Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ey türk,müslüman kadını hangisine benziyorsun (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm Tesettür anlayışımızda önemli değişimlerin yaşandığı şu dönemde öyle bir noktaya gelindi ki, tesettür sadece başörtüsünden ibaret olarak algılanmaya başlandı. Artık bizlerin başörtülerinin dışında diğer kadınlardan farklı bir yönleri kalmadı gibi. Giyim anlayışının farklılaşması hareketlere de yansıyor ve ortaya çoğu zamanlarda müslüman kadın imajına zarar verici sonuçlar çıkıyor. çok temkinli olmalıyız diye düşünüyorum....selam ve dua ile....
aleyküm selam
temenni ve dualrınıza katılıyorum kardeşim

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
c.JPG

allahın izniyle bunuda aşıcam...

minoug

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Ve Rahmetullah Ve Berekatuhu!
Bu kouyu açtığın için Allah C.C razı Olsun.
Bence yeterli değil sonuçta giysilerimiz ve başörtümüz kimsenin ilgisini çekmemesi gerek.
Yani eğer Allah rızası ve Aşkı için kapanıyorsak bunu Onun Emrettiği gibi yapmamız gerek.
Söylenecek çok şey var aslında ama insan eğer bu yola baş koymuş ve kararını vermişse zaten onu dünya hayatı hiç kandıramaz süslere de hiç gerek duymaz.
Selamün Aleyküm.

minoug

Kayıtlı Kullanıcı
Evet nefsin itemediği beğenmediği asıl doğru olan şeydir o istedikçe bizde zıttını yapmalıyızki onu terbiye edebilelim o bizi kontrol edemesin.İnşallah cümlemiz bunu beceririz.Rabbim bizlere güç Versin AMİN!

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Evet nefsin itemediği beğenmediği asıl doğru olan şeydir o istedikçe bizde zıttını yapmalıyızki onu terbiye edebilelim o bizi kontrol edemesin.İnşallah cümlemiz bunu beceririz.Rabbim bizlere güç Versin AMİN!

amin kardeşim

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
mevlam hakkı ile tesettüre bürünmeyi nasib etsin bizlere.tesettürümün düzgün oldugunu düşünüyor ve biliyorum.fakat benim gönlüm bozuk.işte sorunda bu.:(kalbinmda hakı ile ihlas yok.ammelerimde öyle geliyor bana.bazen kızıyorum kendime.bu ne yaman çelişki diye:(

demir227

Kayıtlı Kullanıcı
çok önemli bir konuya değinmişsin kardeşim Allah(c.c.) razı olsun inşallah.

günümüzde BAZI başörtüsü takanlar öyle bir hal almış ki bazen görünce acıyorum, o derece iğrenç görünüyolar. kafasına başörtüsü takıyor alt tarafında dizi hizasında etek ve göğüsleri iyice belli edecek kadar dar bir badi veya benzer bi şey. yüzlerinde ağır bir makyaj ve tabiki parfüm. mide bulandırıcı bi görüntü. bu tip insanlar kapanmayı yanlış algılıyorlar. önemli olan örtünmektir.. tüm vücut hatlarını kapatacak şekilde.. bir erkeğin ilgisini ve dikkatini çekmeyecek şekilde..

Allah(c.c.) bu şekilde yanlış kapanan insanlara doğru yolu göstersin hidayet eylesin inşallah.

ahir zamanda insanlar her konuda kötüye gidiyorlar gerçekten. Allah(c.c.) sonumuzu hayır etsin inşallah. selam ve dua ile.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Yani islam kolaylıgın dinidir.Ve ben,im kardeşimde kapanmıyor.Nasıl bana neden namaz kılmıyorsun demedigi gibi.Bende ona demiyorum.Çünkü Ben nede kardeşim Alllahın işine karışmak sanki sorgu soruyoruz gibi davranmak istemiyoruz

ee napalım salalım gitsinmi ?
müslümam müslümandan meshuldür,müslüman islamdan da meshuldur , hepimiz birbirimizden meshul üz eger yanlış giden bişeyler varsa bunu birbirimizi uyararak düzeltmeliyiz ..
ve malesef tesettür konusunda çok bilinçsiz bir toplum olduk ve bence bir diriliş gerekli..
selametle kalın

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
önemli olan örtünmektir tüm vücut hatlarını kapatacak şekilde.. bir erkeğin ilgisini ve dikkatini çekmeyecek şekilde..

kesinlikle savundugum konu bu

selametle kalın

belkısuzun

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle selamünaleyküm kardeşim inşaALLAH kapanırsan böyle kapanmazsın..
uygundur neye göre uygundur?
sana göremi ?
kurana uygun olması gerekmiyomu?

Nur 31:"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! "

"başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar"
sence bu uygun dedigin örtünme bu ayete uyuyomu ???
o eşarbın uçlarını salmak gerekmezmi omuzlara ..???
baş örtüsüne öyle saplanıldıki tesettür unutuldu önemli olan vucut hatlarını belli etmemek ,alımlı dikkat çekici giyinmemek

katılıyorum avrupalılara özentimizden ne yapacağımızı şaşırdık ben şu son günlerde moda olan renkli simli parıl parıl başörtülerininde dinimize uygun olmadığı savunuyorum ama bende simli parıl parıl olmasada renkli başörtü takıyorum dua edin benim içinde

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Biz erkeklerin işleride zor, hakkı ile kapanan gerçekten Allah(c.c.) Rızası için kapanan bayanı zor bulacağız...Rabbim inş Hakkı ile örtünen bayanla evlenmeyi nasip eder..

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
arkadaşlar birşey anlatacam bu tekbir giyimin forumlarda aynen böyle resimler vardı cıvık cıvık renkler rengarek vs. bende yorum yaptım '' ahir zaman örtüleri bunlar olsa gerek '' bunu sadece yazdım beni forumdan banladılar....

belkısuzun

Kayıtlı Kullanıcı
basmak lazım damarlarına hangi günaha ortak olduklarına

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar birşey anlatacam bu tekbir giyimin forumlarda aynen böyle resimler vardı cıvık cıvık renkler rengarek vs. bende yorum yaptım '' ahir zaman örtüleri bunlar olsa gerek '' bunu sadece yazdım beni forumdan banladılar....

tekbir
adıyla dini duygularımız istismar ediliyor bi ara bende asıl tesettürün bunların ürettigi elbiseler olddugnu düşünüyordum hani şirketin adı tekbirya :a18:
çok şükür bunun dindüşmanlıgı oldugnun farkına vardım..
rabbim yüreklerimizdeki imanı diriltsin

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
katılıyorum avrupalılara özentimizden ne yapacağımızı şaşırdık ben şu son günlerde moda olan renkli simli parıl parıl başörtülerininde dinimize uygun olmadığı savunuyorum ama bende simli parıl parıl olmasada renkli başörtü takıyorum dua edin benim içinde

kesinlikle tesettürün çivisi çıktı .
geçenlerde imam hatip mezunu bi tanıdıgın 99 yılındaki mezuniyet resimlerine bakıyorduk hepsinde yasiyah ya kahve yada lacivert pardesü robalı ,eşarplar sırtlara kadar sarkıyo
ya rabbim dedim 10 yılda neler kaybetmişiz biz nasıl bu hale geldikk..

GEVHER

Yönetici
Medine'de Kaynuka Oğullarından Yahûdilerin, yüzünü açmak istedikleri ve onu savunan müslümanın bu zulmü yapanı öldürüp sonra şehid edilmesine sebep olan ve Rasûlullah'ın bu olay akabinde uğrunda savaş verdiği hanımın örtüsü böyle değildir...

Kahraman Maraş'ta savaş pahasına savunulan başörtüsü bu değildir...

Nur sûresi 31. âyette mü'min hanımlarının yakalarının üstüne örtmeleri emredilen 'humurhımâr' bu değildir...

Ahzâb sûresi, 59. âyette mü'min hanımlara emredilen cilbâb; üstlerine giymeleri gereken dış elbise bu değildir...

Hz. Âişe annemizin, ensar kadınlarının özelliği olarak anlattığı, başörtüsü emrinin hemen ertesi sabahı, örtüler içinde sabah namazına gelen kadınların örtüleri bu değildir ...

Bir köyün, bir şehrin Müslüman beldesi mi, Hıristiyan yerleşim yeri mi olduğu daha uzaktan görünen minâresinden ya da çan kulesinden belli olduğu gibi ; elbise de bir kimsenin mü'min mi, kâfir mi olduğunu zâhiren yansıtma özelliğini gösterir.
Zâhirle bâtın, dış ile iç, kalıp ile kalp arasında, zannedildiğinden çok fazla ilişki vardır.

Elbisenin sadece dinle, dinin emirlerine teslimiyetle değil; aynı zamanda dinin özü olan takvâ ile de yakın irtibatı vardır.
İnsan, takvâ adlı elbiseye bürünmemiş ise, her tarafını çok kalın giysilerle tümüyle örtse bile bu giysi ona yeterli gelmeyecek, kendisini ve muhâtaplarını haramlardan korumaya yetmeyecektir.

Takva giysisini giyen bir kadın, dili aracılığıyla konuştuğu gibi, elbisesi aracılığıyla da konuşur:
"Bana, benim dişiliğime bakma, ben Allah'tan korkan bir müslümanım. Toplumun ve/veya kendimin ihtiyacından dolayı bulunduğum sosyal hayatta şu anda ben bir dişi olarak değil, kişi olarak varım. Sahip olduğumu düşündüğüm her şey gibi kendi vücudum da bana emânettir, Allah'ın emâneti. Onu nasıl kullanmam, nasıl örtmem gerektiğini de Sahibi bilir. Yanlış kıyafetim ve hatalı davranışım yüzünden de başka erkekleri günaha dâvet ederek mülkün sahibine ihânet edemem! Kıyâfet tercihimle ilân ediyorum ki, yabancı erkeklerin bana bakmasını istemiyorum" ...

Sağduyu sahibi her insanın kabul edeceği gibi, İslâm'ın istediği gibi örtünmemek ve bunun sonucunda karşı tarafı tahrik etmek bir eziyettir.
Bayanlara yönelik cinsel tâciz elbette bir eziyettir, zulümdür; ama buna sebep olan cinsel tahrik de erkeklere yönelik bir eziyet ve zulümdür.
İslâm'ın istediği gibi tesettüre, hayâ ve edebe, takvâ giysisine özen göstermeden toplum içine çıkan bayanlar, özellikle nâmuslu müslüman erkeklere yönelik bir eziyet yapmakta, onların vebalini almakta, günahlarına vesile olmaktadır. Gereği gibi tesettür ve edep içinde olmayan bayanlar, kendilerini ister istemez gören erkeklerin haklarını gasp etmektedirler; en doğal hakları olan namuslu olma, Allah'a kulluk yapma, haram işlemeden yaşama hakkını çiğnemektedirler.
O yüzden tesettüre ve hayâya tam dikkat etmeyen bayan, kendisinin gözüktüğü tüm erkekleri taciz ederek kul hakkı suçu işlemektedir.

İslâm kadınının sadece tesettürü yeterli görmesi mümkün değildir. aynı zamanda takvâ elbisesi olan iffet, hayâ, saygın kişilik özelliklerini kuşanmak, tavır/yürüyüş/konuşma/gülme/aşırı serbest hareket vb. davranışlarda fitne unsuru olabilecek tüm hususlardan sakınmak mecbûriyetindedir....

Rabbim hepimize TAKVA ELBİSESİ ni giydirsin....

umit_c

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.umitcoskunsu.com
Arkadaşlar çok güzel ve çok önemli bir konuya değinmişsiniz fakat ne yazıkki türkiyede bir çoğu örtünme şeklini bilmiyor bir birlerine uyuyor kimse ALLAH(c.c)ın emrine itaat etmiyor malesf...cenab-ı hakkın müslümanlardan istediği örtünme şekli budur ..selametlee

http://img1.blogcu.com/images/e/r/h/erhanolcer/nur2031.jpg

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
konuya katkılarınızdan dolayı ALLAH sizden razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt