Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

gayb perdesi (1 Kullanıcı)

  • Konuyu başlatan hado77
  • Başlangıç tarihi
H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
gayb perdesi, ALLAH(cc) kudretini gizleyen mi yoksa o kudreti görmeyenlerin gözlerinin önüne çektiği bir halet mi?

ALLAH(cc) gönüller kendisini bilsin isterken neden bir gayb perdesi yapar. ve bu perdenin arkasından kuluna seslenir. neden şehadet alemi sanki gaybi alemi perdeler gibi durur da duaların kabulü hususu hafisinde kalır hayatın.

eğer AZİZ (cc) o perdeyi kaldırsaydı ne olurdu?veya o perde zahiren önde duran da şehadet alemi onu anlatmaya zaten yetiyor mu?

o perde kullarından bir kısmı olan ehli kitabın ALLAH(cc) olan kulluk bağıtını inanan mümminlere olan bağışı ve rahmetini gizlememsi için konulmuştur. mümmin için alem-i şehadet bir aynadır ve ALLAH(cc) burda bilinir.

şayet perde kalksaydı ne olurdu. herkes namaz kılardı peki ne namazı hemen kazaya kalmış farzlar eda edilirdi ve hiç bir sorun kalmazdı gibi görünürdü. ama ALLAH(cc) kitapların en sonuncusuyla insanlar üzerindeki nurunu tamamlamak istiyorsa, bu perdeden murat nedir?

ehl-i kitap veya peşini seven veya aşk için değil iş için burda bulunan insan direk ALLAh(cc) borcum bu diye farz edasında bulunur. öyle ki artık o kişi tamaen farz ibadet gibi olur çünkü ALLAH(cc) o kişiyi kulluğun özüne giden yolda bir rasulle uyarmış ama bu o sözü değil o itabı beklemiştir. ne zamana kadar bu hal sürer ALLAH(cc) ilmiyle ve izniyle devam eder bu hal. bu kişi eğer sünneti seniyeye ittiba etmezse kelamın bir sayfası veya ondan bir ayetin meali gibi durur halini anlamayan o kişiye iman bile eder. çünkü dururşunun kaynağı ALLAH(cc) AZİZ(cc) ve SULTAN(cc) isimlerinden bir parçadır. karıştıranlar olur haşa mehdi gibi hz. isa(AS) gibi deccal gibi yecüc gibi durur. ALLAH(cc) BU HALİ ANCAK SÜNNETE İTTİBA İLE KIRAR BU DA NAFİLE NAMAZDIR. herkes herkese mesleğinin bir takım sırlarını öğretir, belki hepsini söylemez ama mümminlerden biri RAUF VE RAHİM olan (AS) derki ehli kitabın haletinden fazlası ve rabbin nururnun tamamlayıcısı olarak nafile namaz kılın. bu öyle bir meslektir ki sırrını söylesen de kolay kolay muttali olunmaz. herkes aynı seviyede ama herkes başka meşgalelerle istesem yaparım ama.... işte nafile namaz budur istesem de yapamam ALLAH(cc) istemedikçe. yani perde-i gayb farzlara riayet ve nafileye devamla şehadetin ters yüz edilmiş hali gibi insanı değiştirir. alem bir tek RAHMAN(ac) aziz ve celi(CC) ama işaretler artık hakikat olmuş. gayb perdesi kulların arasında adaletle hükmeden ADL(cc) kudret elidir. adil olur herkesi davet eder icabet edene ikram verir. ve derki diğer kullarımı kandırmak yok onlar deni anlarlar onlar nafile namazı sorarlar ve nafile oruç tuttururlar ve sadaka verdirirler. öyle kibirle kibirlenen ve gerçeği bilen buna rağmen gizleyen yahudiler gibi olamazsın sen der. bu yüzden alem hem şehadet ader hem de gaip olur ALLAH(cc) nezdinde.

nafile i,badet o alemi her dem değiştirir ve ALLAH(cc) mesleklerinden en azimi olan peygamberlik mesleğinin bir boyutunun bile ne kadar müşkül bir iş olduğunu bilinen aleme ilan eder. bunu yap ben sana bilinmeyen alemi de göstereceğim orda bbenim tercihim olan o peygamberler(ASM) kimler olduğunu benim kitaplarımın aslında tahrif edilemediğini, meleklerimi, kaza ve kaderimi göstereceğim der.
evet kitabı tahrif edemes insan kendini tahrif eder ve kelam o tahrif edilmiş insandaki muharrefliği kaldırır, her kitap mümminin karşısında açıkça feraset gözüyle okunmakla aslını ayan beyan gösterir. ALLAH(cc) peygamberleri(ASM) hep bir doğru söylemiş hep bir doğruyu yaşamışlardır. ve hiç bir temiz sahife aslında dokunulan değil ulaşılamayan olmuştur. ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.
 

arifyavuz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Tem 2009
Mesajlar
49
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
ALLAH Razı Olsun. Selam ve dua ile din kardeşlerim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt