Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ey Gazze'nin çocukları; bizi affetmeyin! (1 Kullanıcı)

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Gazze'nin çocukları; bizi affetmeyin!

teir1jj0.jpg

İsrail'in Gazze saldırısı, Arap dünyasında büyük infial doğurdu. Filistinli şairler ise tek silahlarını, sözlerini kalıba döktü.
2008-12-29

2008 bedenlerimizden çıkarken, akıllarımızda iki iz bıraktı, biri Bush'a atılan pubuç, diğeri ise İsrail'in beklenmedik Gazze saldırısı ve hafızalara kazınan görüntüler; çocuklarını arayan analar, arkadaşları kucaklarında can verirken ağlayan Filistinliler, parmağıyla şehadet işareti yapan ve kelime-i şehadet getire getire şehadet şerbeti içen Filistin polisi...

İşte, Filistinli düşünür ve şair Nebil Tame, Cumartesi günkü beklenmedik saldırı sonrası, kendisine bu dünyada bahşedilmiş tek silahıyla, sözü silahlaştırmasıyla konuştu ve Gazze'nin çocuklarından artık kendisini ve Müslümanları affetmemesini istedi.

İşte Nebil Tame'nin şiiri...

Ey Gazze'nin çocukları

Bizi affetmeyin!

Affedilmek yakışmıyor bize.

Ey Gazze'nin çocukları!

Beni yoğurup

bir fırına atın,

size ekmek olayım.

Ben şahitlik ederim ki,

Ve de tarih;

Bugün

Sizi bombalıyorlar.

Ateş altında

Yaşıyorsunuz.

İhanet, düşmanlık ve Siyonizm

aletleriyle karşı karşıyasınız.

Ey Gazze'nin çocukları!

Bizi kendiniz için ekmek yapın

Dünyayı bize anlatın, öğretin.

Dininiz zafer ve gurur olsun.

Sloganınız,

Kalemler ve defterlerdir,

Buna inanın.

Bizim üzerimize yazın!

Ekmeğinizin üzerine yazın!

Direniş...

Siz geliyorsunuz...

Ey Gazze'nin çocukları!

Bizi affetmeyin!

Affedilmek yakışmıyor bize.

Çünkü önünüzdeyiz

Ve de mağlup olarak.

Ey Gazze'nin çocukları.

Bizi affetmeyin!!!

Şair: Dr. Nebil Tame

Çeviren: Abdullah Aydoğan Kalabalık

(alıntı)

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
ALLAHIM BİZ MÜSLÜMANLARI AFFETTİRECEK İŞLERİN İCRASINDA GÖREVLENDİR...YOLUNA kanımızı ve canımızı harceyle....

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
teir1jj0.jpg

Allahım bu nasıl vahşettir bu nasıl bir katliamdır.Yarabbim bizi affet demeye bile utanıyorum.ümmet olarak elimiz kolumuz bağlı..

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Gazze'nin çocukları.

Bizi affetmeyin!!!

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
affetme bizi ey direniş şehri...Filistin'im...:'(

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHIM BİZ MÜSLÜMANLARI AFFETTİRECEK İŞLERİN İCRASINDA GÖREVLENDİR...YOLUNA kanımızı ve canımızı harceyle....
Sağolunuz kardeşlerim .
Duyarllığınız için ALLAH razı olun RABBİM tüm mazlum müslüman kardeşlerimizin yanında olsun inşaallah selam ve dua ile kalınız.

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı

teir1jj0.jpg

Allahım bu nasıl vahşettir bu nasıl bir katliamdır.Yarabbim bizi affet demeye bile utanıyorum.ümmet olarak elimiz kolumuz bağlı..
Sağolunuz kardeşlerim .
Duyarllığınız için ALLAH razı olun RABBİM tüm mazlum müslüman kardeşlerimizin yanında olsun inşaallah selam ve dua ile kalınız.

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım yürek nasıl dayanır buna?!Bu nasıl bir vahşettir,3 çocuk annesiyim en büyük 7 en küçüğüm henüz 4 aylık,ve ben yarınımdan korkuyorum filistinin başına gelen bizimde başımıza gelebilir,dualarımızı hiç eksik etmeyelim onlardan,öyle içim acıyorki...Sanki her lokma boğazıma takılıyor,hani burnum sızladı derler ya benim kalbimde sızlıyor,kalleş israil savaştada barıştada kalleşşş!!!ALLAH'IM VAAD ETTİĞİN GÜN BU GÜNDÜR NE OLUR HAYIRLISIYLA YOK ET ONLARI!MERHAMETİNİ ESİRGEME BİZDEN.

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı
Allah'ım yürek nasıl dayanır buna?!Bu nasıl bir vahşettir,3 çocuk annesiyim en büyük 7 en küçüğüm henüz 4 aylık,ve ben yarınımdan korkuyorum filistinin başına gelen bizimde başımıza gelebilir,dualarımızı hiç eksik etmeyelim onlardan,öyle içim acıyorki...Sanki her lokma boğazıma takılıyor,hani burnum sızladı derler ya benim kalbimde sızlıyor,kalleş israil savaştada barıştada kalleşşş!!!ALLAH'IM VAAD ETTİĞİN GÜN BU GÜNDÜR NE OLUR HAYIRLISIYLA YOK ET ONLARI!MERHAMETİNİ ESİRGEME BİZDEN.

amin...ALLAHCC YAR VE YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM...

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN kardeşim sağolasın.

yalcin_28

Kayıtlı Kullanıcı
filistin ağlıyor biz bakıyoruz

filistin ağlıyor biz bakıyoruz

Sağolunuz kardeşlerim .

birgün onların selahaddini tekrar gelecektir elbet..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt