Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

gelin kaynana ilişkisi nasıl olmalı? ben beceremıyorum galiba (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eyupozlem oruc

Kayıtlı Kullanıcı
nısanlımın annesı benı istemıo arayıp sormuyo ve nısanlım asker ne yapmalıyım kötü davranmak istmıorum ben bıraz ügün olsam nısanlımda üzülüo ne yapmalıyım:a05:

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
nısanlımın annesı benı istemıo arayıp sormuyo ve nısanlım asker ne yapmalıyım kötü davranmak istmıorum ben bıraz ügün olsam nısanlımda üzülüo ne yapmalıyım:a05:

selamün aleyküm kardeşim sanki kendimi dinliyorum dedim bizde böyle bir nişalılıgın ardından zorla evlendik ve ilk yıllar zindan oldu kayın validem ve görümcem yüzünden ayrı oturdugumuz halde ..
bikere kardeşim fazla bişey bekleme onlardan adetleri filan boş ver ve asla kendi ailenle nişanlının ailesini adetler yüzünden karşı karşıya getirmeyin..
eşin olucak insanla baştan konuş herşeyi seni istemeyen bir kayın valideyle baş etmenin tek yolu eşinin sana destek vermesi..
ben nişanlıyken sırf bu yüzden ayrılalım dedim gözyaşları içersinde eşime oda agldı ben herşeyin farkındayım ve kimseye ezdirmem seni dedi ve güvendim sagolsun okadar olur hep yanımda oldugu halde çoookk zor günler geçirdik ..
dügünümü hatırlamak bile istemiyorum ..
5yıllık evliyiz ve hala ayda bir görüşüyoruz ailesiyle eger daha sık gidersek kesin kavga çıkıyo biz gitmedigmiz sürece aramıyorlar zaten..
şunu söyliyim hiç bir zaman eşine ailesi hakkında kötü şeyler söyleme bırak kendi görsün.
bide kayın validene ALLAH rızası için iyi davranmaya çalış onuda ALLAH yarattı diye düşün ,imtihan oldugunu untma ve kesinlikle çok sabıra ihtiyacın var ..
şunuda sakın unutma yaşadıgnız zorluklar sevginizi artırıcaktır...
rabbim hakkınızda hayırlı olanını versin inşaALLAH..

eyupozlem oruc

Kayıtlı Kullanıcı
yasadıklarımız cok benzıo allaha şükürler olsun yaptıkları oyunları nişanlım ben sölemeden bı sekılde farkedıo ve bana cok destek oluo bı ara bunalıma gırdım gecen ay ayrılamyı bıle düşündüm ikimzide cok üzüldük ama yapabıleceğimz bişe olmadığını farkettık böle kabullenıoruz ablacım tavsıyelerın için cok saol allah yuvanı her daim huzurlu etsın allah razı olsun snden

eyupozlem oruc

Kayıtlı Kullanıcı
sabır sabır rabbım benıde böle denıo herhalde o istemese böle seyler olmazdı zaten ondan gelen hersey kabulümdür allah hepimizi korusun buyuculerden fıtnecılerden v fesat insanlardan

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
birde kardeşim kayın validenize karşı nasıl davranmanız gerektigi konusunda nişanlınıza danışın sonuçta annesi en iyi yolu o verir size ..
biraz empati kurun belki onunda haklı oldugu konular vardır
selametkalınn

eyupozlem oruc

Kayıtlı Kullanıcı
teskkürler arkadasım ama inan tüm yolları dnedım hiç kimse kaynanasıyla kötü olmak istemez bende istemıodum hatta ona karsı cok özverıde bulundum bayramda bıle zorla gelıolar bıze ve bana bı bayramlık bıle almıolar ben hala aıleme karsı savunuorumm onları belkı paraları yoktu belkı akıllarına gelmedı gıbı sözler sarfedıorum ama olmuo rabbım yardım etsın cok caresızım

imported_Merve_Sefa

Kayıtlı Kullanıcı
Gelin - Kaynana

Gelin - Kaynana

Bismillahirrahmanirrahim. Esselamun Aleykum ..
ben iki bucuk senedir evliyim. esimin ailesi ile beraber oturuyoruz. üc katli bi evleri var, ilk katta abisi oturuyor esi ve iki cocugu ile, orta katta anne ve babasi, cati katinda biz. yeme icme beraber, misafir vs beraber. dolayisiyla hayatimiz beraber geciyor.
esim hic birseye karar vermiyor, ona sordugumda "anneme sor" diyor. bu beni cok zorluyor.
kendileri dogulu, cok baglilar birbirlerine. bu güzel olmakla beraber ****** da oluyor. esim ailenin en kücügü. annesi on paylasamiyor.
üc seneye yaklastik hala beni yabanciliyor. ayni memleketten olmadigimiz icin yabanci olarak tanimliyor. bu oraya alismamda zorluyor beni, kendimi ailenin bir ferdi olarak hissedemiyorum.
nisanliyken evinde otursun, diledigi zaman insin, diledigi zaman inmesin diyordu annesi. evinde pisirsin yesin. ama simdi bi gün inmesem sitem ediyor.
cok bunalmis durumdayim. bilgisi olan yardim edebilir mi. dinimizde anne babaya hürmet vardir, saygi vardir süphesiz onlarin hakki ödenmez. ancak bir kadin esinin ailesi ile beraber yasamaya mecbur mudur ? benim bilgim sudur ki, kendi evinden sorumludur. kararlari esi verir, ancak biz kendi ayaklarimiz üzerinde durmakta hür degiliz, herseyde annesi karar veriyor.
dinimizde bu durumda ne denir ?
yaptigim hizmetlerin bi kiymeti olsa usanmam, ama o kadar yapmama ragmen, hakaretleri dinleyip susmama ragmen sevilmiyorum. ve en kötüsü esimin annesi benim hic yanlarina inmedigimi söylüyor, bir is yapmadigimi söylüyor. bunlar dogru degil.. her gün iniyorum, evinin islerini yapiyorum.. elim kolum bagli.. esimle sürekli tartisiyoruz bu konudan dolayi. ne yapmaliyim .. ondan ayri eve cikmayi isteme hakkim var mi dinimizce ?

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle sık sık Dua ve Sabır
vede edep haya ile hareket etmenizi tavsiye ederim (sakın bu sözümü yanlış anlamayın edep ve hayadan kastım iyi olmanızdır), iyilik herkesi yola getirir sadece ruhsatı bitenler hariç. ALLAHA emanet ol kardeşim.

kış meleği

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sizlere sabır versin Benim kardeşimin de yaşadıkları sizlere benziyor dilerim Rabbim sizleri en yakın zamanda huzura kavuşturur...
Hz Eyyüb'ün sabrı da sizlerle olsun

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
canım ALLAH cc İSİMLERİNDEN ya VEDÜD cc oku sana günde düzenli olark belli bir adet oku.inşALLAH kayınvaliddelener yatıı hatayı anlayacaklar senı sevecekler.bak bu İSMİ ŞERİFİN anlamını oku sen elinden geldiğince güzel davran sonra bu İSMİ ŞERİFİ DE zikret gerisini de ALLAH cc havale et.elinden gelenı yap ve aranızdaki soğukluğu ALLAH cc emanet et.O şüphesiz emanetlere en iyi sahip çıkandır.

ruyam

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar merhaba yaşananlar birbirine çok benziyor ama kişiler farklı açılan zarar farklı.enaz zararla işin için içinden çıkmak zafer olsa gerek ama unutmayalım yenilen taraf boş durmaz.buda işin korkunç yanı.açıkçası rabbim bile denerken böyle acı vermezken kaynananın ne haddidir ki bu ısrar.neredeyse aklımı kaçırıcam kayınvalidem büyük yalanlar söylüyor.kimden fikir alıcam bilemedim.eşime söyledim sana inanıyorum diyor ama.içim rahatdeğil.ne yapıcam bilmiyorum bana fikirlerinizi yazın.

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim

Bu gibi sıkıntılarda sabır en güzel çözümdür,
inşallah RABBİM onlara hidayet verirde görürler
size sabretmeyi ve nişanlınızı teselli etmenizi
tavsiye edeceğim, birde duayı.
RABBİME muahbbet ve nuruna emanet olunuz.

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
evlilik zor ama bı okadarda kutsal bır muessesedır allah hepımıze kolaylıklar versın sabır ıhsan eylesın ... AMİN.

ruyam

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar lütfen benimle fikirlerinizi paylaşın
konuşabilecek kimsem yok

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm kardeşim..
Hepimiz çekiyoruz evlilik yolunda belli şeylerden, imtihan olarak gör -ki zaten imtihan bunlar..
Nişanlılık dönemi çok zordur , bunu çok iyi bilirim.. sadece sabret..
kayınvalidene karşı kötü niyet besleme.. iyi olmaya çalış.. o seni itiyorsa yaklaşma mesafen olsun ama nişanlına da annen böyle böyle deme.. bırak o görsün herşeyi.. yoksa nişanlınla aran sogur.. ne kadarda olsa annesidir , etkilenir..
Rabbim inşaAllah iyi olmanızı nasip eder..
Selam ve dua ile.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar merhaba yaşananlar birbirine çok benziyor ama kişiler farklı açılan zarar farklı.enaz zararla işin için içinden çıkmak zafer olsa gerek ama unutmayalım yenilen taraf boş durmaz.buda işin korkunç yanı.açıkçası rabbim bile denerken böyle acı vermezken kaynananın ne haddidir ki bu ısrar.neredeyse aklımı kaçırıcam kayınvalidem büyük yalanlar söylüyor.kimden fikir alıcam bilemedim.eşime söyledim sana inanıyorum diyor ama.içim rahatdeğil.ne yapıcam bilmiyorum bana fikirlerinizi yazın.

Canım dua et, Allaha havale et..
Bak emin ol yüce rabbim yapacağını yapıyor.. sen sadece yaradanımıza havale et.. tamam mı?
kendinide çok fazla üzme.. sana emanet verilmiş bedenini beynini dünyalık işler için hevba etme.. Allah korusun saglıgından olursun..
Yüce Allah 'a sığın -ki mevlam da bunu ayetlerde buyuruyor..
Allah yar ve yardımcın olsun

ruyam

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun NAZAR57 herzaman için Allaha sığınıyorum ama kayınvalidem yalan konuşuyo büyük yeminler ediyo.bu yeminler eşime çocuğuma zarar verecek diye çok korkuyorum.inancından şüphe ettim ama ibadetleri yapıyo kuranı kerim okuyo.çok korkuyorum çok.acaba hasta olabilirmi şizofren falan hani olmamış şeyleri olmuş gibi anlatırlar.off.10 gün bizde kaldı.söylediği yalanı ıspatladım eşimin yanında kabul etmedi dediğim dedik küstü ve 2 gün benimle konuşmadı.neyapıcam bilmiyorum.

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim
sadece şunu söyleyeceğim
gerçekten yaşayarak gören benim
eninde sonunda doğru olan doğru söyleyen
kazanıyor kesinlikle sabırla ama olanları
eşinle aynen paylaşarak sabretmeni tavsiye ederim

hayal_8100

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.kardeşim bende nişanlıyım.ufacıkta olsa sıkıntılar oldu ama ben ona sıkıntı demiyorum.bunların olması çok normal.yapısı farklı iki insan nasıl bir araya geliyorsa yapısı farklı iki aile bir araya geliyor.burada iş senin ile abiye düşüyor.dengeyi sağlayıp karşılıklı dayanışma içerisinde ailelerinize fırsat vermemeye çalışacaksınız.abimiz kendince bişeyleri yapıp ailesi tamamlıyormuş gibi gösterse ne sen ailene fırsat vermiş olursun nede o.öncelikle şunu söyleyeyim.ikinizde çevreye kuaklarınızı kapatın kardeşim.gerekirse ailelerinizede.çünkü şu durumlarda hakikaten şeytan yaklaşıyor.rabbim sıkıntılarınızı sizden alsın.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun NAZAR57 herzaman için Allaha sığınıyorum ama kayınvalidem yalan konuşuyo büyük yeminler ediyo.bu yeminler eşime çocuğuma zarar verecek diye çok korkuyorum.inancından şüphe ettim ama ibadetleri yapıyo kuranı kerim okuyo.çok korkuyorum çok.acaba hasta olabilirmi şizofren falan hani olmamış şeyleri olmuş gibi anlatırlar.off.10 gün bizde kaldı.söylediği yalanı ıspatladım eşimin yanında kabul etmedi dediğim dedik küstü ve 2 gün benimle konuşmadı.neyapıcam bilmiyorum.

Sadece sabır canım.. anahtar sözcük bu..
Çok var çevrede ibadetini yapıpta ,başka şeyler yapanda.. Yüce Mevlam görür..
beddua ediyor diyorsun.. eer hakedecek birşey yapıyorsan seni bulur ama hakedecek bişey yapmıyorsan beddua yı yürütmez Allah.. neden başkasının duasıyla masum kulunun canını yaksın ki..
Sen mesafeni koy dediğim gibi.. tecrübeme dayanarak söylüyorum mesafeyi koyan insan daha farklı oluyor.. içli dışlı olursan işin bir o kadar da zorlanşır..
Akıl vermek ya da nasihat etmek haddime değil .. bir nebze olsun yardım edebilmek..
Çünkü böyle dertler gelip geçiçi, topragın altına girince ne kaynana ne eş kalıyor..
Sen yuvana sımsıkı sarıl, gerisini bırak Yaradana.. tevekkul ondan..
Mübarek cuma gününün hürmetine Rabbim hidayet etsin o hanımefendiyede.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt