selamün aleyküm..
durumumuz işte bu kadar vahim..
islam ümmeti içinde bu soru soruluyor..müslümanlar bir birlerine sen namaz kılarmısın, beş vakit kılıyormusun.. diye sorabiliyor.. müslümanlar olarak nasıl zelil bir hale geldiğimizin resmidir..
oysa ki bu sual bir müslümana aslında hakarettir..
aslında şöyle olmalı; birisi bize sorduğunda "sen namaz kılıyor musun..?"
kızmalıyız .. "bre sen ne demek istiyorsun.. ben müslüman değilmiyim" veya "ben delimiyim, namaz düştümü benden tabi ki kılıyorum.." dememiz gerekir..
hiç manava "sen domates satıyormusun" veya eczaneye "sizde ilaç bulunur mu" diye sordunuz mu... bi denesenize size nasıl bakarlar..?
"tabi ki" derler.. gayet doğal bir ifade ile.. ve domates satıyor diye, bir manav kimseden tebrik beklemez.. bir eczacı; "her türlü ilaç var bende" diye grur yapmaz kendi kendine..bunlar olağandır ilginç olan veya tahkir edilmesi gereken bunların zıddı dır.. "ben domates satmıyrum" derse manava, "bende ilaç yok" derse eczacıya.. "sen daha ne işe yararsın ki".. denilir...
ama gel görki.. müslümana "namaz kılıyormusun".. diye sorduğuna; hayretle yüzüne bakıyor.. sanki herife "uzaya çıktınmı" dedik.. büyük bir şaşkınlık ile "yoo" diyip gülüyor veya "arasıra" diyip sırıtıyor yada "beş vakit kılamıyorum ama cumaları kaçırmam" diye utanmadan birde tebrik bekliyor.. "afferin sana cumaları kılıyorsan tamam" dememizi bekliyor.. "cumaları kılıyorum" diyenlere yıllardır hep "perşembeleri niye kılmıyorsun" demişimdir..
konuyu açan kardeşim beni yanlış anlamasın kendisine bi lafımız yok.. kastımız, eleştirdiğimiz müslümanların genel halidir (acınacak halleridir...)
sitede müşahade ettiğim diğer bir husus...
müslüman hanım kardeşlerim.. tesettürden bahs ediyorlar.. "sen tesettürlümüsün" diye soruyorlar birbirlerine.. yada "ben kapandım" diyen birine "inşaallah bende kapanırım bir gün" diye cevap veriyorlar.. yani tesettür eksiklerini işfa ediyorlar.. bu doğru bir iş değildir..
bu şekilde bir birinize kapı aralamış olursunuz..
misal; sitede saygın bir yeri olan, belirgin bir katkısı olan bir hanımefendi "bende tesettürlü değilim" derse.. kapanmak isteyenlerin bu istekleri yara alır.."felanca da ne kadar ilim var, her şeyi biliyor, çok şuurlu biri ama bak o bile hala kapanmamış" der nefsi ona... ve böylece "bir an önce kapanmam lazım" derdi gider.. bu şekilde de olabiliyor gibi bozuk bir fikir gelir...
islamda usuldendir.. kişi günahlarını rabbine itiraf eder topluma değil.. sen gelir bana günahını anlatırsan ben gelir sana günahımı anlatırsam.. bu günahlara karşı bir ülfet getirir.. ve anlatılan günaha bizde düşersek pişmanlık fazla olmaz "zaten herkesin yaptığı bi şey" diye insan nefsini rahatlatır ve o günahtan sakınma gayreti düşer..
neyse konuyu uzattıkça uzuyor.. burada keselim...
tekrar edeyim konu sahibi kardeşim.. bu hitabımı kendi üzerine alınmasın yazım genel idi.. sadece burada yeri geldiği için bu konu başlığı altında yazdım...