Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ღ Aşk Sonsuzluğun BURAĞIDIR ღ (1 Kullanıcı)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ablam..
çok güzel anlamlı bir paylaşımdı..
rabbim senden razı olsun inşaallah..
rabbime emanet ol dua ile..
hayırlı geceler

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim çak ama çok güzel bir paylaşım olmuş Allah razı olsun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

DAVASININ SAHİBİ CAN MÜCAHİDEM RABBİM İLMİNİZİ ARTTIRSIN ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ AŞK H.ZİBRAHİM (A.S)GİBİ OLMALI H.ZİSMAİL (A.S)GİBİ OLMALI BIÇAKLAR BİLE KESMEYEN BİR AŞK OLMALI RABBİM KAT KAT ECRİNİZİ VERSİN RABBİM RAZI OLSUN RAZI OLDUĞU KULLARDAN EYLESİN DAVADA SABİT KILSIN RABBİM (AMİN )DAİMİ SELAM ACİZ DUAM VE BAKİ KARDEŞİLİK VE MUHABBETİMLE KAİNATIN SAHİBİNE EMANET OLUN

kalp1gn61kx7.gif

x1pNWjjkHJ3o_wgvITCtsIPwnGGdUNjhdAMNw_zLWqb_w5vgqODkFrnzbO3HSsKPfMKtPKMfJu6kl3zWH-7b-BPZC_-USXTpkEs_iLPyS3QmoCAFPvznTw0TMdu1yaUjRKJw0DtSXUTobg.jpg

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü can mücahidem. Rabbimiz c.c sizden ebeden razı olsun inşallah..Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.. İnşallah yine güzel yazılarınızı okumak nasip olur mücahidem..Rahman c.c sizin de ecrinizi ziyadesiyle her iki alemde de bahşeylesin inşallah, Amin..Rahman c.c, Meryem gibi, İbrahim (a.s) gibi, Fatıma (r.a) gibi olabilmeyi nasip eylesin, onlarla haşreylesin inşallah. Dualarımda daimsiniz inşallah..Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcınız olsun..Selam, dua ve baki muhabbetle En Emin'e emanet olun inşallah..B)

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Bir Kusur Mu Işledim Acaba

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm Kardeşim Emeğine Sağlık Allah razı olsun AşK Bu kadar güzel anlatılamazdı heralde ( AŞK Anlatılmaz Yaşanır Aşkın dili başkadır :) ) .. Allaha emanet olun selam ve dua ile ..

ALLAH ASIKLARI

ALLAHDAN ZIKR EDER
ALLAH ASIKLARI ALLAHI ZIKR EDER
ALLAH ASIKLARI KITABI ZIKR EDER
BEKLER EFENDISINI DAIMA ÖVER
ALLAH ASIKLARI ALLAHI ZIKR EDER
HER HALÜKÄRDA NEFSIYLE CIHAT EDER
BUNLARI OKURDA INANMAZMISIN
YAZIK ETTIN KOCA ÖMRU BOSUNA
TAGUTU DOST EDINDIN BOSU BOSUNA
SEYTANI ARKADS TAKTIN KOLUNA
BUNLARI OKURDA INANMAZMISIN

Ve aleyküm selam kardeşim. Rabbimiz c.c sizden de her daim razı olsun inşallah. Yazanların gönüllerine sağlık. Onlar da kalemleri yettiğince, dilleri döndüğünce bu okyanus enginliğindeki duyguyu dile getirmeye çalışmışlar..Zira onlar dahi, bu tanımlamayı yapınca kelimelerin kifayetsiz kaldığını vurguluyorlar. Rabbimiz c.c bizleri samimi bir ihlas ile kendisine bağlananlardan eylesin inşallah..Amin. Güzel ve değerli katkınız için teşekkür ederim kardeşim. Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile inşallah.

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
yorumuma cevap alamadım acaba bilmeden bir kusur mu işledim diye düşündüm. :) dua ile kalın

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
yorumuma cevap alamadım acaba bilmeden bir kusur mu işledim diye düşündüm. :) dua ile kalın

Selamün Aleyküm, şu ana kadar sizden önce yazan kardeşlerimize cevap yazdım:) Size de yazacağım inşallah. Est. kusur işlemediniz. Acil durumlar haricinde genelde sırayla yazıyorum.. Siz de Rabbimize emanet olunuz.. Selam ve dua ile inşallah.

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
s a sevgili kardeşim eline sağlık çok güzel bir paylaşım allah razı olsun....

Aşk bir incidir, her kulakta salınmaz.
Aşk bir nurdur, her gözde görünmez,
Aşk bir huzurdur, her derunda bulunmaz,
Aşk bir zevktir, onun da başka bir dili var.
Aşk bir şevktir, onun da ayrı ehli var.
Aşk bir dalgalanmadır, onun da deryaları var...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
sayın aliye_aliye ne de gel paylaşımlarınız var rabbim sizden razı olsun. Ben o burağa bindim ama ne yazıkki düştüm bu fiziksel tabirim. Ama ruhsal anlamda aşkı hiç kaybetmedim. Aşk kimine göre bir ağacın gövdesi ve çiçekleri, kimine göre ise onun kökü. Kükünü düşünenler aşkı derinlerde yaşar. Selamaetle kalın.

Selamün Aleyküm değerli abimiz. Rabbimiz c.c razı olsun, sağolunuz. Beğendiğinize sevindim..Yorumunuz için teşekkür ederim.. Rabbimiz c.c şüphesiz ki bizleri türlü şeylerle imtihan edecektir. İnancınız ve ümidiniz daim olsun, Rabbimiz c.c hakkınızda hayırlısını nasip eylesin inşallah..Allah'a emanet olun..Selam ve dua ile.

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
AŞKIN hakikatını aşıklar bilebilir ancak....

emeğina sağlık ablam gerçekten çok etkileyici bi yazı olmuş bir an içimden bi kıvılcım oluşmadı değil rabbim cümlemize ALLAH aşkıyla yanmayı nasip etsin bir et ve kemik parçası insana değil rahmanla yanmayı nasip etsin inş allah cc. razı olsun o güzel ellerine sasğlık...hakkını helal et selametle..

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM .
PAYLAŞIMIN ÇOK GÜZEL OLMUŞ EMEĞİNE SAĞLIK ALLAHRAZI OLSUN.
ALLAH (C.C.) YA EMANET OLUNUZ.

AŞK;
Hz.İbrahim’in ateşe atıldığı zaman ki teslimiyettir,
Hz.Eyyub’un hastalığa karşı sabrıdır,zaferidir,
Hz.Davud’un sesidir,eliyle demire şekil vermesidir,
Hz.Musa’nın Kızıldenizi ikiye bölen asasıdır
Hz.İsa’nın kokusunu bile hissettiği Son Peygamber’i müjdelemesidir
Hz.Muhammed’in
celil.gif
’a olan teslimiyetidir

Hz.Ebubekir’in sadakatidir

“Muhammed söylüyorsa doğrudur”diyen
Hz.Ömer’in adaleti bile hayran bırakan adilliğidir
Hz.Osman’ın şeytanı bile utandıran hayasıdır,edebidir
Hz.Ali’nin cesaretidir,ilmidir
Hz.Hüseyin’in haksızlığa karşı yürümesidir,şehadetidir
Hz.Yunus’un cenneti istemeyip
celil.gif
’a

"Bana Seni gerek Seni" demesidir
Çöllere düşen Mecnun’un gözlerinin dağlanmasıdır
Bülbülün güle ötüşü,ölen sahibin başında bekleyen attır
Ezan-ı Muhammed-i okununca felaha,kurtuluşa koşmaktır
Kur an-ı Kerim okununca anlamasan bile onu kalbinde hissetmektir
Gönülden gelen bir Kelime-i Şehadettir
celil.gif
ve Rasulunun adı anılınca göz yaşı dökmektir

İSLAM’ı doya doya yaşamaktır.

Aşk; Sadece kuru bi sevgi ya da sonu belli bir macera değildir,

CANAN la bir CAN olmaktır, onu her gün daha fazla sevmektir,
ALLAH için sevmektir...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamünaleyküm ALİYE kardeşim...çok güzel bir paylaşım emeğinize sağlık. diğer kardeşlerimizinde ekledikleri çok güzeldi...
AŞKa yalnızca AŞKla ulaşılır...

ALLAHa emanet olunuz...

Ve aleyküm selam Aydın Hocam.. Beğendiğinize sevindim. Teşekkürler yorumunuz için. Allah c.c sizden de, konumuza güzel katkıları ile katılan kardeşlerimizden de ebeden razı ve memnun olsun..Hizmetlerinizi kabul eylesin inşallah..Rabbimize emanet olun.Selam ve baki dua ile inşallah.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
''Aşk yolunda akılla yürüyenler, güneşi mumla arayanlar gibidir.''
Diliyle aşk diyenler, bilmezler gerçekte aşkın ne olduğunu...Aşka dair sözler, kuru anlatılar ve örneklerden ibarettir...Aşkın dili başkadır...

Çok güzel bir paylaşımdı kardeşim ALLAH RAZI olsun
ellerine saglık

Rabbimiz c.c sizden de ebeden razı olsun, sizin de gözlerinize sağlık olsun inşallah:) Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Aşk ağlamalar

Şiir gibi bir cümle: “Bütün firaklardan gelen feryatlar, aşkı-bekadan gelen ağlamaların tercümanıdır” İnsan hissiyatı bu kadar güzel ifade edilir, aşk bu kadar veciz bir mana ile aşikâr olur, firak bu kadar beliğ açıklanır…
Bu cümlenin karşılığı; “Batın-ı kalp ayine-i sameddir ve ona mahsustur” olsa gerek… Birbirine bakan ve birini açıklayan his ve hikmet yüklü yüksek hakikatler; anlamak için insan ruhunun derinliklerinde ufuk gezintiler yapmak lazım…
Hele birinci cümlede alt fon olarak kendini hissettiren musiki, okudukça okutturuyor, bıktırmadan tekrar ettiriyor… Zahir önemli değil asıl olan batın olsa da, ikisi bütünleşirse kalıcı güzelliğe erişilmiş olunuyor…
Zahirle batın arasında gidip gelmeler, aşkla firak arasındaki koşuşturmalar, gülmekle ağlamak arasındaki yakınlık, kederle kemal arasındaki köprüler; âlem-i şehadet ve misal arasındaki berzahlar gibi… Dairesel dönen ve ilerleyen hayat akışında firak feryatlar, aşk ağlamalar bir tek şeyi tercüme ediyor: ebed illa ebed…
Kalbin kıblesi beka; başkasına bakmıyor, başkası onu doyurmuyor, doyuramıyor… Kâinatın uzak çöllerine de gitse, yakın derlerinde de bulunsa sevgili değişmiyor, aşk başkalaşmıyor; sonsuz sonsuzluk sevgisi…
Hiçbir şeye muhtaç olmayan, her şeye ona muhtaç olan Samed’e ayine olmak ve onu yansıtmak; kalbin bekaya berrak bakışı… Kesret dalgalanmalar, çokluk gürültüler onu boğamıyor… Irmaktaki akış beka buluşmasına, sonsuz vuslata kayıştır… Değişmez değişim bu olsa gerek; geçici olanlar doyurmuyor, güldürmüyor…
Gülünç kalıyor günlük sevgiler, sevgililer; kayıp giden her sevgide günsüzlük sevdası var…
Günlük hayatta küçük kırılma, küçük kayboluşların kalpte çizdiği çizikler aynı şeyi söylüyor; ağlama beka var, ağlıyorsan da bilmeyerek beka için ağlıyorsun… Başka tercümesi yok gülmenin ya da ağlamanın; sen Samed ayinesisin… Başka kimseye mahsus olamazsın, var olman ve var kalman buna bağlı… Varlığa bu damgayla dokunursan her şey senindir; istediğin kâinat olsun, istediğin sonsuzluk olsun…
Bir katredeki ışıkta boğulma, ışığın kaynağına uzan… Ayın ardından ağlama, kalbindeki sonsuz güzelliği seyret, orada O’nu göreceksin… Ağla ki Samed hazinen ortaya çıksın, ara ki beka ile buluşasın… Bulduğun küçük ışıklara kanma; zerreden şemse aydınlık mertebeleri var…
Bil ki sen “Abdüssamed”sin, onun da sonsuz mertebeleri var… Kalbini, kabeyle kâinatla buluştur, kâinattan Kabeye kalbine Kur’ani yollar aç… Aklını kalbinle buluştur; bu seyahatten elem ve ayrılık duymayacak, ağlamayacaksın… Evet, hakikat denizi dalgalanmaya devam ediyor: “ Bütün firaklardan gelen feryatlar aşkı bekadan gelen ağlamaların tercümanıdır” Döküldüğü ve dolduramadığı umman da “Batın-ı kalp ayine-i Sameddir ve O’na mahsustur.” Hüseyin Eren

selamun aleykum gültanem ellerine yüreğine saglık çok güzel bir paylaşımdı rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabbet ile
<<B)>>

...aşk parçanın bütünü arama çabasıdır...

Ve aleyküm selam nur damlası. Eklemiş olduğun bu güzel yazıyı daha önce de okumuştum.. Çok güzel gerçekten..Yorumun ve değerli katkın için çok teşekkür ederim..Allah c.c senden de ebeden razı olsun inşallah..Rabbimize emanetsin..Selam ve baki dua ile..B)B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk bir incidir, her kulakta salınmaz.
Aşk bir nurdur, her gözde görünmez,
Aşk bir huzurdur, her derunda bulunmaz,
Aşk bir zevktir, onun da başka bir dili var.
Aşk bir şevktir, onun da ayrı ehli var.
Aşk bir dalgalanmadır, onun da deryaları var...
Esselamun aleyküm canım kardeşim ne kadar güzel bir paylaşım böyle :G
Rahman razı olsun...
Malesef işim gereği sizlerden ayrı kalıyorum emin olunuzki çok özlüyorum.Burda olup sizlerle hayırda yarışmayı çok isterdim ama malesef kardeşim zamanım yok.Dualarınızı bekliyorum inşaallah.

Aşk hakkında neler yazılıp çizilmiştir herkes kendince aşıktır ama ancak gerçek aşkın kimin yaşadığını Rabbül Alemin bilir.Rabbimiz bizlere gerçek aşkı her daim yaşayan gönül ehlilerden eylesin inşaaallah.Baki muhabbetle kardeşim.

Esselamun Aleyküm.B)B):H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt