Gelin - Kaynana
Gelin - Kaynana
Bismillahirrahmanirrahim. Esselamun Aleykum ..
ben iki bucuk senedir evliyim. esimin ailesi ile beraber oturuyoruz. üc katli bi evleri var, ilk katta abisi oturuyor esi ve iki cocugu ile, orta katta anne ve babasi, cati katinda biz. yeme icme beraber, misafir vs beraber. dolayisiyla hayatimiz beraber geciyor.
esim hic birseye karar vermiyor, ona sordugumda "anneme sor" diyor. bu beni cok zorluyor.
kendileri dogulu, cok baglilar birbirlerine. bu güzel olmakla beraber ****** da oluyor. esim ailenin en kücügü. annesi on paylasamiyor.
üc seneye yaklastik hala beni yabanciliyor. ayni memleketten olmadigimiz icin yabanci olarak tanimliyor. bu oraya alismamda zorluyor beni, kendimi ailenin bir ferdi olarak hissedemiyorum.
nisanliyken evinde otursun, diledigi zaman insin, diledigi zaman inmesin diyordu annesi. evinde pisirsin yesin. ama simdi bi gün inmesem sitem ediyor.
cok bunalmis durumdayim. bilgisi olan yardim edebilir mi. dinimizde anne babaya hürmet vardir, saygi vardir süphesiz onlarin hakki ödenmez. ancak bir kadin esinin ailesi ile beraber yasamaya mecbur mudur ? benim bilgim sudur ki, kendi evinden sorumludur. kararlari esi verir, ancak biz kendi ayaklarimiz üzerinde durmakta hür degiliz, herseyde annesi karar veriyor.
dinimizde bu durumda ne denir ?
yaptigim hizmetlerin bi kiymeti olsa usanmam, ama o kadar yapmama ragmen, hakaretleri dinleyip susmama ragmen sevilmiyorum. ve en kötüsü esimin annesi benim hic yanlarina inmedigimi söylüyor, bir is yapmadigimi söylüyor. bunlar dogru degil.. her gün iniyorum, evinin islerini yapiyorum.. elim kolum bagli.. esimle sürekli tartisiyoruz bu konudan dolayi. ne yapmaliyim .. ondan ayri eve cikmayi isteme hakkim var mi dinimizce ?