Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ezan (1 Kullanıcı)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Ezan bir feryattır, bir çığlık. Özellikle uçuruma doğru gidenlere, uçurumun kenarında dolaşanlara, uçurumdan uçanlara.
Bir uyarı, bir merhamet haykırışı, bir rahmet sağanağıdır. Nefsin, gafletin, unutuşun, cahilliğin, nankörlüğün girdabında dönenlere.
Dünya malının, hırsın, servetin, makam ve mevki ihtirasının, şöhret sarhoşluğunun uçurumuna yürüyenlere.
Benim gibi eşikte kalanlara, basireti bağlananlara, kalbi kararanlara, teraziyi yamuk tutanlara, yetim hakkı yiyenlere, dünya benim diyenlere.

Her nefeste Hak diyenler, Hak'la yatıp, Hak'la kalkanlar, gül alıp gül satanlar ezanı neylesin. Ezan onların kalbinde fasılasız çınlıyor.
Ezan sesli zikrin zirvesidir ki; dağın, taşın, ormanın-ağacın, kurdun-kuşun, börtü-böceğin, çimenin-çiçeğin ilahisine insanoğlunun iştirakidir.
Ezan sonu secde ile bitecek miraca yükselişin bineğidir.
Bu feryadın bestesi ezelden ebede uzanır. Bu âhenk âdemoğlunun ruhuna üflenen sırrın anahtarıdır. Bu sırrı sahabeden birkaçı aynı gece âlem-i mânada duydu. İlk ezan böylece maveradan yeryüzüne indi.
Aşk onunla alevlenir, ruh onunla kanatlanır. Yoksa yeni doğan çocuğun kulağına niçin ezan okunsun? Ebedî bir kıvılcım bırakmak için.
Eşref-i mahlukat ezana başlayınca âlem sükut eder. Bu sükut ile zikreder. Kul olmanın, hür olmanın, yar olmanın, razı olmanın, teslim olmanın şevkiyle dolar.

Ezan bir diriliş müjdesidir. Bir aksiyon alâmetidir. Yeryüzüne yayılan bir mucizevî rayiha, bir iksir, bir âb-ı hayattır.
Bu kaynaktan fışkıran sular, başını taştan taşa çalarak akan ırmaklar gibi ummana koşar.
Cehlin ve kibrin karanlığı âlemi örtmeden önce, isyanın bayrağı kalkmadan önce; tevbenin bozulmadığı, ahde vefanın baştacı olduğu zamanlarda bu kutlu feryat su sesi, kuş sesi, yaprak hışırtısı, su değirmeninin iniltisi, kağnı gıcırtısı ile birlikte, hem-âhenk yükselen insan sesi idi.

Modern dünyada yeryüzünü istila eden seslerden bir ses oldu.
Buldozerlerin, matkapların, sesten hızlı uçakların, milyara varan arabaların, kompresörlerin, mitralyözlerin, bombaların, gökdelen ormanlarının arasında eridi. Bu erimeyi içine sindiremeyen er kişiler onu hoparlör ile duyurmayı denediler. Camileri alçak, minareleri yüksek yaptılar. Ezan insan sesi olmaktan çıkıp âlet sesi oldu. Öteki sesli âletlerin arasına karıştı. Hoparlörden yükselen ses müezzinin kalbinden fışkıran haykırış değil artık. Onun kalitesi âletin kalitesine bağlandı.

Artık insanlar ezana kulak verme yerine saate bakıyorlar. Ezan okuyan saate bayılıyorlar. Güneşe ve gölgeye, dağlara ve bulutlara, gecenin karanlığındaki karıncaya metelik vermiyorlar. Kapılar otomatik olarak açılıp kapanıyor.
Paralar otomatik makinalardan akıyor. Çarklar dönüyor, evraklar mühürleniyor, parmaklar otomatik olarak düğmelere, klavyelere uzanıyor, yekpare zaman kıyım kıyım kıyılıyor, insanlar esniyorlar, saate bakıyorlar. Müezzin minareye dahi çıkmıyor, minare bi aksesuar oldu. Az sonra zil mi çalacak, ezan mı okunacak? Farketmiyor. İnsanlar otomatik olarak gökdelenin bodrumundaki rutubet kokulu mescide yöneliyor.
Elektriğin ulaşmadığı bir dağ başına çıksam diyorum. Orada bir sabah ezanı dinlesem. Kesret içinde kaybolan yaralı kalbim şifa bulur mu dersiniz?
Yoksa bu derdin dermanı Lokman'a mı kaldı?

M.Kutlu

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc nasiplenenlerden etsin.dilde yaşayanlardan muhafaza eylesin.kalben,ameli salih olanlardan oluruz inşaALLAH.

haydi kulak verelim o zaman..!farzı edamızın başına..!

selam ve samimi yürekten dualarımla ALLAH cc emanet olun kardeşim.hayırlı ve bereketli akşamlar olsun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Öteki sesli âletlerin arasına karıştı. Hoparlörden yükselen ses müezzinin kalbinden fışkıran haykırış değil artık. Onun kalitesi âletin kalitesine bağlandı.

Müezzin minareye dahi çıkmıyor, minare bi aksesuar oldu. Az sonra zil mi çalacak, ezan mı okunacak? Farketmiyor. İnsanlar otomatik olarak gökdelenin bodrumundaki rutubet kokulu mescide yöneliyor.

Elektriğin ulaşmadığı bir dağ başına çıksam diyorum. Orada bir sabah ezanı dinlesem. Kesret içinde kaybolan yaralı kalbim şifa bulur mu dersiniz?

_______selamün aleyküm nuresma kardeşim
bende çok özledim hoparlör olmadan şöyle ta içime o ezanın
harkika rahiyasını çekmeyi o vermiş oldugu tını ile gözlerimi kapatıp dinlemeyi.. bu tadı sadece sabah ezanında alabiliyorum ... şehrin gürültüsü diger vakitlerde engel oluyor bu lezzete... elektirigin olmadıgı bir köye bizde gitsek ruhumuzu dogursak yazarın da dedigi gibi yaralı kalbimiz kasvet içerisindeki kalbimiz şifa bulur inşallah

emeginize saglık güzel kardeşim begenerek okudum
selam ve dua ile________
hayırla kalınız kardeşim B)B)B)

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık Ezan'ı Muhammed Çok Mükemmel Anlatılmış .. Rabbim Şu YAralı Kalplerimize Şifa versin Her VAkitte Ezana Kulak Verelim Namazlarımızı eda edelim inşallah ..
Allah'a emanet olun selam ve dua ile ...

muro

Kayıtlı Kullanıcı
müthiş :Hçok güzel

Emine_Ceylin

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paylaşım kardeşim...

Rabbim ezanımızı dindirmesin şanlı bayrağımızı indirmesin..

Selametle...Dua ile...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~

Selamün Aleyküm can Esmacım..B)
Emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah gönlü güzel kardeşim..Yine çok güzel bir paylaşımdı..Okuduk ve istifadelendik elhamdülillah..Allah c.c razı olsun ve sevabınızı yazsın inşallah..Çevremize baktığımızda ezanlardan ve Allah c.c yolunda olan güzel dostlarımızdan başka ''Allah c.c''ye çağıran ve bize O'nu hatırlatan başkaca bir ses yok gibi..Bilhassa gurbette yaşayan kardeşlerimiz bilirler ki, o güzelim ve ulvi sesi işitme ve dinleme güzelliğinden mahrum olmak kötü bir his..Ezan sesi, bir yerde varlık gösterdiğimiz hissini verir bizlere..Orada bir çoğunluk oluşturduğumuzun farkına varırız..İçerisindeki o güzel ve yüce kelamlarla da Sahibimiz'i ve Sahibimizin Habibini anmış oluruz.

Miracımızın davetiyesidir ezanlar.
En Emin'e emanetimsiniz güzel kardeşim benim..Muhammedi muhabbetle kalın inşallah..B):H

~*~

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH cc nasiplenenlerden etsin.dilde yaşayanlardan muhafaza eylesin.kalben,ameli salih olanlardan oluruz inşaALLAH.

haydi kulak verelim o zaman..!farzı edamızın başına..!

selam ve samimi yürekten dualarımla ALLAH cc emanet olun kardeşim.hayırlı ve bereketli akşamlar olsun.

amin amiiin, inşaallah. Rabbimiz razı olsun.
selam ve dua ile, Allah'a emanet olun

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Öteki sesli âletlerin arasına karıştı. Hoparlörden yükselen ses müezzinin kalbinden fışkıran haykırış değil artık. Onun kalitesi âletin kalitesine bağlandı.

Müezzin minareye dahi çıkmıyor, minare bi aksesuar oldu. Az sonra zil mi çalacak, ezan mı okunacak? Farketmiyor. İnsanlar otomatik olarak gökdelenin bodrumundaki rutubet kokulu mescide yöneliyor.

_______selamün aleyküm nuresma kardeşim
bende çok özledim hoparlör olmadan şöyle ta içime o ezanın
harkika rahiyasını çekmeyi o vermiş oldugu tını ile gözlerimi kapatıp dinlemeyi.. bu tadı sadece sabah ezanında alabiliyorum ... şehrin gürültüsü diger vakitlerde engel oluyor bu lezzete... elektirigin olmadıgı bir köye bizde gitsek ruhumuzu dogursak yazarın da dedigi gibi yaralı kalbimiz kasvet içerisindeki kalbimiz şifa bulur inşallah

emeginize saglık güzel kardeşim begenerek okudum
selam ve dua ile________
hayırla kalınız kardeşim B)B)B)

ve aleykum selam, Rabbim razı olsun çok güzel yazmışsınız.
gerçekten de hızların ve hazların peşpeşelendiği gürültü dünyasında bir "nefes alış" habercisi ezan...dediğiniz gibi bu manayı benim de ancak sabah ezanında ruhuma çekebilmem mümkün oluyor, ancak Rabbimiz her zaman için gönlümüzü açsın ezan-ı Muhammedi'ye, Huzur'una inşaAllah.
selam ve dua ile, Allah'a emanet olunB)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık Ezan'ı Muhammed Çok Mükemmel Anlatılmış .. Rabbim Şu YAralı Kalplerimize Şifa versin Her VAkitte Ezana Kulak Verelim Namazlarımızı eda edelim inşallah ..
Allah'a emanet olun selam ve dua ile ...

ve aleykum selam, Rabbimiz sizden de razı olsun.
amin güzel duaya, Rabbim gönlümüzün kulaklarını açmamızı nasip etsin her daim.
selam ve dua ile, Allah'a emanet olun

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm nuresmacım..emeğine sağlık ..çok güzel bi paylaşım olmuş...canım sen benim hatimden 2 tane cüz lmıştın birini okudğunu söyledin..diğerinide okudunmu..cuam günü duasını yapacamda..RABBİM EMANET OL HAYIRLI AKŞAMLAR..

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm nuresmacım..emeğine sağlık ..çok güzel bi paylaşım olmuş...canım sen benim hatimden 2 tane cüz lmıştın birini okudğunu söyledin..diğerinide okudunmu..cuam günü duasını yapacamda..RABBİM EMANET OL HAYIRLI AKŞAMLAR..

ve aleykum selam ablam,teşekkürler.
evet okudum ikisini de.Allah kabul etsin.
selam ve dua ile,
Allah'a emanet olun

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Allahuekber...

Allahuekber...

Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli...

Mehmet Akif ERSOY

ayşe ikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim ebedden razı olsun.Çok güzel bir yazı.

Tekbirle yükselen ulvi bir sesdir
Kalpleri coşturan safi nefesdir
Gurbette mü'mine hafi hevesdir
Yürekten duyulan bir histir ezan

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim ebedden razı olsun.Çok güzel bir yazı.

Tekbirle yükselen ulvi bir sesdir
Kalpleri coşturan safi nefesdir
Gurbette mü'mine hafi hevesdir
Yürekten duyulan bir histir ezan

selamun aleykum. Allah sizden de razı olsun,
teşekkürler katkınız için.
selam ve dua ile...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
~*~

Selamün Aleyküm can Esmacım..B)
Emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah gönlü güzel kardeşim..Yine çok güzel bir paylaşımdı..Okuduk ve istifadelendik elhamdülillah..Allah c.c razı olsun ve sevabınızı yazsın inşallah..Çevremize baktığımızda ezanlardan ve Allah c.c yolunda olan güzel dostlarımızdan başka ''Allah c.c''ye çağıran ve bize O'nu hatırlatan başkaca bir ses yok gibi..Bilhassa gurbette yaşayan kardeşlerimiz bilirler ki, o güzelim ve ulvi sesi işitme ve dinleme güzelliğinden mahrum olmak kötü bir his..Ezan sesi, bir yerde varlık gösterdiğimiz hissini verir bizlere..Orada bir çoğunluk oluşturduğumuzun farkına varırız..İçerisindeki o güzel ve yüce kelamlarla da Sahibimiz'i ve Sahibimizin Habibini anmış oluruz.

Miracımızın davetiyesidir ezanlar.
En Emin'e emanetimsiniz güzel kardeşim benim..Muhammedi muhabbetle kalın inşallah..B)

~*~

ve aleykum selam canım kardeşim,
çok güzel anlatmışsınız, Rabbim razı olsun yorumunuz içinB)
Mirac bir şuurdur, ve ondan hediye gelen Alemlerin Rabbinin "huzuru"dur...buna çağıran davetiye de ezan-ı Muhammedi...
hızla akan zamanın sahibine yakarmaya, bir esas duruşa çağıran ve gökkubbeye dağılan bu sesler gönlümüzden ve semalarımızdan eksik olmasın inşaallah.
selam dua ve muhabbetlerimle güzel kardeşim.
Biricik Mevla'ya emanetimsinizB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt