Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gönül derdi çekip kavusmak ısteyıpte kavusamayanlar ıcın hep birlikte namaz ve dua (1 Kullanıcı)

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım valla allah razı olsun sana ne kadar tesekkur etsem az baksana benım derdımle dertlenmıssın allahım dılegını sana tez zamanda versın cok saol hemen arastrym

atris

Kayıtlı Kullanıcı
....

....

bahtısenım kımse suclanmasın haksız yere bı ınsanın sevgısı ıcın dua etmek cok kutsal bısey bence bız sevdıgımızın bıze dua ıle gelmesını daha cok sevmesını araya gıren nıfakların gıtmesını ıstıyoruz allah yardımcı olsun kardesım bence sevdıgın sana donecek hemde cok pısman olarak

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım özden valla ınankı cok mutlu edyosun benı bole guzel seler duymaya ole ıhtıyac duyuyokı ınsan hele cevremde herkez olmıcak vazgec derken allah sana ne muradın varsa versın ınankı cok bı baska ettın ıcımı kardesım allah razı olsun saol ınan hıc unutmıcam bunları

atris

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım özden valla ınankı cok mutlu edyosun benı bole guzel seler duymaya ole ıhtıyac duyuyokı ınsan hele cevremde herkez olmıcak vazgec derken allah sana ne muradın varsa versın ınankı cok bı baska ettın ıcımı kardesım allah razı olsun saol ınan hıc unutmıcam bunları

ınan herkes bısey soyler pozıtıf olmak cok guzel bı tavsıyem daha hep karamsar olursan dertlenırsen hep sıkıntı cekersın yapma kendıne bunu dedımya ınanmak cok onemlı

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
ınanıyorum ınsaallah ama olan seler onun hal ve hareketlerı mantıklı dusunuldugu zaman bosa kurek cekıyormusum hıssı verıyor bazen ama allah buyuk beraberken bole bsy olupta ayrılacagımız mantıga sıgmazdı ama yasadık demek mantıkla yasamak cokta dogru dııl hıssıyata guvenmek lazım allah bılır o ısterse olur helekı sızın dualarınızı alıyorum ya ıcım bı baska kıpırdıyor daha bı umutlanıyorum sızlerden allah razı olsun

atris

Kayıtlı Kullanıcı
...

...

benım sevdıgımle yasadıgım sey ınancın mucızesı bence denenıyoruz bu bır sınav senın ıcın sabret

atris

Kayıtlı Kullanıcı
....

....

Gıyaben dua etmek çok kıymetlidir

Sual: Haberi olmadan bir arkadaşın arkasından edilen duanın kabul olduğu doğru mu?
CEVAP
Evet, bir müminin diğer din kardeşi hakkında gıyabında yani arkasından yaptığı duayı Allahü teâlâ kabul ediyor. Buna gıyabda dua deniyor. Yüze karşı duaya riya karışabilir, ama arkadan olunca sırf Allah rızası için dua edilmiş olur. Allah rızası için yapılan duaları da Allahü teâlâ kabul eder. Din kardeşinin gıyabında dua edince, Allahü teâlâ onun için istediğimiz şeyi önce bize verir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bir Müslümanın din kardeşinin arkasından ettiği hayır dua kabul olur. O dua edince, bir melek, �Âmin, kardeşin için istediğinin aynısı sana da verilsin� der.) [Müslim, Tirmizi, İbni Mace]

(Bir kimsenin, birine gıyabında yaptığı dua müstecâb olur. Yapılan duaya bir melek, �Âmin, aynı şeyler sana da olsun� der.) [İbni Ebi Şeybe]

(Bir kimse, gıyabında birine dua ederse, melekler, aynı şekilde ona dua ederler.) [Müslim]

(En çabuk kabul olunan dua, kişinin din kardeşi gıyabında ettiği duadır.) [Buhari]

(Gizli [yani gıyabda] yapılan dua, âşikârenin yetmiş misline eşittir.) [Ebuşşeyh]

(Allah ile arasında perde bulunmayan iki dua vardır. Biri mazlumun duası, diğeri de kişinin din kardeşinin gıyabında yaptığı duadır.) [Taberani]

(En makbul dua, gaibin gaibe yaptığı duadır.) [Tirmizi]

(Bir kimsenin, arkadaşının gıyabında yaptığı dua reddedilmez.) [Harâiti]

atris

Kayıtlı Kullanıcı
...

...

6- Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Ey namaz kılan, acele ettin. Namaz kıldıktan sonra dua ederken önce Allahü teâlâya layık olduğu şekilde hamd et, sonra bana salevat getir, sonra dua et!) [Tirmizi]

7- Yalvararak dua etmelidir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Gafil olan kalb ile yapılan dua makbul değildir.) [Tirmizi]

atris

Kayıtlı Kullanıcı
...

...

Sual: Dualar niçin kabul olmaz?
CEVAP
Şartlarına uygunsa dua kabul olur. Hadis-i şerifte, (Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten haya eder, edilen duayı kabul eder) buyuruldu. (Tirmizi)

Duanın kabul olması için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]

Yapılacak işlerden bazıları şöyledir:
Önce günahlara tevbe etmeli, istiğfar okumalı, sadaka vermeli, imanını düzeltmeli, duanın kabul olacağına inanmalı, iki diz üzerine kıbleye karşı oturup, duaya başlarken, Sübhane Rabbiyel aliyyil a�lel vehhab demeli, euzü besmele çekip hamd ve salevat okumalı, duayı üçten fazla söylemeli! Kabul olmadı diyerek ümit kesmemeli, kabul olana kadar uzun zaman tekrar etmelidir! (Feraid)
arkadaslar sadece kendımızı daha bılgılı kılalım dıye yazdım yanlıs anlasılmaz ıyısallah

atris

Kayıtlı Kullanıcı
Sual: Çocuğu olmayan veya evlenmek isteyen veya herhangi bir dileği olanlar ne yapmalıdır?
CEVAP
Evlenmek isteyen veya çocuğu olmayan kimse, sebeplere yapışmalı. İnsan, bir işin neticesinin iyi mi, kötü mü olacağını bilemez. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeli, Hayırlı ise olsun demeli.

Kur�an-ı kerim ve dua, şartları gözetilerek okunursa, fayda verir. Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir. Kur�an-ı kerimin her harfi şifadır, dileklere devadır. Allahü teâlâ, (Kur�an-ı kerim, müminler için şifa ve rahmettir) buyuruyor.

Çocuğu olmayan veya evlenmek isteyenler veya herhangi bir dileği olanlar şunları yapmalıdır:
1- İstiğfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur�an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

atris

Kayıtlı Kullanıcı
2- Dileğine kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını Silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hürmeti için diye dua etmeli. Mesela, �Ya Rabbi, hayırlı bir çocuk nasip eyle� diye dua edip, �Bu duamı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle� demeli. (Mekatib-i şerife)

Sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini, sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gönderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur. Tecrübe edilmiştir.

atris

Kayıtlı Kullanıcı
Sual: Ne zaman dualar makbuldür?
CEVAP
Ezan okunurken ve ezan ile kamet arasında yapılan dua. Kur�an okunurken, Kur'an-ı kerim hatmedilince, Kâbe-i şerifi görünce, yağmur yağarken, düşmanla karşılaşınca, zulme uğrayınca, cemaat halinde iken, farz namazlardan sonra, kalbinde incelik hissettiği an, Esma-i hüsna ile, ism-i a'zam ile dua edince, seher vakti, yalvararak dua etmek, bid�atlerden sakınmak, gafil olmamak, uyanık olmak, helal yemek, haramlardan kaçmak, Cuma günü ve gecesi, Recebin ilk, Şabanın 15. gecesi, Bayramın birinci geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı edilen dualar makbuldür.

atris

Kayıtlı Kullanıcı
Geciken dua da olur elbette. Onun da hikmetleri vardır. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Mümin dua ettiği zaman, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama, "İsteğini hemen yapma, ben onun sesini seviyorum" buyurur. Facir dua edince de, "Bunun isteğini hemen yerine getir, ben onun sesini sevmiyorum" buyurur.) [İbni Neccar]

Cenab-ı hak duanın kabulünü geciktirince de çok nimet verecek demektir. Onun için acele edip duam niye kabul olmuyor dememelidir. Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Günah olan bir şey için veya akrabalık bağının kesilmesi için dua edilmedikçe yahut acele edip de, �Dua ettim de kabul olmadı� denmedikçe, edilen dua kabul olur.) [Müslim]
Geciken dua da olur elbette. Onun da hikmetleri vardır. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Mümin dua ettiği zaman, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama, "İsteğini hemen yapma, ben onun sesini seviyorum" buyurur. Facir dua edince de, "Bunun isteğini hemen yerine getir, ben onun sesini sevmiyorum" buyurur.) [İbni Neccar]

Cenab-ı hak duanın kabulünü geciktirince de çok nimet verecek demektir. Onun için acele edip duam niye kabul olmuyor dememelidir. Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Günah olan bir şey için veya akrabalık bağının kesilmesi için dua edilmedikçe yahut acele edip de, �Dua ettim de kabul olmadı� denmedikçe, edilen dua kabul olur.) [Müslim]

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
bahtışen................UGRADIGI HAKSIZLIKTAN KURTULMAK VE SEVDIGINE KAVUSMAK İÇİN=EMİNE=
özlem_27...............SEVDİĞİME TEZ ZAMANDA KAVUŞMAK VE TEZ ZAMANDA SEVDİĞİMLE EVLENMEK..ÖZLEM=
mykabus...............SEVDİGİNE KAVUSMAK İÇİN=KÜRŞAT=
nıda_gül..............SEVDİGİNE KAVUSMAK İÇİN=ŞEYBE SAHRA=
mir_erhan.................SEVDIGINLE HAYIRLI VE HUZURLU BIR YUVA=ERHAN=
nermin.demir...............DUALARININ KABULÜ İÇİN=NERMİN=
elifali................SEVDİGİNE KAVUSMAK VE EVLENMEK ICIN=ELİF=
sayg..................SEVDİGİNE KAVUŞMAK İÇİN=SULTAN=
tuana 1.................EŞİYLE BİRLEŞMEK VE AYRILMAMAK İÇİN=ÖZDEN=
ecrinnur.................sevdiğimle hayırlı bir şekilde evlenebilmek mutlu,imanlı,huzurlu bir yuvamızın olması.Birde aileler karşı çıkıyor bu evliliğe onların rızasının olması için =AYNUR=
deligönül.................
aysesükran..................
esraçakmak....................HAYIRLI EVLADA SAHİP OLMAK İÇİN=ESRA=
elifimbenim....................dilegim esimin ickiyi birakmasi ve bana daha saygili olmasi sevmesi,kardeslerimle eslerimizin hacca gitmesi ve cocuklarimin hayirli imanli esleri rabbimin nasip etmesi ve rahat huzurlu bereketli ibadetli bir ömür diliyorum aileme ve tüm müslüman kardeslerime adim (NEBAHAT)
nurşah....................HAYIRLISIYLA SEVDIGINE KAVUSUP EVLENMEK=NURŞAH=
abı_hayat...................
nevin_70.................EŞİNİN HİDAYETE ERMESİ İÇİN
ay_ya.....................SEVDİGİYLE MUTLU HUZURLU OLMAK İÇİN SEVDIGIYLE EVLENMEK İÇİN=AYÇA=
ARTIST=TEDIRGIN OLDUGU VE HUZURUNU BOZAN SIKINTILARINDAN KURTULMASI ICIN=ÖZDEN
eftalyasun....sevdıgıne kavusması ve evlenmesı ıcın adı=emine
reyhan= hastalığımdan kurtulup sevdiğime hayırlısıyla kavuşmak (ahmet
mustafa11=

imported_reyhan_

Kayıtlı Kullanıcı
Bahtışen kardeşim Allah ne muradın varsa gönlündekini hayırlısıyla versin. Allah senden kat kat razı olsun...

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
saolasın kardesım allah senden de razı olsun ınsaallah

atris

Kayıtlı Kullanıcı
....

....

bahtısen hümeze suresını okudunmu

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım okuycam seher vaktı okuycam ınsaallah bu sabaha karsı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler