Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

evlilik bu kadar zormu (2 Kullanıcı)

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a..
evlilik zor değil bana göre
sadece doğru kararların verilmemsinden doğan sonuçlar....
herşeyi sevgi diye adlandıran düşünceler ne yazıkki bunun ceremesini
daha çok çekiyor...
itaat,saygı en önemli unsur...
bunlar olmadığı müddetçe sevgide olsa evilik yürümez....
bekarlık bir nevi sultanlık....en azından bana göre....
flört meselesine görücü usulu daha güzel yahu...
yalnız bazıları görücü usulünü hiç görmeden evlilik zannettiği için
bu görüşe karşı biraz karşı....
rabbim herkese hayırlısını nasip etsin...
s.a

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
[SIZE="4"]ellerinize saglık arkadaşlar hemen hemen hepinizle aynı görüşü paylaşmak hoşuma gitti hep aynı noktada buluşuyoruz saygı ,saygı ,birdaha saygı!!

bi söz duymuştum evlilik hakkında

"dogru zamanda dogru insanı bulmak ve dogru insan olmak"[/SIZE]

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı

evet en önemlisi İNSAN oldugumuzu unutmayalım?
Eğer 2 aile evli çiftlere gögüs gererse onları ayırmak ve fikir anlaşmazlıgı yaparak evliliği yıpratmazlarsa 2 çift in yuvaları ne kadar sallansada bozulmaz...

unutmayalım evli çiftin 2 ailesinede iş ve sorumluluk düşüyo

e kız kendi ailesini oglanda kendi ailesini tutarsa birbirilerine olan saygılarını yitirirler bu evlilik yuvası sallanır
en önemlisi kadın kocasına sadık olmalı kocada karısına sahip cıkmalıdır
Ailelerine düşen görev ise: küçük bir kavga olmaları halinde müahale edip destek cıkmalıdırlar yoksa.....AİLE kavramı küçük birşey deildir

unutmayalım=> BİR ERKEK KIZI ALDIGI ZAMAN AİLESİNİDE ALMIŞ VE KABULLENMİŞ OLUR AYNISI KIZ İÇİNDE GECERLİDİR...YANİ AİLE GENİŞ VE ÖNEMLİ BİR KAVRAMDIR

Selametle kalın unutmayalım ailemize ve sevenlerimize hatta dostlarımıza sahip cıkalım

kardeş evlilik iki kişi arasındadır tabiki aileler çok önemli ama inan olmadımı olmuyo biz eşimin ailesine ragmen mutluyuz onun ailesi beni istemiyo ama olsun bi gün iyi niyetimi anlıcaklar anlamasalarda önemli degil "insanın degerini insan olan anlar"...yani insan isteyince mutlu olmayı buna kim engel olabilir yaterki küçük şeylerden mutluluk duymayı bilelim öyle diymi?:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
KARDEŞİM SENİ KUTLUYORUM RABBİM GÖNLÜNE GÖRE HAYIRLI BİR EŞ NASİP ETSİN .. ÇOK ŞÜKÜR BENİM ABİMDE ÖYLEDİR... ARTIK BAZI KIZLAR ERKEKLERİN PEŞİNDE KOŞAR OLDULAR .... ABİMİN ŞİMDİYE KADAR HİÇ SEVGİLİSİ OLMADI ... AMA SEVDİĞİ OLDUMU BİLEMEM..SORDUĞUMDADA BUNU YANITLAMADI ..TABİKİDE SEVGİ Yİ AYRI TUTMAK GEREKİR ... İNSAN MUTLAKA Kİ BİRİNİ SEVER ... AMA YARATAN RABBİM DEN DOLAYI SEVİLMEK VE SEVMEK EN DOĞRUSU... ŞU GÜZEL GÖZLER , GÜZEL FİZİKLER VS... BİGÜN TOPRAK OLMAYACAKMI SONUÇTA...

ARTIK BOŞANMALARIN ÇOĞU GÜVENSİZLİKTEN ,YOK MSN DEN YOK BİLMEM NEDEN :(

BUNLAR NEDİR YA ? HA TAMAM GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ NEDENLERDEN DOLAYI BOŞANANLAR OLUR BİŞEY DEMİYORUM AMA .. EN UFAK BİŞEYDE YOK KAYNANAM ŞUNU DEDİ YOK BUNU DEDİ DİYE YUVA BOZMAMAK GEREKİR......
BİŞEY DAHA SÖYLEMEK İSTİYORUM ... SİZİN ANNENİZ SİZİN İÇİN NE KADAR DEĞERLİYSE EŞİNİZİN ANNESİNEDE ÖZ ANNENİZE VERDİĞİNİZ DEĞERİ VERMELİSİNİZ DAHA DOĞRUSU VERMELİYİZ...Bİ KERE KAYNANA KELİMESİ ÇOK YANLIŞ BİR KELİME BENCE... BENİM HALAMIN GELİNİNE BİRİSİ SORMUŞ HALAMI GÖSTEREREK KAYNANANMI DİYE KIZ HAYIR ANNEM DİYE CEVAP VERMİŞ ....BEN BUNU DUYUNCA TAKDİR ETTİM EN DOĞRU CEVABI VERMİŞ ... AEO

dogru diyosun kardeşte herkes bir olmuyo kayınvalide gelini kızı gibi görmedikten sonra sen ona istedigin kadar annemde bi yere kadar allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın:H

mehda

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam arkadaşlar.günümüzde evliliklerin bu kadar kısa sürmesi ya da geçimsizliklerin artması hepimizi üzüyor...ben görüyorumki islami yaşantıdan ne kadar uzaklaşılırsa,sevgi saygı okadar azalıyor ,üstüne bir de sabırsızlık eklenince evliliklerin ömrü azalıyor.Çevrenin olumsuz etkilerini de atlamamk lazım.çevrenin yaşam tarzı,giyim kuşamı,olumsuz örnekler,özellikle de dikkatinizi çekmek istiyorm bir noktaya....reyting rekorları kıran dizilerde evlilik dışı ilişkilerin özendirilmeye çalışılması evlilik kurumunun değerini azaltıyor insanların gözünde...huzurlu bir yuvanın verdiği mutluluğu bilse insanlar eminim yanlış ilişkilere başvurmazlar.hepinize mutlu huzurlu evlilikler....:T

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam arkadaşlar.günümüzde evliliklerin bu kadar kısa sürmesi ya da geçimsizliklerin artması hepimizi üzüyor...ben görüyorumki islami yaşantıdan ne kadar uzaklaşılırsa,sevgi saygı okadar azalıyor ,üstüne bir de sabırsızlık eklenince evliliklerin ömrü azalıyor.Çevrenin olumsuz etkilerini de atlamamk lazım.çevrenin yaşam tarzı,giyim kuşamı,olumsuz örnekler,özellikle de dikkatinizi çekmek istiyorm bir noktaya....reyting rekorları kıran dizilerde evlilik dışı ilişkilerin özendirilmeye çalışılması evlilik kurumunun değerini azaltıyor insanların gözünde...huzurlu bir yuvanın verdiği mutluluğu bilse insanlar eminim yanlış ilişkilere başvurmazlar.hepinize mutlu huzurlu evlilikler....:T

kesinlikle güzel bir konuya deyindin kardeşim malesef diziler toplumun ahlakını bozuyor bazen şaşıyorum baktıgmız dizinin baş karekteri her türlü haltı yiyip masum rolüne bürünüyor sonra herkesin gözünde kahraman oluyor düşünüyorum yaşantımızla tam tezat ilişkileri izleyerek onaylıyoruz..çok acı

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
s.a..
evlilik zor değil bana göre
sadece doğru kararların verilmemsinden doğan sonuçlar....
herşeyi sevgi diye adlandıran düşünceler ne yazıkki bunun ceremesini
daha çok çekiyor...
itaat,saygı en önemli unsur...
bunlar olmadığı müddetçe sevgide olsa evilik yürümez....
bekarlık bir nevi sultanlık....en azından bana göre....
flört meselesine görücü usulu daha güzel yahu...
yalnız bazıları görücü usulünü hiç görmeden evlilik zannettiği için
bu görüşe karşı biraz karşı....
rabbim herkese hayırlısını nasip etsin...
s.a

yok kardeş insan bekarken sultan olamazki şimdi bir evin bir sultanı olur kendi evinin sultanı olmak en güzeli:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
yok kardeş insan bekarken sultan olamazki şimdi bir evin bir sultanı olur kendi evinin sultanı olmak en güzeli

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir konu kardeşim.görücü usulü en münasip olanı aslında.genç dönemlerimizde çağdaşlaşmak uğruna annemizin babamızın sözünü dinlemiyoruz o yüzden yanlış işlere yelteniyoruz.oysa ki onlar bizim iyiliğimizi düşünüyorlar.hangi anne baba evladının mutlu olmasını istemez ki.o yüzden hakkımızda hayırlısını bilen bir Allah sonra da Allah ın izniyle anne ve babalarımız.zorlama dayatma kelimeleri de bana çok garip geliyor.dedim ya çağdaşlaşmak uğruna ortada dolanan böyle bir çok parazit var.ancak geleneklerimiz bizim en doğrularımız.dinimiz bizim en doğru yolumuz.Allah bekarlara hayırlı nasipler versin inşallah.Rabbime emanet olunuz.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim
görücü usulu deyince kimse sanmasın evlenene kadar yüzünü görmiceksin eşinin , islami çerçeveler içinde tabiki birebirini tanıma amaçlı görüşmeli insanlar ..

şimdi malesef bu görüşmeler haddini aşmakta birine sordum ya ne konuşuyosun nişanlınla bukadar diye dediki ilerde " çocugmuz oldugunda adına ne koyalım "diye tartıştık dün ALLAH hım sen sabır ver peki dedim evlenince hamile kalınca ne konuşucaksın o zamanda torununun adınımı !!!!
sonra bu kardeş 3 aylık nişanlılık dönemini böyle aptalca harcadıktan sonra evlendi ve 1 yıl sonra boşandııı

GunahkarKuL

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum.Yorumlarınızı okudum Allah hepinizden razı olsun.Bende bir bekar olarak bir fikirde bulunmak istiyorum.Evliliğin yetersiz sevgi ve karı-kocanın birbirine olan saygının azalmasından dolayı boşanmaların olduğu görüşündeyim.Bu boşanmaların neden oplduğunu takip etmiyorum ama tv ve gazeteler böyle yazıyor.
Ev lenmeyi düşünmüyorum eğer evleneceksemde Yüce Rabbimin razı olduğu biriyle evlenirim inşallah.Yüce Rabbim bekarlara hayırlı eş,evlileremutluluk,sadakat versin.Amin.
Es selamun aleykum.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam RABBİM hakkında hayırlısını yazsın kardeşim

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
dogru zamanda dogru insanı bulmak ve dogru insan olmak

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
ilk ben fikrimi paylaşıyım bence flort denilen çıkmak denilen kelimeler türkcemize gireli boşanmalar artıyo..
yapılan araştırmalarda en saglam evliliklerin görücü usulu yapılan evlilikler oldugu ortaya çıkmış..

kesinlikle katılıyorum

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Evliliği Sarsan Yanlışlar !

Sevginin belli bir süresi yoktur, aksine sevgi yıllar geçtikçe daha da çoğalmakta, sağlamlaşmakta ve derinleşmektedir.
Yeter ki karşımızdakinin sevgisini kazanmanın yollarını bilelim ve sevgiyi yok edecek hatta nefrete dönüştürecek yanlışlardan kaçınalım. Bunlar da çok küçük şeylerde gizli, bize önemsiz gözüken tavır ve sözler aslında en büyük sevgilerin yahut nefretlerin nedenidir. Öyleyse bir bakın, eşinize karşı yaptığınız şu yanlışlar nasılda evliliğinizi sarsmaktadır:
1. Eşinin kişiliğine karsı ağır eleştiri de bulunma: Eşinin kişiliğini küçük düşürücü, onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler. “Sen hep böylesin, hep beceriksizsin” suçlamalarına sitemkâr ve biraz da hakaret içeren “Hep kendi bildiğini okudun. Beni dinlemedin.” sözleri suçlayıcı eleştirilerdir.

2. Eşlerden birinin kendisini terapist yerine koyması:
‘Senin hasta olduğunu biliyorum, nedenlerini de biliyorum. Senin ne zayıflıkların var hepsini keşfettim, ne yapman gerektiğini söylüyorum, beni dinlesen doktora filan da ihtiyacın olmaz’ gibi sözler doğru değildir. Eş ne kadar bilgili, tecrübeli olursa olsun kendini doktor yerine koymamalıdır.

3. İşi yokuşa sürme:
Günün birinde eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranışından vazgeçmiştir. Diğeri ise “On yıldır sana söyledim; ama beni dinlemedin, başkası deyince daha mı kıymetli oluyor?” biçimindeki konuşmalar eşi üzen ve geriye döndürebilecek tarzdadır.

4. Genellemede bulunma:
Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak, onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir. “Ben senin için değiştim, sen benim için hiçbir şeyden vazgeçmedin. Çok bencilsin…” sözleri evliliği yıpratır.

5. Eşinin aklını okuma:
Çiftler arasında diyalog tek taraflı olmaya başladığında eşler birbirlerine mesafe koymaya başlarlar. Sürekli iğnelemeler, kavgalar, atışmalar artık kadın ve erkeği kendi dünyasına itmiştir. Erkek de kadın da kendi dünyasında eşiyle konuşmaya baslar. Kafalarında kurdukları şeyler zaman zaman birbirlerinin hareketlerine yorumlar çıkarmaya neden olur. “Senin ne demek istediğini biliyorum. Ben senin bakışından anlarım.” gibi sözlerle esinin mimik ve hareketlerinden anlamlar çıkarılmaya başlanılır.

6. Kendini hep haklı görme: Hatalar, yanlışlıklar iki taraftan da kaynaklandığı halde kim daha haklı, adeta “mahkeme” kuruluyor.
7. Konuşurken sözlerin kesilmesi ve ses tonunu yükseltilmesi: İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek, çok gerekliyse aralara girmektir. Dinlemek, anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bunun yolu da saygıyla dinlemek, ses tonunu yükseltmemektir.

8. Geçmişi hatırlatma: Evlilik hayati boyunca insanların olumsuz hatıraları olmuştur. Kavgalar, tartışmalar, atışmalar ya da unutulan anlar, yapılan yanlış davranışlar olagelmiştir. Evlilik hayati boyunca bu kötü hatıraların eşler tarafından tekrar tekrar ısıtılarak ortaya konulması ilişkileri zedeler.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt