Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Forum Üyelerimiz Namaz Kılıyor mu? (1 Kullanıcı)

Forum Üyelerimiz Namaz Kılıyor mu?

• Evet Namaz Kılıyorum

Oylama: 0 0.0%
  • Hayır Namaz Kılmıyorum

• Arada Bir Kılıyorum

• Kullanılan toplam oy
    0

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
siteye girdim kaç saattir kilitlenip kaldım kardeş.
kıldığımı kul bilse ne olur bilmese ne olur.
ben Rabbime kulluk edemedikten sonra.kılmıyorum 1 aydır kılamıyorum.başımı secdeye koyamıyorum.bu yolda öyle bir kilitlenip kaldım ki ne geriye ne ileriye gidebiliyorum.bak kardeş demin yine durdum namaza ama koyamıyorum başımı secdeye koyamıyorum.ama kul bilse ne olur bilmese ne olur demi.ben kulluk edemedikten sonra.24saatin 4 saati uyuyorum ama başımı secdeye koyamıyorum.abdestsiz bir dakka gezmiyorum seccadem hep yerde serili ama ben başımı secdeye koyamıyorum.9 yaşınadki kzım bile namaz kılıp üstüne bide kaza namazlarım var deyip kılıyor ama ben ne biçim bir insan oldum ki başımı secdeye koyamıyorum.aman kızım sen ne doktor ne öğretmen ne avukat ol sen Allaha iyi bir kul ol diyen bana ne oluyor ki başım secdeye gitmiyor bir aydır.ölümü bie istemeyecek kadar acizim anlıyacağın.ne mutlu kılanlara

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
inşaallah en kısa zamanda yine namaz kılmaya devam edersin kardeşim.işin başı niyet etmek ve istemektir.istemeyi istettirende rabbul alemindir.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
henüz kılamıyorum.. ama kılmayı çok istiyorum...allah yardımcım olsun..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

İshak Yakup kardeşim güzel bir açıklama getirmişsin,ancak konular hep namaz yada baş örtüsü mevzuları ile sınırlandırılıyor,Allah Tealanın başbaşka emirleri buna binaen yasakları yokmu,misal onca kere diyoruz kardeşim bir müslümana kafir demeyin diye demeyin diye demeyin diye,ama adam inadına sen kafirsin,sen hristiyan yahudi dostusun diyor,bu insanlar daha baştan attılar imanlarını yerlere bu adamla burada ne namaz oruç yada başka başka dini mesleler konuşulurki,üstelik defalarca uyarılmalar olduğu halde bütün bunlar oluyor,konuyu açan kardeşim güzel bir konu açmışsın,anket yapmanda çok hoş olmuş,en azından insanlar o ankete bakar,yahu bu ne biçim bir iştir,şu ankete katılanların %98 namaz kılıyor demekki herkes Rabbinin huzuruna çıkmayı seviyor bana ne oluyorki ben namazımı eda edemiyorum,ben bu dünyaya midemi yada cebi doldurmaya değil ,şunun bunun hayatını güzelleştirmek için değil,kendi ahiretimi kazanmaya ve Rabbime kul olmaya getirildim,demekki %98 vazifesini yapıyor bana ne oluyorda ben yapmıyorum demeli.
Arkadaşlar lütfen ama bütün kulluk görevlerimizi güzel bir halde yerine getirmeliyiz,Rabbimizin bizim fiillerimize dualarımıza değil,bilakis bizim ona bu fiilleri duaları sunmaya ihtiyacımız vardır,bugünün vurdum duymazlığı yarının cehennemine yakıt dır,ya kılarsın ya yanarsın,ya tutarsın ya yanarsın,ya hu Rahmet hak olduğu gibi Azap da hakdır.
Kılamayan kardeşlerim,yarın kılarım sonra kılarım sonra tutarım evlenince kapanırım bunlara kanmayın bunlar aslıda nefsinizin arzularıdır,kalbinize gelen vesveselerdir,Allah Teala jullarına bazı şartlar sunmuştur,deli isen,çocuk isen sana farz değildir,ancak aksi halde yarın bugündür,emirlere uy,uy -ki Rıza sahibi senden razı olsun,insanın bile bile emirlere uymaması kadar daha kötü ne olabilir bu dünyada...

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
Hadi bugun başlayalım kardeşim olmaz mı eğer özel bi sorununuz yok ise?
Hadi Allah c.c. nin şu mübarek gününde başla kılmaya olmaz mı hadi gel...

her perşembe hacet namazı kılıyorum.. haklısın başlamak içinde çok güzel bir zaman... benim çalışma şartlarım ağır arada yarım kalacak bazı vakitler diye endişelerim var...

dünyaa

Kayıtlı Kullanıcı
Allah u Teala kabul etsin...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
[ı][sıze=4]siteye girdim kaç saattir kilitlenip kaldım kardeş.[/sıze][/ı]
[ı][sıze=4]kıldığımı kul bilse ne olur bilmese ne olur.[/sıze][/ı]
[ı][sıze=4]ben rabbime kulluk edemedikten sonra.kılmıyorum 1 aydır kılamıyorum.başımı secdeye koyamıyorum.bu yolda öyle bir kilitlenip kaldım ki ne geriye ne ileriye gidebiliyorum.bak kardeş demin yine durdum namaza ama koyamıyorum başımı secdeye koyamıyorum.ama kul bilse ne olur bilmese ne olur demi.ben kulluk edemedikten sonra.24saatin 4 saati uyuyorum ama başımı secdeye koyamıyorum.abdestsiz bir dakka gezmiyorum seccadem hep yerde serili ama ben başımı secdeye koyamıyorum.9 yaşınadki kzım bile namaz kılıp üstüne bide kaza namazlarım var deyip kılıyor ama ben ne biçim bir insan oldum ki başımı secdeye koyamıyorum.aman kızım sen ne doktor ne öğretmen ne avukat ol sen allaha iyi bir kul ol diyen bana ne oluyor ki başım secdeye gitmiyor bir aydır.ölümü bie istemeyecek kadar acizim anlıyacağın.ne mutlu kılanlara[/sıze][/ı]

........................

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
ben haız ve imam olaraknamazımı bende kılıyorum allah kabul ederse.. cemaate de çevremdekileride ikaz ediyorum kılıp kılmamak onların elinde allah ikaz edin ama ısrar etmeyin demiş

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
:( çok çok istisna olan bir iki kişi haricinde bu site üyelerinin tamamının namaz kıldıklarını zannediyordum.
başka bir tarifle, namaz kılmayanların, bu ve bunun gibi sitelere üye olacaklarını zannetmiyordum.:(

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
:( çok çok istisna olan bir iki kişi haricinde bu site üyelerinin tamamının namaz kıldıklarını zannediyordum.
başka bir tarifle, namaz kılmayanların, bu ve bunun gibi sitelere üye olacaklarını zannetmiyordum.:(

öyle deme kardeş.Namaz kılmayan kardeşler namaz kılmayı din hakkıdna bilgi almak içinde giriyor bu sözünü görseler kaçarlar.

ismailbasarir

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm.Namaz kılmayanlarıda kılmaya davet ediyoruzz..Allah hepinizden razı olsun.

Konumuzla alakası yok ama bu konuyu açan abim zonguldak merkezlimisin?

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
öyle deme kardeş.Namaz kılmayan kardeşler namaz kılmayı din hakkıdna bilgi almak içinde giriyor bu sözünü görseler kaçarlar.

birinci madde için sadece hüsn-i zan'da bulunmuşum.:a35:

ALLAH cc herkese herkese nasip etsin. (bu nasip meselesimi yoksa kişinin kendi tercihimi onu bilemem)

HÜZÜNLE DOLUYUM

Kayıtlı Kullanıcı
NamazNamaz, sancıma ilâç, yanık yerime merhem;
Onsuz, ebedi hayat benim olsa istemem!

1978
Necip Fazıl Kısakürek

tahabey

Kayıtlı Kullanıcı
en güzel namaz gönülden kılınan namaz Allah namazlarınızı cümlesinin kabul etsin

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı

ben bu siteyle huzur buldum... allaha binlerce şükrediyorum.. o kadar çok şey öğreniyorum ki zamanla... hatta allahın şanslı kuluyum diyorum.. kendime... nasip etti çok şükür kendimi geliştirmeye adım atmış oldum.. ve canı gönülden içimden sonsuz istek gelerek yapıyorum herşeyi...

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm değerli kardeşim İshakyakup;

Yürekten ve samimi olarak yaptığın bu hayırlı ikaz için ALLAH celle celaluh razı olsun,benimde hissiyatlarıma daha akıllıca ve akıcı olarak tercüman olmuşsunuz.

Ankete katılma amacımız sizinde yazınızda ustalıkla belirttiğiniz ''tesettür''ayrıntısında gizli,inşaALLAH kimseler kimse hakkında sui zan'da bulunmaz,maksat kul değil mevla rızası inşaALLAH.

Cümlemiz ALLAH celle celaluh izni ile cümlesinin hakkında hayırlara vesile olanlardan oluruz,elinden tutupta şerre koşturmalara sebebiyet verenleren değil inşaALLAH.

Tekrardan yüreğinize ve ilminize sağlık olsun değerli kardeşim.Selametle kalınız.Hayırlı ve bereketli sabahlar cumalar olsun inşaALLAH.

selamün aleyküm..

durumumuz işte bu kadar vahim..

islam ümmeti içinde bu soru soruluyor..müslümanlar bir birlerine sen namaz kılarmısın, beş vakit kılıyormusun.. diye sorabiliyor.. müslümanlar olarak nasıl zelil bir hale geldiğimizin resmidir..

oysa ki bu sual bir müslümana aslında hakarettir..
aslında şöyle olmalı; birisi bize sorduğunda "sen namaz kılıyor musun..?"
kızmalıyız .. "bre sen ne demek istiyorsun.. ben müslüman değilmiyim" veya "ben delimiyim, namaz düştümü benden tabi ki kılıyorum.." dememiz gerekir..

hiç manava "sen domates satıyormusun" veya eczaneye "sizde ilaç bulunur mu" diye sordunuz mu... bi denesenize size nasıl bakarlar..?
"tabi ki" derler.. gayet doğal bir ifade ile.. ve domates satıyor diye, bir manav kimseden tebrik beklemez.. bir eczacı; "her türlü ilaç var bende" diye grur yapmaz kendi kendine..bunlar olağandır ilginç olan veya tahkir edilmesi gereken bunların zıddı dır.. "ben domates satmıyrum" derse manava, "bende ilaç yok" derse eczacıya.. "sen daha ne işe yararsın ki".. denilir...

ama gel görki.. müslümana "namaz kılıyormusun".. diye sorduğuna; hayretle yüzüne bakıyor.. sanki herife "uzaya çıktınmı" dedik.. büyük bir şaşkınlık ile "yoo" diyip gülüyor veya "arasıra" diyip sırıtıyor yada "beş vakit kılamıyorum ama cumaları kaçırmam" diye utanmadan birde tebrik bekliyor.. "afferin sana cumaları kılıyorsan tamam" dememizi bekliyor.. "cumaları kılıyorum" diyenlere yıllardır hep "perşembeleri niye kılmıyorsun" demişimdir..

konuyu açan kardeşim beni yanlış anlamasın kendisine bi lafımız yok.. kastımız, eleştirdiğimiz müslümanların genel halidir (acınacak halleridir...)

sitede müşahade ettiğim diğer bir husus...
müslüman hanım kardeşlerim.. tesettürden bahs ediyorlar.. "sen tesettürlümüsün" diye soruyorlar birbirlerine.. yada "ben kapandım" diyen birine "inşaallah bende kapanırım bir gün" diye cevap veriyorlar.. yani tesettür eksiklerini işfa ediyorlar.. bu doğru bir iş değildir..
bu şekilde bir birinize kapı aralamış olursunuz..
misal; sitede saygın bir yeri olan, belirgin bir katkısı olan bir hanımefendi "bende tesettürlü değilim" derse.. kapanmak isteyenlerin bu istekleri yara alır.."felanca da ne kadar ilim var, her şeyi biliyor, çok şuurlu biri ama bak o bile hala kapanmamış" der nefsi ona... ve böylece "bir an önce kapanmam lazım" derdi gider.. bu şekilde de olabiliyor gibi bozuk bir fikir gelir...
islamda usuldendir.. kişi günahlarını rabbine itiraf eder topluma değil.. sen gelir bana günahını anlatırsan ben gelir sana günahımı anlatırsam.. bu günahlara karşı bir ülfet getirir.. ve anlatılan günaha bizde düşersek pişmanlık fazla olmaz "zaten herkesin yaptığı bi şey" diye insan nefsini rahatlatır ve o günahtan sakınma gayreti düşer..

neyse konuyu uzattıkça uzuyor.. burada keselim...

tekrar edeyim konu sahibi kardeşim.. bu hitabımı kendi üzerine alınmasın yazım genel idi.. sadece burada yeri geldiği için bu konu başlığı altında yazdım...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt