başkasıyla birlikte olmazdı...,
ben kendi adıma konuşurum ama kesinlikle kabul etmezdim...,
kardeşim hakkında hayırlısı olsun ne diyim. rabbim gönlünde olanı sana nasip eder inşallah.
selam ve dua ile...

mir_erhan

Moderator

sevgili kardeşim haddim değil belki ama yazdıklarını paylaştın bizde okuduk...
...herbirimiz bu zamanda birşeyler yaşadık,gerek fevri davrandık gerekse farkında olmadık..ama gelip buldu kimiz aman ve kimi zaman çok yara aldık...
..şimdi seni anlıyoruz çoğumuz..
...ama kardeşim herzaman senin için hayırlısını dileyeceğiz.. sen de öyle yap...
..Hayırlı değilse bir ömür yanarsın belki bir ömür yanacağına ve kimi zaman Ahiretimizin de yanacağına bir süre yanalım ve O her şeyi Gören Ve Bilen YARADANA sığınalım..
....belki zor belki çok çaresiz kalıyoruz ama bunu YÜCE YAradan istemişse ........Anamız babamız feda....
.........Senin için de çok dua edeceğiz..Sende bizi unutmazsın dualarında inşallah..
..Allah yar ve yardımcın olsun....dua ile...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bahtışen (emine) : uğradığı haksızlıktan kurtulmak sevdiğine kavuşmak ve sıkıntılarından en kısa sürede feraha çıkması...

ay-ya (ayça) : sevdiğiyle mutlu huzurlu olmak ve sevdiğiyle evlenmek...

mir_erhan (erhan) : sevdiğiyle hayırlı ve huzurlu yuva kurmak...

üzgün_42 (elmas) : hayırlı bir insanla karşılaşmak....

derryya (arzu) : ayrıldığı sözlüsüyle eğer hayırlıysa barışıp mutlu yuva kurmak değilse başkasıyla evlenip mutlu yuva kurmak

atris (özden) : sevdiği kişi ile arasına bir daha kimsenin girmemesi..

özlem_27 (özlem) : sevdiğine tez zamanda kavuşmak ve sevdiğiyle tez zamanda evlenmek..

muberra (müberra) : sevdiğiyle maddi sorunları aşıp en kısa sürede evlenmek...

elifali : sevdiğinin bir mucize olup geri dönmesi...

eftalyasun (emine) :hayırlısıyla sevdiğiyle barışıp mutlu bir yuva kurmak...

arkadaşlar yarın akşam 5e kadar niyetlerinizi isminizle beraber yazın listeye ekleyelim ....

perşembe akşam saat 8de başlayalım

aynı şekil 3defa tövbe istiğfar duası

2rekat hacet namazı

50tane peygamber efendimize (sav) salavat getirelim

1yasini şerif okuyalım

esmaül hüsnayı okuyalım

100tane ya vedud çekelim

arkadaşlarımız için ellerimizi açıp niyetlerini söyleyelim isimleriyle beraber dualar okuyalım allah şimdiden kabul etsin (amin)

tövbe duası.....

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."

"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."

"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."

esmaül hüsna.....

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın adıyla,O'nun sevgilisi ve Rasulu Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin şefatine nail olmak ümidiyle,HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL,GÜZEL INSANLARLA RABBIMIZIN GÜZEL ISIMLERINI VE ANLADIKLARIMIZI ANLATMAK ISTEDIKLERINI PAYLAŞALIM ISTEDIK,ONSUZ BIR HAREKET VE DÜSÜNCE YOKTUR. ALLAH KENDISINI ESMÂ-ÜLHÜSNÂ (ESMA-IHUSNA)EN GÜZEL ISIMLER ILE ISIMLENDIRMISTIR.CENÂB-I ALLAH'IN GÜZEL ISIMLERI:
ALLAH(CELLE CELALUH) HUVALLAHULLEZI LA ILAHE ILLAHU ER-RAHMAN ER-RAHIM EL-MELIK EL-KUDDUS ES-SELAM EL-MU'MIN EL-MUHEYMIN EL-AZIZ EL-CABBAR EL-MUTEKEBBIR EL-HALIK EL-BARI' EL-MUSAVVIR EL-GAFFAR EL-KAHHAR EL-VEHHAB ER-REZZAK EL-FETTAH EL-ALIM EL-KABID EL-BASIT EL-HAFID ER-RAFI' EL-MUIZ EL-MUZILL ES-SEMI' EL-BASIR EL-HAKEM EL-ADL EL-LATIF EL-HABIR EL-HALIM EL-AZIM EL-GAFUR ES-SEKUR EL-ALIYY EL-KEBIR EL-HAFIZ EL-MUKIT EL-HASIB EL-CELIL EL-KERIM ER-RAKIB EL-MUCIB EL-VASI EL-HAKIM EL-VEDUD EL-MECID EL-BAIS ES-SEHID EL-HAKK EL-VEKIL EL-KAVIYY EL-METIN EL-VELIYY EL-HAMID EL-MUHSIN EL-MUBDI EL-MUID EL-MUHYI EL-MUMIT EL-HAYY EL-KAYYUM EL-VACID EL-MACID EL-VAHID ES-SAMED EL-KADIR EL-MUKTEDIR EL-MUKADDIM EL-MUAHHIR EL-EVVEL EL-AHIR EZ-ZAHIR EL-BATIN EL-VALI EL-MUTEALI EL-BERR ET-TEVVAB EL-MUNTEKIM EL-AFUVV ER-RAUF MALIKUL MULK ZULCELALI VE'L IKRAM EL-MUKSIT EL-CAMI EL-GANIYYU EL-MUGNI EL-MU'TIY EL-MANI ED-DARR EN-NAFI EN-NUR EL-HADI EL-BEDI EL-BAKI EL-VARIS ER-RESID ES-SABUR
CENAB-I HAK BUYURUYOR: "ALLAH, GÖKLERIN VE YERIN NÛRUDUR. O'NUN NÛRUNUN TEMSILI, IÇINDE LAMBA BULUNAN BIR KANDILLIK GIBIDIR."
ALLAH; O'NDAN BASKA ILAH YOKTUR. EN GÜZEL ISIMLER O'NUNDUR.(TAHA SURESI / 8)
O ALLAH KI, YARATANDIR, (EN GÜZEL BIR BIÇIMDE) KUSURSUZCA VAR
EDENDIR, 'SEKIL VE SURET' VERENDIR. EN GÜZEL ISIMLER O'NUNDUR.
GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBIH ETMEKTEDIR. O, AZIZ,
HAKIMDIR. (HASR SURESI / 24)

hacet namazı

Bismill â hirrahm â nirrahîm
Allah'tan herhangibir haceti olan veya mürşidine ulaşmak isteyen kimse hacet namazı kılar. Bu namaz, perşembeyi cumaya bağlayan gece ya da kandil gecelerinde kılınır. Bu mümkün olmazsa herhangi bir gecede de kılınabilir.

Öncelikle boy abdesti alınır. Hacet namazına niyet edildikten sonra aşağıdaki âyetler okunur:

1. Rekât: subhaneke+ fatiha + 3 ayetel kürsü
2. Rekât: fatiha + ihlas + felak + nas
Oturuş: ettehiyyatü + allahümme sali ve barik + rabbena duaları + selam

NOT : arkadaşlar lütfen niyetinizi ve isminizi mutlaka yazınnnn......

elifali

Kayıtlı Kullanıcı
hayatımda hep o insan olsun istedim.bazsı sebeblerden dolayı ayrıldık ben hep dua ettim sabırla hatasını anlasın değerimi kıymetimi bilsin hayırlsıyla bana dönsün diye içimde biyerlerde döneceğini dair umut ettim şuan yaşadığım hayal kırıklığı inşallah buda geçecek Allahdan hayırlısını diliyorum artık.Rabbim hakkımda hayırlısıysa onu bana nasip etsin değilsede yüreğimden söküp atsın hayırlısını karşıma çıkarsın inşallah.yarın akşam bende dua edeceğim sizlerden benim için hayırlısını dileyin.Rabbim dualarımızı kabul etsin hakkımızda hayırlısı neyse olsun inşallah.Allah razı olsun

mir_erhan

Moderator
hayırlısını dileyeceğiz sevgil kardeşim...
..yüreğimizle ve dualarımızla senin yanındayız..
...kendini üzmemeye gayret et..Allah yar ve yardımcın olsun inşallah kardeşim.
.selma ve dua ile...

elif84

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı akşamlar bende duaya katılmak istiyorum sevdiğimin kuruntularından kurtulup bana dönmesi için dua ederseniz çok sevinirim allah hepimizin dualarını kabul etsin hakkımızda hayırlısı neyse onu versin hayırsız olanıda hayıra çevirsin

elifali

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlısını dileyeceğiz sevgil kardeşim...
..yüreğimizle ve dualarımızla senin yanındayız..
...kendini üzmemeye gayret et..Allah yar ve yardımcın olsun inşallah kardeşim.
.selma ve dua ile...

Allah Razı olsun inşallah kardeşim.Rabbim seninde hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah amin

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
ayca kardesım allah razı olsun sen ustlenmısın gorevı ınssallah dua gecemız yıne cok guzel olack allah dualarımızı kabul etsın tez zmanda

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bende katılmak istiyorum.. niyetim sevdiğim insana kavuşmak..

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
listeye ekleyin ha sakın unutmayın:)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bahtışen (emine) : uğradığı haksızlıktan kurtulmak sevdiğine kavuşmak ve sıkıntılarından en kısa sürede feraha çıkması...

ay-ya (ayça) : sevdiğiyle mutlu huzurlu olmak ve sevdiğiyle evlenmek...

mir_erhan (erhan) : sevdiğiyle hayırlı ve huzurlu yuva kurmak...

üzgün_42 (elmas) : hayırlı bir insanla karşılaşmak....

derryya (arzu) : ayrıldığı sözlüsüyle eğer hayırlıysa barışıp mutlu yuva kurmak değilse başkasıyla evlenip mutlu yuva kurmak

atris (özden) : sevdiği kişi ile arasına bir daha kimsenin girmemesi..

özlem_27 (özlem) : sevdiğine tez zamanda kavuşmak ve sevdiğiyle tez zamanda evlenmek..

muberra (müberra) : sevdiğiyle maddi sorunları aşıp en kısa sürede evlenmek...

elifali : sevdiğinin bir mucize olup geri dönmesi...

eftalyasun (emine) :hayırlısıyla sevdiğiyle barışıp mutlu bir yuva kurmak...

elif84 : sevdiğinin kuruntularından kurtulup geri dönmesi...

gülen76 : sevdiği insana kavuşmak....

arkadaşlar yarın akşam 5e kadar niyetlerinizi isminizle beraber yazın listeye ekleyelim ....

perşembe akşam saat 8de başlayalım

aynı şekil 3defa tövbe istiğfar duası

2rekat hacet namazı

50tane peygamber efendimize (sav) salavat getirelim

1yasini şerif okuyalım

esmaül hüsnayı okuyalım

100tane ya vedud çekelim

arkadaşlarımız için ellerimizi açıp niyetlerini söyleyelim isimleriyle beraber dualar okuyalım allah şimdiden kabul etsin (amin)

tövbe duası.....

"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."

"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."

"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt. Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh."

esmaül hüsna.....

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın adıyla,O'nun sevgilisi ve Rasulu Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin şefatine nail olmak ümidiyle,HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL,GÜZEL INSANLARLA RABBIMIZIN GÜZEL ISIMLERINI VE ANLADIKLARIMIZI ANLATMAK ISTEDIKLERINI PAYLAŞALIM ISTEDIK,ONSUZ BIR HAREKET VE DÜSÜNCE YOKTUR. ALLAH KENDISINI ESMÂ-ÜLHÜSNÂ (ESMA-IHUSNA)EN GÜZEL ISIMLER ILE ISIMLENDIRMISTIR.CENÂB-I ALLAH'IN GÜZEL ISIMLERI:
ALLAH(CELLE CELALUH) HUVALLAHULLEZI LA ILAHE ILLAHU ER-RAHMAN ER-RAHIM EL-MELIK EL-KUDDUS ES-SELAM EL-MU'MIN EL-MUHEYMIN EL-AZIZ EL-CABBAR EL-MUTEKEBBIR EL-HALIK EL-BARI' EL-MUSAVVIR EL-GAFFAR EL-KAHHAR EL-VEHHAB ER-REZZAK EL-FETTAH EL-ALIM EL-KABID EL-BASIT EL-HAFID ER-RAFI' EL-MUIZ EL-MUZILL ES-SEMI' EL-BASIR EL-HAKEM EL-ADL EL-LATIF EL-HABIR EL-HALIM EL-AZIM EL-GAFUR ES-SEKUR EL-ALIYY EL-KEBIR EL-HAFIZ EL-MUKIT EL-HASIB EL-CELIL EL-KERIM ER-RAKIB EL-MUCIB EL-VASI EL-HAKIM EL-VEDUD EL-MECID EL-BAIS ES-SEHID EL-HAKK EL-VEKIL EL-KAVIYY EL-METIN EL-VELIYY EL-HAMID EL-MUHSIN EL-MUBDI EL-MUID EL-MUHYI EL-MUMIT EL-HAYY EL-KAYYUM EL-VACID EL-MACID EL-VAHID ES-SAMED EL-KADIR EL-MUKTEDIR EL-MUKADDIM EL-MUAHHIR EL-EVVEL EL-AHIR EZ-ZAHIR EL-BATIN EL-VALI EL-MUTEALI EL-BERR ET-TEVVAB EL-MUNTEKIM EL-AFUVV ER-RAUF MALIKUL MULK ZULCELALI VE'L IKRAM EL-MUKSIT EL-CAMI EL-GANIYYU EL-MUGNI EL-MU'TIY EL-MANI ED-DARR EN-NAFI EN-NUR EL-HADI EL-BEDI EL-BAKI EL-VARIS ER-RESID ES-SABUR
CENAB-I HAK BUYURUYOR: "ALLAH, GÖKLERIN VE YERIN NÛRUDUR. O'NUN NÛRUNUN TEMSILI, IÇINDE LAMBA BULUNAN BIR KANDILLIK GIBIDIR."
ALLAH; O'NDAN BASKA ILAH YOKTUR. EN GÜZEL ISIMLER O'NUNDUR.(TAHA SURESI / 8)
O ALLAH KI, YARATANDIR, (EN GÜZEL BIR BIÇIMDE) KUSURSUZCA VAR
EDENDIR, 'SEKIL VE SURET' VERENDIR. EN GÜZEL ISIMLER O'NUNDUR.
GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBIH ETMEKTEDIR. O, AZIZ,
HAKIMDIR. (HASR SURESI / 24)

hacet namazı

Bismill â hirrahm â nirrahîm
Allah'tan herhangibir haceti olan veya mürşidine ulaşmak isteyen kimse hacet namazı kılar. Bu namaz, perşembeyi cumaya bağlayan gece ya da kandil gecelerinde kılınır. Bu mümkün olmazsa herhangi bir gecede de kılınabilir.

Öncelikle boy abdesti alınır. Hacet namazına niyet edildikten sonra aşağıdaki âyetler okunur:

1. Rekât: subhaneke+ fatiha + 3 ayetel kürsü
2. Rekât: fatiha + ihlas + felak + nas
Oturuş: ettehiyyatü + allahümme sali ve barik + rabbena duaları + selam

NOT : arkadaşlar lütfen niyetinizi ve isminizi mutlaka yazınnnn......

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
ayca kardesım allah razı olsun sen ustlenmısın gorevı ınssallah dua gecemız yıne cok guzel olack allah dualarımızı kabul etsın tez zmanda

kardeşim evet offline olduğunu gördüm ve bu hacet namazını devam ettirelim dedim inşallah çok güzel geçicek allah sendende razı olsun...hayırlı sabahlar

mir_erhan

Moderator

evet Allah razı olsun Ayça kerdeşten bu güzel görevi üstlendi...
..Bende bahtışen kardeşimiz yok ne yapacağız demiştim dün..
...ama kardeşim llerine sağlık...Allah razı olsun tekrar..

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
evet Allah razı olsun Ayça kerdeşten bu güzel görevi üstlendi...
..Bende bahtışen kardeşimiz yok ne yapacağız demiştim dün..
...ama kardeşim llerine sağlık...Allah razı olsun tekrar..

teşekkürederim erhan kardeşimm herşey güzel olucaksaaa seve seve üstlenirim ki olucak inşallah allah sendende razı olsun hayırlı sabahlar...

mir_erhan

Moderator
hayrılı sabahlar kardeşim...
...evet herşey çok güzel olacak inşallah..
.yine çok güzel hazırlanmışım çok güzel dualar çok çok yalvaracağız...
...Her bir kerdeşimiz arkadaşımızn dileği duası için yalvaracağız..
..çok çok güzel olacak inşallah...
....tekrar seninde ellerine sağlık kardeşim..selam ve dua ile

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah kardeşim inşallahhhh bendede var dualarrr allahım kabul eder inşallahhh ya bu arad 8 dedik ama herkese uygun dimi...

mir_erhan

Moderator
biz saati 8 dedik evet ..
ama dediğin gibi acaba arkadaşlar için nasıl...
..birazdan birldirirler inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt