Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

^^ey Hacer!sen Benim Siyah Incimsin^^ (1 Kullanıcı)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Tarih, Seni de nakşetti görkemli sayfalarına. Muazzam bir onur duydu tarih; Sen sayfalarına geçtin diye... Güneşin şarkısını mırıldanarak ilerliyordun kimsesiz ve sessiz çölde... Bugün pür dikkat kesilmiş, senin şarkını dinliyoruz Ey Hacer!

Ey Hacer! Nedendir acaba yüreklerimize bu kadar kök salman?

Halilullah'ın eşi olmakla şereflenmenden mi? Adanmış İsmail'in biricik annesi olmandan mı? Ateşin kendisine serin olduğuna, Rabbin kendisine dost ilan ettiğine muazzam teslimiyetinden mi? Issız çölde sabrı ve tevekkülü hiçbir zaman elden bırakmamandan mı? Tevekkülle beraber Safa ve Merve arasındaki takdire şayan koşusundan mı? Hangi birisini saysam ey Hacer! Yemin bulan, hakkıyla Seni anlatmak kolay değil...

Issız çölde ciğerparenle bir başına bırakılmıştın. "Ey İbrahim, bizi bu ıssız ve kimsesiz vadide bırakıp da nereye?" diyordun. Ve yine "Ey ibrahim! Bizi burada bırakmanı sana ALLAH mı, emretti?" diye sesleniyordun. Hz. İbrahim de: "Evet ALLAH emretti" deyince; Sen, "Öyleyse ALLAH bize yeter, O bizi korur" diyerek, tarihe kutlu harflerle nakşediyordun Rabbe ve Resulüne olan teslimiyetini... Artık nereye demiyordun. Ve nasılların, neden ve niçinlerin de olmamıştı zaten... "Rabbin buyruğuysa durma git ey İbrahim!" diyen bakışlarla uğurluyordun İsmail'inin babasını... Yer şahit, gök şahit ve çöl şahitti o tarihi anlara...

Gecesiyle, gündüzüyle ıssız çöl dişlerini gösterirken, sen çaresizlik yudumluyordun. İsmail'inin benzi zaman akıp gittikçe soluklaşıyordu, sende de takat kalmıyordu. Ölümün soluğunu yanı başında hissediyordun. İsmail'inin kurumuş dudakları yüreğini dağlıyordu...

Sımsıcak çölden süzülüp gelen her bir anın uzuyor, uzuyor bitmek bilmiyordu. Titrek bakışlarla dört bir yanına umutla bakarken, pusuda umutsuzluk, karamsarlık ve isyan iştahla bekliyordu; karşına geçmiş kapkara bayraklarla davetiyeler sunarlarken; sense sonsuz bir hamdle bembeyaz evin bayrağını gösteriyordun.

Umutsuzluğa, karamsarlığa ve isyana kumdan kabirler kazmıştın; kazılan matem kuyularına karşılık... Kabirlere basa basa daha da yükseliyordun Rabbin katına... İman boyunu yükseltiyordun ey Hacer!

Ey Kutlu İbrahim'in, kutlu eşi Hacer! Senin Rabbe ve peygamberine teslimiyetinden çatladı tüm şeytanlar... Bir dile gelseydi şeytanlar, kim bilir haset ateşiyle yanıp kül olurdu, gözlerin görebildiği her şey!

Issız çölde hayat pınarı fışkırdı, Sen ve İsmail'in için Ey Hacer! Ölüm kokan sımsıcak çölde yaşam kaynağı bahşedildi size; sevginin meyvesi olarak...
Öyle ki zem zem demeyene kadar sımsıcak kumdan coşarak fışkırıyordu Zemzem... Bir an gördüklerine inanamamıştın; kurumuş dudaklarla bıraktığın İsmail'in miydi karşında gülerek suyla oynayan...

Ya Rabb! Ne muazzam bir andır, sabrın karşılığının görüldüğü an...

Ne büyük bir haz verir fedakârlığın, teslimiyetin, tevekkülün semeresini toplamak...

Ne kutlu ve yüce bir haldir Rabbin yardımına birebir mazhar olmak...

Ey siyahî inci! Yaşamınla kristalleşip lem'alar dağıttın her renkten insana... Öyle ki akın akın her renkten insanın uğrak yeri oldu, Sen ve İsmail'inin ıssız ve sessiz çölü... Çöl şenlendi sizinle... Çöl şehirleşti sizinle... Çorak topraklar yaşam buldu sizinle... Çöl, çöl olmaktan çıktı.

Ey kutlu Mekke'nin ilk ev sahibesi Hacerl
Teslimiyet, Sabır, Tevekkül Sende çok güzel cisimleşti ey Rabbin kutlu konuğu Hacer! Zaten Halilullah'a ancak senin gibisi yakışırdı. Rabbim razı olsun senden ey Hacer! Rabbim Razı Olsun...

ALINTI....B)

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim.allaha emanet olB)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
''Ey Hacer ! Sen benim Siyah İnci'msin..''

Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü sevgi dolu canım kardeşim..Gönüllere sürûr veren, kalplerimize tevhid dinine mensup olmamızın huzur ve şerefini nakşeden mükemmel bir paylaşımdı..Güzel gönlüne ve değerli emeğine sağlık canım kardeşim..Duygu yüklüydü bu güzel yazı..Rabbimiz c.c hepimize Hacer validemiz gibi sadakat, sabır ve hilm bahşeylesin inşallah..Amin..Rabbimiz c.c sevabını yazsın inşallah güzel kardeşim..Hep dualarımdasın..Selam, dua ve baki muhabbetle Merhametliler Merhametlisine emanetsin..B)B)B)

safiye

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü sevgi dolu canım kardeşim..Gönüllere sürûr veren, kalplerimize tevhid dinine mensup olmamızın huzur ve şerefini nakşeden mükemmel bir paylaşımdı..Güzel gönlüne ve değerli emeğine sağlık canım kardeşim..Duygu yüklüydü bu güzel yazı..Rabbimiz c.c hepimize Hacer validemiz gibi sadakat, sabır ve hilm bahşeylesin inşallah..Amin..Rabbimiz c.c sevabını yazsın inşallah güzel kardeşim..Hep dualarımdasın..Selam, dua ve baki muhabbetle Merhametliler Merhametlisine emanetsin..B)B)B)

EMEĞİNİZE SAĞLIK

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum tatlı kardeşim:)
ellerine yüreğine saglık rabbim razı olsun çok güzel bir yazıydı teşekkür ederim kardeşim
rabbimize emanetsin inşllah
selam ve dua ile
<<B)>>

atesihasret

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(c.c) senden razı gele.
İnşallah Rabbim burada buluşan ve sebep olan senin gibi güzel yürekli kardeşlerimizin hepsini CENNETİYLE CEZALANDIRSIN:)
Rahmana emanet olun.

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM GÖNLÜ GÜZEL CANIM KARDEŞİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN.BEĞENMENİZE SEVİNDİM.YÜREKTEN DUALARINA AMİN.... İNŞAALLAH.GÜZEL YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.SENDE DAİMİ DUALARIMDASIN CANIM KARDEŞİM.SELAM VE SEVGİ İLE.BAKİ MUHABBETLERE.YÜCE MEVLA'YA C.C. EMANETSİN CAN KARDEŞİM....B)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
"Ey kutlu Mekke'nin ilk ev sahibesi Hacerl
Teslimiyet, Sabır, Tevekkül Sende çok güzel cisimleşti ey Rabbin kutlu konuğu Hacer! Zaten Halilullah'a ancak senin gibisi yakışırdı. Rabbim razı olsun senden ey Hacer! Rabbim Razı Olsun..."

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Yegane "amca" sının Özel Yeğeni ;

Allah(CC) razı olsun..Alemlere Rahmet gönderilen Nebiler Nebi(SAV)'sinin de, soy ağacının Kutlu Annesini, bizlere yad etme hatır şinaslığı gösterme vesilesi olan bu çalışmanız da çok güzeldi..Elinize-emeğinize sağlık olsun..

Selam ve baki dualarımla Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum tatlı kardeşim:)
ellerine yüreğine saglık rabbim razı olsun çok güzel bir yazıydı teşekkür ederim kardeşim
rabbimize emanetsin inşllah
selam ve dua ile
<<B)>>

VE ALEYNA ALEYKÜM SELAM TATLI KARDEŞİNİN ŞEKER KARDEŞİ.:evetGÜZEL YORUMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.RAB'BİM C.C. HEPİMİZDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH.SENDE YÜCE MEVLA'YA C.C. EMANET OL,DUALARIMLASIN ŞEKER KARDEŞİM.SELAMETLE...B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(c.c) senden razı gele.
İnşallah Rabbim burada buluşan ve sebep olan senin gibi güzel yürekli kardeşlerimizin hepsini CENNETİYLE CEZALANDIRSIN:)
Rahmana emanet olun.

ÖNCELİKLE ARAMIZA HOŞGELDİN KARDEŞİM.ALLAH C.C SENDEN DE RAZI OLSUN İNŞAALLAH.GÜZEL DUANA HEPİMİZ İÇİN AMİN DİYORUM.RAB'BİM C.C. GÜZEL DÜŞÜNEN KALBİNE GÖRE VERSİN.SELAM VE DUA İLE...B)

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
Teslimiyet, Sabır, Tevekkül Sende çok güzel cisimleşti ey Rabbin kutlu konuğu Hacer! Zaten Halilullah'a ancak senin gibisi yakışırdı. Rabbim razı olsun senden ey Hacer! Rabbim Razı Olsun...

emeğine sağlık kardeşim çok güzel olmuş hayran kaldım doğrusu ne güzel yaşmışın...ALLAH SENDEN RAZI OLSUN... SELAMETLE KAL...

selimsi

Kayıtlı Kullanıcı
bu tarz yazılrı farklı bir başlık altında yazsanız diyorum. hani bu bölümü insanların problemlerine ışık tutsun tarzında teknik destek gibi bilmemiz gerekir ben yeniyim gerçi kimsenin yapmaya çalıştıgına karışmamam lazım ama bence dogru degil fikir beyan edebilecek kadar da hakkım oldugunu düşünüyorum . insanlar problemlerine cevap aradıgı için buraya geliyorlar bu tarz yazılarsa zaten problemlerini halletmiş olupta gönül dünyasına zevk arayanların okuyup ilgilenecegi tarzdan. yazılmasın demiyorum yanlış anlaşılmasın sadece yeri ayrı olsun diyorum..
yüce ALLAH herkeze yardım etsin inş. amin.

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
"Ey kutlu Mekke'nin ilk ev sahibesi Hacerl
Teslimiyet, Sabır, Tevekkül Sende çok güzel cisimleşti ey Rabbin kutlu konuğu Hacer! Zaten Halilullah'a ancak senin gibisi yakışırdı. Rabbim razı olsun senden ey Hacer! Rabbim Razı Olsun..."

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Yegane "amca" sının Özel Yeğeni ;

Allah(CC) razı olsun..Alemlere Rahmet gönderilen Nebiler Nebi(SAV)'sinin de, soy ağacının Kutlu Annesini, bizlere yad etme hatır şinaslığı gösterme vesilesi olan bu çalışmanız da çok güzeldi..Elinize-emeğinize sağlık olsun..

Selam ve baki dualarımla Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..

ALEYKÜM SELAM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ DEĞERLİ YEGANE AMCAM.VESİLE OLABİLDİYSEK NE MUTLU BİZLERE.ALLAH C.C. CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH.SELAM VE DUA İLE.YÜCE MEVLA'YA C.C. EMANET OLUNUZ SİZDE İNŞAALLAH.BAKİ MUHABBETLERE...B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

emeğine sağlık kardeşim çok güzel olmuş hayran kaldım doğrusu ne güzel yaşmışın...ALLAH SENDEN RAZI OLSUN... SELAMETLE KAL...

RAB'BİM C.C. HEPİMİZDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH.TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM.AMA BEN YAZMADIM ALINTI OLDUĞUNU BİLDİRMİŞTİM.SELAMETLE...B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
bu tarz yazılrı farklı bir başlık altında yazsanız diyorum. hani bu bölümü insanların problemlerine ışık tutsun tarzında teknik destek gibi bilmemiz gerekir ben yeniyim gerçi kimsenin yapmaya çalıştıgına karışmamam lazım ama bence dogru degil fikir beyan edebilecek kadar da hakkım oldugunu düşünüyorum . insanlar problemlerine cevap aradıgı için buraya geliyorlar bu tarz yazılarsa zaten problemlerini halletmiş olupta gönül dünyasına zevk arayanların okuyup ilgilenecegi tarzdan. yazılmasın demiyorum yanlış anlaşılmasın sadece yeri ayrı olsun diyorum..
yüce ALLAH herkeze yardım etsin inş. amin.

B)B)B)......

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Giris_siyah_inci.jpg

Hacer, Mısır padişahının İbrahim'in karısı Sare'ye bağışlamış olduğu kerametli, vefalı, itaatkâr ve emin bir cariye idi. Sare, yaşlanmış ve İbrahim'e (a.s) bir çocuk verememiş olduğu için kocasına Hacer ile evlenmesini önerdi.

Bu izdivacın meyvesi, İsmail adında tertemiz bir erkek çocuğu oldu.

Bu olay Sare'yi üzdü. Hasreti ve hüznü, Hz. İbrahim'in de üzülmesine sebep oldu.

Hz. İbrahim (a.s) yüce Allah'tan bu sorunu halletmesini istedi. Allah ona, Hacer ve İsmail'i başka bir yere götürmesini vahyetti.

İbrahim sordu: "Allah'ım! Onları nereye götüreyim?"

Allah buyurdu: "Yeryüzünde ortaya çıkardığım ilk kara parçasına."

Cebrail, İbrahim'e eşlik edip kılavuzluk yapmakla görevlendirildi.

İbrahim, İsmail ve Hacer'i alıp susuz, kıraç ve sıcak bir çöl olan Bi'r-i Şiye' vadisine götürdü ve bir tulum su ve azıcık yiyecekle onları orada bıraktı.

Çölün misafiri olan tek ağaç, üzerine atılan çarşafla beraber, yakıcı güneşe karşı Hacer ve İsmail için gölgelik oldu.

Hacer ve İsmail'in yerleşmesinin ardından İbrahim (a.s) geri dönmek istedi.

Hacer, İbrahim'in eteğine asıldı; gözyaşı dökerek İbrahim'in duygularını tahrik etmeye çalıştı. Acıklı bir sesle:

"Bizi bu susuz bitkisiz çölde bırakıp nereye gidiyorsun İbrahim?!" dedi.

Hacer'in ağlayıp sızlaması, İbrahim'in kararlı iradesine halel getirmedi. "Beni, sizi buraya yerleştirmekle görevlendiren Allah, sizin velâyetinizi de üstlenmiştir." dedi.

Bu söz, Hacer'in yüreğinin ateşine serpilmiş soğuk bir su gibi oldu. İçi rahatladı ve eşine şöyle dedi:

"Eğer bu iş Allah'ın emri ve iradesiyle yapılıyorsa, nereye istersen git; benim şüphem yok ki Allah bizi, hor ve zayi etmez."

İbrahim yola koyuldu ve gitti. Zî Tuva'daki Kuda dağına yetiştiğinde döndü ve uzaktan Hacer ile İsmail'e bakıp şöyle dedi:

"Rabbim! Ben zürriyetimden bazılarını senin saygın evinin yanında, susuz ve ekinsiz bir vadiye yerleştirdim. Rabbim! Namazı ayakta tutsunlar diye. Sen insanlardan bir kısmının kalbini onlara yönelt ve onlara meyvelerden rızk ver. Umulur ki sana şükrederler."

Hacer ve yavrusu, daha sonralar Kâbe adıyla ve Müslümanların kıblesi olarak meşhur olan Bi'r-i Şiye' çölünde kaldılar ve sabırla yaşamlarını sürdürdüler. Nihayet su ve yiyecekleri bitti. Susuzluk, İsmail'e galip geldi. Çocuk, susuzluğun şiddetinden ağlıyordu. Anne yüreği bu duruma dayanamadı. Bu sıkıntıdan kurtulmak için bir yol aramaya başladı. Her geçen an çocuğun susuzluğu artıyordu. Neredeyse can kuşu beden kafesinden uçacaktı.

Anne, çocuğu yalnız bıraktı ve bir köşeye çekildi ki İsmail'in can çekişme manzarasını görmesin!

Çocuğun ağlama sesi uzaktan da Hacer'in kulağına yetişiyordu ve onu telâşlı bir şekilde su aramaya zorluyordu.

Sefa tepesine çıkıp etrafa bir göz gezdirdi. Çölde bir serap gördü. Serap peşice Merve'ye kadar koştu. Merve'den de serabın peşinde Sefa'ya döndü ve yedi kez bu işi yaptı.

Bütün bu süre içinde İsmail ağlıyor ve küçücük ayaklarını yere sürtüyordu. Çığlıklarıyla annesinin kalbini pare pare ediyordu.

Hacer, Merve'nin üstünden yavrusuna baktı ve İsmail'in ayaklarının altından su aktığını gördü. Bir çeşme kaynamaya başlamıştı ve ondan berrak bir su akıyordu.

Hacer, yorgun ve bitkin bir bedenle yavrusunun yanına geldi, onu kucağına aldı ve dudaklarını suyla ıslattı. Çocuğunun yavaş yavaş canlandığını görüyor olmaktan zevk alıyordu.

Çocuğunun kurtulduğundan emin olduktan sonra, kendisi de o sudan doya doya içti.

O çeşme, bugün de kaynamaktadır ve Zemzem Kuyusu adıyla meşhurdur.

İsmail büyüyüp evlendikten sonra Hacer vefat etti ve Allah'ın evinin yanında defnedildi.

Onun ve oğlunun kabri, bugün Kâbe etrafında tavaf ederek Mabut'larına yönelen milyonlarca ziyaretçinin ziyaret mahallidir.

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
:a12: aliye kardeşim mükemmel bir paylaşım zaten peygamber kıssaları
bize ışık tutuyor ALLAH (cc) KURAN'I KERİMDE bu kıssalara
çok ça yer miş ki biz düşünelim ibret alalım diye
ibrahim peygamberin biricik yavrusundan ALLAH rızası için ayrılması
hacer validemizin teslimiyeti sonucun da zemzem
aslında teslimiyet her şerde bir hayrın olduğunu düşünmek
insanı bütün sıkıntılarından arındırır ama maalesef o da bizler de yok
ben ce tam bu gruba uygun bir yazı selametle kalın kardeşim
yüreğinize sağlık :a12:

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Giris_siyah_inci.jpg

Hacer, Mısır padişahının İbrahim'in karısı Sare'ye bağışlamış olduğu kerametli, vefalı, itaatkâr ve emin bir cariye idi. Sare, yaşlanmış ve İbrahim'e (a.s) bir çocuk verememiş olduğu için kocasına Hacer ile evlenmesini önerdi.

Bu izdivacın meyvesi, İsmail adında tertemiz bir erkek çocuğu oldu.

Bu olay Sare'yi üzdü. Hasreti ve hüznü, Hz. İbrahim'in de üzülmesine sebep oldu.

Hz. İbrahim (a.s) yüce Allah'tan bu sorunu halletmesini istedi. Allah ona, Hacer ve İsmail'i başka bir yere götürmesini vahyetti.

İbrahim sordu: "Allah'ım! Onları nereye götüreyim?"

Allah buyurdu: "Yeryüzünde ortaya çıkardığım ilk kara parçasına."

Cebrail, İbrahim'e eşlik edip kılavuzluk yapmakla görevlendirildi.

İbrahim, İsmail ve Hacer'i alıp susuz, kıraç ve sıcak bir çöl olan Bi'r-i Şiye' vadisine götürdü ve bir tulum su ve azıcık yiyecekle onları orada bıraktı.

Çölün misafiri olan tek ağaç, üzerine atılan çarşafla beraber, yakıcı güneşe karşı Hacer ve İsmail için gölgelik oldu.

Hacer ve İsmail'in yerleşmesinin ardından İbrahim (a.s) geri dönmek istedi.

Hacer, İbrahim'in eteğine asıldı; gözyaşı dökerek İbrahim'in duygularını tahrik etmeye çalıştı. Acıklı bir sesle:

"Bizi bu susuz bitkisiz çölde bırakıp nereye gidiyorsun İbrahim?!" dedi.

Hacer'in ağlayıp sızlaması, İbrahim'in kararlı iradesine halel getirmedi. "Beni, sizi buraya yerleştirmekle görevlendiren Allah, sizin velâyetinizi de üstlenmiştir." dedi.

Bu söz, Hacer'in yüreğinin ateşine serpilmiş soğuk bir su gibi oldu. İçi rahatladı ve eşine şöyle dedi:

"Eğer bu iş Allah'ın emri ve iradesiyle yapılıyorsa, nereye istersen git; benim şüphem yok ki Allah bizi, hor ve zayi etmez."

İbrahim yola koyuldu ve gitti. Zî Tuva'daki Kuda dağına yetiştiğinde döndü ve uzaktan Hacer ile İsmail'e bakıp şöyle dedi:

"Rabbim! Ben zürriyetimden bazılarını senin saygın evinin yanında, susuz ve ekinsiz bir vadiye yerleştirdim. Rabbim! Namazı ayakta tutsunlar diye. Sen insanlardan bir kısmının kalbini onlara yönelt ve onlara meyvelerden rızk ver. Umulur ki sana şükrederler."

Hacer ve yavrusu, daha sonralar Kâbe adıyla ve Müslümanların kıblesi olarak meşhur olan Bi'r-i Şiye' çölünde kaldılar ve sabırla yaşamlarını sürdürdüler. Nihayet su ve yiyecekleri bitti. Susuzluk, İsmail'e galip geldi. Çocuk, susuzluğun şiddetinden ağlıyordu. Anne yüreği bu duruma dayanamadı. Bu sıkıntıdan kurtulmak için bir yol aramaya başladı. Her geçen an çocuğun susuzluğu artıyordu. Neredeyse can kuşu beden kafesinden uçacaktı.

Anne, çocuğu yalnız bıraktı ve bir köşeye çekildi ki İsmail'in can çekişme manzarasını görmesin!

Çocuğun ağlama sesi uzaktan da Hacer'in kulağına yetişiyordu ve onu telâşlı bir şekilde su aramaya zorluyordu.

Sefa tepesine çıkıp etrafa bir göz gezdirdi. Çölde bir serap gördü. Serap peşice Merve'ye kadar koştu. Merve'den de serabın peşinde Sefa'ya döndü ve yedi kez bu işi yaptı.

Bütün bu süre içinde İsmail ağlıyor ve küçücük ayaklarını yere sürtüyordu. Çığlıklarıyla annesinin kalbini pare pare ediyordu.

Hacer, Merve'nin üstünden yavrusuna baktı ve İsmail'in ayaklarının altından su aktığını gördü. Bir çeşme kaynamaya başlamıştı ve ondan berrak bir su akıyordu.

Hacer, yorgun ve bitkin bir bedenle yavrusunun yanına geldi, onu kucağına aldı ve dudaklarını suyla ıslattı. Çocuğunun yavaş yavaş canlandığını görüyor olmaktan zevk alıyordu.

Çocuğunun kurtulduğundan emin olduktan sonra, kendisi de o sudan doya doya içti.

O çeşme, bugün de kaynamaktadır ve Zemzem Kuyusu adıyla meşhurdur.

İsmail büyüyüp evlendikten sonra Hacer vefat etti ve Allah'ın evinin yanında defnedildi.

Onun ve oğlunun kabri, bugün Kâbe etrafında tavaf ederek Mabut'larına yönelen milyonlarca ziyaretçinin ziyaret mahallidir.

eS SELAMU ALEYKÜM GÖNLÜ GÜL,GÜZEL KARDEŞİM...B)
BU KUTLU VALİDEMİZİN YÜREK BURKAN ÖRNEK DAVRANIŞLARINI O GÜNÜ YAŞAMIŞ GİBİ GÖNLÜMÜZDE HİSSETMEYE VESİLE OLDU BU GÜZEL PAYLAŞIMIN..YAŞADIĞI TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN RABB'E C.C. OLAN TESLİMİYETİNİ HİÇ YİTİRMEYEREK SABIRLA TEVVEKKÜL EDEN SAHABEMİZİN MÜKAFATI İSE NE YÜCE...ALLAH'IN C.C. HABİBİ HZ.PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V. 'İN, OĞLU İSMAİL'İN NESLİNDEN DÜNYAYA TEŞRİF EDECEK OLMASI...AYRICA HZ.İBRAHİM'İN NESLİNİ DEVAM ETTİRME ÇABASINI EN HAYIRLI ŞEKİLDE YERİNE GETİRMİŞ...B)
RAB'BİM C.C. HACER VALİDEMİZİN HAYIRLI DAVRANIŞLARINI BİZLERE ÖRNEK EYLESİN.ALLAH'A C.C. TESLİM OLAN VE TEVEKKÜLÜ ELDEN BIRAKMAYAN HAYIRLI KULLARININ ARASINA KOYSUN CÜMLEMİZİ KARDEŞİM.ALLAH EBEDEN SENDEN RAZI VE MEMNUN OLSUN..
İNŞAALLAH Bİ SONRAKİ GÜN O KUTLU MÜBAREK YERLERE ULAŞMIŞ OLMA ÜMİDİNDEYİM.RAB'BİM C.C.SANA DA TEKRARINI NASİP EYLESİN.HAKKINI HELAL ET İNŞAALLAH,BENDEN YANA DA VARSA EĞER HAKKIM HELALDİR.KIYMETLİ AİLENE VE SANA AİLEMDEN VE BENDEN BAKİ SELAMLARIMIZ İLE DUALARIMDASINIZ İNŞAALLAH.GÖRÜŞENE DEK SAĞLICAKLA VE HAYIRLA KAL GÜZEL KARDEŞİM.EN MERHAMETLİ'ME C.C. EMANETİMSİN İNŞAALLAH.SEVGİ :a12:YLE VE MUHABBETLE HOŞÇAKAL CAN KARDEŞİM...B)

33995163.BlueRoseFineStrokes.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt