• Tüm gıdaları satın alırken son kullanma tarihi ,ambalajının zarar görmemiş olması gibi özelliklerine bakılarak satın alınmalıdır.
• Ekmek ve benzeri gıdaları satın alırken ambalaj içinde olanları tercih etmek daha güvenlidir.
• Patates alırken yeşillenmemiş,yarık ve çatlakları olmayanlarin tercih edilmesi gerekir.
• Pastorize olmayan sütten yapılmış peynir tüketilmemelidir.Bu nedenle açık peynirler yerine kapalı kutularda satılanları almak daha güvenli olacaktır.
• Süt ,hazır meyve suyu satın alırken UHT (Ultra High Temperature) yöntemi ile paketlenen tetrapak kutuda olanlar tercih edilmelidir.Bu ürünler besin değerini daha az kaybetmiş olanlardır ve kullanılan yöntem hijyenik olarak en güvenilir teknolojiyle hazırlanıp paketlenen yöntemdir.
• İyi pişmemiş et ürünlerinin tüketimi bazı mikroorganizmaların bulaşması açısından oldukça riskli ve tehlikelidir.
• Plastik kaplarda saklanan asitli gıdalar , içinde bulundukları kaplarla temas ederek zararlı maddelerin besinin içine geçmesine neden olabilir.Örneğin turşu , portakal suyu gibi gıdalar plastik kaplarda saklanmamalıdır.
• Ekmek ve benzeri gıdaları satın alırken ambalaj içinde olanları tercih etmek daha güvenlidir.
• Patates alırken yeşillenmemiş,yarık ve çatlakları olmayanlarin tercih edilmesi gerekir.
• Pastorize olmayan sütten yapılmış peynir tüketilmemelidir.Bu nedenle açık peynirler yerine kapalı kutularda satılanları almak daha güvenli olacaktır.
• Süt ,hazır meyve suyu satın alırken UHT (Ultra High Temperature) yöntemi ile paketlenen tetrapak kutuda olanlar tercih edilmelidir.Bu ürünler besin değerini daha az kaybetmiş olanlardır ve kullanılan yöntem hijyenik olarak en güvenilir teknolojiyle hazırlanıp paketlenen yöntemdir.
• İyi pişmemiş et ürünlerinin tüketimi bazı mikroorganizmaların bulaşması açısından oldukça riskli ve tehlikelidir.
• Plastik kaplarda saklanan asitli gıdalar , içinde bulundukları kaplarla temas ederek zararlı maddelerin besinin içine geçmesine neden olabilir.Örneğin turşu , portakal suyu gibi gıdalar plastik kaplarda saklanmamalıdır.