Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Geceyi Dosta Tahsis Etmek (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]GECEYİ DOSTA TAHSİS ETMEK [/FONT]

[FONT=Palatino Linotype, Palatino, sans-serif]İlahi muhabbetin alametlerinden birisi de, geceleri Yüce Allah‘a yalvararak ibadetle geçirmek, sevgilisi Allah ile baş başa kalmak iştiyakıyla gün batımını hasretle beklemek, kalbin ilahi sırlara ulaşması ve gaybı müşahede etmesi için Rabbine münacaatta bulunmaktır. [/FONT]
Gönül ehli ariflere göre münacaat ancak kalple yapılır. Bu da kalbin gayb alemine ait gizlilikleri müşahede etmesi, melekût aleminin sırları içinde dolaşması, ruhların nuruyla ceberût aleminde yükselmesi ile olur. Yüce Sevgilinin nurlarının şuaları, o kalbleri götürerek ilahi sır hazinelerinin üzerine bırakır. Münacaat, kalbin ilahî yakınlığı görmesinin bir delili ve Cenab-ı Hak ile ünsiyet ettiğinin bir isbatıdır.

Allahu Teala’dan rivayet edilen sözde şöyle buyurulmuştur:
“Etrafı karanlık basınca beni unutup sabaha kadar uyuyan, sonra da beni sevdiğini iddia eden kimse yalan söylemiştir. Her seven, sevdiği ile baş başa kalmayı arzulamaz mı? İşte ben buradayım, sevdiklerime yakınım, onların gizli sözlerini ve sohbetlerini işitmekteyim; ben onların iniltilerine ve şikayetlerine şahidim.”
Önceki alimlerin birinden nakledildiğine göre Allah (c.c) sıddıklardan * birisine şöyle vahyetmiştir:
“Gerçekten benim bazı kullarım var ki onlar beni sever, ben de onları severim. Onlar bana kavuşmayı özler, ben de onlara kavuşmayı arzularım. Onlar beni zikreder ben de onları zikrederim. Onlar bana nazar eder, ben de onlara nazar ederim. Onların yoluna girersen seni de severim. Onlardan yüz çevirirsen sana kızarım.” Bunun üzerine sıddık:
“Ya Rabbi! Onların alameti nedir?” diye sorunca Allahu Teala şöyle vahyetti:
“Şefkatli bir çobanın koyunlarını takip edip izlediği gibi, onlar da gündüzleyin gölgeleri takip ederek ibadet vakitlerini tesbite uğraşırlar.

Gün batımında kuşun yuvasına dönmeyi arzuladığı gibi; onlar da bana ibadet için güneşin batmasını arzularlar. Gece olup her yanı karanlık kaplayıp, döşekler serilince, yataklar yayılınca ve her sevgili sevgilisiyle başbaşa kalınca, onlar bana ibadet için ayakta durur, yüzlerini benim için yere/secdeye sererler. Bana kelamımla münacaat ederler. Kendilerine ihsan ettiğim nimetlerimi zikrederek beni övüp dururlar. Bazen bağırarak, bazen ağlayarak, bazen eyvah ederek, bazen şikayet ederek, bazen ayakta, bazen oturarak, bazen rükûda, bazen secdede oldukları hâlde geceyi geçirirler. Onların benim için katlandıkları sıkıntıları görüyor, muhabbetimden dolayı nasıl dertlendiklerini işitiyorum. Onlara ilk olarak üç nimet veririm:

Birincisi: kalplerine nurumdan bir parça nur atarım; artık benim onlardan haber verdiğim gibi, onlar da benden haber verirler.
İkincisi: Eğer yedi kat gökler, bütün yerler ve ikisinin içindekiler sevap olarak onların mizanına konacak olsa, onların yaptıklarına karşılık olarak bunları az bulur, kendilerine daha fazlasını veririm.
Üçüncüsü: Onlara zatımla (özel olarak) yönelirim. Bir düşün, benim zatımla yöneldiğim bir dostuma ne vereceğimi hiç kimse bilebilir mi?”

Hakendiş

Kayıtlı Kullanıcı
MaşaAllah, Allah razı olsun...

ezgilimelek

Kayıtlı Kullanıcı
bu güzel konuyu bizlerle paylaştığınız için allah razı olsun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_____--selanmün aleyküm hafize annemiz
etkili bir paylaşım olmuş
dünya hevesi ile katılaşmış kaplerimize en derinden tesir etmesi
ve nurlandırması duası ile
emeginize saglık olsun
selam ve dua ile________-

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun hafize kardeşim
İbadet edebilmek için geceleri iple çekebilmek duasıyla....
Allah'a emanet olun

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM razı olsun sizden...
çok güzel bi paylaşımdı...
YARADANIN bizden razı olacağı bir kul olabilme temennisiyle..
selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Hafize annem..
Geceler, gerçek dostla başbaşa kaldığımız, tefekkür, zikir ve dua olarak da en özel ve en münasip zamanlardandır.. Bir söz vardı : ''Aşık olan gece uyumaz..''Seviyorsak, sevdiğimizi her an gösterebilmeliyiz.. Geceler, uykulardan fedakarlıklarla, O'nun rızası için akıtılan gözyaşlarıyla süslenince güzel..Dua ve münacaatlerle bezenince manidar.. Beğeniyle okudum Hafize Annem..Emeğinize, gönlünüze sağlık olsun inşallah..En Emin'e emanetimsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Hafize annem..

Geceler, gerçek dostla başbaşa kaldığımız, tefekkür, zikir ve dua olarak da en özel ve en münasip zamanlardandır.. Bir söz vardı : ''Aşık olan gece uyumaz..''Seviyorsak, sevdiğimizi her an gösterebilmeliyiz.. Geceler, uykulardan fedakarlıklarla, O'nun rızası için akıtılan gözyaşlarıyla süslenince güzel..Dua ve münacaatlerle bezenince manidar.. Beğeniyle okudum Hafize Annem..Emeğinize, gönlünüze sağlık olsun inşallah..En Emin'e emanetimsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..B)

Aleykümselam Aliyecim

Gecelerini teheccüd feneriyle gündüz gibi aydınlatmış olanlar, berzah hayatlarını da aydınlatmış sayılırlar. Teheccüd, berzah karanlığına karşı bir zırh, bir silah, bir meş'ale ve kişiyi berzah azabından koruyan bir emniyet yamacıdır. Her namaz, insanın öbür âlemdeki hayatına ait bir parçayı aydınlatmayı tekeffül etmiştir; teheccüd ise, ötelerin zâdı, zahiresi, azığı ve aydınlatıcısıdır. Kur'ân'da birkaç yerde teheccüde işaret edilmiştir. (İsrâ, 17/79;Secde, 32/16; İnsan, 76/26) İki rek'at kılınabileceği gibi, sekiz rek'at da kılınabilir. Buhari ve Müslim'in rivayetine göre, İbn Ömer, rüyâsında iki dehşetli kimsenin gelip, kollarından tutarak kendisini derin, alevli bir kuyunun başına getirdiklerini ve atacaklar diye korkunca da: "Korkma, senin için endişe yok" dediklerini Efendimiz'e anlatır. Allah Resûlü, "İbn Ömer ne güzel insandır; keşke, teheccüd namazını da kılsa" şeklinde tabir ve tevcihde bulunurlar.. Allah, böylece rüyâsında İbn-i Ömer'e Cehennem'e ait bir berzah levhasını göstermiş ve bir eksiğini hatırlatıp, Efendimiz'in tavsiyeleriyle o eksiğin kapatılmasını sağlamıştır. :evet

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM razı olsun sizden...
çok güzel bi paylaşımdı...
YARADANIN bizden razı olacağı bir kul olabilme temennisiyle..
selam ve dua ile

Ülfetin dağılmasında, kalblerin yumuşamasında ve şeytanların, günahların tesirlerinden korunmada, Allah korkusu, Allah haşyeti ve muhabbetinden gecenin zülüfleri üzerine bırakılan bir kaç damla gözyaşı ve herkesin uyuduğu saatlerde uyumayan gözlerle eda edilen zikirler, tesbihler, kılınan namazlar ve mütalâa edilen derslerin kalblere ne kazandırdığı, ancak tatbikatla ve tadıp bilmekle anlaşılır. Geceleri aydın olan insanların, gündüzleri hiç aydın olmaz mı?:evet

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun hafize kardeşim
İbadet edebilmek için geceleri iple çekebilmek duasıyla....
Allah'a emanet olun

AMİN CÜMLEMİZDEN İNŞ

Çünkü bu vakitte ihlâs daha fazla yaşanır, riya daha az ibadetlerimizle uğraşır, Allah korkusu içimizde zirvededir, Allah'tan daha fazla umarız. Bir âyette, "Allah'ın rızası ve cennet nimetleri sabredenlerin, doğruluktan şaşmayanların, huzurda boyun bükenlerin, hayra harcayanların ve seher vakitlerinde istiğfar edip yalvaranlarındır"1 buyuran Cenâb-ı Hak bir diğer âyette; "Şüphesiz ki takva sahipleri Rablerinin kendilerine verdiği sevabı almış olarak cennet bahçelerinde ve pınar başlarında bulunacaklardır. Çünkü onlar bundan önce iyilik yapıyorlardı. Onlar geceleyin pek az uyurlardı. Onlar seher vakitlerinde Allah'tan bağışlanma dilerlerdi" buyurur.

turusina

Kayıtlı Kullanıcı
önceleri gece ibadetini pek bilmezdim ama arkadaşlarla bir gün ALLAH rızası ve efendimiz için s.a.v. sabaha kadar ibadet ettik , işte o gün benim için dünüm noktası oldu hani derlerya nurun ala nur anlatması çok zor ...RABBİM C.C. razı olsun ellerin cennet gülü dersin kardeşim..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
_____--selanmün aleyküm hafize annemiz
etkili bir paylaşım olmuş
dünya hevesi ile katılaşmış kaplerimize en derinden tesir etmesi
ve nurlandırması duası ile
emeginize saglık olsun
selam ve dua ile________-

Aleykümselam Aminenur

Bir âyette, Allah'in rizasi ve cennet nimetleri sabredenlerin, dogruluktan sasmayanlarin, huzurda boyun bukenlerin, hayra harcayanlarin ve seher vakitlerinde istigfar edip yalvaranlarindir (1) buyuran Cenâb-i Hak bir diger âyette; Suphesiz ki takva sahipleri Rablerinin kendilerine verdigi sevabi almis olarak cennet bahcelerinde ve pinar baslarinda bulunacaklardir. Cunku onlar bundan once iyilik yapiyorlardi. Onlar geceleyin pek az uyurlardi. Onlar seher vakitlerinde Allah'tan bagislanma dilerlerdi (2) buyurur. a.e.o

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
önceleri gece ibadetini pek bilmezdim ama arkadaşlarla bir gün ALLAH rızası ve efendimiz için s.a.v. sabaha kadar ibadet ettik , işte o gün benim için dünüm noktası oldu hani derlerya nurun ala nur anlatması çok zor ...RABBİM C.C. razı olsun ellerin cennet gülü dersin kardeşim..

Peygamber'imiz (S.A.S.) buyuruyor ki:

«— Geceleyin kilinan iki rekâttik namaz. insanoglu için dünyadan ve dünyada bulunan her seyden daha yararlidir. Ümmetime zor gelmese iki rek'at gece namazini üzerlerine farz kilardim.»
"Gecenin öyle bir âni vardir ki, onu yakalayip da Allâh'dan hayirli bir sey dileyen müslüman'a, Allâh ne dilerse verir."
Mugire Ibni Sube buyurur ki; «Peygamber'imiz bir gece ayaklari sisinceye kadar namaz kildi. Kendisine «Allâh senin geçmis - gelecek bütün «zelle» lerini afvetmedi mi» diye sorulunca «Ben sükreden bir kul olmayayim mi» diye cevab buyurdu.rabbim namazlarını kabul etsin inş a.e.o

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt