Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evliliğin İlk Saatleri (Evlenmeden önce herkesin okuması gereken bir sohbet) (2 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Allah razı olsun...

Allah razı olsun...

İşte paylaşım budur...Yararlı bilgiler gerçekten...Bu nasihatlara uymak dileklerimle...:B

eslem.nm

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm Allah razı olsun çok güzeldi

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim. İnanılmazdı, muhteşemdi, harikaydı ALLAHa şükürler olsun.
o kadar güzel bir konuşmaki aralarında geçen ben onlar adına o kadar çok sevindim ki anlatamam.
ALLAHım cümlemize bu temel üzere kurulan ve hayır kapılarının, rahmet kapılarının açıldığı evlilikler nasip eylesin...amin amin...

İnşaallah bu yazıyı saklamak istiyorum. RABBİM nasip ederde evlenirsem başucumda olsun inşaallah...

selametle kardeşim...
ALLAHa emanet olunuz...

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim. İnanılmazdı, muhteşemdi, harikaydı ALLAHa şükürler olsun.
o kadar güzel bir konuşmaki aralarında geçen ben onlar adına o kadar çok sevindim ki anlatamam.
ALLAHım cümlemize bu temel üzere kurulan ve hayır kapılarının, rahmet kapılarının açıldığı evlilikler nasip eylesin...amin amin...

İnşaallah bu yazıyı saklamak istiyorum. RABBİM nasip ederde evlenirsem başucumda olsun inşaallah...

selametle kardeşim...
ALLAHa emanet olunuz...

Aleyküm selam kardeşim
dualarınıza AMİN diyorum,
Bütün Gençlerimizin bu konulara sizin gibi duyarlı olabilmeleri duasıyla.....

İnşaallah evleneceğiniz genç bunları aranızda istişare edebileceğiniz kadar imanlı ve temiz bir insan olur Rabbim kıymet bilen kişilerle karşılaştırsın seni kardeşim
Allah'a emanet ol....

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam kardeşim

dualarınıza AMİN diyorum,
Bütün Gençlerimizin bu konulara sizin gibi duyarlı olabilmeleri duasıyla.....

İnşaallah evleneceğiniz genç bunları aranızda istişare edebileceğiniz kadar imanlı ve temiz bir insan olur Rabbim kıymet bilen kişilerle karşılaştırsın seni kardeşim
Allah'a emanet ol....

Amin amin ecmain olsun inşallah kardeşim ALLAH razı olsun...

"Bütün iyilikleri işlemek ibadetin yarısı, dua da öbür yarısıdır. ALLAH bir kulu için hayır murad ederse kalbini duaya meylettirir." (İbn-i Mace)

ALLAHa şükürler olsun...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleykum ALLAH RAZI OLSUN
gerçekten cok güzel ve bilgi edinmemizi sağlayan bi paylasimdi
saolasin kardes
Emeğine sağlik
Selametle
ALLAH bizLerede hayırLı eşler nasip eylesin
ALLAHA EMANET OLUN...

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleykum ALLAH RAZI OLSUN
gerçekten cok güzel ve bilgi edinmemizi sağlayan bi paylasimdi
saolasin kardes
Emeğine sağlik
Selametle
ALLAH bizLerede hayırLı eşler nasip eylesin
ALLAHA EMANET OLUN...

Amin
Aleykümselam salih kardeş
Sizlerinde gözlerine sağlık
Rabbim hepinizi iyi ve imanlı insanlarla karşılaştırsın inşaallah
Amin

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
"ALİ: Benim başım gözüm üstüne; yeter ki sen böyle şeyleri anlatmayı benden iste! Bak Efendimiz (s.a.v) bu hususta şöyle buyurmaktadır: "Erkeğin, hanımının üzerindeki hakkı, ışığı yakması (eskiden bunun külfetli bir iş olduğu malumdur), yemek yapması, eşi eve geldiğinde kapı ağzında onu karşılayıp ona "Hoş geldin" demesi, abdest aldığında ona kap ve kurulayıcı mendil-havlu takdim etmesi ve mazereti olmadan onun isteğini reddetmemesi." (Mekârim-ül Ahlak, S.246)
Bir diğer hadiste şöyle buyuruyor Allah'ın Resulü (s.a.v): "..Sizin hanımlarınızın üzerinde birtakım haklarınız vardır, onların da sizin üzerinizde. Sizin bazı haklarınız "Yabancı kimselerle gayri meşru ilişkilerde bulunmamaları, iyi şeylerde size itaatsizlik etmemeleridir. Bunlara dikkat ettiklerinde güzel bir şekilde onların rızkını ve giyeceklerini temin etmeniz gerekir. Ayrıca onları dövmeyin de." (Bihâr-ül Envâr, C.100, S.245)
İşte bunlar söz konusu haklardan bazı önemli olanları.

FATIMA: Allah razı olsun. Fakat bir hatırlatma olarak sizin de şu hadisi şerifleri dikkate almanızı isterim. Şöyle buyuruyor: "Kadının kocasının üzerindeki hakkı, onun karnını doyurması, onu giyindirmesi ve ona surat asmamasıdır." (Bih1âar-ül Envâr, C.103, S.254)
Diğer bir hadiste, kadının kocasının boynundaki hakkı sorulduğunda şöyle buyurmuştur: "Karnını doyurması, onu giyindirmesi (yani ihtiyaçlarını gidermesi) ve bir hata yaptığında onu affetmesidir." (El-kâfi, C.5, S.510)
Bir diğer hadiste ise bir erkeğin evinde ve ailesine karşı sahip olması gereken hasletler şöyle sıralanmıştır; "Güzel bir davranış, ölçülü bir şekilde onlara karşı geçim imkanlarını sağlaması ve onları manevi tehlikelerden koruyacak bir hamiyet." (Tuhef-ul Ukul, S.322)
Hz. Ali'den (ra) de şöyle nakledilmiştir: "Kadınlara karşı her halükarda müdara edin, onlarla güzel bir şekilde konuşun ki onlar da davranışlarını size karşı güzelleştirsinler." (Bihar-ul Envar, C.100, S.223)

Bir hadiste de şöyle buyurmaktadır: "Kim kendi ailesine iyi davranır, onlara iyilikte bulunursa, Allah ömrünü uzatır." (El-Hisal, S.8)
"

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
"ALİ: Benim başım gözüm üstüne; yeter ki sen böyle şeyleri anlatmayı benden iste! Bak Efendimiz (s.a.v) bu hususta şöyle buyurmaktadır: "Erkeğin, hanımının üzerindeki hakkı, ışığı yakması (eskiden bunun külfetli bir iş olduğu malumdur), yemek yapması, eşi eve geldiğinde kapı ağzında onu karşılayıp ona "Hoş geldin" demesi, abdest aldığında ona kap ve kurulayıcı mendil-havlu takdim etmesi ve mazereti olmadan onun isteğini reddetmemesi." (Mekârim-ül Ahlak, S.246)
Bir diğer hadiste şöyle buyuruyor Allah'ın Resulü (s.a.v): "..Sizin hanımlarınızın üzerinde birtakım haklarınız vardır, onların da sizin üzerinizde. Sizin bazı haklarınız "Yabancı kimselerle gayri meşru ilişkilerde bulunmamaları, iyi şeylerde size itaatsizlik etmemeleridir. Bunlara dikkat ettiklerinde güzel bir şekilde onların rızkını ve giyeceklerini temin etmeniz gerekir. Ayrıca onları dövmeyin de." (Bihâr-ül Envâr, C.100, S.245)

FATIMA: Allah razı olsun. Fakat bir hatırlatma olarak sizin de şu hadisi şerifleri dikkate almanızı isterim. Şöyle buyuruyor: "Kadının kocasının üzerindeki hakkı, onun karnını doyurması, onu giyindirmesi ve ona surat asmamasıdır." (Bih1âar-ül Envâr, C.103, S.254)
Diğer bir hadiste, kadının kocasının boynundaki hakkı sorulduğunda şöyle buyurmuştur: "Karnını doyurması, onu giyindirmesi (yani ihtiyaçlarını gidermesi) ve bir hata yaptığında onu affetmesidir." (El-kâfi, C.5, S.510)
Bir diğer hadiste ise bir erkeğin evinde ve ailesine karşı sahip olması gereken hasletler şöyle sıralanmıştır; "Güzel bir davranış, ölçülü bir şekilde onlara karşı geçim imkanlarını sağlaması ve onları manevi tehlikelerden koruyacak bir hamiyet." (Tuhef-ul Ukul, S.322)
Hz. Ali'den (ra) de şöyle nakledilmiştir: "Kadınlara karşı her halükarda müdara edin, onlarla güzel bir şekilde konuşun ki onlar da davranışlarını size karşı güzelleştirsinler." (Bihar-ul Envar, C.100, S.223)

Bir hadiste de şöyle buyurmaktadır: "Kim kendi ailesine iyi davranır, onlara iyilikte bulunursa, Allah ömrünü uzatır." (El-Hisal, S.8)
"

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı

"

NSBBZN

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık..
Allah c.c razı olsun selam ve daimi dua ile...

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm cok uzun ama cok güzel bir yazı Allah razı olsun gercekten öğrenilmesi gereken meseleler....

fox_tr

Kayıtlı Kullanıcı
Hz.Muhammed(s.a.v) Efendimiz buyuruyor ki ; İnsanların insanlara secde etmesi takbir olsaydı ben Kadınların,Kocalarına SECDE etmelerini emrederdim...

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardesim .. çok çok güzel ve günümüze uygun birkonuya değinmişsin.. Eline emeğine sağlik... Allah razi olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt