Erkan
Yönetici
- Katılım
- 26 Kas 2005
- Mesajlar
- 757
- Tepki puanı
- 135
- Puanları
- 93
- Yaş
- 38
- Konum
- İstanbul
- Web Sitesi
- www.islamiyet.gen.tr
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve beraketühü..
Allah-u Teâlâ Hazretlerine sonsuz hamd eder, Fahr-i Kainat Hazreti Muhammed Mustafa (Sallalahu aleyhi ve sellem) Efendimize salat ve selam ederiz.
Allah-u Teâlâ Hazretlerine sonsuz hamd eder, Fahr-i Kainat Hazreti Muhammed Mustafa (Sallalahu aleyhi ve sellem) Efendimize salat ve selam ederiz.
Değerli muhterem kardeşlerimiz,
Bu duyurumuzda sitemizde yapılması düşünülen projeler hakkında bahsedeceğiz.
Önceki duyurularımızın dikkate alınması bizleri son derece sevindirmektedir.
Sitemizde yapılan yenilikler hakkında bahsetmek gerekirse,
1. Altın üye grubu aktif edildi. Bu üye grubuna on bin mesaj ve üstündeki kardeşlerimiz dahil edildi.
Kendilerine Kontrol Panelinden Özel Rütbe atama yetkisi verildi ve diğer yetkilendirmeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor.
2. Üye rütbeleri tekrar düzenlendi. Üye rütbeleri mesaj sayısına göre ayarlandı.
3. Süreç Yönetimi adında bir üye grubu belirlendi. Bu üye grubuna dahil olacak üyeler henüz değerlendirme aşamasındadır.
Sevgili kardeşlerimiz,
Burada Süreç yönetimi adlı yeni bir oluşumdan söz ediyoruz. Bu oluşumu forum siteleri arasında, ilk ve tek biz başlatıyoruz.
Süreç Yönetimi Hakkında kısa bilgilendirme yapmıştık. (Oluşuma katılacakların en az 550 mesaj sahibi olması gerekmektedir)
Oluşumun yeni olmasından dolayı bazı anlaşılmamalarada sebep verdiğini gördük. Bu uygulama, yine forum üzerinde gerçekleşecektir. Süreç Yönetimine dahil olan üyelerimiz, kendilerinin tercihine bırakılan bölümlerde işbirliği içersinde olacaklardır. Süreç Yönetimi bölümü sadece Süreç Yönetiminde olanlara görüntülenecektir.
Örneklersek, Forum Düzeni Yönetiminde yer alanlar, sitemizdeki kategorilerin, alt kategorilerin, sitemizin görünümünü, üye profillerini, logo, bannnerleri v.d hakkında istişareler yaparak, yeni oluşumlarda öncü olacaklardır.
Başka bir ifade ile Geliştirme-İyileştirme-Yenileme Ekibide diyebilirsiniz. Bu yönetime dahil olan üyelerimize daha net bir açıklama ilgili forumlarda görüntülenecektir. Bu uygulama sadece forum ile ilgili olmamakla beraber, İslamı tebliğ hususunda önem taşımaktadır.
Canlandırma ve Projeye dökme
Bugün sitemize yine yolunu şaşırmış, fitnetörlük rolü üstlenen biri üye olmuştu. Damardan birkaç konu seçerek onları kopyala-yapıştır yöntemiyle sitemizde yeni konular açmaktaydı.
Böyle kişilerin mesajlarını üşenmeden okumak, vermek istediği, vermeye çalıştığı, vereceği ana düşünceyi çözmek, neye göre hareket ettiği hakkında araştırmalar yapmanın sonucunda biraz da olsa bilgi sahibi olmanızı sağlayabilir.
Hepsini okumanıza gerek olmayabilir. Sonuçta hangi düşünceyi beslediği ilk satırlarda kendini belli eder. Ayet mi yalanlayanlar, hadis mi yalanlayanlar, mezhepsizliği mi savunanlar, inkar mı edenler, isyan mı edenler, kafa mı karıştıranlar, dindar gibi görünüp fitne sokmaya mı çalışanlar neyi savunduklarını anlayabilirsiniz.
Bunlar gibi niceleri varki; Gözleri görür ama bakmaz. Kulakları duyar ama dinlemez. Bu şer gibi yapılan faaliyetten, hayırlı bir proje çıkarılabilir.
Öyle bir çalışma yapılmalı ki hem bu kişilerin savunduklarına cevap olacak, hemde ne kadar büyük bir yanlış düşünce içersinde olduklarını gösterecek.
Tabi buna benzer bir projenin sağlıklı gelişmesi için, her yönüyle düşünmek iyi ve kötü yanlarını tespit etmek gerekmektedir.
(Ters Düşünce) Yukarıda verilen proje örneğinin bir bakıma belki de çözüm oluşturmayacağı, sonuçta böyle insanların yine abuk subuk yazılarına devam edeceklerini ve belki de onların prim yapmalarına vesile bile olabilir.
Kendileri hedef olarak İslamı seçmiş ve cesurca İslami kötülemek uğruna savaşırken, biz birşey yapamazmıydık ?
Belki de düşünce karışıklığı sonucunda alacağınız kararlar, fitne düşüncelerine sahip olan kişilerin, düşünce mekanizmasının paslanmış olabileceğini hatırlatmak ve paslanmanın sebeplerini belirtmek olabilir. Bu vesile ile, hem kendi yazı dilinizi geliştirebilir, hemde gerekli araştırmaları yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Her insanın sinir sisteminde zayıflık vardır. Önemli olan sinir sistemimizi kontrol altında tutmak. Karşı tarafı dinlemek, onun derdini çözmek ve gerekli ilaçın reçetesini yazmak..
Bizler elimizden gelenin en iyisini yapalım, elimizden gelmeyenin en iyisini yapamayız. Düşünmekle, onu uygulamaya dökmemek gibi..
***
Birçoğumuzun hayır düşünceleri muhakkak vardır. İşte bu Süreç yönetimi buna öncülük edecek, fikir birikimleriyle yepyeni projeler geliştirebileceksiniz. En önemlisi istişare yapılarak hayırlı çalışmalarımızda ortak olacağız. Hayırda yarışmak, birinin arkada kalmasıyla olmaz. Beraber yarışmak, beraber olmak, beraber yürümek, beraber kazanmaya işarettir. İstişare, buna işaret etmektedir.
Detaylar Süreç Yönetimi bölümünde yer alıyor.
-----------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
Aziz Müslümanlar,
Dini bilgilerimizin yeterli olmaması, itikadımızın zayıflığına sebep verebiliyor. Birçok üyelerimizden gelen sorular hep itikad ile alakalı sorulara yönelikti.
Biryerde okudum bu gerçek mi ? Biri şöyle dedi cevap veremedim essahtan böyle midir ?
Evet bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır derler ve doğru derler. Öğrenmeliyiz, belki birçok şeyi aynı anda öğrenemeyeceğiz. Ama bu bizim tembel tembel durduğumuzla orantılı olmamalıdır.
Yani bir insan, TV başında geçirdiği zamanları hesaplayarak, birde Elif-ba'yı, Kur'an-ı Kerim'i, dini terimleri, islam tarihini, peygamberler tarihi, Mezhepler tarihini, Duaları, Sureleri, Namazın farzlarını, Abdestin farzlarını v.d gibi bir çok fıkıh ve akaid konularını nasıl öğrenemediğini hesaplamalıdır.
Hangilerine ne kadar süre ayırıyoruz? Bir insan 5 vakit namaza bile zaman bulamıyorsa, bunun nedeni zamanı aramaması/ayırmaması olabilir mi ?
Sonuç olarak;
1. Dini bilgilerimizi sahih kaynaklardan alarak beslenelim.
2. Sohbet dinleyelim, sohbet ortamlarına iştirak edelim.
3. Kur'an-ı Kerim okuyalım, bilmiyorsak en kısa sürede öğrenelim. Zor diye bir kavramı biz zorlaştırarak elde ederiz. Kolay olduğunu görmek, onu yapmakla elde edilir.
4. Site içersinde, fitne ve fesata zemin hazırlayacak olan konu ve mesajları bizlere bildiriniz. Siz herhangi bir yorum katmayınız. Bu onların amacına ulaşmalarını sağlayacaktır.
5. Kimseye, sen sucusun, sen bucusun, sende onlardansın gibi kelimelerle hitap etmeyelim.
Muhakkak ki Allah, adâleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenâlık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. (NAHL,16/90)
Selam ve dua ile ..