ebu hureyreden rivayet edilen bir hadis-i kutside rabbimiz şöyle buyuruyor:
fatiha'yi kendimle kulum arasında iki parçaya böldüm.istediği şey kuluma verilecektir.
kul hamd alemlerin rabbi Allah'a aittir dediğinde,Allah kulum bana hamdetti buyurarak memnuniyetini ifade buyurur
kul: O Rahman ve Rahimdir dediği zaman Allah:kulum bana övgüde bulundu buyurur
kul:ceza günününmaliki dediği zaman Allah:kulum bana tazimde bulundu buyurur
kul:ancak sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz dediği zaman Allah:işte bu benimle kulum arasındadır:İstediği şey kulumundur buyurur
kul:bizi gazaba uğrayanların ve dalalete düşenlerin yoluna değil de kendilerine in'am etmiş bulunduğun kimselerin o dosdoğru yoluna hidayet buyur dediği zaman Allah:işte bu kuluma aittir(bir taleptir)istediği şey kulumundur buyurur
kul hamd alemlerin rabbi Allah'a aittir dediğinde,Allah kulum bana hamdetti buyurarak memnuniyetini ifade buyurur
kul: O Rahman ve Rahimdir dediği zaman Allah:kulum bana övgüde bulundu buyurur
kul:ceza günününmaliki dediği zaman Allah:kulum bana tazimde bulundu buyurur
kul:ancak sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz dediği zaman Allah:işte bu benimle kulum arasındadır:İstediği şey kulumundur buyurur
kul:bizi gazaba uğrayanların ve dalalete düşenlerin yoluna değil de kendilerine in'am etmiş bulunduğun kimselerin o dosdoğru yoluna hidayet buyur dediği zaman Allah:işte bu kuluma aittir(bir taleptir)istediği şey kulumundur buyurur
müslim,salat:11no:395,1/296