Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

gazzede ki kardeşlerinle konuşmak istermisin?? (1 Kullanıcı)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Geçtiğimiz Günlerde Mustafa İslamoğlu Hilal Tv'de Vahyin Penceresi-Gazze Özel Programında Yaptığı Çağrıda Gazze'li Kardeşlerimizi Aramak İçin Verdiği Numara İle Yeni Bir Kampanya Başlatmış Oldu.

Verdiği 8 Haneli Numaradan Sonra Çevirilecek Rastgele 5 Numara İle Gazze'de Yaşayan Herhangi Birisine Ulaşılabileceğini Belirten İslamoğlu, "Arapça Veya İngilizce Bilmiyorsanız Dahi İnsani Diliniz İle Ağlayarakta Onların Yanında Olduğunuzu Gösterebilirsiniz" Dedi.

Türkiye'deki Müslümanlar Tarafından Aranan Gazze'liler Gelen Telefonlara Karşı Sevinç Ve Teşekkürle Cevap Verdiler.Telefon Kampanyası Hızla Yayılırken Sadece Türkiye'de Değil Diğer İslam Ülkelerindede Aynı Kampanyanın Başlatıldığı Belirtiliyor.

Gazze'yi Aramak İçin Ne Yapmalıyız?

00970828***** Noktalı yerlere tesadüfen ekleyeceğiniz 5 numara ile karşınıza Gazze'li kardeşlerimiz çıkacak.Arapça Veya ingilizce Bilmiyorsanız Gazze'lilere Söyleyebileceğiniz Birkaç cümle şunlar:

Hel hünâ gazze?
Orası gazze mi?

Hel ente filistin ev İsrail?
Siz filistinli misiniz yada israilli?

Nehnu Asifun cidden,
Sizin için gerçekten üzülüyoruz

Nehnu ned'u ileyküm kesîran
Sizin için çokca dua ediyoruz

La e'rifu arabiyyün
Ben arapça bilmiyorum

Ene türkiyyün
Ben türküm

ALLAHu hezzemel israil
Allah israili hezimete uğratacak

Lanetallâhi alel israil
Allah'ın laneti israil üzerine olsun

İnşâALLAHu gahhara israil
İnşâalah israili kahretsin

Nehnü acizun
Biz aciziz

Entüm şehidün
Siz şehitsiniz

ALLAHu yensurukum
Allah size yardımın etsin

İnnALLAHe meassâbirîn
Allah sabredenlerle beraberdir.

Arapça: Ma as-salaamah
hoşçakal

Es selamu aleyküm. Nahnu nedguküm ve nahnu negrifu entüm mazlum. Nahnu ehil türkiya, megaküm biduaina. Allah u yensuruküm ve gadab Allah u ala İsrail!!!

bunu söyleyerek ne söylemiş oluyoruz:

allah ın selamı üzerinize olsun. bizler siniz yanınızdayız ve siz mazlum kardeşlerimiz için üzülüyoruz. bizler türkiyedeniz, sizler için dua ediyoruz Rabbim size zafer nasip etsin İsrail i de kahretsin!!!

--Esselâmu aleyküm; keyfe halukum
( Esselamu Aleyküm. Nasılsınız? )

--ene ayça
( ben ayça)

--Enâ min turkiya.
(türkiyedenim)

--mâ ismüke
(ismin nedir)

--Ve aleyküm ü’s-selam ve rahmetullah i ve berakatuhu; bi hayr vel hamdülillah.
(Ve Aleyküm esselam ve Rahmetüllah i ve Berekâtuhu, ALLAH’a hamd olsun, iyiyim)

--Fiemânillâh; maasselame.
(ALLAH’a emanet olun, selametle )

--lanetullahi ala yahudiyyune
( Yahudiye lanet olsun )

(alıntı)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Gazze'yi Aramak İçin Ne Yapmalıyız?

00970828***** Noktalı yerlere tesadüfen ekleyeceğiniz 5 numara ile karşınıza Gazze'li kardeşlerimiz çıkacak.Arapça Veya ingilizce Bilmiyorsanız Gazze'lilere Söyleyebileceğiniz Birkaç cümle şunlar:

Hel hünâ gazze?
Orası gazze mi?

Hel ente filistin ev İsrail?
Siz filistinli misiniz yada israilli?

Nehnu Asifun cidden,
Sizin için gerçekten üzülüyoruz

Nehnu ned'u ileyküm kesîran
Sizin için çokca dua ediyoruz

La e'rifu arabiyyün
Ben arapça bilmiyorum

Ene türkiyyün
Ben türküm

ALLAHu hezzemel israil
Allah israili hezimete uğratacak

Lanetallâhi alel israil
Allah'ın laneti israil üzerine olsun

İnşâALLAHu gahhara israil
İnşâalah israili kahretsin

Nehnü acizun
Biz aciziz

Entüm şehidün
Siz şehitsiniz

ALLAHu yensurukum
Allah size yardımın etsin

İnnALLAHe meassâbirîn
Allah sabredenlerle beraberdir.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykumkardeşim
bız konuşuyoruz :)
tesaduf karı koca ıle tanıştık
bende değıl ama yeğenım msn ıle de goruşuyor
harıka bıraz arapca bıraz ıngılızce:)
ama her daım dualarımızda olduklarında olduklarını soyluyoruz
allaha emanet ol canım

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürederim hocam bende doğrumudur diye teğit ettim gercekten çıktı birisi ama konuşmadım daha sonra arıcam inşallahh tekrarr çok güzel bir şey ama dualarımızdalar herzaman selametle...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
:(:( kimseyi ilgilendirmedi mi bu konu......

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm ay-ya kardeşim şimdi bende aradım konuştum,destek olmak çok güzel,Yazıdığın çeviriler içinde çok teşekkür ederim çünkü ingilizcem kötüdür arapça tek kelime bile bilmem yazdıklarınla konuşmaya çalıştım ÇOK TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
alah cc sizdende razı olsun nasıl karşıladılar paylaşmak istermisnizzz???

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
Evet tabiki paylaşırım önce bir bayan çıktı selamün aleyküm orası gazzemi dedim(tabi bunu senin yazdığın çeviriyle okuyup söyledim)gazze dedi ben türküm arapça bilmiyorum dedim bayan türkiyya türkiyya dedi zannedersem eşiydi bir bey aldı telefonu onada aynı şeyleri söyledim.Allah size yardım etsin çokca dua ediyoruz dedim şükran şükran selam dedi ve kapattık işte böyle kardeşim...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Evet tabiki paylaşırım önce bir bayan çıktı selamün aleyküm orası gazzemi dedim(tabi bunu senin yazdığın çeviriyle okuyup söyledim)gazze dedi ben türküm arapça bilmiyorum dedim bayan türkiyya türkiyya dedi zannedersem eşiydi bir bey aldı telefonu onada aynı şeyleri söyledim.Allah size yardım etsin çokca dua ediyoruz dedim şükran şükran selam dedi ve kapattık işte böyle kardeşim...

ablacım bende arapça bilmiyorum başka bir yerde okudum buraya aktardım sadece vesile oldum okadar....çok güzel bir duygudur eminim bende arıcam en yakın sürede insanları mutlu etmek kadar güzel birşey olamazzz keşke bu konuyu çok okuyan olsada arayıpp daha sonra mutluluklarını bizlerle paylaşsalar allah cc razı olsun selametle..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Hala ellerim titriyor,ağlamamak için kendimi zor tutuyorum,Allah Teala razı olsun kardeşim sayenizde Filistindeki bir kardeşime gerçek manada destel olduğumu hissettim,telefonu açtığımda minik bir çocuk çıktı telefona,helooo demesi ne güzeldi,sonra babası aldı genç bir kardeşimiz, burada yazılanlarla ve kendi kattıklarımızla biraz konuştuk,benim yaşadığım duygumu yoksa onun yaşadıklarımı karıştı hep birbirine,buralarda onları düşünen insanlar olması mutlu etti sanırım ,fazlacana konuşamadım,ancak uzanmış yatan annemin ayağa kalkıpta yüzüme bakışları görülmeye değerdi,sizlerinde denemesini ve onlara destek olmasını dilerim,onlar bizim kardeşlerimiz,bu duygu çok güzel bir duygu,bu hisleri tattıran Rabbime hamdlar olsun vesile olanlara da ayrıca teşekkür ederim...

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım bende arapça bilmiyorum başka bir yerde okudum buraya aktardım sadece vesile oldum okadar....çok güzel bir duygudur eminim bende arıcam en yakın sürede insanları mutlu etmek kadar güzel birşey olamazzz keşke bu konuyu çok okuyan olsada arayıpp daha sonra mutluluklarını bizlerle paylaşsalar allah cc razı olsun selametle..

Hepimizden inşallah gerçekten yapılmalı elimizden geldiğince her şekilde maddi ve manevi yanlarında olmalıyız!!!
Herkesi duyarlı olmaya çağırılalım bir kez daha...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bende çok sevindim anlatılanlar bile mutlu olmama yetti yeminederim içim huzurla dolduu birden....inşallah katılım daha fazla olurrr huzuru hep beraber yaşarızz selam ve dua ile...:)

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi 2 aileyi daha aradım çok mutlu oldular anlatamam ALLAHU EKBER!!!!diyerek kapattık telefonları çok duygulandım ağlayarak eşimi aradım onunlada paylaştım,tarifi imkansız bir duygu....

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi 2 aileyi daha aradım çok mutlu oldular anlatamam ALLAHU EKBER!!!!diyerek kapattık telefonları çok duygulandım ağlayarak eşimi aradım onunlada paylaştım,tarifi imkansız bir duygu....

eminim ki öyledir 1kereyle sınırlı kalmasın bizleri ihtiyaç çok bir kelimemizden nasıl mutlu oluyolarrr bu duyguyu hisetmek ve hissettirmek için fırsat buldukça arayalım bizlere ihtiyçları var selam ve dua ile...

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
Birde şunu anladım ki bir insan mutlaka 2. bir dil bilmeli Ay-Ya kardeşim siz gençsiniz mutlaka öğrenmeye çalışın dil bilmeyişime çok üzüldüm aradığım aileden bir tanesi ingilizce bilip bilmediğimi sordu.Bende bebişim biraz büyüsün kursa gidicem Allah izin verirse,her zaman ihtiyaç aslında ama şimdi daha bir ciddi düşündüm bu konuyu.Anlaşabilseydik belki daha iyi ve uzun süreli bir destek sağlayabilirdik belki gerçek bir dost olabilirdik
Dil bilen arkadaşlar varsa lütfen arayın gerçekten çok samimi ve sevinçle karşılıyorlar!!!!

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,ben de görüştüm bir hanımla.çok dua etti ve teşekkür etti.arapçam daha iyi olsaydı,duygularımı daha iyi ifade etmek isterdim.Allah senden razı olsun.çok duygulandırdın bizi.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Birde şunu anladım ki bir insan mutlaka 2. bir dil bilmeli Ay-Ya kardeşim siz gençsiniz mutlaka öğrenmeye çalışın dil bilmeyişime çok üzüldüm aradığım aileden bir tanesi ingilizce bilip bilmediğimi sordu.Bende bebişim biraz büyüsün kursa gidicem Allah izin verirse,her zaman ihtiyaç aslında ama şimdi daha bir ciddi düşündüm bu konuyu.Anlaşabilseydik belki daha iyi ve uzun süreli bir destek sağlayabilirdik belki gerçek bir dost olabilirdik
Dil bilen arkadaşlar varsa lütfen arayın gerçekten çok samimi ve sevinçle karşılıyorlar!!!!

haklısın ablacım bugün birkere daha düşündüm çok haklısınız inşallah en kısa sürede öğrenmeye çalışıcam selametle....

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,ben de görüştüm bir hanımla.çok dua etti ve teşekkür etti.arapçam daha iyi olsaydı,duygularımı daha iyi ifade etmek isterdim.Allah senden razı olsun.çok duygulandırdın bizi.

vealeykümselam allah cc sizdende razı olsun bizlerle paylaştığınız için selam ve dua ile...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
3kişiyi aradımm 2siyle konuştum yarı ingilizce yarı arapça pekte anlamadım ama sevindilerr yaa çok güsel birşey 1ide sesim gitmedi sanırım kapattı ya çok büyük bi mutlulukk yaaa herkez arasın yaa gercekten onların ihtiyaçları var...biriyle anlaşamadık konuşmalarımızdan güldük onun gülmesi bile bana yetti ...selam ve dua ile...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Arkadaşlar mutlaka deneyin çok hoş bir duygu Filistinde gazzedeki evlere ulaşıyorsunuz en fazla 3 dakikanızı alıyor,seslarini duymak bile okadar hoş geliyorki ,konuşma bittikten sonra içiniz rahatlıyor,sadece yazılanları bile söyleseniz kafidir,çok dua ediyorlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt