Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

evlilik bu kadar zormu (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim son günlerde mutsuzum,eşimden ayrıyım gibi başlıklar dikkatimi çekiyo ve çok üzülüyorum :Abu kadar kolay olmamalı.
son yıllarda boşanmalar arttı acaba neden ??

ben bu soruyu hepinize sormak istiyorum gözlemlerinizi tecrübelerinizi almak istiyorum evlilik bukadar zormu yoksa onu zorlaştıran bizmiyiz??objektif olarak kendinizi yargılayarak cevap verirseniz sevinirim
ilk ben fikrimi paylaşıyım bence flort denilen çıkmak denilen kelimeler türkcemize gireli boşanmalar artıyo..
yapılan araştırmalarda en saglam evliliklerin görücü usulu yapılan evlilikler oldugu ortaya çıkmış.. hiç şaşırmadım neyise siz yorumlarınızı ekleyin ben devam edicem :H

laves

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. kardesım evt son yıllarda gercektende bosanmalar artmakta oyle bı yere gıdıoruzkı ınsanlık ole bı hal aldıkı artık herkes cıkar pesınde evlılık karsılıklı fedakarlıktır dıye ogrendık bız kızlarda saygı kalmadı erkeklerdede evıne baglılık yada cok eslılıgı her ıkı tarafında tercıh etmesı sonucu oluyo ayrılıklar yada daha basla sebeplerden... ama bence bunların altındada yatan tek sorun IMAN EKSIKLIGI Allah korkusu olan kısıden korkmam cunkuo hem esını kırmamak ıcın herseyı yapar hem ona sahıp cıkar hemde gozu haramda olmaz ARTIK OYLE BI HAL ALDIKKI DAHA ILKOKULDAN BASLIO BU VE ARTIK NE AR KALDI NE NAMUS RABBIM AF ETSIN NE DIYIM RABBIME EMANET OL KARDESIM

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam;

Evet boşanmaların artması hakikaten çok üzücü:A Çünkü o yuvaların yapılması o kadar zorki yıkılması da bu kadar kolay olmamalı.

Evlilik çok mu zor?Her güzel şeyin olduğu gibi evliliğinde zorlukları vardır şüphesiz.
Ama bunu daha çok zorlaştırmakta üstümüze yok gibi.
Çevremde olan çoğu evliliklerden gözlemlediğim,eşimizi çok sevdiğimizi söylüyoruz evleniyoruz sonra onu dünyaya getiren ALLAH'tan sonra ona can veren annesini babasını istemiyoruz,saygısızlık çabası.Çoğu sorunun şundan kaynaklandığına inanıyorum; kendimizi karşı tarafın yerine koyamıyoruz onun bakış açısıyla bakamıyoruz,anlayışsızız,tahammülsüzüz,doyumsuz.

Eskiden bende görücü usulü evliliklere karşıydım ama şu an öyle düşünmüyorum.
O tarz evliliklerin daha sağlam kaynaklı olduğuna inanmaya başladım.Çünkü günümüzde insanlar internet üzerinden evlilik yapıyor.
Eski den annelerimiz babalarımız ne zorluklara karşı yuvalarını yıkmayıp devam etmişler.Ama biz en ufak zorlukta çekiyoruz isyan bayraklarını.
ALALH kimsenin yuvasını bozmasın (amin)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. kardesım evt son yıllarda gercektende bosanmalar artmakta oyle bı yere gıdıoruzkı ınsanlık ole bı hal aldıkı artık herkes cıkar pesınde evlılık karsılıklı fedakarlıktır dıye ogrendık bız kızlarda saygı kalmadı erkeklerdede evıne baglılık yada cok eslılıgı her ıkı tarafında tercıh etmesı sonucu oluyo ayrılıklar yada daha basla sebeplerden... ama bence bunların altındada yatan tek sorun IMAN EKSIKLIGI Allah korkusu olan kısıden korkmam cunkuo hem esını kırmamak ıcın herseyı yapar hem ona sahıp cıkar hemde gozu haramda olmaz ARTIK OYLE BI HAL ALDIKKI DAHA ILKOKULDAN BASLIO BU VE ARTIK NE AR KALDI NE NAMUS RABBIM AF ETSIN NE DIYIM RABBIME EMANET OL KARDESIM

aleyküm selam kardeşim çok dogru bi tesbit imansızlık bide şu var nur suresindeki şu ayeti yeni okudum ve hayran kaldım "iyi kadınlar iyi erkekle ,kötü kadın kötü erkekle" ya ne harika yani çogumuzun bilmedigi şu zina eden birisi nin zina etmeyen birisiyle evlenmesi aslında harammış buna riayet edilmiyo malesef erkek anneleri ogullarını sal çayıra mevlam kayıra yetiştiriyolar sanki kızınkı namusta erkeginki çapkınlık gibi görülüyo o erkek evlenecek yaşa geldiginde de görüştügü sokakta takıldıgı kızı almaya hiçbir anne razı olmuyor edepli namuslu kız aranıyor ey namuslu iffetli kızlarımız kaedeşlerim evlenmeyin böyle insanlarla!:evet

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam;

Evet boşanmaların artması hakikaten çok üzücü:A Çünkü o yuvaların yapılması o kadar zorki yıkılması da bu kadar kolay olmamalı.

Evlilik çok mu zor?Her güzel şeyin olduğu gibi evliliğinde zorlukları vardır şüphesiz.
Ama bunu daha çok zorlaştırmakta üstümüze yok gibi.
Çevremde olan çoğu evliliklerden gözlemlediğim,eşimizi çok sevdiğimizi söylüyoruz evleniyoruz sonra onu dünyaya getiren ALLAH'tan sonra ona can veren annesini babasını istemiyoruz,saygısızlık çabası.Çoğu sorunun şundan kaynaklandığına inanıyorum; kendimizi karşı tarafın yerine koyamıyoruz onun bakış açısıyla bakamıyoruz,anlayışsızız,tahammülsüzüz,doyumsuz.

Eskiden bende görücü usulü evliliklere karşıydım ama şu an öyle düşünmüyorum.
O tarz evliliklerin daha sağlam kaynaklı olduğuna inanmaya başladım.Çünkü günümüzde insanlar internet üzerinden evlilik yapıyor.
Eski den annelerimiz babalarımız ne zorluklara karşı yuvalarını yıkmayıp devam etmişler.Ama biz en ufak zorlukta çekiyoruz isyan bayraklarını.
ALALH kimsenin yuvasını bozmasın (amin)

amin diyorum ya görücü usulüde hani insanlar birbiriyle asla görüşmeden konuşmadan degil islami cerçeveler dışına çıkmadan görüşülmeli tabi

asaint

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.asaint.tr
Selamün Aleyküm Sevgili Mümin kardeşlerim

Evlilik gercekten zor gibi görünüyo ama hayatın gercek anlamı evliliki deilmi?
Ama genelde Fikir farklılıgı kaynana ile gelinin gecinememesi

erkegin zeka kompleksi veya gelinin kompleksi gibi bircok sebep var ama evlilik saygı sevgi ve sabır cercevesinde yürür en saglam evlilikler kavgasız gürültüsüz deil...?
en kavgalı evlilikler saglamdır(dikkatinizi cekerim) ben daha evlenmedim ama cogumuz aile ortamını bildiğimiz için bazı şeyleri anlarız
TÜRK Milletinin Aile yapısı saglamdır umarım bu hep böyle devam eder
yuvalar yıkılmaz geride kalan Çocuklar bu zararı görmez yarabbim

selametle kalın evli çiftlere mutluluk sabır huzur,en kötü anlarında biribirlerine sahip cıkmalarını ve sevmelerini temenni ederim...

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Sevgili Mümin kardeşlerim

Evlilik gercekten zor gibi görünüyo ama hayatın gercek anlamı evliliki deilmi?
Ama genelde Fikir farklılıgı kaynana ile gelinin gecinememesi

erkegin zeka kompleksi veya gelinin kompleksi gibi bircok sebep var ama evlilik saygı sevgi ve sabır cercevesinde yürür en saglam evlilikler kavgasız gürültüsüz deil...?
en kavgalı evlilikler saglamdır(dikkatinizi cekerim) ben daha evlenmedim ama cogumuz aile ortamını bildiğimiz için bazı şeyleri anlarız
TÜRK Milletinin Aile yapısı saglamdır umarım bu hep böyle devam eder
yuvalar yıkılmaz geride kalan Çocuklar bu zararı görmez yarabbim

selametle kalın evli çiftlere mutluluk sabır huzur,en kötü anlarında biribirlerine sahip cıkmalarını ve sevmelerini temenni ederim...

evet kardeş hayatın anlamı. fikirler muhakkak farklı olucak önemli olan karşındakinin fikrine saygılı olmak malesef evliliklerde iki tarafta karşısındakini kendine benzetmeye çalışıyor oysaki ortada buluşmak çok kolay..
yeterki büyük uyuşmazlıklar olmasın inanç farklılıkları olmasın ,aslında insan ben bu yükü taşıycam dedikten sonra en tatlı yüktür evlilik ama tabi bu yükü iki kişi taşıyorsa buna evlilik denir onun için yükü asla eşlerimize yüklemiyelim bir ucundanda biz tutalım:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuda başka fikri olan yokmu?:(

musa____

Kayıtlı Kullanıcı
S.A Kardeş Ben Henüz 20 Yaşındayım İnan Bana Kimseyle flort etmedım Zamanımızda Flort Etmeyene Gülerler... Bu sıkca Yasanır Ama Ben Görücü Usuluyle Evlenmek İstiyorum Sebebi Şu Ne Kadar Görücü Usuluyle EvlenenTanıdıysam Hep Mutlu...
Ama Rabbim Yazıyı Yazmıştır Birkere Ne Yaparsın....
Allaha Emanet Olun...
kimse Düşüncemi Yanlış Anlamasın Bu Benim Düşüncem Sadece...

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
S.A Kardeş Ben Henüz 20 Yaşındayım İnan Bana Kimseyle flort etmedım Zamanımızda Flort Etmeyene Gülerler... Bu sıkca Yasanır Ama Ben Görücü Usuluyle Evlenmek İstiyorum Sebebi Şu Ne Kadar Görücü Usuluyle EvlenenTanıdıysam Hep Mutlu...
Allaha Emanet Olun...

aleyküm selam gülenler utansın kardeşim ben taktir ettim inşallah rabbim kalbine göre birini çıkarsın karşına..

evet bende görücü usülu evlendim önce mantıgım kabul etti eşimi sonra ona çok saygı duydum tanıdıkca hayran oldum ve sonra sevdim sürekli artan bi sevgiyle çünkü temelini saglam attık . şimdi tam tersi oluyo önce seviyolar sonra çok önemli olan saygıyı sonraya bırakıyolar .aslında bu konuyla ilgili söylenicek çok şey var ama sonra devam ederim:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Sabır her yerde güzeldir; ama aile hayatında daha güzeldir. Çünkü aile hayatındaki sabır sahibini Cennete götürmekle kalmaz, sabrın derinlik ve şiddetine göre de cennetteki makamları da yüceltir, hatta cennet hanımlarının ablası, ağabeyi makamına bile yükseltebilir.

Daha da ilerisi, sabır, erkeği Eyyüb aleyhisselam’ın sabrının sevabına ulaştırabileceği gibi; hanımı da Asiye validemizin sabır sevabına kavuşturabilir.

Efendimiz (sav)’in bu konudaki hadis-i şerifini İmam-ı Gazali Hazretleri, Mükaşefesinde şöyle nakletmektedir:

– Kim hanımının uyumsuzluğuna sabrederse (sabrın zorluk ve şiddetine göre) Allah o beye Eyyüb aleyhisselam’ın sabrına verdiği mükafat gibi mükafatlar verebilir.

Kim de beyinin uyumsuzluğuna sabrederse (yine sabrın şiddet ve zorluğuna göre) Allahü Teala o hanıma da Firavun’un hanımı Asiye’nin sabrına verdiği sevap gibi sevap verebilir.

Evet, aile içindeki taraflara sabrın kazandırdığı uhrevi derece ve mükafatlar böyledir. Zaten sabrın bu türlü sevabını düşünüp de sabredenler, derhal evde güzel bir havanın esmesine de sebep olurlar, kendilerini sabra zorlayan olumsuzluklar da bu sebeple azalır, hatta zaman içinde de yok bile olabilir. Ahiretten önce dünyada sabrın karşılığını alırlar.

İmam–ı Gazali bu hadisi naklettikten sonra taraflara oldukça ikaz edici bir not daha ilave etmekte ve demektedir ki:

Bu niçin böyle? Allahü Azimüşşan yuvanın yıkılmasını değil, devamını istiyor da ondan. O yüzden evliliğin devamını sağlayacak beylere Eyyüb aleyhisselam, hanımlara da Asiye validemizin sevabını vaat ediyor.

Sözü uzatmamak için diyebiliriz ki:

– Ailede ideal olan, tarafların konuşarak, anlaşarak kararlarını ortak vermeleridir. Ancak idealler her zaman vaki ve mümkün olmamaktadır. Geriye sabır kalıyor. Sabrı tercih edenlerin asla pişman olmayacakları, hatta ahretteki mükafatlarını görünce keşke daha da sabırlı davransaydık diyecekleri de hatırlatılıyor.

Ahmed ŞAHİN
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör

asaint

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.asaint.tr
evet kardeş hayatın anlamı. fikirler muhakkak farklı olucak önemli olan karşındakinin fikrine saygılı olmak malesef evliliklerde iki tarafta karşısındakini kendine benzetmeye çalışıyor oysaki ortada buluşmak çok kolay..
yeterki büyük uyuşmazlıklar olmasın inanç farklılıkları olmasın ,aslında insan ben bu yükü taşıycam dedikten sonra en tatlı yüktür evlilik ama tabi bu yükü iki kişi taşıyorsa buna evlilik denir onun için yükü asla eşlerimize yüklemiyelim bir ucundanda biz tutalım:H

evet en önemlisi İNSAN oldugumuzu unutmayalım?
Eğer 2 aile evli çiftlere gögüs gererse onları ayırmak ve fikir anlaşmazlıgı yaparak evliliği yıpratmazlarsa 2 çift in yuvaları ne kadar sallansada bozulmaz...

unutmayalım evli çiftin 2 ailesinede iş ve sorumluluk düşüyo

e kız kendi ailesini oglanda kendi ailesini tutarsa birbirilerine olan saygılarını yitirirler bu evlilik yuvası sallanır
en önemlisi kadın kocasına sadık olmalı kocada karısına sahip cıkmalıdır
Ailelerine düşen görev ise: küçük bir kavga olmaları halinde müahale edip destek cıkmalıdırlar yoksa.....AİLE kavramı küçük birşey deildir

unutmayalım=> BİR ERKEK KIZI ALDIGI ZAMAN AİLESİNİDE ALMIŞ VE KABULLENMİŞ OLUR AYNISI KIZ İÇİNDE GECERLİDİR...YANİ AİLE GENİŞ VE ÖNEMLİ BİR KAVRAMDIR

Selametle kalın unutmayalım ailemize ve sevenlerimize hatta dostlarımıza sahip cıkalım

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Evliliği Dünyada En mutlu olduğumuz bir kurum gibi düşünmeliyiz öncelikle Bulunduğumuz zamanda boşanmalar Aldatmalar benide çok üzüyo Kimsenin kimseye saygısı kalmamış . Bu flört müdür ne anlama geliyosa o zırvalıklar yüzünden Ar namus kalmadı memlekette Evlilikler yıkılır oldu ... RAbbim bekar kardeşlerimize Mutlu olabileceği Hayırlı imanlı eşler nasip etsin inş.. diyebileceğim tek şey bu Çünkü İSLAM ahlakından uzak bir ailede Kesinlikle sevgi saygı olacağını düşünmüyorum ...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Allaha Emanet Olun...

KARDEŞİM SENİ KUTLUYORUM RABBİM GÖNLÜNE GÖRE HAYIRLI BİR EŞ NASİP ETSİN .. ÇOK ŞÜKÜR BENİM ABİMDE ÖYLEDİR... ARTIK BAZI KIZLAR ERKEKLERİN PEŞİNDE KOŞAR OLDULAR .... ABİMİN ŞİMDİYE KADAR HİÇ SEVGİLİSİ OLMADI ... AMA SEVDİĞİ OLDUMU BİLEMEM..SORDUĞUMDADA BUNU YANITLAMADI ..TABİKİDE SEVGİ Yİ AYRI TUTMAK GEREKİR ... İNSAN MUTLAKA Kİ BİRİNİ SEVER ... AMA YARATAN RABBİM DEN DOLAYI SEVİLMEK VE SEVMEK EN DOĞRUSU... ŞU GÜZEL GÖZLER , GÜZEL FİZİKLER VS... BİGÜN TOPRAK OLMAYACAKMI SONUÇTA...

ARTIK BOŞANMALARIN ÇOĞU GÜVENSİZLİKTEN ,YOK MSN DEN YOK BİLMEM NEDEN :(

BUNLAR NEDİR YA ? HA TAMAM GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ NEDENLERDEN DOLAYI BOŞANANLAR OLUR BİŞEY DEMİYORUM AMA .. EN UFAK BİŞEYDE YOK KAYNANAM ŞUNU DEDİ YOK BUNU DEDİ DİYE YUVA BOZMAMAK GEREKİR......
BİŞEY DAHA SÖYLEMEK İSTİYORUM ... SİZİN ANNENİZ SİZİN İÇİN NE KADAR DEĞERLİYSE EŞİNİZİN ANNESİNEDE ÖZ ANNENİZE VERDİĞİNİZ DEĞERİ VERMELİSİNİZ DAHA DOĞRUSU VERMELİYİZ...Bİ KERE KAYNANA KELİMESİ ÇOK YANLIŞ BİR KELİME BENCE... BENİM HALAMIN GELİNİNE BİRİSİ SORMUŞ HALAMI GÖSTEREREK KAYNANANMI DİYE KIZ HAYIR ANNEM DİYE CEVAP VERMİŞ ....BEN BUNU DUYUNCA TAKDİR ETTİM EN DOĞRU CEVABI VERMİŞ ... AEO

hyalcin_67

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam.asılnda zor olan evlilik değil bence insanları zorlaştırıo evlilği herkes dininin gereği evlililğini yaşasa bence boşanmalar olmaz bile şimdiki gençlik evliliği fazla basitleştirmiş gözünde anlaşamazsak ayrılırız düşüncesi ile başlıyo evliliğe.bu kadar basit yani onlar için.bence sevgiden önce saygı saygı yoksa sevgi tek başına bir HİÇ...

garibano

Kayıtlı Kullanıcı
s.a

s.a

bende kendimce bi yorum yapmak istedim.
Günümüz insanları su şekillerde evleniyorlar.
1-İnternetten, Cep telefonundan ve öteki olabilecek sanal ortamlardan.
Saglıklı düsünmek gerekirse bu evliliklerin coguda sona eriyor sebebi sudur.
Bu evlenmlerde 2 tarafta en iyi özelliklerini gösteriyor kötü huylar sonradan ortaya cıkınca tiksnime baslıyor
ayrıca cep telefonundan günde 8 saat konusanı biliyorum.Simdi düsünün günde 8 saat konusan 2 kişi arasında konusacak baska ne kalabilirki. İnsanlar böylece asklarını tüketiyorlar zaten bi süre sonrada konusmalar sacmalamaya dönüyor kavgalar artıyor. msn içinde aynısı gecerli.
2-Aynı mahalle,okul büyümüs uzun yıllar birbirini iyi tanıyıp seven insanlar .Bu tip teki evlenmede uzun süre birbirini tanıyan insanlar eger evlenmisseler bi süre sonra bakıyorlar hakkaten eş te paylasacak ve keşfedecek bi sey kalmamış ve monotonluk baslıyor olay bosanmaya gidiyor.
3-Ani bi karsılasma ile tanısanlar .Bu tipler genelde ani bi aşk hissiyle bir birini tam tanımadan hızlı bi evlilik yapıp sonrasında beklediklerini bulamayınca ayrılıklar olabiliyor.Kimse mükemmel olamaz oysaki.
4-Görücü usulü evlenenler. Böyle evlenen kız veya erkeklerde bosanma ihtimali daha az .Çünkü görürsmemis ve birbirlerini keşfetmemislerdir.Birbirlerini tanıyana kadar bakıyorlar zaten hayat bitmis. Bazıları eger kalplerinde baskasına aşk beslemiste mecburen evlendilerse iste o zaman ciddi sorunlar oluyor ve bosanma ve ölümler olabiyor.

SONUÇ olarak sunu anladım bu hayatta İslami esaslara dayanmayan hiç bi evlilik tam verim vermiyor.İnsan lar birbirlerini herşeyleri sanıyorlar oysa kimse kimsenin herseyi değildir.Ancak yaradan bi kimsenin herseyi olmaya layıktır.

Kadınlar ilgi alaka bekliyorlar.Erkekler ise sadakat ve heyecan .Zaten dinimiz bi kadına ev işi yapmayı bile mecbur etmemisken erkek yatagına cagırdımı rahatsız değilse gitme mecburiyeti koymustur.Bu zaten temelde fıtratların ayrı oldugunu gösteriyor erkek ve kadının.

Şahsi kanaatim kadın baskalarının aklına uymadığı sürece , erkeğe özelinde heyecanı hissettirdiği sürece bi erkeğe yaptıramayacagı sey yoktur.Burda akıllı kadın bunları bilerek hem erkegi memnun etmis hemde istediğini almıs oluyor . Erkek kadına sık olmamak kaydıyla ilgisini gösterdiği sürece,sadık oldugu ve aldatmadığı sürece ve kadın onun istediği sekilde (islami ise) giyindiği ve hareket ettiği ve özel hayatlarında baska kadına yöneltmeyecek bi heyecanı yasattıgı sürece böyle bosanmalar olmaz.

6 ay sonra aşk dediğin biter bence .Eğer birini seveceksen Allah yarattı diye sevmelisin.Ve ona sadık olacaksan haram olandan kaçmak için yapacaksın.Ve ona itaat edecekse Allah emretti diye olmalıdır.

A.E.O

asaint

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.asaint.tr
saolun arkadaşlar fikriniz için özellikle bişeye değinmek istiyorum

flortle evlenenleri genelde % 40 ı boşanmıştır ama görücü usulüyle sanki evlilik daha saglam gibi

fatıma meral

Kayıtlı Kullanıcı
Bence artık günümüzde kimse kimsenin kahrını çekmiyo .bayanların çalışma hayatına atılması ,ailesinden daha çok destek sağlaması vb faktörler sayabiliriz asıl neden tamamen bu (biraz dikkatlice bakarsak ) eskiden bu kadar toplum özgür degildi elalem ne der baskısı vardı vs ama günümüz çok degişti bayanlar artık eşlerinin kahrını çekmek istemiyo yuvayı ayakta tutan bayanlardı kahrı ı çeken bayanlardı ama artık sabredemiyorlar çünkü niye ben kahır çekeyim o çeksin diye düşünüyo .asıl neden bu .tabi evlilikte daima eşitlik olmalı ,sabır olmalı sevgi olmalı en önemlisi saygı olmalı günümüzde bu özelliler tamamen yitirilmiş durumda .bi de tabi arkadaşlarımızın bahsettiği flört olaylarıda eklenince zaten evlenmeye ne gerek var diye düşünülüyo çünkü flort evliliği köreltiyo .arkadaşlarımızın dediği gibi flortü olmayanlar bir garip karşılanıyo inanmam gibi laflar ne kadar çirkin sanki herkes biriyle çıkmak zorundaymış gibi gerçi onların inanması önemli hiç ama hiç önemli degil .bence mevzu tamamen bunlar

garibano

Kayıtlı Kullanıcı
Evliliğin Hikayesi

Evliliğin Hikayesi

Yine bu sitede okuduğum bi olay bence EV LİLİĞİN TEMEL NOKTALARI

Kadın : Bey ,Ben bi karar aldım biliyorsun dinen evi toparlamak mecburiyetim yok artık evi temizlememeye karar verdim. (Kadın burda kendi kıymetini anlatmaya calısıyor)

Erkek : Başını önüne eğerek : Haklısın hanım mecbur değilsin.Seni zorlamam doğru olmaz.

Aradan bi süre gecer hakkaten kadın temizlemez ama içi içini yemektedir. Akşam olunca kocası gelir.

Erkek : Hanım. Tamam evi temizlemeyiorsun buna mecburda değilsin .Yalnız senden bi ricam var su oturma odasında ki eşyaları toplarmısın?

Kadın : Toplarımda bey O nedenki ?

Erkek : Düsündüm, Haklıydın sen dinen mecbur olmadığın biseye seni zorlamak dogru değildir. Ama evinde temizlenmesi gerekiyor .Düsündüm ben işte yoruluyorum bu yüzden ben temizleyemem eğer sen odayı toplarsan bi yatak ta oraya atayım da bi tane sana yardımcı hanım alayım. Hem evi temizler sana da yardımcı olur :)

Kadın: Olurmu bey ? Ben şaka yapmıstım .Elbette temizlerim evi 2 gündür hastaydım o yüzden yapamadım Ben hiç o sevabı kaçırmak istermiyim :K:K

Ben bu hikayeden bi pay cıkardım kendime hemde büyük bi pay. İnanıyorum sizde cıkaracaksınız....

mehmet ercan

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm;
arkadaşlar bende nacizhane fikirlerimi paylaşmak istiyorum:öncelikle böyle önemli konulara ilgi gösteren bütün arkadaşlardan ALLAH razı olsun.
öncelikle şunu iyi bilmek gerekir, aile toplumun en önemli yapısıdır.bu yapı ne kadar sağlam olursa toplumda okadar sağlam ve başarılı olur.
Ben de görücü usulü bir evlilik yaptım. hiç pişman değilim. herkese böyle bir evlilik yapmasını tavsiye ederim.
görücü usülü yani aracıların vasıtasıyla tarafların birbirlerini görmeleri tanımaları ve anlaşmalarıdır.

EVLİLİKLE ALAKALI OLARAK ŞUNLARI PRENSİP EDİNMİŞİMDİR:
SAYGI, SEVGİ VE ANLAYIŞ...
Bunlar olduğu müddetçe mutlu bir evlilik hayatı ortaya çıkıyor...

Bütün evli kardeşlerime mutluluklar, bekar kardeşlerimede ALLAH'tan hayırlı kismetler diliyorum... SAYGILARIMLA....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt