Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gıybet nedir ne değildir (1 Kullanıcı)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
"Ey resulüm eğer tebliğ görevini yapmazsan, peygamberlik görevini yapmamış olursun” ayetini ölçü alarak biz tebliğ vazifemizi her ortamda yapmalıyız.

Ama bir kişi de “küfrünü” bir meziyet olarak sunuyor ve İslam’ın nurunu söndürmek gayreti içindeyse ona kafir demek bir ilahî emri yerine getirmektir, dolayısıyla da ibadettir...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
"Bid’atler yayılınca, ilmi olan bunu herkese bildirsin, bildirmezse, Kur’an-ı Kerim’i gizlemiş sayılır"

( hadisi şerif )

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Kıyamet kopmazdan önce gece karanlığının parçaları gibi fitneler olacak. Kişi (o vakit) mümin olarak sabaha erer de kâfir olarak akşama kavuşur. Mümin olarak akşama erer, kâfir olarak sabaha kavuşur. Birçok kimseler azıcık dünyalık mukabilinde dinlerini satarlar” (Tirmizî, Fiten 30, –2196–).

“Sizden biri bir münkeri/küfrü/batılı/Allah’a isyanı/şirki/günahı gördüğü zaman önce eliyle engel olsun, gücü yetmezse diliyle engel olsun, bunlara gücü yetmezse kalpten buğzetsin/nefret etsin/tepki göstersin/hoş karşılamadığı...belirtsin. Bu da imanın en zayıf halidir”

hadisine uygun hareket ediyor muyuz?
İmanın en zayıf halini de mi hal edinemiyoruz.
Yoksa münkeri “hoş” mu görüyoruz?

Eğer böyle yapıyorsak, bütün bunları neye bedel, kaç kuruşluk dünya malı karşılığı yaptığımızı da cevaplandırmamız gerekmez mi?

Eğer böyle yapıyor ve hakkı batıl, batılı hak ilan ediyorsak bu durumda “azıcık dünya malı karşılığı” dinimizi satmış olmuyor muyuz?

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
“Sizden biri bir münkeri/küfrü/batılı/Allah’a isyanı/şirki/günahı gördüğü zaman önce eliyle engel olsun, gücü yetmezse diliyle engel olsun, bunlara gücü yetmezse kalpten buğzetsin/nefret etsin/tepki göstersin/hoş karşılamadığı...belirtsin. Bu da imanın en zayıf halidir”

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Ellerinde tesbih, gönüllerinde haç olanlar "hoşgörü", "gıybettir" gibi kavramlar arkasında saklanıp misyonerlik faaliyetlerini yürütüyorlar

Ama Müslüman olmak kör ve sağır olmak değildir. Mümin feraset sahibidir.

Peygamber Efendimiz, fitnenin hiçbir türüne asla müsaade etmemiştir.
Hz. Ebubekir(RA), halifeliği döneminde, Resulüllah (SAV)’in vefatından önce zekatını verip de, vefatından sonra zekat vermeyi kesen bir kabileye ordu göndermiştir.
İslam tarihinde bununla ilgili birçok misal vardır.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Burda gıybet ile ilgili ben bişey okuyamadım aceba benmi iyi okuyamadım yoksa baslıkla konunun alakasımı yok ???

anlamamışsınız gıybet ne değildir konu dini bozan kafirin küfrünü ortaya koymak gıybet değildir , emri bilmaruf ve nehiy anil münker 'dir ,yani FARZDIR..

bir kişi de “küfrünü” bir meziyet olarak sunuyor ve İslam’ın nurunu söndürmek gayreti içindeyse ona kafir demek bir ilahî emri yerine getirmektir, dolayısıyla da ibadettir...

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum şimdi anlaşıldı tşkler isminiz galiba naime arabcam yok denecek kadar az ama rumuz olarak yazdığınız arabca yazıdan anladığım kadarı bu,neyse yazılarınızı fazla okumasamda bi kac dikkatimi ceken konunuzda baya derin bilgiler fark ettim bu konuda olduğu gibi izin verirseniz bir sorum olcak vaktim kısıtlı ama inşallah yetişir cevabınız ''Bir insana yapılan haksızlığı sürekli neden böyle oldu diye soran insanlara anlatması gıybete girermi aceba '' cevaplarsanız bu konuda ne kadar bilgili oldugunuzu bizlerde anlarız ???

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Selamunaleykum şimdi anlaşıldı tşkler isminiz galiba naime arabcam yok denecek kadar az ama rumuz olarak yazdığınız arabca yazıdan anladığım kadarı bu,neyse yazılarınızı fazla okumasamda bi kac dikkatimi ceken konunuzda baya derin bilgiler fark ettim bu konuda olduğu gibi izin verirseniz bir sorum olcak vaktim kısıtlı ama inşallah yetişir cevabınız ''Bir insana yapılan haksızlığı sürekli neden böyle oldu diye soran insanlara anlatması gıybete girermi aceba '' cevaplarsanız bu konuda ne kadar bilgili oldugunuzu bizlerde anlarız ???

aleyküm selam,
bilgim yetinceye kadar cevab vermeye çalışırım , burada gıybetin ne olduğunu anlatamak lazım ;

biraz değinelim

bir insana yapılan haksızlık ...bu haksızlığı anlatmak bu haksızlığı önlüyor mu ? ne için anlatılıyor ?

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum hayır anlatmak bu haksızlığı önlemiyor anlatılma sebebi bir ayrılık var diyelim ve bu ayrılığın sebebini soranlara şu şahısın yapmış olduğu şu haksız olaydan dolayı oldu diye anlatılması gıybete girermi_? bu arada cevap hemen gelirse sevinirim cıkmam lazım a.e.olunuz bunun cevabını alırsam bilğinizi ölçmüş olur ve bundan sonrakı yazılarınızı zevkle okurum İnşallah maksatımı anlamışınızdır

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Nefs Allahü teâlânın düşmanıdır. Zevklerine kavuşmak için her kötülüğü yapmaktan çekinmez. İnsan haklarını, kanunları çiğner. Onun zevklerinin sonu yoktur. Bunun içindir ki, bütün kanunlar, nefslerin taşkınlıklarını önlemek için konmuştur. Nefsin taşkın zevkleri, insanı sefalete, hastalıklara, aile facialarına, felaketlere sürüklemektedir.

Nefs, bir kötülükler deposudur. Kendini iyi sanarak cehl-i mürekkeb olmuştur. Dünyada nefse en hoş gelen şey, mümin kardeşinin gıybetini yapmaktır. Nefs bundan haz duyar. Gıybet ettirmek için, sabahlara kadar değil, senelerce oturtur adamı ve uyku bile getirtmez. Nefs, gıybete daldığı zaman öyle bir zevk verir ki, gıybetini ettiği kimseyi kötülemek, ondan bahsetmek ve onu alt etmek için her türlü kılığa girer ve insanın da felaketini hazırlar. Nefs, gıybete dalınca, ruh mahvolur, perişan olur. Onun için kimsenin aleyhinde konuşmamalı ve konuşanları da dinlememelidir.

Allah razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Selamunaleykum hayır anlatmak bu haksızlığı önlemiyor anlatılma sebebi bir ayrılık var diyelim ve bu ayrılığın sebebini soranlara şu şahısın yapmış olduğu şu haksız olaydan dolayı oldu diye anlatılması gıybete girermi_? bu arada cevap hemen gelirse sevinirim cıkmam lazım a.e.olunuz bunun cevabını alırsam bilğinizi ölçmüş olur ve bundan sonrakı yazılarınızı zevkle okurum İnşallah maksatımı anlamışınızdır

yani bilgilerimi ölçmenize gerek yok
Allah katında en büyük hikmet Allah korkusudur, asıl bilgi de budur

Gıybet insanın hoşlanmadığı bir biçimde arkasından konuşmaktır. Ne için anlatılıyor diye sormuştum .

Bywinston

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
namazvebiz.tr.gg
Gıybet, çekiştirme; duyduğu zaman insanın hoşuna gitmeyecek olan bir kusurunu gıyâbında söylemektir. Gıybet başlıca aşağıdaki husûslarda olur.
Bedenî Gıybet: Gözü şaşıdır, bir gözü kördür, başı keldir, yüzü sivilcelidir, boyu kısa veya uzundur, siyah-dır, sarıdır, gibi duyduğu zaman kişinin canının sıkılacağı şeyleri söylemek.
Nesebî Gıybet: Ana ve babası için, kötü insandır, gibi hoşuna gitmeyecek herhangi bir şey söylemek.
Ahlâkî Gıybet: Kötü huyludur, cimridir, kibirlidir, riyâkardır, hiddetlidir, korkaktır, âcizdir, tahammülsüzdür, yüreksizdir, demek gibi.
Dînî Gıybet: Hırsızdır, yalancıdır, içkicidir, kumarbazdır, hâindir, zâlimdir, namaza ve zekâta tenbeldir, namazı güzel kılmaz, pislikten kaçınmaz, ana babasına itâat etmez, zekâtı yerine vermez, gibi sözler.
Dünyevî Gıybet: Edepsizdir, insanlara ihânet eder, halkın hakkına, hukûkuna riâyet etmez, her yerde kendisini haklı görür, çok konuşur, çok yer, çok uyur, vakitsiz uyur, oturacağı yeri bilmez, demek gibi.
Giyinişin Gıybeti: Kıyâfeti geniştir, dardır, uzundur kısadır, kirlidir, gibi sözler gıybet olur.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Fâsıkın (yani âşikâre günah işleyenin) gıybeti olmaz" buyurdular. Binâenaleyh, Ramazân-ı şerîfte, bir kimse, mâzeretsiz olarak oruç tutmamış olsa günahkâr olur. Ancak, insanlardan utanmayıp, insanların gördüğü bir yerde orucu bozan bir şey yapması fâsıklık olur. Mâzeretsiz oruç tutmamak günâh olup, bunu insanlardan utanarak gizleyen kimsenin oruç tutmadığını söylemek gıybet olduğu hâlde, orucu mazeretsiz tutmadığı gibi insanların gözü önünde, orucu bozan bir harekette bulunan kişi fâsık olur ve onun bu hareketini konuşmak gıybet olmaz. Diğer günahlar da böyledir.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Fâsıkın (yani âşikâre günah işleyenin) gıybeti olmaz"

Ayrıca bu fasıklar dinimize zarar veriyorsa , dininizi içten çürütmeye çalışıyorsa bilhassa

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;688164' Alıntı:
yani bilgilerimi ölçmenize gerek yok
Allah katında en büyük hikmet Allah korkusudur, asıl bilgi de budur

Gıybet insanın hoşlanmadığı bir biçimde arkasından konuşmaktır. Ne için anlatılıyor diye sormuştum .

Öncelikle şunu yazmak isterim selamı almak farzdır ikincisi benim burdaki maksatımı lütfen yanlış anlamayın ne bir tartışma,ne eleştiri nede sizi rencide etmek sadece bilgileriniz ile açmış olduğunuz forumlar arasında bir bağlantı kurmak maksatım bu lütfen yanlış anlamayın tabikide Allah c.c. katında takva önemlidir neyse inşallah başka zaman devam edelim cıkmam lazım a.e.olunuz hayırlı geceler eger yanlış anladı iseniz hakkınızı helal edin

Bu arada diğer arkadaslarda katılmışlar onlarada tşkler ederiz

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
GIYBET Hakkındadır

Cabir ve Ebu Said Allah Rasülü’nün şöyle söylediğini rivayet etmişlerdir: “Aman gıybetten uzak durunuz. Hiç kuşkusuz gıybet zinadan daha fenadır. Çünkü adam zina eder ardından pişmanlık duyar, Allah da tevbesini kabul buyurur. Halbuki gıybetçi gıybet ettiği kişi tarafından affedilmedikçe bağışlanmaz.”

Enes (r.a) Peygamberimiz (S.A.V)’in şöyle anlattığını haber verir: Mirac gecesi tırnaklarıyla yüzlerini tırmıklayan bir takım topluluklar gördüm. Cebraile: Bunlar kimlerdir? diye sordum. Onlar insanları arkalarından çekiştirip namuslarına dil uzatanlardır dedi.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Öncelikle şunu yazmak isterim selamı almak farzdır ikincisi benim burdaki maksatımı lütfen yanlış anlamayın ne bir tartışma,ne eleştiri nede sizi rencide etmek sadece bilgileriniz ile açmış olduğunuz forumlar arasında bir bağlantı kurmak maksatım bu lütfen yanlış anlamayın tabikide Allah c.c. katında takva önemlidir neyse inşallah başka zaman devam edelim cıkmam lazım a.e.olunuz hayırlı geceler eger yanlış anladı iseniz hakkınızı helal edin

Bu arada diğer arkadaslarda katılmışlar onlarada tşkler ederiz

aleyküm selam bir önceki sayfada aldım selamınızı

bir tartışma ortamı yaratmak niyetinde olmadığınızdan eminim ama tam öğrenmeden, ayrıntıları bilmeden ben de "bu şekildedir" diyemem ,böyle sorumluluk alamam...
buyurun

biri bir şey yaptıysa yaptı demek gıybet değildir.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Nefs Allahü teâlânın düşmanıdır. Zevklerine kavuşmak için her kötülüğü yapmaktan çekinmez. İnsan haklarını, kanunları çiğner. Onun zevklerinin sonu yoktur. Bunun içindir ki, bütün kanunlar, nefslerin taşkınlıklarını önlemek için konmuştur. Nefsin taşkın zevkleri, insanı sefalete, hastalıklara, aile facialarına, felaketlere sürüklemektedir.

Nefs, bir kötülükler deposudur. Kendini iyi sanarak cehl-i mürekkeb olmuştur. Dünyada nefse en hoş gelen şey, mümin kardeşinin gıybetini yapmaktır. Nefs bundan haz duyar. Gıybet ettirmek için, sabahlara kadar değil, senelerce oturtur adamı ve uyku bile getirtmez. Nefs, gıybete daldığı zaman öyle bir zevk verir ki, gıybetini ettiği kimseyi kötülemek, ondan bahsetmek ve onu alt etmek için her türlü kılığa girer ve insanın da felaketini hazırlar. Nefs, gıybete dalınca, ruh mahvolur, perişan olur. Onun için kimsenin aleyhinde konuşmamalı ve konuşanları da dinlememelidir.

Allah razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.

sizden Allah razı olsun

Gıybet ettirmek için, sabahlara kadar değil, senelerce oturtur adamı ve uyku bile getirtmez. :G :K

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Müslümanlar kardeştir. Kardeşler birbirilerin hatasını görünce ikaz eder, veya görmezden gelir. Kardeşler arasında kırlıma az olur, birbirini affeder, eleştirirler. Arkasından söylediğini yüzüne karşı de söylerler.

Gıybet ise 2 kişinin konuştuğu esnasında gıybet konusu kişi içeri girdiği zaman susmalarıdır.
Gıybet ibadetleri yakan bir ateştir. sevabları çekiştirdiğin kimseye verip onun günahlarını almaktır.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
genelde gıybet "o suçlu , ben haklı" niyetiyle yapılıyor. haklıya haksız demekde gıybet olmaktan çıkar iftiraya girer.

İftira yapmak ise gıybetten daha fenadır.

Bunun gibi Allahın dinini yok etmeye çalışan zalimleri haklı göstermeye çalışmak Allaha iftira atmak oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt