Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

evlilik kararı için yardım! (1 Kullanıcı)

H

hasan_26

hakkında hayırlısı biz dualarımızı esirgemeyiz elimizden geldigi kadar çok iyi düşün bu evlilik cocuk oyuncagı degil ve kararı sen ver kimsenin aklına uyma sonra benim gibi pişman olursun

_YUSUF_

Yönetici
Selemun aleykum
Kardeşim istihare yap Allah'u teala kalbinize hayırlısını verecektir.
Vaziyete bakılırsa sizin isteklerinizle (ki haklı istekler) şahsın vasfı uyuşmadığı ortada.O nedenle yaparım yapacam yapacaktım gibi sözlere itibar etmeyiniz kalbiniz zaten istemediği ortada bence daha hayırlı gönlünüzün isteklerine cevap verecek insanı beklemenizde hayır vardır diye düşünüyorum.Hayır ve şerrin neyde olduğunu tabiki bilemeyiz fakat insanlar önündeki bulgularla karar verir buda hayırlı gibi gözükmemekte diye düşünüyorum.Allah'u teala kalbinize hayırlı olanı versin inşaAllah
Selametle

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun kardeşlerim..hepinize çok teşekkür ederim.
hasan_26 kardeş benim gibi pişman olma derken ne oldugunu merak ettim açıkçası
özelinizdir tabi anlatmazsınız belki ama en azından özet oalrak geçerseniz bizlerede ibret olabilir...
Selamun Aleykum
Rahman'a emanet...

akdost68

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum,
Kardeşim evlilik kararını vermeden önce tam olarak ne istediğini iyi düşün. Namaz konusu gelince tabi ki dinin direği. Eğer siz örnek bir müslüman olur, ve doğru dille anlatmaya çalışırsanız inanın namazada başlayacaktır. Ama birde şöyle düşünün ki namaz kılan bir müslüman daha sonra namazdan uzaklaşabilir. Hakkınıza ne hayırlısıysa onu isteyin Allah'tan. Ayrıca sevgi olmadan evlilik ne kadar yürür bilinmez. Sakın ola karşınızdakinin sizi sevmesini değil kendisini sevip sevemeyeciğinizden emin olmadan evlilik kararını almayın. Çünkü bunun en büyük acısını ilerde çocuklar çekecektir. Allah hayırlısı neyse onu versin. Amin

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim Rabbim razı olsun
Selamun Aleykum

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamu Aleykum kardeşler
namaz kılmayı iş yeri izin vermiyormuş.....onun dışında tamammış
iş yerinin izin vermemesine şaşırmadım burası tc
asıl şimdi yorumlarınızı daha da merak ediyorum

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamu Aleykum kardeşler
namaz kılmayı iş yeri izin vermiyormuş.....onun dışında tamammış
iş yerinin izin vermemesine şaşırmadım burası tc
asıl şimdi yorumlarınızı daha da merak ediyorum
aleyküme selam kardeşim.Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşallah.yaşamak istediğiniz hayatı Rabbim nasip etsin size.evet burası Türkiye.işyerinin izin vermemesi sizce namaz kılmamak için bahanemidir.buda bir sınav değilmidir?herşeye rağmen zorlukların üstesinden gelip Rabbimize sımsıkı sarılırsak başka hayırlı kapılar açılır .karar sizin.en doğru kararı siz vericeksiniz.inşallah kararınız hayırlı olur.selam ve dua ile......

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
namaz kilmak isteyen vaktinde bile kilamamis olsa kaza eder eve donunce..

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim evvela evlilik bir kere yapılmalıdır ve ömürlük olmalıdır.

ve yapılan veya yapılacak olan bir evliliktede karşındakini iyi tanıyarak yapılmalıdır yani öyle emin olacaksın ki karşındaki kişiden aklında en ufak bir tereddüt,şüphe,kuşku,acaba vs..bırakmayacaksın..

yoksa ileride bu tereddüt ve şüpheler birikir birikir bir yerde patlak verir.
o patlamanın sonucuda ya ihanet ya şiddet yada mahkeme salonu olur Allah Muhafaza..

bu yüzden önce şartlarınızı gözden geçirin eğer bir sorun yoksa o zamanda bu defa yine bir sorun kalıyor daha adamı görmemişsiniz acaba hoşlanacakmısınız hoşlanmayacakmısınız en ufak bir ışık olacak mı kalbinizde olmayacak mı bu da önemli zira sadece şartlarım tutsunda nasıl olsa ileride severim demekte mantıklı bir düşünce değildir bana göre...

çünkü dinin içersinde dindarlıgın içerisinde takvanın içerisinde aynı zamanda sevgi ve muhabbet olmalıdır bunuda gözden geçirin diyerek sizin için hayırlısı olsun diyorum..

vesselam...

H

hasan_26

kardeşim bizim burdada iş yerinde yasak ama kılan kılıyor insanın içinden gelsin yeterki gözüyle kılar yine kılar
taktir senindir selametle

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
abla boşver evlenme bence tabi sen bilirsin.ama ben büyüyünce şunlara bakıca.namaz kılcak,oruç tutucak,içki içmicek,saygılı olucak,peygammerimizi sevicek,temiz olucak,iyi kalpli olucak,yardım etcek ve benim annemi babamı sevicek.yoksa evlenmem işine gelirse
işallah allah herkese dindar koca verir.ALLAHA emanet ol ablacım..................................................................................................................................

nuurdan

Kayıtlı Kullanıcı
bencede gel sen vaz geç evleni ne yapacan demek isterdim
:) amma namaz kılan dininde bir insanla evliliği ister insan amma yok kılacak vakti yok yok iş yerinde yasak sabaha kalkar akşamda kılmadıklarını kaza kılar çok büyük mazereti yoksa allah he gemnç kızın muradını gönlünden geçenle nasip etsin benimde :) amiin

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Kardeşim. Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin...
Kardeşim iyi düşün evlilik önemli bi mühessese biliyorsun...
Kararını iyi ver, iyi düşün...
Rabbim yar ve yardımcın olsun...
Bence bilmiyorum ama görüş derim, yanında bi büyügünde olsun, bi konuş, konuşmadan karar verme deyim...
Her namaz kılmayan insan kötü bi insanmı sanki, yada her namaz kılan, ibadetini yapan çok iyi birimiki, herşey kalpte biter...
Tabiki vazifemizi yapmayılız ama, olsun genede iyi düşün...
örnek kendimi veriyim, benim erkek arkadaşım cami imamıydı, biliyorsun...
Ama işte yaptıgı işin, hakkını veren birisi degilmiş megersem...
Bilmiyorum ama kardeşim. Ben sadece fikrimi söylemek istedim...
Allah yar ve yardımcın olsun...
Selam ve dua ile kal...

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim inşallah kalbine göre birisi olur.bu durumun karışıklığından kurtulman için tek yol var oda istihare namazı kılarak sonucu Allah tarafından görmen.selam ve dua ile..

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
Hepinize tekrar teşekkür ederim kardeşlerim
görüştüm ve red cevabı verdim hayırlısı bu olmuştur İnşallah
Rabbim herkese doğru kararlar almayı nasip etsin tabi bana da
Selamun Aleykum

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
peki bir erkek anlaştıktan sonra kapalı açık farketmez diyorsa durum nasıl olur?
sonuçta burdan da anlaşılır ki bu insan da tesettür bilinci yok
anlaştıktan sonra açık giyinmesi onu enterese etmez demek ki
...........

bÖYLE DÜŞÜNEN Bİ ERKEKLE EVLENMEZDİM HERHALDE...

Eğer bu sözü söyleyen o kişi ise iyice düşün bence...
Allah yardımcın olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt