Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

evlilik yüzüğü neden yüzük parmağına takılır biliyor muydunuz?? (1 Kullanıcı)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
21_yuzuk_gul_ask_resimleri.jpg

neden evlilik yüzüğü yüzük parmağına takılır biliyormuydunuz???

Evlilik yüzüğü neden hep aynı parmağımızdadır da, neden
işaret parmağı başparmak; parmak ya da serçe parmak değil de neden yüzük
parmağı...

Evlilik yüzüğünü ilk defa eski mısır prensesi Nefertiti takmıştır...o yıllardaki
Tıbın ne kadar ilerde olduğu ayrı bir tartışma konusudur ama yüzyıllar
Sonra anlaşılmıştır ki direk kalbe giden tek damar evlilik yüzüğünü taktığımız Parmaktadır..

Başka hiç bir parmağımızdan direk kalbe giden bir damar yoktur...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Tıbbi ve esrarengiz bir haber,eline sağlık,benimde aklıma birşey geldi buraya yazayımda forum kirlenmesi olmasın hakkını helal et,
Efendimiz (s.a.v) in suyu oturarak ve 3 yudumda içtiği çoğu kişi tarafından bilinir,bu işin hikmetine gelince,
''insan vücudunun en çok hararet eden organlarından birisi de ciğerleridir,(ciğerleirm yandı sözü burdan geliyor herhalde) ve ayakta su içen kişinin Gırtlak yapısı suyun mideye sıçrayarak düşmesine oradanda yüksele bilirse ciğerlere ulaştığına ve bununda bazı hastalıklara sevep olduğu,oturularak ve kafaya dikmeden 3-5 yudumda içilen sularda ise bu gibi bir kazanın yaşanma ihtimalinin olmayacağı keşf edilmiştir.''
Selam ve dualarımla...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
evet buda ilginç oturarak içmemiz gerektiğini biliyodum ama sebebini bilmiyodum öğrenmeme vesile oldunuz allah cc razı olsun....selametle..

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
esselamün aleyküm
güzel bir paylaşım,
emeğinize sağlık kardeşim....

beyaz glayör

Kayıtlı Kullanıcı
Bir sayfada , iki bilgi. gerçekten çok güzel paylaşımlar olmuş. gönlünüze sağlık

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm Ayça kardeşim.
ellerine sağlık.
gerçekten de çok enteresan bir bilgi çok da güzel bir bilgi..

Allah razı olsun senden kardeşim...

selam ve dua ile..

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba bende bilmiyordum,ilginç gerçekten ayrıca mısır tarihine de özel ilgim vardır,severek ilgiyle okudum teşekkürler...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm elmas kardeşim.
ellerine sağlık.
gerçekten de çok enteresan bir bilgi çok da güzel bir bilgi..

Allah razı olsun senden kardeşim...

selam ve dua ile..

ah erhan kardeşim çok çalışıyosun yoğunsun sanırım ayça ben ayçaaa:) elmas değilllll :D selam ve dua ile....

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
yorumlarınız için teşekkürederim okuyan gözlerinize sağlıkkk selametle.....

mir_erhan

Moderator
ah erhan kardeşim çok çalışıyosun yoğunsun sanırım ayça ben ayçaaa:) :D selam ve dua ile....

o kadar çok mahçup oldum ki...görsen kıpkırmızı kesildim..
.çok çok özür dilerim. inan çok kötü oldum..
ama gerçekten de çok çalışıyorum. birde bu güzel forumu takip etmek içinde çabalıyorum..sen kusura bakma.. birde gece çok geç saatlere kadar da çalışınca insan işte böyle karıştırır .....
hakkını helal et ne olur..
birde elmas kardeşim görürse kimbilir o ne der...
selam ve dua ile

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
o kadar çok mahçup oldum ki...görsen kıpkırmızı kesildim..
.çok çok özür dilerim. inan çok kötü oldum..
ama gerçekten de çok çalışıyorum. birde bu güzel forumu takip etmek içinde çabalıyorum..sen kusura bakma.. birde gece çok geç saatlere kadar da çalışınca insan işte böyle karıştırır .....
hakkını helal et ne olur..
birde elmas kardeşim görürse kimbilir o ne der...
selam ve dua ile

ya olur mu öyle şey erhan kardeşim olabilir tabikidee kötü niyetle söylemedim nolur kırdıysam seni sen kusura bakma ben özürdilerim :( biliyorum geç saatlere kadart çalıştığını çok haklısın yoğunsun tabikidee olabilir böyle şeylerrr yok nedicek elmascım yaa herkes karıştırabilir bu bende olabilirdimmm sorun değil yani nolur sen kusurabakmaaa:(

mir_erhan

Moderator
ya olur mu öyle şey erhan kardeşim olabilir tabikidee kötü niyetle söylemedim nolur kırdıysam seni sen kusura bakma ben özürdilerim :( biliyorum geç saatlere kadart çalıştığını çok haklısın yoğunsun tabikidee olabilir böyle şeylerrr yok nedicek elmascım yaa herkes karıştırabilir bu bende olabilirdimmm sorun değil yani nolur sen kusurabakmaaa:(

yok Ayça kardeşim biliyorum kötü bir niyetle söylemediğini elbette uyarın çok güzeldi.yoksa ben daha çok kardeşimin ismini karıştıracaktım.:)
Allah senden razı olsun ki beni durdurdun...
ama yinede ne olursa olsun daha dikkat etmek lazım..
:)
Allah senin yar ve yardımcın olsun Ayça kardeşim Allah o saf yüreğine dert keder sıkıntı vermesin inşallah..hep aydınlık ve nurlu olsun yolun..amin.

selam ve dua ile..

tuba_m

Kayıtlı Kullanıcı
bizi bilgilendirdigin icin saol kardesim selam ve dua ile...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
yok Ayça kardeşim biliyorum kötü bir niyetle söylemediğini elbette uyarın çok güzeldi.yoksa ben daha çok kardeşimin ismini karıştıracaktım.:)
Allah senden razı olsun ki beni durdurdun...
ama yinede ne olursa olsun daha dikkat etmek lazım..
:)
Allah senin yar ve yardımcın olsun Ayça kardeşim Allah o saf yüreğine dert keder sıkıntı vermesin inşallah..hep aydınlık ve nurlu olsun yolun..amin.

selam ve dua ile..

allah cc senden razı olsun kardeşim olabilir insanlık halii yapabiliriz yani amin kardeşim güzel dileklerin için teşekkürederim allahım seninde gönlündeki muradı versinnn amin...selametle..

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir paylaşım ama birşey soracam bana gülmeyim ama :) ben sağ elime takıyorum yüzüğümü ama evliğim nişanlı değil kimisi sola takılır diyor. Sağ elle hep haırlı şeyler yapılır benim bildiğim kadarıyla bu damar her iki elimizin yüzük parmağı için geçerli mi aceba ?

Selam ve dua ile kalın ayrıca cevap verirseniz sevinirim. ....

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
kalbe giden tek damar sadece sol elimizin yüzük parmağından geçiyor...bende sol ele takılır diye biliyorum .....selam ve dua ile...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı geceler kardeşim...

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyum kardesım...
cok güzeldii:)
Rabbım hayırlı zamanda bızlere de nasip etsın o yuzugu takmayı inşallah...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
amin inşallah kardeşim selametle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt