Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GELİN KAYNANA (2 Kullanıcı)

m_akif

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMUNALEYKUM...özellikle aradığım bi başlıktı bu bölümde bulamadım bende konu açayım dedim başlıktan da alaşılabileceği gibi gelin ile kaynananın psikolojileri nelerdir birbirlerine karşı nasıl davranmalılardır bu konudaki dinen ve ahlaken bilgi ve yorumlarınızı beklerim.şimdiden allah razı olsun...kelbinizin sahibine emanet olun...

fatma_nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: GELİN KAYNANA

bu konuda sadece şunu söylemeyi uygun görüyorum bence gelinler kaynaların sözünden çıkmamalı kaynanalarda gelinlerine duyarlı davranmalı tıpkı anne kız gibi olmalı onur kırıcı şeylere gerek yok kimse kimseyi ezemez gelin oldu bütün hakları bitti böyle birşey yok o yine insan yine insan gelini köle yerine koymak azı kaçki birşey değin hayır bunlar olmamalı dilerim allahtanki bana annemi aratmayacak bir kaynana düşer duam hep bu yönde inş

m_akif

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim teşekkur edrim cevabın için inşaallah duannla muvaffak olursun...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleyküm. Bence gelin ve kaynana kelimeleri yeni gelin ve kaynana birbirine düşman gibi gösteriliyor. Bunun yerine anne ve kızım kelimelerini kullanmaya hassasiyet gösterilmeli.

Çünkü bildiğimiz gibi kaynana kelimesi bize; gelinin her işine karışan, oğlunu paylaşamayan, gelinin yaptığı her iyi yanlış (gören doğru bile olsa) kişi olarak empoze edildi ve aklımıza gelen ilk şeyler bunlar ve bunlar gibiler. Bunları çoğaltabiliriz.

Gelin deyince de; Yıllar sonra nerden çıktığı belli olmayan:) bir kızın oğlunu elinden alan, onu her türlü oyunlarla annesinden soğutan, birlikte kalıyorlarsa yanından kovmak için çabalayan kişi olarak bilinir.

Çünkü tv'lerde etrafımızda hep böyle anlatılır.

Müslümana yakışan ise, gelen kızı kendi kızı gibi görmek hatta daha ileri seviyede sevmek, onunla ilgilenmek gibi gibi gibi hareketlerdir.

Kız ise kaynansına hürmet etmeli, annesi gibi sevmelidir.

Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar yanlışım varsa uyarınız. Teşekkürler.

RABBÜL ALEMİN HEPİMİZDEN RAZI OLSUN.

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı

guzel bi konu acmissiniz oncelikle tsk ediyorum size.bugun gelin olanlar unutmamaliyizki yarinda biz kaynana olucaz.hersey karsilikli dunlerimizi unutmamaliyiz.buyukler affedici olmalilar bilzerde saygimizda kusur etmemeliyiz.benim nacizane duusncem hic kimse hizmet etmekle saygili olmakla bi seyini kaybetmez aksine hem bu dunyada hem ahiretimizi kazaniriz.kendi annemiz gibi belki sevemeyiz kayananamizi ama bu demek degildirki ona saygisiz davranislarda bulunucaz.ALLAH rizasi icin ne yapicaksak ALLAH RIZASINI kazanmak icin yapmaliyiz.SELAMETLEB)

m_akif

Kayıtlı Kullanıcı

yorum yapan yardımcı olan paylaşımda bulunan din kardeşlerimden allah nrazı olsun 50 kez okuma lütfunda bulunan din kardeşlerimdende (bunun 10 tanesi bana aittir) allah razı olsun......herşey için çok teşekkür ederim...:(((((

duso

Kayıtlı Kullanıcı

fatma_nur yazdı:
bu konuda sadece şunu söylemeyi uygun görüyorum bence gelinler kaynaların sözünden çıkmamalı kaynanalarda gelinlerine duyarlı davranmalı tıpkı anne kız gibi olmalı onur kırıcı şeylere gerek yok kimse kimseyi ezemez gelin oldu bütün hakları bitti böyle birşey yok o yine insan yine insan gelini köle yerine koymak azı kaçki birşey değin hayır bunlar olmamalı dilerim allahtanki bana annemi aratmayacak bir kaynana düşer duam hep bu yönde inş

sana aynen katılıorum arkadaşım gelin olduğunda dediğin gibi bütün hakları bitmior
allah herkese anlayışlı bi kaynana nasip eder inşallah

m_akif

Kayıtlı Kullanıcı

gelin tüm hakları bitiyor diyorsunuz peki evlilik bir teslimiyet bir manada kabullenmek değilmidir...SELAMETLE

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Çünkü bildiğimiz gibi kaynana kelimesi bize; gelinin her işine karışan, oğlunu paylaşamayan, gelinin yaptığı her iyi yanlış (gören doğru bile olsa) kişi olarak empoze edildi ve aklımıza gelen ilk şeyler bunlar ve bunlar gibiler. Bunları çoğaltabiliriz.

Gelin deyince de; Yıllar sonra nerden çıktığı belli olmayan bir kızın oğlunu elinden alan, onu her türlü oyunlarla annesinden soğutan, birlikte kalıyorlarsa yanından kovmak için çabalayan kişi olarak bilinir.

Mustafanın dediğine katılıyorum hayatta en nefret ettiğim kelime kaynana ...beni çok incitiyor anne demek çokmu zor geliyor acaba tamam kendi annesinin yerini tutamaz belki ama sevgi saygı çerçevesinde olmalı ben 13 senEdir gelinimle beraberiz daha kaynana gözüyle bakmamıştır ben 32 sene kayınvalidemle beraberdim ölene kadar o kelimeyi kullanmadım kendi annesine yapılmasını istemediği şeyi eşinin annesine de yapılmaması gerektiğine inanıyorum şu kısacık hayatımızda kim neyi paylaşamıyor Rabbim kimsenin ağzının tadını yuvasını bozmasın AMİN :D:D:D:D

aysel-ay

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar bu mevzu biraz ince yani kişiye ve duruma göre değişen bir konu.Dün akşam Türkmenistanlı bir misafirim vardı.Türkmenistanda gelinler kayınvalidelerinle hiç konuşmazlarmış,gerekli hizmeti yaparlar fakat hiç konuşmazlarmış.Eğer konuşur helede kötü şekilde cevap verirlerse eşleri onları boşarmış.Şimdi düşünüyorumda haklıda olsanız sesiniz çıkmayacak olacak şeymi bu.Bir taraftanda düşünüyorsunuz İslam dini sabır gerektirir,ama sabırda nereye kadar ALLAH tüm gençlerimize hayırlı kayınvalideler,kayınvalidelerede hayırlı gelinler nasip etsin inşalllah.:p

beniz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kimse kimseyi ne anasi nede kizi gibi sevemez

RE: Kimse kimseyi ne anasi nede kizi gibi sevemez

Hani diyoruzya kaynana gelini kizndan üstün tutmali,kizi gibi sevmeli.Bu gercekten mümkünmüdür? Ben inanmiyorum,zira kimse kimseyi ne anasi gibi nede kizi gibi sevemez.Bu insanoglunun elinde olan birsey degil.Düsünün bir kere annemiz bizi azarladiginda üzülürüz ama fazla sürmez ufacik bir tebessüm bze herseyi unutturur.Oysa kayinvalidemiz kirici bir laf ettiginde onu af etmek okadarda kolay olmaz.Icimizde biryerlerde kalir izi.Yada söyle diyelim,biz kayinvalidemizi incidecek birsey söylesek yada yapsak,acaba o bizi kendi kizi gibi kolayca af edebilirmi,belki eder etmesine ama onunda icinde biryerlerde izi kalir.Acikcasi ben,beni kizi gibi sevecegine inanmiyorum.kaldiki bende kimseyi annemin yerine koyamam.Saygi gösteririm o cok baska birsey ama yürekten anam gibi sevemem.Allah askina herkes elini vicdanina koysun kim cikipta kaynanami annemden cok seviyorum diyebilir.Bu mümkünmü?En basit örnek(Allah korusun ama)Esinizden bosandiginizi düsünün,ne gibi bir baginiz kalir kayinvalideyle.Ama ana öylemi,ne kadar hata yaparan yap anamiz bizi hep sever.Neyse ya arkadaslar baya uzattim galiba.Bu arada kaynanasindan ceken bir gelin degilim=))Sayildigim kadar sayar,sevildigim kadar severim.Kalin saglicakla.B)

serkan390

Kayıtlı Kullanıcı

ben bu konuda o kadar tecrübeli olmayabilirim ama sunu söyleyebilirim ki bizim dinimiz kişiler arası hoşgörüyü emreder saygısız bir geline kaynanasının sevgi beslemesi ne kadar zorsa;sevgisiz bir kaynanaya da gelininin sevgi beslemesi bir o kadar zordur... Bence bişilerin üstüne düşen karşılıklı hoşgörü ve anlayıştır böyle olduğu sürece aile içi sorunların çözümü kolaylasacak ve mutlu bir aile ortamı olusacaktır!!!...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Selamun aleyküm. Bence gelin ve kaynana kelimeleri yeni gelin ve kaynana birbirine düşman gibi gösteriliyor. Bunun yerine anne ve kızım kelimelerini kullanmaya hassasiyet gösterilmeli.

Gelin deyince de; Yıllar sonra nerden çıktığı belli olmayan:) bir kızın oğlunu elinden alan, onu her türlü oyunlarla annesinden soğutan, birlikte kalıyorlarsa yanından kovmak için çabalayan kişi olarak bilinir.

Çünkü tv'lerde etrafımızda hep böyle anlatılır.

Müslümana yakışan ise, gelen kızı kendi kızı gibi görmek hatta daha ileri seviyede sevmek, onunla ilgilenmek gibi gibi gibi hareketlerdir.

Kız ise kaynansına hürmet etmeli, annesi gibi sevmelidir.

Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar yanlışım varsa uyarınız. Teşekkürler.

RABBÜL ALEMİN HEPİMİZDEN RAZI OLSUN.
gelinler duymasınlar mustafa bey..:)

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

serkan390 yazdı:
ben bu konuda o kadar tecrübeli olmayabilirim ama sunu söyleyebilirim ki bizim dinimiz kişiler arası hoşgörüyü emreder saygısız bir geline kaynanasının sevgi beslemesi ne kadar zorsa;sevgisiz bir kaynanaya da gelininin sevgi beslemesi bir o kadar zordur... Bence bişilerin üstüne düşen karşılıklı hoşgörü ve anlayıştır böyle olduğu sürece aile içi sorunların çözümü kolaylasacak ve mutlu bir aile ortamı olusacaktır!!!...

çok dogru söylemissin kardes

gemini

Kayıtlı Kullanıcı
RE: gelin kaynana

RE: gelin kaynana

selamlar, konu ile ilgili gelin kaynananın sözünden çıkmamalı yorumlarına katılmıyorum. akıl yaşta değil baştadır. cehalet kıyamet alametidir. kayınvalide yanlışta diretiyorsa, izah etmelidir, öğretmelidir,dinimizde kuran-ı kerimde yanlışı savunmayın der.
gelin kayınvalidenin sözünden ancak ve ancak kayınvalide adil, hakkaniyetli,tecrübeli, güngörmüş,vs. se çıkmasın.her kayınvalide doğru yolda değil...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Uzun yıllar önce Cinde Li-Li adli bir kız evlenir ve ayni evde kocası ve kaynanası ile birlikte yasamaya baslar. Lakin kısa bir sure sonra kayın validesi ile gecinmenin çok zor olduğunu anlar.İkisinin de kişiliği tamamen farklıdır buda onların sik sik kavga edip tartışmalarına yol acar. Bu cin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır. Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev onun ve annesi ile karisi arasında kalan esi içinde cehennem haline gelmiştir.
Artık bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kız doğru babasının eski bir arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır.

Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ekstra hazırlar ve bunu 3 ay boyunca her gün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir az az verilecek , böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır. Yaşlı adam genç kıza kimsenin ve esinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.

Sevinç içinde eve donen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular . Her gün en güzel yemekleri yapıyor. Kaynanasının tabağına azar azar zehiri damlatıyordu.Kimseler şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranıyordu. Bir sure sonra kayın validesi de çok değişmişti ve ona kendi kızı gibi davranıyordu. Evde artık barış rüzgarları esiyordu. Genç kız kendisini ağır bir yük altında hissetti Yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tuttu ve yaşlı adama su ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvardı, Yaşlı kadının ölmesini artık istemiyordu.

Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li ye baktı ve kahkahalarla gülmeye başladı

" Sevgili Li-Li dedi , sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayın valideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkça oda dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz gerçek bir ana kız oldunuz " dedi :D:D:D

özlem ay

Kayıtlı Kullanıcı
gelin-kaynana

gelin-kaynana

bende bu konudan müzdaribim.benimde kayınvalidem eşimle sürekli sorun yaşanmasına sebep oluyor.ne kadar iyi ve sakin olursam olayım bir şekilde beni
kırmayı başarıyor.onu Allaha havale ediyorum.

serams

Kayıtlı Kullanıcı
bu mu islamiyet?

bu mu islamiyet?

islamiyette eşine taslim olursun ailesine köle değil.çok saçma ne yani ailesine teslim olayımda yuvam mı yıkılsın bu daha günah değil mi. ben eşimin ailesi yüzünde eşimden dayak bile yedim sinir hapları kullandım ve okadar acı bir duruma geldimki kendimi kaybeip intihar bile ettim.insan çaresiz kalmasın.tabiki şuan sağlıklı baktığımda kimse için rabbime asi olup canıma kıymazdım.boşanmaya kadar vardık.hamileyim ama aylardır her gece ağlıyorum.eşim ailesi bana bizim malımızsın diyor.ailemle görüşmemi hatta anneme babama yardımcı olmama yasak koyuyorlar.oruç tutuyorlar ama hamile bir kadına zulmediyolar.namaz kılıyorlar ama bana yaptıklarını eşim sorunca yalanlıyorlar hatta benim onlara kötülük yaptığımı söylüyorlar. yalanla dolanla hayat yaşıyorlar.benim mahremime karışıyorlar.başkalarının yanında hatta başka erkeklerin yanında mahremimi açığa vurup beni utandırıyorlar.eşim onlara her akşam gittiği halde benim oğullarını onlarda soğuttuğunu söylüyorlar.ve daha nicelerii.ben böyle insanlara yine itaat mi edecem.ama ettim sabrettim yine anacım babacım dedim ama yok eğer benim annemi babamı unutmamı istiyolarsa hayatımı elimden alıyorlarsa islamiyet müslümanlık bu değil.ben artık eşiminde rızasıyla onlarla görüşmüyorum.görünce selam o kadar.ve şimdi mutluyum.yaptıklarını hala unutamıyorum.bebeğimin ilerdeki sağlığı için yuvam için en iyisi bu.şimdi kim çıkıp bana günaha girdiğimi söyleyebilir.bu müslüman görünümlü münafıklara beni allahtan başka kim köle yapabilir

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
on yıllık evliyim ve iki yıldır annemle oturuyoruz gelinin ve kaynananın psikolojisini bilmem ama benimki bozulmak üzere

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt