Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gerçek Zenginlik (6 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

Başlangıçta Türkistan taraflarında bir bölgenin hükümdarı iken vâkî olan bazı ikazlarla hükümdarlığını bırakıp maneviyat sultanı olmaya azmeden, bunu da gerçekten başaran İbrahim Ethem (VIII. y.yıl) dünya malına karşı o kadar tenezzülsüzdü ki kimseden bir şey istemez ve beklemezdi. Nefsini yokluğa ve mahrumiyete o derece alıştırmıştı ki bir benzerine rastlanamazdı. Birgün büyük velilerden çağdaşı ve hemşehrisi Şakik Belhi ile karşılaştı ve ona sordu:

- Ey Şakik nasıl geçiniyorsun? Şakik Belhi cevap verdi:

- Bulunca yiyoruz, bulmayınca sabrediyoruz. İbrahim Edhem:

- Horasan'ın köpekleri de aynı şeyi yapıyorlar, bulunca yiyorlar, bulmayınca sabrediyorlar, diye karşılık verdi.

Belhi sordu:

- Peki siz ne yapıyorsunuz?

- Biz bulunca dağıtıyoruz, bulmayınca sabrediyoruz...

Bizim İbrahim Ethem Hazretleri hakkında söylemek istediğimiz bu değil. İbrahim Edhem'in, amaç edindiği ve ulaşmayı başardığı yokluk ve mahrumiyeti o derece aşikar, o derece göze batıcı idi ki görenlerde kendisine yardım hissi uyandırıyordu.

Varlıklı bir kişi İbrahim Edhem'e yardım etmek istedi. İbrahim Edhem:

- Yardımını gerçekten zenginsen kabul ederim, dedi.

Adam gerçekten zengin olduğunu, bir şeye ihtiyacı bulunmadığını söyledi. Büyük veli sordu:

- Ne kadar paran var?

- Üç bin altınım var.

- Dört bin olmasını istemez misin?

- Elbette isterim.

- Beşbin olmasını?

- İsterim.

- On bin altının olsa çok sevinirsin değil mi?

- Şüphesiz çok memnun olurum.

- Zengin olduğunu söylüyorsun ama, sen gerçekte züğürdün birisin. Sen, on bin değil yüz bin altının olsa yine kanaat etmez fazlasını istersin. Kanaati olmayan insan zengin sayılmaz.
Gerçekten zengin olsaydın yardımını kabul edecektim....

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum canım kardeşim hayırlı bereketli geceler inşallah ellerine yüreğine saglık bu vakitte böyle güzel bir konu açtıgın için rabbim senden ebeden razı olsun inşallah
islam büyüklerimizin hayatlarında o kadar çok bilmediğimiz dersler varki inşallah burda bilgileniyoruz kardeşim sizlerin sayesinde
asıl zenginlik gönül zenginliği ne kadar zengin olursan ol gözün hala daha yüksekteyse asıl fakirin ta kendisisin
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile inşallah

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı

Başlangıçta Türkistan taraflarında bir bölgenin hükümdarı iken vâkî olan bazı ikazlarla hükümdarlığını bırakıp maneviyat sultanı olmaya azmeden, bunu da gerçekten başaran İbrahim Ethem (VIII. y.yıl) dünya malına karşı o kadar tenezzülsüzdü ki kimseden bir şey istemez ve beklemezdi. Nefsini yokluğa ve mahrumiyete o derece alıştırmıştı ki bir benzerine rastlanamazdı. Birgün büyük velilerden çağdaşı ve hemşehrisi Şakik Belhi ile karşılaştı ve ona sordu:

- Ey Şakik nasıl geçiniyorsun? Şakik Belhi cevap verdi:

- Bulunca yiyoruz, bulmayınca sabrediyoruz. İbrahim Edhem:

- Horasan'ın köpekleri de aynı şeyi yapıyorlar, bulunca yiyorlar, bulmayınca sabrediyorlar, diye karşılık verdi.

Belhi sordu:

- Peki siz ne yapıyorsunuz?

- Biz bulunca dağıtıyoruz, bulmayınca sabrediyoruz...

Bizim İbrahim Ethem Hazretleri hakkında söylemek istediğimiz bu değil. İbrahim Edhem'in, amaç edindiği ve ulaşmayı başardığı yokluk ve mahrumiyeti o derece aşikar, o derece göze batıcı idi ki görenlerde kendisine yardım hissi uyandırıyordu.

Varlıklı bir kişi İbrahim Edhem'e yardım etmek istedi. İbrahim Edhem:

- Yardımını gerçekten zenginsen kabul ederim, dedi.

Adam gerçekten zengin olduğunu, bir şeye ihtiyacı bulunmadığını söyledi. Büyük veli sordu:

- Ne kadar paran var?

- Üç bin altınım var.

- Dört bin olmasını istemez misin?

- Elbette isterim.

- Beşbin olmasını?

- İsterim.

- On bin altının olsa çok sevinirsin değil mi?

- Şüphesiz çok memnun olurum.

- Zengin olduğunu söylüyorsun ama, sen gerçekte züğürdün birisin. Sen, on bin değil yüz bin altının olsa yine kanaat etmez fazlasını istersin. Kanaati olmayan insan zengin sayılmaz.
Gerçekten zengin olsaydın yardımını kabul edecektim....

EsSelamunAleyküm Can Rabia Yeğenim ;

Allah(CC) dostlarının ölçeğinde-tartısında ne dünyanın tüm zenginliği ne de dünya kirinin bir zerresi yer bulabilir..Rabbim "Kanaat" zenginliği nasib etsin inşaAllah..Allah(CC) razı olsun..Elinize-emeğinize sağlık..Feyz ve ibret alabilmek duasıyla..hayırlı-bereketli geceler..

Selam ve dua ile allah(CC)'a emanet olunuz..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum canım kardeşim hayırlı bereketli geceler inşallah ellerine yüreğine saglık bu vakitte böyle güzel bir konu açtıgın için rabbim senden ebeden razı olsun inşallah

islam büyüklerimizin hayatlarında o kadar çok bilmediğimiz dersler varki inşallah burda bilgileniyoruz kardeşim sizlerin sayesinde
asıl zenginlik gönül zenginliği ne kadar zengin olursan ol gözün hala daha yüksekteyse asıl fakirin ta kendisisin
rabbimize emanetsin inşallah

selam ve dua ile inşallah

ve aleyna aleyküm selam canım kardeşim. Sağolasın güzel kardeşim. amin, Rabbul alemin cümlemizden razı olur inşaAllah.. Allah dostlarının hayatları, çizgileri bizler için rehber niteliğinde gerçekten. inşaAllah bu nadide yaşamlardan kendimize hisseler çıkaranlardan oluruz..Teşekkür ederim kardeşim yorumun için, haklısın..Zenginlik mal çokluğuyla değil; bilakis göz tokluğuyladır..Rabbul alemin gönül zenginliği versin bizlere inşaAllah..Sen de Rahman ve Rahim c.c. olan Rabbimize emanetsin damlacım.. hayırlı, nurlu, bereketli geceler, aydın günler olsun inşaAllah. selam ve acizane dualarımla..B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamunAleyküm Can Rabia Yeğenim ;

Allah(CC) dostlarının ölçeğinde-tartısında ne dünyanın tüm zenginliği ne de dünya kirinin bir zerresi yer bulabilir..Rabbim "Kanaat" zenginliği nasib etsin inşaAllah..Allah(CC) razı olsun..Elinize-emeğinize sağlık..Feyz ve ibret alabilmek duasıyla..hayırlı-bereketli geceler..

Selam ve dua ile allah(CC)'a emanet olunuz..

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu can Talip amcam..Mevla u Teala razı olsun amcam değerli yorumunuz için, çok teşekkür ederim.. Rabbimiz c.c. bizi dostlarından ayırmasın inşaAllah..duanıza amin diyorum..Rabbul aleminin kanaatkar kullarından olmamız duasıyla..Rabbim c.c. sizden de her daim razı ve hoşnut olsun Talip amcam..B) Hayırlı, nurlu, bereketli akşamlar olsun. Fii emanillah..selam ve dualarım ile..B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
~*~ B) B) B) ~*~

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Hz Ömer (r.a) dan rivayetle;

"Şöyle hitap etmiştir: "Ey insanlar! Bilin ki tamahkarlık fakirliktir, yeis (tamahkar olmamak) zenginliktir.
Kişi bir şeye tamah göstermezse ondan müstağni olur."

Hadis No: 4878

sena_şeyma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kadeşim
ellerinize yüreğinize saglık çok güzel bir kıssa rabbim razı olsun
allah'a emanet olun
dua ile

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun paylasiminizdan dolayi.bosuna dememisler insanoglunun gozunu bir avuc toprak doyurur diye.oldukca neden fazlasi olmasin deriz ister ister dururuz.benim her zaman ettigim bir dua vardir dilimdende dusurmem:

yuce rabbm az verip arattirma cok veripte azdirma.hesabini verebilecegimiz kadar hayirli rizik ver.(amin)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kadeşim
ellerinize yüreğinize saglık çok güzel bir kıssa rabbim razı olsun
allah'a emanet olun
dua ile

ve aleyna aleyküm selam kardeşim..Sağolasınız. amin, cümlemizden inşaAllah..
siz de Rabbimize c.c. emanetsiniz kardeşim.. selam ve dua ile..

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm canım kardeşim paylaşımınız için teşekkür ederim zevkle okudum sağolun.Rabbim güzelliklerle halk etsin güzel kardeşimi;)B)
Bu arada avatarın çok hoşuma gitti gülün güzelliğindeki renkleri bir araya toplamış sizede yakışmış inşaallah.
Hayırlı geceler selam ve dua ile...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun paylasiminizdan dolayi.bosuna dememisler insanoglunun gozunu bir avuc toprak doyurur diye.oldukca neden fazlasi olmasin deriz ister ister dururuz.benim her zaman ettigim bir dua vardir dilimdende dusurmem:

yuce rabbm az verip arattirma cok veripte azdirma.hesabini verebilecegimiz kadar hayirli rizik ver.(amin)

selamun aleyküm. amin, cümlemizden inşaAllah kardeşim. Rabbul alemin duanıza icabet etsin inşaAllah..
selametle kalın..

havva362

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.samsundayasamak.tr.gg
ÇOK GÜZEL HİKAYELER AKTARIYORSUN KARDEŞİM ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK ... ALLAH HEPİMİZİ GERÇEK ANLAMDA ZENGİN OLANLARDAN EYLESİN PARAYA PULA TAMAH EDENLERDEN DEĞİL...(AMİN)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm canım kardeşim paylaşımınız için teşekkür ederim zevkle okudum sağolun.Rabbim güzelliklerle halk etsin güzel kardeşimi

Bu arada avatarın çok hoşuma gitti gülün güzelliğindeki renkleri bir araya toplamış sizede yakışmış inşaallah.
Hayırlı geceler selam ve dua ile...

ve aleyna aleyküm selam canım kardeşim..B) Ben teşekkür ederim kardeşim, siz de sağolasınız.. Rabbul alemin iki cihanda aziz eylesin, ecrinizi Firdevs ve Adn cennetleriyle versin, zahide hanımlarla birlikte eylesin canım kardeşimi inşaAllah;) Allah razı olsun kardeşim, beğenmenize sevindim..güzel gönlünüze sağlık B) Hayırlı, bereketli günler diliyorum güzel kardeşim..selam, baki dua ve muhabbetle inşaAllah..B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
ÇOK GÜZEL HİKAYELER AKTARIYORSUN KARDEŞİM ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK ... ALLAH HEPİMİZİ GERÇEK ANLAMDA ZENGİN OLANLARDAN EYLESİN PARAYA PULA TAMAH EDENLERDEN DEĞİL...(AMİN)

Sağolasınız Havva abla, Allah razı olsun.. Duanıza amin inşaAllah. selametle kalın..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Ensar (ra)'dan bazı kimseler, Resulullah (sav)'dan bir şeyler talep ettiler. Aleyhissalatu vesselam da istediklerini verdi. Sonra tekrar istediler, o yine istediklerini verdi. Sonra yine istediler, o isteklerini yine verdi. Yanında mevcut olan şey bitmişti; şöyle buyurdular: "Yanımda bir mal olsa, bunu sizden ayrı olarak (kendim için) biriktirecek değilim. Kim iffetli davranır (istemezse), Allah onu iffetli kılar.Kim istiğna gösterirse Allah da onu gani kılar. Kim sabırlı davranırsa Allah ona sabır verir. Hiç kimseye sabırdan daha hayırlı ve daha geniş bir ihsanda bulunulmamıştır."

[Rezin rahimehullah şu ziyadede bulunmuştur: "İslam'a girip, yeterli miktarla rızıklandırılan ve verdiği bu miktara Allah'ın kanaat etmeyi nasip ettiği kimse kurtuluşa ermiştir."]

Buhari, Zekat 50, Rikak 20; Müslim, Zekat 124, (1053); Muvatta, Sadaka 7, (2, 997); Ebu Davud, Zekat

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü aleyküm canım..Çok güzel bir kıssaydı...Rabbım(c.c) razı olsun ...Mevlam sevabını fazlasıyla yazsın inşaAllah..yüreğine sağlık... bu güzel gece de ettiğin duaların hayırlara vesıle olmasını dılerım gülüm.anneciğimin ve senın cumanı kutluyorum...annemin ellerinden öpüyorum...Rabbım'e emanetsin..hayırlı geceler senın olsun ...dua ileB)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü aleyküm canım..Çok güzel bir kıssaydı...Rabbım(c.c) razı olsun ...Mevlam sevabını fazlasıyla yazsın inşaAllah..yüreğine sağlık... bu güzel gece de ettiğin duaların hayırlara vesıle olmasını dılerım gülüm.anneciğimin ve senın cumanı kutluyorum...annemin ellerinden öpüyorum...Rabbım'e emanetsin..hayırlı geceler senın olsun ...dua ileB)

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh canım kardeşim.
Rabbimiz senden de ebeden razı olsun inşaAllah..dualarına amin diyorum canım..senin de yüreğine sağlık olsun inşaAllah. Hakkımızda hayırlı olan tüm dualarımızı, kabul olunan dualar arasına dahil eylesin Rabbul alemin..sizlerin de geçmiş cumanız mübarek olsun kardeşim. Ben de öperim annemin ellerinden inşaAllah;)
En Dost'a, Rahman ve Rahim c.c. olan Rabbimize emanetsin inş..hayırlı, nurlu geceler olsun sana da Tubacım.
dualarında unutma inşaAllah..selam ve baki dua ile.. B)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM COK GÜZEL BİR PAYLAŞIM YAPMIŞSINIZ ELİNİZE GÖNLÜNÜZE SĞLIK ALLAH RAZI OLSUN RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt