Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Forum Üyelerimiz Namaz Kılıyor mu? (1 Kullanıcı)

Forum Üyelerimiz Namaz Kılıyor mu?

• Evet Namaz Kılıyorum

Oylama: 0 0.0%
  • Hayır Namaz Kılmıyorum

• Arada Bir Kılıyorum

• Kullanılan toplam oy
    0

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Forum Üyelerimiz Namaz Kılıyor mu?

Evet arkadaşlar bakalım forumumuzun % kaçı namaz kılıyor.

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
evet bekliyorum bütün üyelerimizden ankatimizi

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim çok güzel bir anket olmuş..
ben katıldım maşaallah namaz kılanlar çoğunlukta....Rabbime çok şükür kılıyorum..
selam ve dua ile kalın...

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim çok güzel bir anket olmuş..
ben katıldım maşaallah namaz kılanlar çoğunlukta....Rabbime çok şükür kılıyorum..
selam ve dua ile kalın...

maalesef insanız ve bazen nefsimize ağır gelebiliyor ve dünya işleri bizi alıkoyabiliyor ama aksatmamak için elimizden geleni de yapıyoruz Allahın izniyle sizin dualarınızla bizim birbirimize olan dualarımızla inşaallah hiç aksamayacak amin

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
allahu teala ibadetlerimizi kabul etsin. İnşallah bize şahit olur bu forum.arkadaşlar

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleykum karde$im, Allah c.c namazlarimizi en güzel $ekilde kilmamizi nasip etsin. (amin)
kilmayanlar da tez zamanda ba$lasin in$aAllah (amin)

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Elhamdülillah kılıyoruz.
Farisi beyt tercemesi;
Akıl isen kıl nemazı çün seadet tacıdır,
Sen nemazı öyle bilki mü'minin mi'racıdır..

Kaan Erdem

Yönetici
Âkıl isen, kıl namazı, çünkü saâdet tâcıdır,
Sen namazı şöyle bil ki mü’minin miracıdır.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm,
Namazdan başka neyimiz var? Vallahi onu bile kılarken hala nefsimizle mücadele etmekte zorlanıyoruz.Her namazın sonunda dua ederken bazen düşünüyorum,Rabbim dua istiyorum çünkü sen namazdan sonra edilen duaları geri çevirmezsin,ama namazları da sen duamı kabul et diye kılmıyorum,senin rızan için kılıyorum diyorum.Sonra yine düşünüyorum namaz kılmasaydım acaba Rabbimden nasıl dua isterdim,nasıl yüzüm olurdu.
Beni kendine secde ettiren Allah c.c. ye binlerce hamdü senalar olsun...
Selametle inşallah...

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm,
Namazdan başka neyimiz var? Vallahi onu bile kılarken hala nefsimizle mücadele etmekte zorlanıyoruz.Her namazın sonunda dua ederken bazen düşünüyorum,Rabbim dua istiyorum çünkü sen namazdan sonra edilen duaları geri çevirmezsin,ama namazları da sen duamı kabul et diye kılmıyorum,senin rızan için kılıyorum diyorum.Sonra yine düşünüyorum namaz kılmasaydım acaba Rabbimden nasıl dua isterdim,nasıl yüzüm olurdu.
Beni kendine secde ettiren Allah c.c. ye binlerce hamdü senalar olsun...
Selametle inşallah...

Rabbim bu yolda yar ve yardımcın olsun kardeşim.
selam ve dua ile

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..

durumumuz işte bu kadar vahim..

islam ümmeti içinde bu soru soruluyor..müslümanlar bir birlerine sen namaz kılarmısın, beş vakit kılıyormusun.. diye sorabiliyor.. müslümanlar olarak nasıl zelil bir hale geldiğimizin resmidir..

oysa ki bu sual bir müslümana aslında hakarettir..
aslında şöyle olmalı; birisi bize sorduğunda "sen namaz kılıyor musun..?"
kızmalıyız .. "bre sen ne demek istiyorsun.. ben müslüman değilmiyim" veya "ben delimiyim, namaz düştümü benden tabi ki kılıyorum.." dememiz gerekir..

hiç manava "sen domates satıyormusun" veya eczaneye "sizde ilaç bulunur mu" diye sordunuz mu... bi denesenize size nasıl bakarlar..?
"tabi ki" derler.. gayet doğal bir ifade ile.. ve domates satıyor diye, bir manav kimseden tebrik beklemez.. bir eczacı; "her türlü ilaç var bende" diye grur yapmaz kendi kendine..bunlar olağandır ilginç olan veya tahkir edilmesi gereken bunların zıddı dır.. "ben domates satmıyrum" derse manava, "bende ilaç yok" derse eczacıya.. "sen daha ne işe yararsın ki".. denilir...

ama gel görki.. müslümana "namaz kılıyormusun".. diye sorduğuna; hayretle yüzüne bakıyor.. sanki herife "uzaya çıktınmı" dedik.. büyük bir şaşkınlık ile "yoo" diyip gülüyor veya "arasıra" diyip sırıtıyor yada "beş vakit kılamıyorum ama cumaları kaçırmam" diye utanmadan birde tebrik bekliyor.. "afferin sana cumaları kılıyorsan tamam" dememizi bekliyor.. "cumaları kılıyorum" diyenlere yıllardır hep "perşembeleri niye kılmıyorsun" demişimdir..

konuyu açan kardeşim beni yanlış anlamasın kendisine bi lafımız yok.. kastımız, eleştirdiğimiz müslümanların genel halidir (acınacak halleridir...)

sitede müşahade ettiğim diğer bir husus...
müslüman hanım kardeşlerim.. tesettürden bahs ediyorlar.. "sen tesettürlümüsün" diye soruyorlar birbirlerine.. yada "ben kapandım" diyen birine "inşaallah bende kapanırım bir gün" diye cevap veriyorlar.. yani tesettür eksiklerini işfa ediyorlar.. bu doğru bir iş değildir..
bu şekilde bir birinize kapı aralamış olursunuz..
misal; sitede saygın bir yeri olan, belirgin bir katkısı olan bir hanımefendi "bende tesettürlü değilim" derse.. kapanmak isteyenlerin bu istekleri yara alır.."felanca da ne kadar ilim var, her şeyi biliyor, çok şuurlu biri ama bak o bile hala kapanmamış" der nefsi ona... ve böylece "bir an önce kapanmam lazım" derdi gider.. bu şekilde de olabiliyor gibi bozuk bir fikir gelir...
islamda usuldendir.. kişi günahlarını rabbine itiraf eder topluma değil.. sen gelir bana günahını anlatırsan ben gelir sana günahımı anlatırsam.. bu günahlara karşı bir ülfet getirir.. ve anlatılan günaha bizde düşersek pişmanlık fazla olmaz "zaten herkesin yaptığı bi şey" diye insan nefsini rahatlatır ve o günahtan sakınma gayreti düşer..

neyse konuyu uzattıkça uzuyor.. burada keselim...

tekrar edeyim konu sahibi kardeşim.. bu hitabımı kendi üzerine alınmasın yazım genel idi.. sadece burada yeri geldiği için bu konu başlığı altında yazdım...

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..

durumumuz işte bu kadar vahim..

islam ümmeti içinde bu soru soruluyor..müslümanlar bir birlerine sen namaz kılarmısın, beş vakit kılıyormusun.. diye sorabiliyor.. müslümanlar olarak nasıl zelil bir hale geldiğimizin resmidir..

oysa ki bu sual bir müslümana aslında hakarettir..
aslında şöyle olmalı; birisi bize sorduğunda "sen namaz kılıyor musun..?"
kızmalıyız .. "bre sen ne demek istiyorsun.. ben müslüman değilmiyim" veya "ben delimiyim, namaz düştümü benden tabi ki kılıyorum.." dememiz gerekir..

hiç manava "sen domates satıyormusun" veya eczaneye "sizde ilaç bulunur mu" diye sordunuz mu... bi denesenize size nasıl bakarlar..?
"tabi ki" derler.. gayet doğal bir ifade ile.. ve domates satıyor diye, bir manav kimseden tebrik beklemez.. bir eczacı; "her türlü ilaç var bende" diye grur yapmaz kendi kendine..bunlar olağandır ilginç olan veya tahkir edilmesi gereken bunların zıddı dır.. "ben domates satmıyrum" derse manava, "bende ilaç yok" derse eczacıya.. "sen daha ne işe yararsın ki".. denilir...

ama gel görki.. müslümana "namaz kılıyormusun".. diye sorduğuna; hayretle yüzüne bakıyor.. sanki herife "uzaya çıktınmı" dedik.. büyük bir şaşkınlık ile "yoo" diyip gülüyor veya "arasıra" diyip sırıtıyor yada "beş vakit kılamıyorum ama cumaları kaçırmam" diye utanmadan birde tebrik bekliyor.. "afferin sana cumaları kılıyorsan tamam" dememizi bekliyor.. "cumaları kılıyorum" diyenlere yıllardır hep "perşembeleri niye kılmıyorsun" demişimdir..

konuyu açan kardeşim beni yanlış anlamasın kendisine bi lafımız yok.. kastımız, eleştirdiğimiz müslümanların genel halidir (acınacak halleridir...)

sitede müşahade ettiğim diğer bir husus...
müslüman hanım kardeşlerim.. tesettürden bahs ediyorlar.. "sen tesettürlümüsün" diye soruyorlar birbirlerine.. yada "ben kapandım" diyen birine "inşaallah bende kapanırım bir gün" diye cevap veriyorlar.. yani tesettür aksiklerini işfa ediyorlar.. bu doğru bir iş değildir..
bu şekilde bir birlerinize kapı aralamış olursunuz.. misal sitede saygın bir yeri olan belirgin bir katkısı olan bir hanımefendi bende tesettürlü değilim derse.. kapanmak isteyenlerin bu istekleri yara alır.."felanca da ne kadar ilim var her şeyi biliyor çok şuurlu biri ama bak o bile hala kapanmamış" der nefsi ona ve böylece bir an önce kapanmam lazım derdi gider.. bu şekilde de olabiliyor gibi bozuk bir fikir gelir...
islamda usuldendir.. kişi günahlarını rabbine itiraf eder topluma değil.. sen gelir bana günahını anlatırsan ben gelir sana günahımı anlatırsam.. bu günahlara karşı bir ülfet getirir..

neyse konuyu uzattıkça uzuyor.. burada keselim...

tekrar edeyim konu sahibi kardeşim.. bu hitabımı kendi üzerine alınmasın yazım genel idi.. sadece burada yeri geldiği için bu konu başlığı altında yazdım...
aleykümselam kardeşim o kadar güzel açıklamışsınız ki Rabbimiz razı olsun çok uyarıcı ve ibret verici haklısınız ....
çok haklısnız

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.
bence yanlış bir soru değil,asıl amacım kişilere namazı hatırlatmakır.
kimseyi rencide edecek bir düşünce gütmüyorum sen kafanı yorma kardeşim.ben namazı hatırlatmak için bütün yolları deniyorum.
eğer namaz bölümüne bakarsan anlarsın.
bu anketede kimseyi zorlayıp illada gel oy kullan veya fikrini beyan et demiyorum.
isteyen namaz kılıp kılmadığını yazabilir.
Rabbim kalbimi biliyor.bu konu tamamen iyi niyetle açılmış bir konudur.
selametle

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
ishakyakup kardeşe katılıyorum.Ankete katılmıyorum.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.5 vakit kılıyoruz ama rabbimiz bilir yinede kılıp kılmadığımızı.selametle

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.
bence yanlış bir soru değil,asıl amacım kişilere namazı hatırlatmakır.
kimseyi rencide edecek bir düşünce gütmüyorum sen kafanı yorma kardeşim.ben namazı hatırlatmak için bütün yolları deniyorum.
eğer namaz bölümüne bakarsan anlarsın.
bu anketede kimseyi zorlayıp illada gel oy kullan veya fikrini beyan et demiyorum.
isteyen namaz kılıp kılmadığını yazabilir.
Rabbim kalbimi biliyor.bu konu tamamen iyi niyetle açılmış bir konudur.
selametle

bak muhterem sana veya konuana bi şey demediğimi.. iki kere yazdım.. işi yokuşa sürme ...
sana sataşmadım laf atmadım bizzat seni eleştirmedim.. yaptığın yanlıştır demedim genel olarak bu konuda ki durumu yazdım.. bir daha oku yazdıklarımı..yanlış manalar yükleyip kaprislere triplere kapılma..

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
bak muhterem sana veya konuana bi şey demediğimi.. iki kere yazdım.. işi yokuşa sürme ...
sana sataşmadım laf atmadım bizzat seni eleştirmedim.. yaptığın yanlıştır demedim genel olarak bu konuda ki durumu yazdım.. bir daha oku yazdıklarımı..yanlış manalar yükleyip kaprislere triplere kapılma..

tamam kardeş,belki ben seni yanlış anladım,belkide sen beni yanlış anladın.
kusuruma bakma.
kendi adıma özür dilerim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt