Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Giremediğin Gönül, Senin Değildir (2 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Gül, hep bir gönül alma aracıdır amma her şey bir kırmızı gül kadar ucuz ve kolay olmamalı. Her şey, bin bir emekle, sevgisi bereketlendirilmiş bir gönülle halledilmelidir. Yüreğin, sevginin renkleriyle bin bir çeşit yediveren güle döndüyse, varsın elinde bir gül bulunmasın.

Gül müsün kardeşim, elin gülsüz de olur.
Gönlün gülleşmişse, o yeter bana.
Geldiğin yer gülüyorsa
Seni gören gönül eğer
Gülistana dönüyorsa
Ne mutlu sana...
Sen gül olmuşsan, gülden sana ne?
Bırak o kalsın dalında
Üstelik gülleşmiş gönlün dikeni de yoktur.
Ne batar, ne kanatır,
Hep cana can katar
Hep mutluluk ve huzur sunar..

SELAMÜN ALEYKÜM ABLA ÇOK GÜZEL OLMUŞ EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN...GÖNLÜMÜZDE AÇAN GÜLLERİN SOLMAMASI DİLEĞİYLE, SELAMETLE KAL..

Ve aleyküm selam kardeşim..Çok teşekkür ederim yorumunuz için.. Rabbimiz c.c sizden de ebeden razı olsun inşallah..Güzel duanıza kalbî aminler..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile inşallah.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ES SELAMUN ALEYKÜM GÜL YÜREKLİ CANIM KARDEŞİM.ELLERİNE EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK OLSUN.GÖNÜLLERİMİZİ FETHEDEN Bİ PAYLAŞIMDI CANIM KARDEŞİM.BEĞENİYLE OKUDUM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN.GÖNÜLLERİMİZİN SEVGİ DOLU OLMASI TEMENNİSİYLE.RAB'BİM C.C. GÜZEL YÜREĞİNE GÖRE VERSİN CANIM KARDEŞİM.DAİMİ DUALARIMDASIN İNŞAALLAH.SELAM VE SEVGİ İLE,BAKİ MUHABBETLERE.YÜCE MEVLA'YA C.C. EMANETSİN....B)

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü gönlü güzel canım kardeşim. Rahman c.c senden de ebeden ve daimen razı ve memnun olsun inşallah.Beğendiğine sevindim.Teşekkür ederim.Rahman c.c senin de güzel gönlüne göre versin inşallah güzel kardeşim..Her daim dualarımdasın..Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcın olsun inşallah..Amin..Selam ve baki muhabbetle Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsin inşallah B)B)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a çok güzel bir paylaşımdı,ALLAH RAZI OLSUN...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Güzel bir paylaşımdı kardeşim.
Allah razı olsun. Selam ve baki dua ile kalın.

Gönül Çalab’ın tahtı,
Çalap gönüle baktı.
İki cihan bedbahtı,
Kim gönül yıkar ise.

Bir bahçeye giremezsen,
Durup seyran eyleme.
Bir gönlü yapamazsan,
Yıkıp viran eyleme.

Dünya hayatında en değerli şeylerden birisi, insanların gönüllerini kazanmaktır.
Daralan, sıkıntı içinde olan bir insanın imdadına yetişmekten daha güzel ne olabilir ki?

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
s.a aliyeciğim başlığı okurken şu ayet aklıma geldi:allahın sevdiği kullarını insanlara sevdirmesi.bide şu hadisi eklemek istiyorum:

Ebu Hüreyre (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v.), Allah şöyle buyurmuştur, dedi.“Her kim benim dostum olan kuluma düşmanlık ederse ben de ona harb açarım. Kulum bana kendisine farz kıldığım ibadetlerden daha sevimli bir şeyle yakınlık sağlayamaz. Kulum bana farzlarla birlikte işlediği nafile ibadetlerle durmadan yaklaşır nihayet ben onu severim. Kulumu sevince de adeta onun işiten kulağı gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden her ne isterse onu mutlaka veririm. Bana sığınırsa da onu korurum.” (Buhari, Rikak 38).

Bu hadisten de şu anlaşılıyor:Eğer biz allahla muhabbet içinde olursak onun sevdiği koruduğu bir kul oluruz.bize düşmanlık eden ve sevmeyen allahıda sevmemiş ve düşmanlık etmiş olur.
Bu durum insanlar içinde aynıdır.Onlarlardan bişey beklemeden,karşılığı ilk onlardan gelmesini gözetmeleden bir hayat sürersek kazançlı oluruz kanımca.Ve sonunda özlenen sevilen biri oluruz.içimdekileri böyle dile getirdim.umarım fazla dağıtmamışımdır konuyu:)s.a

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Güzel bir paylaşımdı kardeşim.
Allah razı olsun. Selam ve baki dua ile kalın.

Gönül Çalab’ın tahtı,
Çalap gönüle baktı.
İki cihan bedbahtı,
Kim gönül yıkar ise.

Bir bahçeye giremezsen,
Durup seyran eyleme.
Bir gönlü yapamazsan,
Yıkıp viran eyleme.

Dünya hayatında en değerli şeylerden birisi, insanların gönüllerini kazanmaktır.
Daralan, sıkıntı içinde olan bir insanın imdadına yetişmekten daha güzel ne olabilir ki?

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü kardeşim.

Rabbimiz c.c sizden de daimen razı ve memnun olsun.. Hizmetlerinizi katında makbul eylesin inşallah.. Değerli katkınız ve yorumunuz için çok teşekkür ederim..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve baki dua ile inşallah.

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Geldiğin yer gülüyorsa
Seni gören gönül eğer
Gülistana dönüyorsa
Ne mutlu sana...
Bırak o kalsın dalında
Ne batar, ne kanatır,
Hep cana can katar

Aliyecim Allah senden ebeden razı olsun inşaallah
zevkle okudum yazıyı gönlü güzel kardeşim...gönülleri fethedenlerden olma temennisiyle selametle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a aliyeciğim başlığı okurken şu ayet aklıma geldi:allahın sevdiği kullarını insanlara sevdirmesi.bide şu hadisi eklemek istiyorum:

Ebu Hüreyre (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v.), Allah şöyle buyurmuştur, dedi.“Her kim benim dostum olan kuluma düşmanlık ederse ben de ona harb açarım. Kulum bana kendisine farz kıldığım ibadetlerden daha sevimli bir şeyle yakınlık sağlayamaz. Kulum bana farzlarla birlikte işlediği nafile ibadetlerle durmadan yaklaşır nihayet ben onu severim. Kulumu sevince de adeta onun işiten kulağı gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden her ne isterse onu mutlaka veririm. Bana sığınırsa da onu korurum.” (Buhari, Rikak 38).

Bu hadisten de şu anlaşılıyor:Eğer biz allahla muhabbet içinde olursak onun sevdiği koruduğu bir kul oluruz.bize düşmanlık eden ve sevmeyen allahıda sevmemiş ve düşmanlık etmiş olur.
Bu durum insanlar içinde aynıdır.Onlarlardan bişey beklemeden,karşılığı ilk onlardan gelmesini gözetmeleden bir hayat sürersek kazançlı oluruz kanımca.Ve sonunda özlenen sevilen biri oluruz.içimdekileri böyle dile getirdim.umarım fazla dağıtmamışımdır konuyu:)s.a

Ve aleyküm selam Nevin Ablacım :) Est. yorumunuzu beğeniyle okudum.

Güzel yorumunuz ve eklediğiniz hadis-i kutsi için çok teşekkür ederim. Rahman c.c sizden de daimen razı ve memnun olsun inşallah.. Evet ablacım, haklısınız. Rahman c.c, bizleri yeryüzünde dininin halifeleri ve kendisinin bir temsilcisi olarak görerek yüce bir değer verdiğini gösteriyor bizlere.. Bizlere düşman olanı, kendi düşmanı olarak görüyor Rabbimiz c.c.. Yine Rahman’a düşman olanı da biz zaten direkt kendi düşmanımız olarak görüyoruz. Vedud olanı gönülden sevdikçe, O da sevgili kullarının sevgilerini gönüllerimize koyacak, bizleri de onlara sevdirecektir inşallah.. Rahman c.c, rızası için sevmeyi ve sevilmeyi nasip eylesin cümlemize inşallah.. Selam ve baki dualarım ile Vedud olan Rabbimize emanetimsiniz ablacım..Selam ve baki dua ile hayırlı ve bereketli akşamlar dilerim.B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Geldiğin yer gülüyorsa
Seni gören gönül eğer
Gülistana dönüyorsa
Ne mutlu sana...
Bırak o kalsın dalında
Ne batar, ne kanatır,
Hep cana can katar

Aliyecim Allah senden ebeden razı olsun inşaallah
zevkle okudum yazıyı gönlü güzel kardeşim...gönülleri fethedenlerden olma temennisiyle selametle

Allah c.c sizden de razı olsun güzel kardeşim..Teşekkür ederim yorumunuz için.. Beğendiğinize sevindim güzel kalpli kardeşim..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetimsiniz inşallah..B):H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt