Bismillahirrahmanirrahim
Şimdiki konumuz inanan ve iman eden insana ulaşması ve sabit kalması gereken noktayı izahdır.
Allahu Tealanın seçerek insanlara tavsiye ettiği din İSLAM dinidir.
İslam dinine kavuşmak, islam dinini seçmek her insanın birinci vazifesidir.
5 - Maide
Bismillahirrahmânirrahim
3. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı seçtim.
23 - Müminun
Bismillahirrahmânirrahîm
52. Şüphesiz bu (İslâm) tek bir din olarak sizin dininizdir. Ben de Rabbinizim. Öyle ise bana karşı gelmekten sakının.
İslam dinine kavuşan insanın davranışları da açık ve berrak olmalıdır
Yani sabit kalmalı, islam dini üzere Allahu Teala nın emirlerine bağlanmalıdır.
3 - Al-i İmran
Bismillahirrahmânirrahîm
85. Kim İslam'dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.
İnsanın önemli hedeflerinden biride inançlarında bir ve beraber olmak, bölünüp parçalanmamakdır.
6 - Enam
Bismillahirrahmânirrahîm
153. İşte bu, benim dosdoğru yolum. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip O'nun yolundan ayırır. İşte size bunları Allah sakınasınız diye emretti.
İslam dinine kavuşan insanın bu din üzerinde de , grup grup ayrılmaması, bir ve bütün olarak İslam inancını yaşaması gerekir.
159. Şu dinlerini parça parça edenler ve kendileri de grup grup ayrılmış olanlar var ya, (senin) onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi ancak Allah'a kalmıştır. Sonra (O), yapmakta olduklarını kendilerine haber verecektir.
Yeğane ilah , tek olan Allah ( C.C. ) dır.
Başka İlah yokdur.
28- Kassas suresi
Bismillahirrahmanirrahim
70. O, Allah'tır. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. Dünyada da ahirette de hamd O'na mahsustur. Hüküm yalnızca O'nundur. Kesinlikle O'na döndürüleceksiniz.
16 - Nahl
Bismillahirrahmânirrahîm
51. Allah şöyle dedi: "İki ilah edinmeyin. O, ancak tek ilahtır. O halde yalnız benden korkun."
52. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O'nundur. İtaat de daima O'na olmalıdır. Öyle iken siz Allah'tan başkasından mı korkuyorsunuz?
53. Size ulaşan her nimet Allah'tandır. Sonra size bir sıkıntı ve zarar dokunduğu zaman yalnız ona yalvarır yakarırsınız.
Allahu Teala ( C.C. );
112 - İhlas
Bismillahirrahmânirrahîm
1. De ki: "O, Allah'tır, bir tektir."
2. "Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.)"
3. Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir)."
4. "Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir."
İslam dini üzerinde olanlar, Allahu Teala ya, Meleklerine , Kitaplarına ve Peygamberlerine iman etmeliler.
2 - Bakara
Bismillahirrahmânirrahîm
285. Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü'minler de (iman ettiler). Her biri; Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: "Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz." Şöyle de dediler: "İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır."
İman ve islamın şartlarını yerine getiren insan Allahu Tealanın Kur' an-ı Kerimde buyurduğu emirlerede riayet için çaba sarf eder.
20 - Ta Ha
Bismillahirrahmânirrahîm
14. "Şüphe yok ki ben Allah'ım. Benden başka hiçbir ilah yoktur. O halde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl."
24 - Nur
Bismillahirrahmânirrahîm
52. Kim Allah'a ve Resülüne itaat eder, Allah'tan korkar ve O'na karşı gelmekten sakınırsa, işte onlar başarıyı elde edenlerin ta kendileridir.
53. Münâfıklar sen kendilerine emrettiğin takdirde mutlaka savaşa çıkacaklarına dair en ağır bir şekilde Allah'a yemin ettiler. De ki: "Yemin etmeyin. Sizden istenen güzelce itaat etmektir. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır."
54. "Allah'a itaat edin, peygambere itaat edin" de. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki ona yüklenen sorumluluğu ancak ona ait; size yüklenen görevin sorumluluğu da yalnızca size aittir. Eğer ona itaat ederseniz doğru yola erersiniz. Peygambere düşen ancak apaçık bir tebliğdir.
55. Allah, içinizden, iman edip de salih ameller işleyenlere, kendilerinden önce geçenleri egemen kıldığı gibi onları da yeryüzünde mutlaka egemen kılacağına, onlar için hoşnut ve razı olduğu dinlerini iyice yerleştireceğine, yaşadıkları korkularının ardından kendilerini mutlaka emniyete kavuşturacağına dair vaadde bulunmuştur. Onlar bana kulluk eder ve bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Artık bundan sonra kimler inkâr ederse, işte onlar fasıkların ta kendileridir.
56. Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, Resüle itaat edin ki size merhamet edilsin.
8 - Enfal
Bismillahirrahmânirrahîm
46. Allah'a ve Resûl'üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.
Şimdi sıra geldi esas hedfinizi söylemeye; insan olarak ulaşmanız gereken hedefiniz Muhammed Mustafa Aleyhisselama ümmet olmakdır.
3 - Al-i İmran
Bismillahirrahmânirrahîm
110. Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah'a iman edersiniz.
Muhammed Mustafa A.S. a ümmed olmak , Allahu Tealanın rızasını kazanmak, Cennetde köşk edinmektir.
2 - Bakara
Bismillahirrahmânirrahîm
143. Böylece, sizler insanlara birer şahit (ve örnek) olasınız ve Peygamber de size bir şahit (ve örnek) olsun diye sizi orta bir ümmet yaptık. Her ne kadar Allah'ın doğru yolu gösterdiği kimselerden başkasına ağır gelse de biz, yönelmekte olduğun ciheti ancak; Resûl'e tabi olanlarla, gerisin geriye dönecekleri ayırd edelim diye kıble yaptık. Allah imanınızı boşa çıkaracak değildir. Şüphesiz, Allah insanlara çok şefkatli ve çok merhametlidir.
Bunun için ;
Allahu Tealanın izni ile bizatihi Muhammed Mustafa Aleyhisselamdan edineceğiniz özel görev almakla olur.
Bu görevi sadece Muhammed Mustafa A.S. a Ümmed olanlar bilir ve yerine getirir.
Sadece şu kadar ip ucu vereyim..
Allahu Tealayı C.C. ve Muhammed Mustafa A.S. ı çok sevmelisiniz.
Ümmeti Muhammed olan..
Muhammed Mustafa Aleyhisselamdan " artık benim ümmetimdensin " müjdesini alan;
Allahu Tealanın seçtiği İslam dinine inanmış, iman etmiş..
İslam dinini , Kur'an-ı Kerime uygun yaşayan.
Allahu Tealanın rızasını kazanmış.
Allahu Tealanın seni seviyorum mutluluğuna erişmiş..
Muhammed Mustafa Aleyhisselamında sevdiği..
İnsan demektir.
Ümmeti Muhammeden olan kişi İslam dinine mensup, islam dinini benimsemiş, insanlar arasında , birlik ve beraberlige inanan , Peygamber efendimizin Veda hutbesiyle buyurduğu emirlere uyan..
Vatanına, Devletine bağlı olan .
Diğer devletlere tabi insanlarında kendi devletlerine bağlı olmasını isteyen , güvenilir olamlarını istiyen insandır.
8 - Enfal
Bismillahirrahmânirrahîm
46. Allah'a ve Resûl'üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.
Ümmeti Muhammedden olan kişi farklılıkları değil bütünlük ve birliği isteyendir.
İslam dinini uygulamasında Kur'an-ı Kerim, Peygamber A.S. Sünneti , Allahu Tealanın emri üzere olunmayı isteyendir.
Kısaca söylemek gerekirse;
Muhammed Mustafa Alehisselamın HAMD sancağı altında yaşayan, yaşamak isteyen insandır.
Allahu Tealanın nasip etmesi ile Muhammed Mustafa Aleyhisselamdan " artık benim ümmetim oldun, şu görevi mutlaka yapmalısın " müjdesine kavuşmanız..
İslam dinini ; Allahu Tealanın ( C.C.) Kuran ın , Peygamberimiz Muhammed Mustafa Aleyhisselamın yolunda, Devletinize , Devletimize , Devleti yönetenlere bağlı olarak yaşamanız temennisiyle..
4 - Nisa
Bismillahirrahmanirrahim
59. Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e itaat edin ve sizden olan ulu'l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.
Allahu Teala C.C. na Kul, Muhammed Mustafa A.S. a ümmet olma yolu; Aşk, Sabır ve Amel istiyen , inşallah Allahu Teala diler de nasip ederse çok kısa , kolay bir yoldur.
2 - Bakara
Bismillahirrahmânirrahîm
82. İman edip salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.
Bilmelisin ki ;
21 - Enbiya
Bismillahirrahmânirrahîm
1. İnsanların hesaba çekilmeleri yaklaştı. Halbuki onlar gaflet içinde yüz çevirmekteler.
2, 3. Rab'lerinden kendilerine yeni bir öğüt (bir uyarı) gelmez ki, onlar mutlaka onu alaya alarak, kalpleri de gaflette olarak dinlemesinler. O zulmedenler gizlice şöyle konuştular: "Bu da ancak sizin gibi bir insan. Şimdi siz göz göre göre sihre mi kapılacaksınız?"
4. Peygamber onlara dedi ki: "Rabbim yerdeki ve gökteki her sözü bilir. O hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."
5. Onlar, "Hayır, bunlar karma karışık yalancı düşlerdir. Hayır, onu kendisi uydurdu, hayır, o bir şairdir. Eğer böyle değilse önceki peygamberlerin (mucizelerle) gönderildikleri gibi o da bize bir mucize getirsin" dediler.
6. Onlardan önce helak ettiğimiz hiçbir memleket halkı iman etmedi de şimdi bunlar mı iman edecekler?
7. Senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz bir takım erkekleri peygamber gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun.
8. Biz onları yemek yemez bir beden yapısında yaratmadık. Onlar ölümsüz de değillerdi.
9. Sonra onlara verdiğimiz sözü yerine getirdik. Kendilerini ve dilediğimiz kimseleri kurtardık. Haddi aşanları ise helak ettik.
10. Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?
Allahu Tealanın lutfettiği o Kitap , KURAN..
Kuran ı vahiy olarak alan Peygamber, Muhammed Mustafa Aleyhisselam..
Hala, Ümmeti Muhammed den biri olmak için gayret etmiyecekmisiniz?
Ahiretde Hamd sancağı altında kendinize yer edinmiyecekmisiniz?
Yolunuz açık olsun.
Son....
La İlahe İllallah.