aliye_aliye
Altın Üye
- Web Sitesi
- www.fizikist.com
RE: GERÇEK HAYAT AHİRETTEDİR
B)
B)
Nice nefes alanlar vardır, aldıkları son nefesi geri vermeden ansızın ölüm onları yakalamıştır. Öyleyse gerçekte senin sahip olduğun sadece bir nefesten ibarettir; ne bir gün ve ne de bir saat! Bir nefesi bile geçirmeden Allah'a itaate ve tevbeye yönel. Belki de ikinci bir nefese erişemeden ölüm seni yakalar!
Selamun aleykum kardeşim aliyeciğim.Geçirdiğimiz ömrümüzde elimize batan küçük bir iğne bile günahlarmıza keffaretken nefsimiz için kazandımız milyarlar malesefki ahiretimiz için hiç işe yaramıyor..Allahım bizleri her türlü fenalıklardan korusun inşallah.onun yolunu hatırlatacak insanlarla bizleri karşılaştırsın.Bu forum hakkında yorum yapmışmıydım bilmiyorum ama....Allaha emanet olB)
bugünün işini yarına bırakma herşey için geç olabilir allah c.c razı olsun...selametle
konu için Allah (c.c.) râzı olsun
güzel bir konu hazırlanmış emeğinize sağlık.
tamamen okunması gereken bir yazı.
ahirete hazırlanalım
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşim.
Çok değerli bir paylaşımdı kardeşim, Yüce Rabbimiz mükafatların en büyüğü olan razı olduğu kullarından eylesin sizi İnşaallah.
Sevgili Peygamberimizin “Yarab, hayat ancak ahiret hayatıdır” diye beyan buyurmakla ortaya koyduğu gerçeğin çok iyi kavranması, doğru olarak anlaşılması ve yaşanması şarttır. Dünya–ahiret dengesi zaman zaman mevzu edildiğinde zorlamaların olduğu, dünya ile ahiretin eşit bir şekilde değerlendirildiği görülüyor. Halbuki, esas olan ahirettir. Dünya, ahiret için bir araç, fani ve basit bir hayattan ibarettir. Hiçbir zaman dünyanın ahirete denk bir şekilde kabul edilmesi makul ve de doğru olamaz.
Her kim dünyayı sever, dünyalıklara meylederse o kişi mânen hasta sayılır. Onun zekatı, cihadı, haccı, mal ve canını ALLAH yoluna istenilince vermesi mümkün olamaz. O, artık dünyadan razı olmuş ve onunla ebedileşmeye yüz tutmuş demektir. Halbuki bu ahlak ancak kafirlerin ahlakıdır. Onlar hayat olarak dünyadan razı olmuşlar ve tatmin olmuşlardır.
Utandım, ağladım kapandım secdeye,
Utancımdan bakamadım gökkubeye.
Yüz çevirmeyin amin deyin melekler,
tövbe ettim geldim kapıya.
Uyandım gaflet uykusundan,
Dinleyin ey kainattaki tüm varlıklar.
Ebedi ve Ezeli olan Haktır,
Bundan gayrisi boş laftır.
Dinle ey insan, kainattaki tüm varlıklar haykırıyor,
Allah´tan başkasına kulluk etme diyor!
Sen bu emre itaat edersen;
Verilecektir sana,
Cennetten bir köşe!
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın kardeşim.
Vuslat kapısı kabir,
Ahiret'in varlığı da olmasa nasıl dayanır bu can...dayanmaz inan..
selamün aleyküm kardeşim emegine sağlık:a15: