Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GERCEK ÖZLENEN ARKADAŞLIK VE ŞEHİTLİK (4 Kullanıcı)

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlık

Savasin en kanli gunlerinden biri.. Asker, en iyi arkadasının az ileride kanlar icinde yere dustugunu gordu.... .... Insanin basini bir saniye bile siperin uzerinde tutamayacagi ates yagmuru altindaydilar. Asker tegmene kostu ve: - Tegmenim, firlayip arkadasimi alip gelebilir miyim?.. - Delirdin mi? der gibi bakti tegmen... Gitmeye deger mi?. Arkadasin delik desik olmus... Büyük olasilikla ölmüstür bile.. Kendi hayatini da tehlikeye atma sakin.. -Asker israr etti ve tegmen "Peki" dedi.. "Git o zaman.." inanilmasi güc bir mucize.. Asker o korkunc ates yagmuru altinda arkadasina ulasti. Onu sirtina aldi ve kosa kosa döndu.. Birlikte siperin icine yuvarlandilar. Tegmen, kanlar icindeki askeri , muayene etti.. Sonra , onu sipere tasiyan arkadasina döndü: - Sana degmez, hayatini tehlikeye atmana degmez, demistim. Bu zaten ölmüs.. - Degdi tegmenim. dedi asker.. - Nasil degdi? dedi tegmen.. Bu adam ölmüs görmüyormusun?.. - Gene de degdi komutanim.. Cünkü yanina ulastigimda ,henüz sagdi.. Onun son sözlerini duymak, dünyaya bedeldi benim icin.. Ve arkadasinin son sözlerini hickirarak tekrarladi: - ... Gelecegini biliyordum! demisti arkadasi... ,GELECEGİNİ BİLİYORDUM....

Kalbimizde "Arkadaslik" adinda bir mucize var. Nasil oldugunu veya nasil basladigini anlamazsiniz. Ama bu özel armagani bilirsiniz ve arkadasligin Allah'in en buyuk armagani oldugunu anlarsiniz. Gercekten de arkadaslar cok nadide mücevherlerdir. Sizi gülümsetip basarmaniz icin cesaret verirler. Sizi dinlerler ve kalplerini size acmak isterler. Bugün arkadaslariniza onlarla ne kadar ilgilendiginizi gösterin.
ALINTI
a37vq9my3bx7.jpg

Çanakkale Savaşından

Her savaşta olduğu gibi,Çanakkale savaşı'nda kahramanca savaşan Türk askeri,düşmanlarını bile hayran bırakmıştır.Bu savaşta,bir kolu ile bir ayağını kaybeden fransız generalinin yurduna döndükte sonra anlattığı bir savaş hatırası şöyledir: "Fransızlar,Türkler gibi mert bir milletle savaştıkları için daima iftihar edebilirler.Hiç unutmam.Savaş sahasında döğüş bitmişti.Yaralı ve ölülerin arasında dolaşıyorduk.Az evvel,Türk ve Fransız askerleri süngü süngüye gelip ağır zayiat vermişlerdi.Bu sırada gördüğüm bir hadiseyi ömrüm boyunca hiç unutmayacağım.Yerde bir fransız askeri yatıyor,bir Türk askeri kendi gömleğini yırtmış,onun yaralarını sarıyor,kanlarını temizliyordu.Tercüman vasıtasıyla şöylle bir konuşma yaptık: "Niçin öldürmek istediğin düşmana yardım ediyorsun? Mecalsiz haldeki Türk askeri şu karşılığı verdi: "Bu Fransız yaralanınca,cebinden yaşlı bir kadın resmi çıkardı.Bir şeyler söyledi.Anlamadım ama her halde annesi olacaktı.Benim ise kimsem yok.İstedim ki,o kurtulup anasının yanına dönsün. Bu asil duygu karşısında hüngür hüngür ağlamaya başladım.Bu sırada,emir subayım Türk askerinin yakasını açtı.O anda gördüğüm manzara karşısında şok oldum.Çünkü Türk askerinin göğsünde,bizim askerinden çok daha ağır bir süngü yarası vardı ve bu yaraya bir tutam ot tıkamıştı.Az sonra ikiside öldüler.

Kendini aşmak demekti bu,kendinden önce başkasını düşünmekti,merhametti,onurdu,savaş varsa bu milletin kurtuluşu içindi,askerimizin içinde insana karşı kin ve nefret yoktu.Kin ve nefret ancak vatana,millete,ırz,namusa,kutsallara karşı savaşana vardı.İnsana insan olduğu için değer vermek vardı

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: GERCEK ÖZLENEN ARKADAŞLIK VE ŞEHİTLİK

NASIL GÜLÜMSÜYORLAR Bİ BAKIN
eninde sonunda ölecez nicin tebessümle olmasın,niçin şehit olarak olmasın. bakın onlar nasıl gülümsüyorlar... :(
6328369746246343016pvysyx4.jpg

ASUM

Kayıtlı Kullanıcı

s a kardeşim ben yazmış olduğunuz konudan müthiş etkilendim yapmış olduğunuz calışma cok güzel cok anlamlı tebrik ediyorum

nalannaz

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun...

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı

asum,nalannaz kardeşlerim duyarlılıgınız için ALLAH C.C. razı olsun.

sena_nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim gerçekten güzel bi konuya değinmişsin....Rabbim BİRBİRİNİ YALNIZ VE YALNIZ ALLAH RIZASI İÇİN SEVENLERDEN EYLESİN İNŞ...DUA İLE....B)B)B)

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN B)B)B)EMEĞİNİZE SAĞLIK.

ILKNUR MINA

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzel emeğinize sağlıkB)B)B)

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı

ilknur,birnur.senanur
nur ;)lu kardeşlerim ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN:D
hakiki dostluklara kavusmak ve vuslatı şehitlikte bulmak ümidi ile...
AEO NURLU CANLARB):DB)

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı

ilknur,birnur.senanur
nur ;)lu kardeşlerim ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN:D
hakiki dostluklara kavusmak ve vuslatı şehitlikte bulmak ümidi ile...
AEO NURLU CANLARB):DB)

ASUM

Kayıtlı Kullanıcı

s a şehide arzu kardeş uzun zamandır siteyi acmıyordum bugün tekrar actığımda o resimlere tekrar uzun uzun baktım gercekten o başlığınız varya bak nasılda gülümsüyorlar kelimesi okadar yakışmışki sizi tekrar tebrik etmek istedim doğrusu calışmanız muhteşem olmuş inş bizlerde onlar gibi tebessümlü ölenlerden oluruz allaha emanet olunuz

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı

ASUM KARDEŞİMİZ YAZMIŞ:s a şehide arzu kardeş uzun zamandır siteyi acmıyordum bugün tekrar actığımda o resimlere tekrar uzun uzun baktım gercekten o başlığınız varya bak nasılda gülümsüyorlar kelimesi okadar yakışmışki sizi tekrar tebrik etmek istedim doğrusu calışmanız muhteşem olmuş inş bizlerde onlar gibi tebessümlü ölenlerden oluruz allaha emanet olunuz
Allah razı olsun kardeşim bi nebze benmde katkım olabildiyse Ne mutlu bana:D
tesekkür ederimB)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

yahamza

Kayıtlı Kullanıcı

sehidearzu yazdı:
eninde sonunda ölecez nicin tebessümle olmasın,niçin şehit olarak olmasın. bakın onlar nasıl gülümsüyorlar... :(

yüzlerindeki tebessüm , ruhlarının güzel karşılandığının göstergesi ,
ALLAH BİZLEREDE ÖYLE TESLİMİYET NASİB ETSİN

ALLAH RAZI OLSUN

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

sehidearzu yazdı:

rabbim cümlemize ölürken böle gülerek gitmeyi nasip etsin inş
Allah razı olsun selametle
:(:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt