Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GERÇEK HAYAT AHİRETTEDİR (1 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Nice nefes alanlar vardır, aldıkları son nefesi geri vermeden ansızın ölüm onları yakalamıştır. Öyleyse gerçekte senin sahip olduğun sadece bir nefesten ibarettir; ne bir gün ve ne de bir saat! Bir nefesi bile geçirmeden Allah'a itaate ve tevbeye yönel. Belki de ikinci bir nefese erişemeden ölüm seni yakalar!

Selamun aleykum kardeşim aliyeciğim.Geçirdiğimiz ömrümüzde elimize batan küçük bir iğne bile günahlarmıza keffaretken nefsimiz için kazandımız milyarlar malesefki ahiretimiz için hiç işe yaramıyor..Allahım bizleri her türlü fenalıklardan korusun inşallah.onun yolunu hatırlatacak insanlarla bizleri karşılaştırsın.Bu forum hakkında yorum yapmışmıydım bilmiyorum ama:)....Allaha emanet olB)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bugünün işini yarına bırakma herşey için geç olabilir allah c.c razı olsun...selametle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Nice nefes alanlar vardır, aldıkları son nefesi geri vermeden ansızın ölüm onları yakalamıştır. Öyleyse gerçekte senin sahip olduğun sadece bir nefesten ibarettir; ne bir gün ve ne de bir saat! Bir nefesi bile geçirmeden Allah'a itaate ve tevbeye yönel. Belki de ikinci bir nefese erişemeden ölüm seni yakalar!

Selamun aleykum kardeşim aliyeciğim.Geçirdiğimiz ömrümüzde elimize batan küçük bir iğne bile günahlarmıza keffaretken nefsimiz için kazandımız milyarlar malesefki ahiretimiz için hiç işe yaramıyor..Allahım bizleri her türlü fenalıklardan korusun inşallah.onun yolunu hatırlatacak insanlarla bizleri karşılaştırsın.Bu forum hakkında yorum yapmışmıydım bilmiyorum ama:)....Allaha emanet olB)

Ve Aleyküm Selam Abla Can..
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Güzel yüreğinize sağlık.. Allah c.c razı olsun inşallah.. Hayatta hiçbir şeyin senedi yok ablacım, muhakkak ki bizlere düşen şey ebedi aleme hazırlanmaktır en güzel şekilde.. Azığını sürekli yanında taşıyan yolcularız.. Bazen karlar var, bazen dikenler; bazen rüzgar var, bazen güneş.. Hayatın bu dalgası, inşallah ahirette yerini bulacak.. Ya sonsuza kadar Güneş'i seçeceğiz, ya da sonsuza kadar dikeni.. Allah c.c bizleri güzelliklerin yurduna layık kılsın, o yolun amellerine muvaffak kılsın.. Amin..Nevin ablacım, Rabbimize emanetimsiniz inşallah. Baki Dualar ile kalın;). Hayırlı ve bereketli günler..B)

yalinsak

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir konu hazırlanmış emeğinize sağlık.

yalinsak

Kayıtlı Kullanıcı
tamamen okunması gereken bir yazı.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşim.
Çok değerli bir paylaşımdı kardeşim, Yüce Rabbimiz mükafatların en büyüğü olan razı olduğu kullarından eylesin sizi İnşaallah.

Sevgili Peygamberimizin “Yarab, hayat ancak ahiret hayatıdır” diye beyan buyurmakla ortaya koyduğu gerçeğin çok iyi kavranması, doğru olarak anlaşılması ve yaşanması şarttır. Dünya–ahiret dengesi zaman zaman mevzu edildiğinde zorlamaların olduğu, dünya ile ahiretin eşit bir şekilde değerlendirildiği görülüyor. Halbuki, esas olan ahirettir. Dünya, ahiret için bir araç, fani ve basit bir hayattan ibarettir. Hiçbir zaman dünyanın ahirete denk bir şekilde kabul edilmesi makul ve de doğru olamaz.

Her kim dünyayı sever, dünyalıklara meylederse o kişi mânen hasta sayılır. Onun zekatı, cihadı, haccı, mal ve canını ALLAH yoluna istenilince vermesi mümkün olamaz. O, artık dünyadan razı olmuş ve onunla ebedileşmeye yüz tutmuş demektir. Halbuki bu ahlak ancak kafirlerin ahlakıdır. Onlar hayat olarak dünyadan razı olmuşlar ve tatmin olmuşlardır.

Utandım, ağladım kapandım secdeye,
Utancımdan bakamadım gökkubeye.
Yüz çevirmeyin amin deyin melekler,
tövbe ettim geldim kapıya.
Uyandım gaflet uykusundan,
Dinleyin ey kainattaki tüm varlıklar.
Ebedi ve Ezeli olan Haktır,
Bundan gayrisi boş laftır.
Dinle ey insan, kainattaki tüm varlıklar haykırıyor,
Allah´tan başkasına kulluk etme diyor!
Sen bu emre itaat edersen;
Verilecektir sana,
Cennetten bir köşe!

Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın kardeşim.

berrakcann

Kayıtlı Kullanıcı
Vuslat kapısı kabir,
Ahiret'in varlığı da olmasa nasıl dayanır bu can...dayanmaz inan..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
şu dünyada bir sıkıntı yaşadığımda hep derimki gerçek hayata kavuşunca bunlara gülüp geçeceğiz derim ve bu beni ayakta tutar saol kardeşim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşim.
Çok değerli bir paylaşımdı kardeşim, Yüce Rabbimiz mükafatların en büyüğü olan razı olduğu kullarından eylesin sizi İnşaallah.

Sevgili Peygamberimizin “Yarab, hayat ancak ahiret hayatıdır” diye beyan buyurmakla ortaya koyduğu gerçeğin çok iyi kavranması, doğru olarak anlaşılması ve yaşanması şarttır. Dünya–ahiret dengesi zaman zaman mevzu edildiğinde zorlamaların olduğu, dünya ile ahiretin eşit bir şekilde değerlendirildiği görülüyor. Halbuki, esas olan ahirettir. Dünya, ahiret için bir araç, fani ve basit bir hayattan ibarettir. Hiçbir zaman dünyanın ahirete denk bir şekilde kabul edilmesi makul ve de doğru olamaz.

Her kim dünyayı sever, dünyalıklara meylederse o kişi mânen hasta sayılır. Onun zekatı, cihadı, haccı, mal ve canını ALLAH yoluna istenilince vermesi mümkün olamaz. O, artık dünyadan razı olmuş ve onunla ebedileşmeye yüz tutmuş demektir. Halbuki bu ahlak ancak kafirlerin ahlakıdır. Onlar hayat olarak dünyadan razı olmuşlar ve tatmin olmuşlardır.

Utandım, ağladım kapandım secdeye,
Utancımdan bakamadım gökkubeye.
Yüz çevirmeyin amin deyin melekler,
tövbe ettim geldim kapıya.
Uyandım gaflet uykusundan,
Dinleyin ey kainattaki tüm varlıklar.
Ebedi ve Ezeli olan Haktır,
Bundan gayrisi boş laftır.
Dinle ey insan, kainattaki tüm varlıklar haykırıyor,
Allah´tan başkasına kulluk etme diyor!
Sen bu emre itaat edersen;
Verilecektir sana,
Cennetten bir köşe!

Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın kardeşim.

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü kıymetli kardeşim.
Değerli katkılarınız için Rabbimiz razı olsun, hizmetlerinizin ecrini size hayırlısıyla versin inşallahü Teala..
Rabbimiz bizleri, rıza ehli kılsın; ''gerçek hayat'' vaad ettiği ahiretinde hayırlı akıbetler ile müjdelesin.. Amin.
Rabbimize emanet olunuz kardeşim.
Selam ve Dua ile inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt