Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Farz Varken Sünnete Ne Gerek (1 Kullanıcı)

davaislam

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Şub 2009
Mesajlar
257
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
ALLAH'ın emirleri farz iken ve farzlar cennete girmeye vesile olacakken neden sünnetle uğraşıyoruz ?
ALLAH'ın ilk yarattığı varlık Hz.Peygamber(sav)dir.Yüce ALLAH , Sevgilisi(Sav)nin sevdiklerini sever ve Sevgilisi(Sav)ne uyanları da sever.Şeytan çeşitli vesveselerle gelir.Bunlardan biri de "farz var zaten sünneti yapma" fikridir.Tefekkür yolculuğunda sünnet aslında ne demektir?Bizler için nasıl bir rahmettir anlamaya çalışalım.
Kitabımızda "Eğer Allah'ı Seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin,günahlarınızı bağışlasın.Allah Gafur'dur,Rahim'dir." buyruluyor.Bu ayetten de anlaşılacağı gibi aslında ALLAH'ın sevdiği durumlar Hz.Peygamber(sav)in yaptığı durumlardır.Peygamberimiz(Sav) farz ve kendi yaptıkları RABBİMİZİN hoşuna giden durumlardır.O zaman aklımıza şu gelir ; neden sünnetler bu kadar çok yapılması istenirken sünnetler farz kılınmadı? İşte RAHMAN'ın kullarına rahmetidir bu. Çünkü sünnetler de farz olsaydı sünneti yapmadığımız zaman günah kazanmış olacaktık.Sünneti yaptığımız zaman sevap kazanırız yapmadığımız zaman mekruh olan durumu yapmış oluruz.Mekruh deyip geçmemek lazım gelir nitekim Yaratılmış En Üstün Varlık (Sav) : “Sünnetimi terk eden şefaatime nail olmaz” buyurmaktadırlar.Terk etmek konusunu yanlış anlamamak da lazım.Çünkü şeytan bir sünneti yapamadığımız için bize şunu söylettirmesin :" Bana şefaat artık uğramaz" demeyelim.Çünkü böyle bir cümle bize zarar getirir."Zaten şefaat gelmeyecek" düşüncesi ile günahları daha çok işleyebiliriz. Bu anlarda derdimize derman Peygamberler İmamı(sav)nın sözlerini hatırlayalım : “Benim şefaatim ümmetimin günah-ı kebair (büyük günah) işleyen kısmınadır”
Sünnetin gerekliliği yeni yeni öğrenmeye başladık.İşte sağ yana yatmanın faydası , diş fırçalama ve bilemediğimiz nice durumlar.Zaten ALLAH Rasulu ilk yaratılan varlık olduğu için Gül Yüzlü(Sav) sevdi RAHMAN da Sevgilisi(sav) nin sevdiğini bizler için güzel kıldı.Şu var ki yukarıda bahsettiğimiz konuya kanıt şudur ki :"Kim Resûl'e itaat ederse, gerçekte Allah'a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, Biz seni onların üzerine koruyucu göndermedik." ayeti bizlere açıkça ilan eder.ALLAH'ın isteği Sevgilisin(sav) nin yaptıklarıdır.Sevgilisi(Sav) farz ve ek ibadetler yapmıştır.Aslında bu tefekkür yolcuğunda daha nice güzel öğütler görüyoruz : “… Resul size ne verirse artık onu alın, sizi neden sakındırırsa artık ondan sakının ve Allah’tan korkun” ayeti bize bunu anlatmaktadır.Şimdi şeytan şunu dedirtirir " Başka ihtimalimiz yok mu" aklımza derman olarak yine bir ayet gelir : "Allah ve Resulü bir işe hükmettigi zaman, mümin bir erkek ve mümin bir kadın için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Resul’üne isyan ederse, artık gerçekten o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır." Bu ayeti okuduktan sonra ALLAH zorlukla güzellik istiyor dememek için de şöyle düşünmeli :" ALLAH beni yoktan yarattı ve O'nun dilemesiyle yaşıyorum.Muhakkak ki RAHMAN verdiklerine karşılık bir şey isteyecektir.İtaat..."
Sünnetlere bağlılımızın artması ümidiyle...
ALLAH'ım bizi Sevgili(sav) nin adımlarını takip edenlerden eyle.(amin)
vesselam
davaislam
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt