Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

''gelin 5 dakika ölümü düşünelim'' (1 Kullanıcı)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
2001328379935057521_fs.jpg

FARZET Kİ ÖLDÜN

İstersen gel bir beş dakika ölümü düşünelim… Ama senin ölümünü nasıl mı? Şöyle:
Düşün ki hiç hesapta olmayan, hep ertelediğin, ölüm; sana genç yaşta geldi… Eve haber saldılar; çocuğunuz hakkın rahmetine kavuştu… Aldılar seni sana özel tek kişilik odaya ağırladılar… Morgdasın… Buz gibi bir mekân… Birazdan sevdiklerin başına üşüşüp ağlayacaklar…

Beyaz kefenin başucu en yakının tarafından açılıyor… Seni gören fenalık geçiriyor… Sana can veremiyorlar… Sen morgda bir kişilik yeri işgal ederken boyuna göre küçük yatağın (kabrin) çoktan hazırlanmış… O geceyi tüyleri diken diken eden yerde geçirirken sıcacık yatağın korku salacak evdekilere… Rahmetlinin yatağıydı diyecekler… O odan korku salacak…

Ölümün birçok kişiye kısa zamanda unutacakları önemli dersler verir… Ölümünle kimi dul kalacak, kimi yetim… Kimine evlat acısı tattıracaksın, kimine adını koyamadığımız acılar…
Sen hala o soğuk yerdeyken cenazenin kılınacağı camii ve kılınacak namaz vakti belirlenmiş ve kısa bir zaman diliminde yakın çevrene bildirilmiştir… Cepten arayanlara şu ses ne güzel mesaj verirdi:

"Aradığınız kişiye ulaşılamıyor… Lütfen tekrar denemeyiniz Ona artık ulaşamazsınız… O artık dünyalı değil… Lütfen numarasını silin…''
Numaran anında silinir… Telefonlardaki numaran ölüm kokar… Sen morgdayken ölüm ve ölümün konuşulacak evlerde… Ne kabare programları güldürür ne de savaş görüntüleri üzer… Gündemde sen varsın… Ölümün var…
Şu konuşmalar çok işitildi:
_ Acaba sıra kimde?
_ Senden sonra acaba kimin adı okunacak?
_ Daha dün görüşmüştüm!
_ Hala inanamıyorum!
_ Demek ki ölümün yaşı yok!
_ Bir gün biz de öleceğiz…

Ve sabah olur…
Dünyada bir gün bile kalmana razı olmazlar… İlk kez varlığın sıkıntı verir… Sen hala oracıktayken ğasilhane kapısına adın yazılır… Orası ne hamamdır ne de evindeki banyo… Ömürde bir defa yıkanılan bir yerdir orası…
Buz tutmuş bedenin sıcak sular altında çözülürken tenine dokunanlara unutamayacakları bir ürperti verirsin… Ve ölümünden sonra ikinci durağın olan tahtadan yapılmış bir binek kapı önünde seni bekliyor… Ömürde bir defa binilen tek binektir o… Ve iki üç kişinin yardımıyla cansız bedenin tabuta koyulurken kılını dahi kıpır tadamayacaksın…

Yine ömründe ilk ve son kez bineceğin bir araba sana özel kiralanmış… Ve yola koyuluyorsun… Canlılar arasında kıvrıla kıvrıla ölüm dansı yaparak en azından Cuma kıldığın camiye geliyorsun… Daha doğusu getiriyorlar…

O kalabalıkta tek ölü sensin… Ve sana ölü muamelesi yapacaklar… Çünkü sen ölmüşsün… Musalla taşı… Taşların en ürperteni! Taşların en acımasızı! Taşların en soğuğu!

Senin için toplanan kalabalık, öne geçmen için yol açıyor… Ve o taş kim bilir kaçıncı konuğunu ağırlıyor! Ne ölüler geçti o tezgâhtan!
Senin oradaki varlığın bir sünnet namazına vesile… Kılınan namazdan sonra; Rahmetliyi nasıl bilirdiniz? Sorusuna seni tanıyan da tanımayanda iyi bilirdik derler İşlediğin günahları gözlerinin önüne getirdiğinde iyi ki bilmiyorlar dersin…

Ürperttiysem bana kızma! Bu, senin, dünya hayatına yeni bir bakış açısı yakalaman içindi… Çünkü ölümü düşünmek az hata yapmanı sağlar…

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
süper.... bu konuda ürpertiyi giderecek bir söz biliyorumm
" ölümüde öldüren rabbe secdeler olsun "
üstad yine sayfalarla anlatılacak bir şeyi tek satıra sığdırmış :)

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Emegınıze saglık.Allah razı olsun.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
allah sizdende razı olsunnn teşekkürederim allah c.c emanet olun...

istanbull

Kayıtlı Kullanıcı
yazan arkadisimdan allah razı olsun.okurken bıraz ürktüm ama gercek bu dogru ölümü düsünmek az hata yaptırır ınsana ne olursa olsun allah ölümünde hayırlısını versin hepimize (amin)

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim Allah razı olsun çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş...Rabbim bizlere ölümü unutturmasın... son nefesimizi iman ile ve şahadet kelimesiyle vermeyi nasip eylesin....Amin...

selametle kalın...

lutfiyenigun

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim.Ölüm heran bizimle içiçe onu unutsak bile o bizi UNUTMAYACAK... Allah hayırlı ölümler nasip etsin....emeğine sağlık...

evrem1

Kayıtlı Kullanıcı
Bu satırlar müthiş.Her gün güne başlamadan önce, bize verilen sermayeyi tüketmeye başlamadan önce, elimizdeki günün bizim son günümüz olduğunu düşünerek hareket etsek
daha güzel olur hem bizim hemde diğer insanlar için.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler hepinize okuyan gözlerinize sağlıkkkk selam ve dua ile....ölümü unutmayalım..

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
SELAMÜN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.GÜZELLİKLERİ GÖRMEK AÇISINDAN FAYDALI BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.FAKAT ÖLÜMÜ DÜŞÜNÜRKEN DEVAMINIDA GETİRMEK LAZIM.KABİRDE SORGU MELEKLERİNİN GELECEĞİNİ.MİZANA GETİRİLİŞİMİZİ.ORADA HAYATIMIZI NASIL GEÇİRİP NASIL CEVAP VERECEĞİMİZİ DÜŞÜNMEK LAZIM.BUNU HER SEHER FAKTİNDE YAPIYORUM.İNANIN HAYATIMA YÖN VERMEDE ÇOK ETKİLİ OLUYOR.EN KÜÇÜK BİR AMELDE DAHİ HAKKIN RIZASINI DÜŞÜNMEYE VESİLE OLUYOR.BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN ALLAH ECİR VE SEVABINI VERSİN İNŞAALLAH.SELAM VE DUA iLE

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın arkadaşım teşekkürederim katkıların için selametle

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
..........................

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim. bi an öldüm de sanki tabuta ben kondum gibi oldum.
sonunda o ölümü tadacagız. rabbim hayırlı ölümler versin. inşallah.
emegine saglık kardeşim.
selam ve dua ile...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
aminn inşallah allah razı olsun..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel kardeşim
emeğıne sağlık
evet her an düşünmekgerek
düşünmek gerek ki hatalarımızı azaltmak gerek
azaltmak gerek kı
ıbadete daha cok sarılmak gerek
sarılmak gerek kı
cennete olmak için...........:)
allaha emanet ol
selam ve dua ile

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam teşekkürler yorumun için ablacım selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt