Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evlilik Tüketimi (2 Kullanıcı)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Evlilik Tüketimi

miyase yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN EVLLİK GİBİ KUTSAL BİR MEVKİYİ AMA ZAMANA GÖRE ARTIK GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR ,ASLINDA İSLAMİ KURALLARDA YAPILAN EVLLİKLERİ ÖRNEK ALMALIYIZ İŞTE O ZAMAN DA İŞİMİZ KOLAYLAŞIR ŞUNU BİLELİMKİ HEŞEY ALLAH RIZASI İÇİN CENNETTE BİLE BEKARLARA NAZARAN EVLİLERİN RÜTBESİ YÜKSEK OLACAK RABBİM HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE HAKKINDAN HAYIRLISINI VERSİN

AMİN ALLAH RAZI OLSUN CANIM NE GÜZEL YAZMIŞSIN.RABBİMİN RIZASI GÖZETİLEREK YAPILAN HERŞEY MUHAKKAK Kİ GÜZELDİR.RABBİM MERHAMET SAHİBİDİR RAHMETİ SONSUZDUR.YETERKİ BİZLER ONUN EMİR YE YASAKLARINI YERİNE GETİRELİM.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
evindar yazdı:
EVLENİRKEN ELBET ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKACAĞIZ AMA ÖNEMLİ OLAN ELİMİZ DAİMA O TAŞIN ALTINDA KALMASIN...

selamünaleyküm

peki ya kalırsa taşın altında çıkmassa
TAŞIN ALTINDA KALMAK İSTEMİYORSAN ÖNCE ALLAH RIZASI, SONRADA CESARET.PEYGAMBERİMİZ BİR GÜN BİRİNE GİT ŞU KIZLA EVLEN DEMİŞ Kİ HİÇ BİRBİRLERİNİ GÖRMEMİŞLER.ADAM NASIL OLUR DEMİŞ AMA İTİRAZ ETMEMİŞ RESULE OLAN SAYGISINDAN DOLAYI.EVLENMİŞLER VE ÇOK GÜZEL BİR HAYAT YAŞAMIŞLAR.ALLAH RIZASINI GÖZETELİM GERİSİ GELİR.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
güzel bir konu.sağolun.
bence evlilik kurumu toplumun temel taşıdır.felsefede tekten tüme ulaşılabileceğine göre evlilik kurumunu analiz ederek toplumun genel yapısını görebiliriz.hepimiz şapkamızı önümüze koyup değerlendirelim.ev hayatımız ne kadar mükemmel.utanacağımız bir çok noktalar bulacağızdır eminim.

bazı toplumsal çöküntülerden şikayet ederken toplumu oluşturan evlilik ve ev hayatımızıda göz önüne alalım.
evlilik kutsaldır ve dinimizce teşvik edilmiştir tamam kabul ,ama o evliliği güzel kılan ,taçlandıran unsurlara itina etmek kaydı şartıyla.

aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.aynamız toplumun şu anki gidişatı.başka söze ne hacet.
selam ve muhabbetle

miyase

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
miyase yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN EVLLİK GİBİ KUTSAL BİR MEVKİYİ AMA ZAMANA GÖRE ARTIK GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR ,ASLINDA İSLAMİ KURALLARDA YAPILAN EVLLİKLERİ ÖRNEK ALMALIYIZ İŞTE O ZAMAN DA İŞİMİZ KOLAYLAŞIR ŞUNU BİLELİMKİ HEŞEY ALLAH RIZASI İÇİN CENNETTE BİLE BEKARLARA NAZARAN EVLİLERİN RÜTBESİ YÜKSEK OLACAK RABBİM HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE HAKKINDAN HAYIRLISINI VERSİN

AMİN ALLAH RAZI OLSUN CANIM NE GÜZEL YAZMIŞSIN.RABBİMİN RIZASI GÖZETİLEREK YAPILAN HERŞEY MUHAKKAK Kİ GÜZELDİR.RABBİM MERHAMET SAHİBİDİR RAHMETİ SONSUZDUR.YETERKİ BİZLER ONUN EMİR YE YASAKLARINI YERİNE GETİRELİM.
CANIM SENDEN DE ALLAH RAZI OLSUN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

evindar yazdı:
Bir yazıda okudum diye hatırlıyorum “Eskiden evlendiğimiz zaman her şey elimizin altında olmazdı. Evin ihtiyaçları zaman içerisinde alınır, böylelikle her alınan yeni eşyayla beraber evde bir sevinç olurdu. Bu sevinç ise insanları birbirine daha çok bağlardı. Ama şimdi durum öyle değil ne yazık ki! Gelin ve damat yeni evlerinin kapısını açınca içeride iğneden ipliğe her şeyi hazır buluyorlar. Ekmek kızartma makinesinden, bulaşık makinesine kadar her şeyleri var. Fakat bu hazıra konma bundan sonrası için tehlikeli. Her türlü lükse sahip, birbirine daha yeni yeni alışmaya çalışan ve aynı evde yaşamaya mecbur iki yabancı insan, evlerinde olan şeylerin tüketimi bittikten sonra belli bir tatminsizlik içine giriyorlar. Bu da evlilikte istenmeyen sonuçları doğurabiliyor.”
Belki yüzde yüz doğruyu yansıtmasa da genel açıdan bakarsak gerçeklik payı var bu yargının. İnsan, peygamberimizin(sav) hadis-i şerifinde de belirtildiği gibi “Bir vadi dolusu altını olsa ikinci vadiyi isteyecek” yapıdadır. Bu tabiatını gereğince düzeltememiş insanlar yukarıda anlatılan bir tehlikeye düşebilir.
A’dan Z’ye ne varsa içinde olan bir evde insanları belki iki tehlike bekliyor. Birincisi yukarıda değinildiği gibi maddi doyumun sonrasındaki manevi huzursuzluk bunun akabinde de geçimsizlik olabilir. İkinci tehlike ise tüketmeye devam etme hastalığı… Öyle ki insan artık lazım olan olmayan, ucuz ya da pahalı her beyi alır ki dizginleyemediği alışveriş isteğini tatmin etsin.
Hâlbuki maziye bakarsak insanlar maaşından az çok bir şeyler biriktirir, ek iş yapar, evin hanımı dantel vs örer ve satar böylelikle evin geçimini kıt kanaat sağladıkları gibi yeni birkaç eşya almaya da imkânları olurdu. Ortak bir amaç vardı yani yaşamlarında. Bu ortak amaç sonuçlandığı zaman da ortak sevince, Mutluluğa dönüşürdü. Evin bir ihtiyacı giderildikten sonra da bu defa öteki ihtiyaç ortak amaç olur o doğrultuda yine dayanışma içine girilirdi.
Yine bir söz hatırlıyorum “Aşk birbirine bakmak değil beraber aynı yöne bakmaktır” İşte işin püf noktası bu olsa gerek… Ortak bir amacı olan insanlar mı daha birbirine bağlıdır yoksa bir amaca yönelik olmayan insan topluluğu mu? Bu bakış açısıyla evliliklerin neden eskiden daha uzun sürerken şimdilerde genel itibariyle çabuk sona erdiğini anlayabiliyoruz.
Buna tüketim çağında yaşıyor olmamızın da büyük etkisi var elbet. İnsanlar üretmekten ziyade tüketmeye daha çok meyilli. Ama üretim-tüketim dengesizliği nasıl ki koskoca ülkelerin dengesini bozar, bütçesinde açık oluşturur ve de toplumun hak et-i ruhiye sini değiştirir; bunun gibi aynı çatı altında yaşamaya çalışan iki insanın bazı gelgitler yaşaması gayet doğal değil mi?
Tüketecek bir şeyleri kalmayan insanlar bir müddet sonra karşılarındaki insanı, sonra evliliklerini, en sonunda da kendilerini tüketiyorlar. Ama hayat sadece tüketmeye yönelik değil ki! En basiti fotosentez örneğidir. Bir yandan oksijen tüketimi olurken bir yönden değişik yollarla oksijen üretimi yapılır ki Dünyamız dengede kalsın.
Hayat dengedir… Dengenin tutturulmaması kişiyi, toplumu, devleti, evreni. vs. bozar, dağıtır. Hayatlarındaki dengeyi kaybedenler dengesizlik girdabında maalesef sağa sola çarpar dururlar. Rabbimizin bizi üretime ziyadesiyle katkısı olan, tükettiğini de rızası doğrultusunda kullanan ve evliliğin paylaşımcılığını kavrayanlardan eylemesi duasıyla…

S.A ÖNCELİKLE YAZDIKLARINIZ ÇOK GÜZELDİ, EMEĞİNİZE SAĞLIK..EVLİLİĞİ TANIMLAMA, VE EVLİLİĞİN GELDİĞİ NOKTAYI ANLATMANIZ, ZAMANE EVLİLİKLERİNİN GELDİĞİ ACI DURUMU ORTAYA KOYUYOR..ÇOK AYDINLATICI BİR YAZI OLMUŞ..ALLAH RAZI OLSUN..

EVLİLİK TÜKETİMİ BAŞLIĞI İSE AYRICA İLGİNÇ BİR KAVRAM, ÇÜNKÜ TÜKETİM, TİCARETLE İLGİLİ BİR KAVRAM OLMAKLA BİRLİKTE, EVLİLİK GİBİ MANEVİYAT TEMELİ ÜZERİNE KURULMUŞ BİR OLGUYLA ADLANDIRILMASI, BÜYÜK AMA HAKLI BİR TEZAT..EVLİLİKLER, GERÇEKTEN ARTIK BİR TİCARET SÖZLEŞMESİ VE BİRTAKIM DEĞERLERE HAZIRDAN KONMA AÇIKGÖZLÜLÜĞÜ GİBİ OLMUŞ.EVLİLİK ARTIK TİCARİ BİR METANIN, KİŞİDE GEREKTİRDİĞİ BİR İHTİYAÇ HALİNE GELMİŞ...YAZDIĞINIZ GİBİ, NE KADAR ÇOK İMKANLARA SAHİP OLURSAK, SANKİ BİREYLER ARASINDAKİ BAĞLAR DA BİR O KADAR ÇÜRÜYOR...İMKANLARIN ÇEŞİTLİ OLMASI, KİŞİLER ARASINDAKİ SEVGİ VE ANLAŞMA BİRLİĞİNİ DE AYNI ORANDA YOK EDİYOR...BİZ HİÇBİRŞEYSİZ DAHA MUTLUYUZ GALİBA :) SELAM VE DUA İLE

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
VEYS yazdı:
evindar yazdı:
EVLENİRKEN ELBET ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKACAĞIZ AMA ÖNEMLİ OLAN ELİMİZ DAİMA O TAŞIN ALTINDA KALMASIN...

selamünaleyküm

TAŞIN ALTINDA KALMAK İSTEMİYORSAN ÖNCE ALLAH RIZASI, SONRADA CESARET.PEYGAMBERİMİZ BİR GÜN BİRİNE GİT ŞU KIZLA EVLEN DEMİŞ Kİ HİÇ BİRBİRLERİNİ GÖRMEMİŞLER.ADAM NASIL OLUR DEMİŞ AMA İTİRAZ ETMEMİŞ RESULE OLAN SAYGISINDAN DOLAYI.EVLENMİŞLER VE ÇOK GÜZEL BİR HAYAT YAŞAMIŞLAR.ALLAH RIZASINI GÖZETELİM GERİSİ GELİR.

ONDAN SUPHEMIZ YOK FATOŞ AMA YA KALIRSA BI DAHA CIKMASSA NE OLUCAK

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. paylaşım için allah razı olsun
ama ben pek mantıklı bulmadım bu tespiti çünkü şöyle ters bir tez ortaya atılabilir

evlenen insanların evlerinde eksikleri olursa ve sürekli bişeleri tamamlamak için çaılışılırsa bu zamnala isyana yol açar insan nefsi doyumsuz ve kolayca şeytana kanandır bu herkeste vardır ben kendimi düşündüğümde (allah hakkımıza en hayırlısını versin) sürekli bişeylerin eksik olması da evde huzursuzluğa yol açabileceği kanısına vardım belki herkeste aynı değildir ama ben şuan böyle düşünüyorum
ama allahın rızasını kazanmak için yaşamak olursa amaç o zaman tabi herşey farklı olur ama insan her zaman aynı düşünemiyor ki bazen şeytan giriyor insanın aklına
neyse söylemek istediğim eksikliklerde huzursuzluğa yol açar bence
a.e.o.

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

ama ben pek mantıklı bulmadım bu tespiti çünkü şöyle ters bir tez ortaya atılabilir

evlenen insanların evlerinde eksikleri olursa ve sürekli bişeleri tamamlamak için çaılışılırsa bu zamnala isyana yol açar insan nefsi doyumsuz ve kolayca şeytana kanandır bu herkeste vardır ben kendimi düşündüğümde (allah hakkımıza en hayırlısını versin) sürekli bişeylerin eksik olması da evde huzursuzluğa yol açabileceği kanısına vardım belki herkeste aynı değildir ama ben şuan böyle düşünüyorum
ama allahın rızasını kazanmak için yaşamak olursa amaç o zaman tabi herşey farklı olur ama insan her zaman aynı düşünemiyor ki bazen şeytan giriyor insanın aklına
a.e.o.

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

a.e.o.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
VEYS yazdı:
evindar yazdı:

selamünaleyküm

BAZI ŞEYLER İNSANIN KENDİ ELİNDEDİR.DİL VARYA NELERİ ÇÖZÜYOR.HANİ DERLERYA BİR ŞEYİ YA ZAMANINDA SÖYLİYECEKSİN YADA EBEDİYEN SUSACAKSIN.BEN BU SÖZÜ ÇOK SEVERİM.BENCE HERŞEYİDE İÇİNDE BARINDIRIYOR.HAYATTA BİR ÖLÜME BİDE GEÇMİŞ ZAMANI GERİ GETİRMEYE ÇARE YOKTUR.VEYSEL BEYYYY

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

fidan yazdı:

a.e.o.

CANIM BENDE SENİN GİBİ DÜŞÜNÜRDÜM.AMA BİR KİTAP OKUDUM EFENDİMİZ VE SAHABELLERİ ANLATIYOR. KİTAP BENİ OKADAR ETKİLEMİŞKİ HERŞEYE FARKLI BAKIYORUM ARTIK.HER ŞEY OLUR DİYORUM UFKUMU AÇTI KİTAP.ALLAHA SIGININCA NE BİLİM Bİ CESARET ALDIM KİTAPTAN.ANLATILMAZ O DUYGU OKUMAK LAZIM VE KİTABI UYGULAMAK LAZIM.BEN ÇOK RAHATIM HİÇ BİRŞEY BENİ SIKMIYOR.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
VEYS yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
VEYS yazdı:
evindar yazdı:

selamünaleyküm

BAZI ŞEYLER İNSANIN KENDİ ELİNDEDİR.DİL VARYA NELERİ ÇÖZÜYOR.HANİ DERLERYA BİR ŞEYİ YA ZAMANINDA SÖYLİYECEKSİN YADA EBEDİYEN SUSACAKSIN.BEN BU SÖZÜ ÇOK SEVERİM.BENCE HERŞEYİDE İÇİNDE BARINDIRIYOR.HAYATTA BİR ÖLÜME BİDE GEÇMİŞ ZAMANI GERİ GETİRMEYE ÇARE YOKTUR.VEYSEL BEYYYY

TAMAM DA FATOŞ HANIM SİZ DUYGUSal bakıyorsunuz olaya ama işin maddıyat yonu de var işte o maddıyat evlılıge buyuk bı etken dır.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
VEYS yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
VEYS yazdı:
evindar yazdı:

selamünaleyküm

TAMAM DA FATOŞ HANIM SİZ DUYGUSal bakıyorsunuz olaya ama işin maddıyat yonu de var işte o maddıyat evlılıge buyuk bı etken dır.
SİZ YİNE BAŞLAMIŞSINIZ.. :D:D BU ARALAR PEK GİREMİYORUM AKŞAMDA SİZLERİ BULAMIYORUM.. ÖZLEDİM SİZLERİ YA.. NASILSIN DEDE.. İYİSİNDİR İNŞAALLAH.. FATMA ABLAYLA KONUŞUYORUZ YİNE AMA SEN MAŞAALLAH DEVLET MEMURLARI GİBİ ÇALIŞIYON HERHALDE.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHIM YA MADDİYAT DEMİYORLARMI BEN DELİ OLUYORUM HA.YA HERŞEY MADDİYATMIDIR.BAYANLAR KARAMSAR OLKUNCA ÇEKİLİYORLARDA BU ERKEKLER HİÇ ÇELİKMİYORLAR.YA BAKIN NİKAHTA KERAMET VARDIR.SİZ ALLAHA YÖNELİN YETER.RABBİM DİYORKİ BENİM YOLUMDA RIZIK BENDEN.RIZKI VEREN RARBBİM YOLLARDA AÇAR İNSANA.AY İÇİMİ BAYDINIZ HA.İNSAN BİRAZ GENİŞ OLURYA.MADDİYAT MADDİYAT SİZ ALLAHA DAYANIYORSUNUZ GERİSİ VARMI YA.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

zerrin yazdı:
VEYS yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
VEYS yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
VEYS yazdı:
evindar yazdı:

selamünaleyküm

SİZ YİNE BAŞLAMIŞSINIZ.. :D:D BU ARALAR PEK GİREMİYORUM AKŞAMDA SİZLERİ BULAMIYORUM.. ÖZLEDİM SİZLERİ YA.. NASILSIN DEDE.. İYİSİNDİR İNŞAALLAH.. FATMA ABLAYLA KONUŞUYORUZ YİNE AMA SEN MAŞAALLAH DEVLET MEMURLARI GİBİ ÇALIŞIYON HERHALDE.

saolasın zerrin valla hiç sorma ya bu sıralar oylekı bı calısıyorum basımı kaldıramıyorum 5-6 gundur sıteye de gıremıyordum akşamları fırsat bulamıyorum bı de baska ısler var:D:D:Donlarlada ılgılenıyoruz eee ne dersın devlet memurunu gectık degıl mı?:D:D:D telsımı ben kurtaracm fatos her ne kadar batırsada

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ZERRİN SEN SUS BU DEDEN YİNE MADDİYAT DEDİ BENİM SİNİRLERİMİ ZIPLATTI HA.MADDİYATMIŞ YA KILAVYEYİ KIRACAM HA.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
ZERRİN SEN SUS BU DEDEN YİNE MADDİYAT DEDİ BENİM SİNİRLERİMİ ZIPLATTI HA.MADDİYATMIŞ YA KILAVYEYİ KIRACAM HA.
SİNİRLENME SEN YAA.. SENDE HERŞEYE SİNİRLENİYON BENİ DE GEÇTİN.. DOĞRU DEMİŞ DEDEM..

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
SİNİRLENME SEN YAA.. SENDE HERŞEYE SİNİRLENİYON BENİ DE GEÇTİN.. DOĞRU DEMİŞ DEDEM..

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

zerrin yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

AMA OYLE DEGIL MI ZERRIN ALLAH ASKINA MADDIYAT GUNUMUZDE NE KADAR ONEMLI

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
zerrin yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

AMA OYLE DEGIL MI ZERRIN ALLAH ASKINA MADDIYAT GUNUMUZDE NE KADAR ONEMLI
BENDE AYNI FİKİRDEYİM DEDE.. MADDİYAT ÖNEMLİ.. YOKSA SANA ZIT OLMAK İÇİNMİ ÖYLE DÜŞÜNÜYOR FATMA CIMM :D:D:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt