Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gönül derdi çekip kavusmak ısteyıpte kavusamayanlar ıcın hep birlikte namaz ve dua (19 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
Erhan kardesım bılmıyorum kı nasıl yapsak 10 ozlem kardesımız ıcın gec oluyor sende ıste oluyormussun nasıl etsek bılmem kı hepınıze uygun bır saat olsun ıstıyorum ama 8 nasıl olur acaba

ben uygun olurum 7 de arkadaşlar...
..Yeterki diğer kardeşlerimiz uygun olsunlar...
benim için 7 de uyar ..İnşallah...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Bu namazdan sonra hiç konusmadan yatmak gerekir. Yatarken kibleyi saga alacak sekilde yatak kurulur. Vücudun ön cephesi kibleye çevrilerek yanüstü yatilir, 3 Âyetel Kürsî okunur ve Allah'tan mürsid istenir. Eger kisinin haceti mürsid degil de baska bir hedefe ulasmaksa (zahirî veya batinî bir hedef olabilir) o hedefe ulasmak istenir. Sessiz zikir (hafî zikir) bu istekten sonra baslar. Yanüstü yatildigi için sag kulak yastiga gelecektir. Bas biraz saga, sola oynatilarak kulakta kalbin atislarinin, basinç sebebiyle rahatça duyulacagi pozisyona gelinir. Ve kalbin her çift atisinda "Allah, Allah" diyerek kisi Allah'i zikr-i hafî ile (yani sessiz olarak) içinden zikredecektir.
Eger ilk namazdan sonra yatildiginda birsey görülmez ise tekrar tekrar, her persembeyi cumaya baglayan gece namaza devam edilmelidir. Her gece de kilinabilir.

biraz önce okudumda nekadar doğruluk payı var bilemiyorum...

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
o sizin dediğiniz istihare namazıdır hacet namazında böyle bişey yoktur..

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
hayır özlem abla AY-YA nın dediği doğrudur... o hacet namazı....

istihare namazında birinci rekatta fatiha ile kafirun ikinci rekatta fatiha ile ihlas okunur dua edilir ve sadece yatılır :)

...........

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
hacet namazında yazıodu ama bende bilmediğim için sormak istedim siz bilirsiniz benim için 6 buçuktan sonraki her saat uygundur...

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Hâcet namazı iki, dört veya oniki rek'at olarak kılınır. Birinci rek'atta Fâtiha'dan sonra üç kerre Âyet-el kürsî okunur, diğer rek'atlerde Fâtiha ile birer kerre İhlâs ve Muavvizeteyn [yâni iki kul'euzü] okunur. Yahut her rek'atte Fâtiha, Âyet-el-kürsî ve İhlâs okunur.

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
Hâcet namazı iki, dört veya oniki rek'at olarak kılınır. Birinci rek'atta Fâtiha'dan sonra üç kerre Âyet-el kürsî okunur, diğer rek'atlerde Fâtiha ile birer kerre İhlâs ve Muavvizeteyn [yâni iki kul'euzü] okunur. Yahut her rek'atte Fâtiha, Âyet-el-kürsî ve İhlâs okunur.

tamamda kürşat hacet namazı kılındıktan sonra kimseyle konuşmadan yatılıp uyunur mu. bu bilgi doğru mu ?

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
tamamda kürşat hacet namazı kılındıktan sonra kimseyle konuşmadan yatılıp uyunur mu. bu bilgi doğru mu ?

Abla o bilgide doğru fakat illede uyunacak diye birşey yok.. Burada bir cok kişiye dua edeceğimiz için sorun yok.. Eğer kendimiz için kılarsak kıldıktan sonra yatılacak uyunacak yani :)

SAYG

Kayıtlı Kullanıcı
Bence de 8 de yapalım yedide işten daha yeni çıkıyoruz

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı

Abla o bilgide doğru fakat illede uyunacak diye birşey yok.. Burada bir cok kişiye dua edeceğimiz için sorun yok.. Eğer kendimiz için kılarsak kıldıktan sonra yatılacak uyunacak yani :)

1 yaşıma daha girdim valla. ilk kez duyuyorum bunu..

mir_erhan

Moderator
kimseyle konuşmadan yatıp uyuma istihare içindir..
..özlem kardeşim doğru söylüyorsun...

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
perşembe aksamı saat 8 de baslayalım:
hacet namazı kılalım 2 rekat
1 yasin i şerif okuyalım
esmaül hüsnayı okuyup
100 tane ya vedud çekip
kardeşlerimiz için tek tek isimleri ve dilekleriyle beraber el açıp dua edelim sonrada herkez duası bıttıgınde haberleselım insaallah uygundur baska fıkrı olanda yazabılır degısıklıkler yapabılırız ama lıstede adı yazan tum arkadaslar lutfen saat ve program onlara uygunmu degılmı bıldırsınlerkı ona gore hareket ederız ınsaallah

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
esmaül hüsna derken ne oluyo tam anlamadım :)

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
perşembe aksamı saat 8 de baslayalım:
hacet namazı kılalım 2 rekat
1 yasin i şerif okuyalım
esmaül hüsnayı okuyup
100 tane ya vedud çekip
kardeşlerimiz için tek tek isimleri ve dilekleriyle beraber el açıp dua edelim sonrada herkez duası bıttıgınde haberleselım insaallah uygundur baska fıkrı olanda yazabılır degısıklıkler yapabılırız ama lıstede adı yazan tum arkadaslar lutfen saat ve program onlara uygunmu degılmı bıldırsınlerkı ona gore hareket ederız ınsaallah

benim için uygun...........

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
bu isimleri tek tek mi okuyacağız..nasıl okuyacağız detaylı bilgi veriri misin kardeşim

bahtışen

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın adıyla,O'nun sevgilisi ve Rasulu Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin şefatine nail olmak ümidiyle,HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL,GÜZEL INSANLARLA RABBIMIZIN GÜZEL ISIMLERINI VE ANLADIKLARIMIZI ANLATMAK ISTEDIKLERINI PAYLAŞALIM ISTEDIK,ONSUZ BIR HAREKET VE DÜSÜNCE YOKTUR. ALLAH KENDISINI ESMÂ-ÜLHÜSNÂ (ESMA-IHUSNA)EN GÜZEL ISIMLER ILE ISIMLENDIRMISTIR.CENÂB-I ALLAH'IN GÜZEL ISIMLERI:
ALLAH(CELLE CELALUH) HUVALLAHULLEZI LA ILAHE ILLAHU ER-RAHMAN ER-RAHIM EL-MELIK EL-KUDDUS ES-SELAM EL-MU'MIN EL-MUHEYMIN EL-AZIZ EL-CABBAR EL-MUTEKEBBIR EL-HALIK EL-BARI' EL-MUSAVVIR EL-GAFFAR EL-KAHHAR EL-VEHHAB ER-REZZAK EL-FETTAH EL-ALIM EL-KABID EL-BASIT EL-HAFID ER-RAFI' EL-MUIZ EL-MUZILL ES-SEMI' EL-BASIR EL-HAKEM EL-ADL EL-LATIF EL-HABIR EL-HALIM EL-AZIM EL-GAFUR ES-SEKUR EL-ALIYY EL-KEBIR EL-HAFIZ EL-MUKIT EL-HASIB EL-CELIL EL-KERIM ER-RAKIB EL-MUCIB EL-VASI EL-HAKIM EL-VEDUD EL-MECID EL-BAIS ES-SEHID EL-HAKK EL-VEKIL EL-KAVIYY EL-METIN EL-VELIYY EL-HAMID EL-MUHSIN EL-MUBDI EL-MUID EL-MUHYI EL-MUMIT EL-HAYY EL-KAYYUM EL-VACID EL-MACID EL-VAHID ES-SAMED EL-KADIR EL-MUKTEDIR EL-MUKADDIM EL-MUAHHIR EL-EVVEL EL-AHIR EZ-ZAHIR EL-BATIN EL-VALI EL-MUTEALI EL-BERR ET-TEVVAB EL-MUNTEKIM EL-AFUVV ER-RAUF MALIKUL MULK ZULCELALI VE'L IKRAM EL-MUKSIT EL-CAMI EL-GANIYYU EL-MUGNI EL-MU'TIY EL-MANI ED-DARR EN-NAFI EN-NUR EL-HADI EL-BEDI EL-BAKI EL-VARIS ER-RESID ES-SABUR
CENAB-I HAK BUYURUYOR: "ALLAH, GÖKLERIN VE YERIN NÛRUDUR. O'NUN NÛRUNUN TEMSILI, IÇINDE LAMBA BULUNAN BIR KANDILLIK GIBIDIR."
ALLAH; O'NDAN BASKA ILAH YOKTUR. EN GÜZEL ISIMLER O'NUNDUR.(TAHA SURESI / 8)
O ALLAH KI, YARATANDIR, (EN GÜZEL BIR BIÇIMDE) KUSURSUZCA VAR
EDENDIR, 'SEKIL VE SURET' VERENDIR. EN GÜZEL ISIMLER O'NUNDUR.
GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBIH ETMEKTEDIR. O, AZIZ,
HAKIMDIR. (HASR SURESI / 24)
*****! Groups Links

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt