Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evli kardeşlerimiz buraya..!!! (1 Kullanıcı)

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum. Evli olan kardeşlerimden bir ricam var. Bende evlenmeyi düşünen biri olarak(inşaallah hayırlsı) sizden hayat tecrübelerini bizimle paylaşmanızı rica ediyorum. Tecrübenizle biz bekarlara yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum...

Mesela sizce bir kadın eşine nasıl davranmalı ,aynı şekilde erkek kadına nasıl davranmalı,bizimle tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen?belki hiç bilmediğimiz bir davranış öğrenir,
böylece anlattıklarınızdan yararlanırız ve size çooook duacı oluruz.

Hadi evli olan kardeşlerim kolları sıvayın,başlayın yazmaya...!!

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım...
güzel düşünmüşsün..
evet bizler için örnek olur..
ama ben tecrübesizim..
selam ve dua ile..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

Selamun aleykum. Evli olan kardeşlerimden bir ricam var. Bende evlenmeyi düşünen biri olarak(inşaallah hayırlsı) sizden hayat tecrübelerini bizimle paylaşmanızı rica ediyorum. Tecrübenizle biz bekarlara yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum...

Mesela sizce bir kadın eşine nasıl davranmalı ,aynı şekilde erkek kadına nasıl davranmalı,bizimle tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen?belki hiç bilmediğimiz bir davranış öğrenir,
böylece anlattıklarınızdan yararlanırız ve size çooook duacı oluruz.

Hadi evli olan kardeşlerim kolları sıvayın,başlayın yazmaya...!!

Güzel bir konu kardeşim...
Bediüzzaman Hazretleri bu konuda şöyle yazmıştır:
İnşallah yardımcı olur sizlere...

Ne mutlu o kocaya ki, kadınının diyanetine bakıp taklit eder; refikasını hayat-ı ebediyede kaybetmemek için mütedeyyin olur.

Bahtiyardır o kadın ki, kocasının diyanetine bakıp “Ebedî arkadaşımı kaybetmeyeyim” diye takvâya girer.

Veyl o erkeğe ki, saliha kadınını ebedî kaybettirecek olan sefahete girer.
Ne bedbahttır o kadın ki, müttakî kocasını taklit etmez, o mübarek ebedî arkadaşını kaybeder.

Binler veyl o iki bedbaht zevc ve zevceye ki, birbirinin fıskını ve sefahetini taklit ediyorlar, birbirine ateşe atılmasında yardım ediyorlar.

Risale-i Nûr .: Lem'alar .: 24. Lem'a​

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık kardeşim yazınız çok bilgilendirici...

imported_hamza_yürekli

Kayıtlı Kullanıcı
bakın kardeşim bir erkegin düşünceleri farklıdır ama siz siz olun birbirinizi üzmeyin altdan olan hepmsiz olun ha hayır diyorsanız o zaman olmaz kardeşlerim yanii tartıştıgınızda kabahat sizdeyse siz deli oluyosanız o velii olsun siz veli ikende o deli olsun zaten mümin kadın ve erkek ibadetlerini yerine getiririse hiç bir tasızlık olazm emre imtisal hanımlar için çok önemlidir hanım gitdigi her yeri eşine söylemek zorundadır ama eşi sadece söyler izin almaz ama şunuıda söylemeliyim ki harama girmedigi müddence ne demiş üstad hazretleri helal dairesi geniştir keyfe kafi gelir harama girmeye hiç luzum yoktur o yüzden siz eşlerinize güler yüzlü olunki onların fıtrat olarak zaten kadın içine konuşmuştur mübarek kardeşlerim ama önemli olan burda size düşen iş siz ona hal halıkarda güzel gözükün ki eşiniz harama bakmasın ben 4 senelik evliyim ama rahman biliyor bir of bile dedigini duymamış-ımdır eşimin ne ben onun sözünden çıkarım ne de o benim bu kadar sözümün içinde elbetde ders alınacak bir kaç cümle bulursunuz inşl dualarımdasınız mübarek bacılarım kardeşlerim

muberra

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel bir konu kardeşim...
Bediüzzaman Hazretleri bu konuda şöyle yazmıştır:
İnşallah yardımcı olur sizlere...

Ne mutlu o kocaya ki, kadınının diyanetine bakıp taklit eder; refikasını hayat-ı ebediyede kaybetmemek için mütedeyyin olur.

Bahtiyardır o kadın ki, kocasının diyanetine bakıp “Ebedî arkadaşımı kaybetmeyeyim” diye takvâya girer.

Veyl o erkeğe ki, saliha kadınını ebedî kaybettirecek olan sefahete girer.
Ne bedbahttır o kadın ki, müttakî kocasını taklit etmez, o mübarek ebedî arkadaşını kaybeder.

Binler veyl o iki bedbaht zevc ve zevceye ki, birbirinin fıskını ve sefahetini taklit ediyorlar, birbirine ateşe atılmasında yardım ediyorlar.

Risale-i Nûr .: Lem'alar .: 24. Lem'a​

Allah razı olsun kardeşim. çoook sağolun..

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
bakın kardeşim bir erkegin düşünceleri farklıdır ama siz siz olun birbirinizi üzmeyin altdan olan hepmsiz olun ha hayır diyorsanız o zaman olmaz kardeşlerim yanii tartıştıgınızda kabahat sizdeyse siz deli oluyosanız o velii olsun siz veli ikende o deli olsun zaten mümin kadın ve erkek ibadetlerini yerine getiririse hiç bir tasızlık olazm emre imtisal hanımlar için çok önemlidir hanım gitdigi her yeri eşine söylemek zorundadır ama eşi sadece söyler izin almaz ama şunuıda söylemeliyim ki harama girmedigi müddence ne demiş üstad hazretleri helal dairesi geniştir keyfe kafi gelir harama girmeye hiç luzum yoktur o yüzden siz eşlerinize güler yüzlü olunki onların fıtrat olarak zaten kadın içine konuşmuştur mübarek kardeşlerim ama önemli olan burda size düşen iş siz ona hal halıkarda güzel gözükün ki eşiniz harama bakmasın ben 4 senelik evliyim ama rahman biliyor bir of bile dedigini duymamış-ımdır eşimin ne ben onun sözünden çıkarım ne de o benim bu kadar sözümün içinde elbetde ders alınacak bir kaç cümle bulursunuz inşl dualarımdasınız mübarek bacılarım kardeşlerim

ne demek tabii güzel yazınızdan alıncak dersler var. Çok teşekkürler. Allah razı olsun. Eşinizle hem dünyada hem ahirette Rabbim size güzel geçim nasip etsin diyorum. Amin

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum.Evli değilim:)Hakkınızda hayırlısı olsun.Ama şöyle bir örnek verebilirim.Tartışma esnasında konunun alevlenmesini istemiyorsanız susmalısınız haklı olsanız dahi.Tabii karşı taraftanta benzer durumda aynı davranışı yapmalı kanımca.Evliliğinizin bekası için önemli olmalı bu.Eğer düşünceli biriyse şayet çok geçmeden hatasını anlar.Birde en çok önem verdiğim şey biryere gidildiğinde birşey yapıldığında eşlerin bundan haberinin olması.Şayet aksi durumda üzerimize lanet yağar haberiniz ola;).Dua ile.

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Hayırlı Aile

Hayırlı bir aile misiniz?

Bu suali aile içinden kime sorabilirsiniz?

Elbette aileyi teşkil eden iki temel direğe.

Kimdir bu iki temel direk?
Bey ile hanımefendiden başkası olamaz.
Çünkü ailenin hem temeli, hem de ayakta tutan direkleridirler bu iki insan.

Öyle ise aile demek, hanımla bey demektir.

Ailenin, içinde bir ömür tükettiği yuvanın bir bakıma cennet bahçesi haline gelmesi, yahut da cehennem çukuru durumuna düşmesi bu iki insanla olur.

Başka bir ifade ile, aile, ömrünü tamamlayacağı çatının altında ya bir cennet benzeri hayat yaşarlar ya da cehennem misali bir yaşam tüketirler.

Bir hayatı ya cennet misali ya da cehennem benzeri şekle sokan fertler ise, ya hayırlı insanlar ya da şerli kimseler olma vasfını da kazanmış olurlar.

Bundan dolayıdır ki, Efendimiz Hazretleri,
Ailenize hayırlı olsun? şeklinde hem beye, hem de hanıma tembihlerde bulunmuş, ikazlardan geri kalmamıştır.

Bakınız, Efendimiz (sav) hayırlı beyi nasıl tarif buyurmuştur:

Hayırlı bey, eve girince hanımın yüzü asılmaz, çocuklar da köşe bucak ondan kaçışmaz!?

Evet, kendisi kısa; fakat manası uzun ve kapsamlı bir tarif.

Bunun zıt anlamı nedir?? diyecek olursanız, onu da arz edeyim:

Hayırsız bey eve girince hanımın yüzü asılır, çocuklar da köşe bucak kaçışır!

Öyle ise bey, bu tarifi iyi düşünmelidir. Hayırlı bir bey mi, hayırsız bir aile reisi mi, bu tarife göre kendisini test etmelidir.

Hayırlı beyi arz etmiş olduk.

Öyle ise hayırlı hanıma ait ölçüyü de arz edeyim.
Yine Efendimiz (sav) buyuruyor ki:

Hayırlı hanım da odur ki, bey eve gelip de onun yüzüne bakınca huzur duyar, mutluluk hisseder!
Bunun zıt anlamı da şudur:

Hayırsız hanım da odur ki bey eve gelip de ona bakınca huzuru kaçar, mutsuzluk hisseder, geldiğine pişmanlık duyar!

Öyle ise hanımefendi de kendini kontrol etmeli.
Hayırlı bir hanım mı, yoksa hayırsız bir hanım mı olduğuna kendisi karar vermeli. Beyine huzur mu veriyor, yoksa huzursuzluk mu?
İyi düşünmeli.

Hadisten mülhem olarak arz ettiğimiz bu tarif ve tavsiflerin iki tarafa da mesajı şudur:

Beyefendi!
Eve gelince güleryüzlü, tatlı dilli ol, hanımın yüzü gerilmesin, çocukların korku ve endişe ile kaçışmasın.

Hanımefendi!
Sen de sabırlı ve anlayışlı ol, bey eve gelince hemen dertleri sıralayıp, sıkıntıları ortaya yığma. Bey senin yanında huzur duysun, mutluluk hissetsin.

Efendimizin bu mesajından sonra ayrıca derim ki:

Aile içinde ortaya çıkması mümkün sitemleri, nazlanışları olağan şeyler olarak görüp geçiştirmek mümkünken, büyütüp de içinde boğulacak hale getirmeyin.

Bakın ne büyük anlaşmazlıklar, belâlar, hastalıklar, imtihanlar vardır bu alemde.

Bazen öylesine büyük imtihanlarla karşılaşılıyor ki, çaresi olmayan bir dert, ilacı bulunmayan bir hastalık insanların dünyasını karartıyor; bu gibi geçimsizlikler o zaman şeker, bal gibi geliyor.
Ama iş işten geçmiş, büyük bela ve musibet kapıyı çalmıştır.

Onun için meselenizi büyütmeyin.
Sabırla, tahammülle, sevabını düşünerek, hikmetini hesaba katarak geçiştirin.

Daha çok sıkılırsanız, o meşhur cümleyi tekrar edip rahatlayın.

Bu da geçer yâ hû!

Göreceksiniz ki, sıkıntı gitmiş, sevabı kalmış; yine siz kârlı çıkmış, huzuru mutluluğu yakalamışsınız...

Alıntı: Ahmed ŞAHİN

mavci

Yönetici

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
[ı]
[sıze="4"][sıze="5"]hayırlı aile [/sıze]

hayırlı bir aile misiniz?

Bu suali aile içinden kime sorabilirsiniz?

Elbette aileyi teşkil eden iki temel direğe.

Kimdir bu iki temel direk?
Bey ile hanımefendiden başkası olamaz.
çünkü ailenin hem temeli, hem de ayakta tutan direkleridirler bu iki insan.

öyle ise aile demek, hanımla bey demektir.

ailenin, içinde bir ömür tükettiği yuvanın bir bakıma cennet bahçesi haline gelmesi, yahut da cehennem çukuru durumuna düşmesi bu iki insanla olur.

Başka bir ifade ile, aile, ömrünü tamamlayacağı çatının altında ya bir cennet benzeri hayat yaşarlar ya da cehennem misali bir yaşam tüketirler.

Bir hayatı ya cennet misali ya da cehennem benzeri şekle sokan fertler ise, ya hayırlı insanlar ya da şerli kimseler olma vasfını da kazanmış olurlar.

Bundan dolayıdır ki, efendimiz hazretleri,
ailenize hayırlı olsun? şeklinde hem beye, hem de hanıma tembihlerde bulunmuş, ikazlardan geri kalmamıştır.

Bakınız, efendimiz (sav) hayırlı beyi nasıl tarif buyurmuştur:

hayırlı bey, eve girince hanımın yüzü asılmaz, çocuklar da köşe bucak ondan kaçışmaz!?

evet, kendisi kısa; fakat manası uzun ve kapsamlı bir tarif.

Bunun zıt anlamı nedir?? Diyecek olursanız, onu da arz edeyim:

hayırsız bey eve girince hanımın yüzü asılır, çocuklar da köşe bucak kaçışır!

öyle ise bey, bu tarifi iyi düşünmelidir. Hayırlı bir bey mi, hayırsız bir aile reisi mi, bu tarife göre kendisini test etmelidir.

Hayırlı beyi arz etmiş olduk.

öyle ise hayırlı hanıma ait ölçüyü de arz edeyim.
Yine efendimiz (sav) buyuruyor ki:

hayırlı hanım da odur ki, bey eve gelip de onun yüzüne bakınca huzur duyar, mutluluk hisseder!
bunun zıt anlamı da şudur:

hayırsız hanım da odur ki bey eve gelip de ona bakınca huzuru kaçar, mutsuzluk hisseder, geldiğine pişmanlık duyar!

öyle ise hanımefendi de kendini kontrol etmeli.
Hayırlı bir hanım mı, yoksa hayırsız bir hanım mı olduğuna kendisi karar vermeli. Beyine huzur mu veriyor, yoksa huzursuzluk mu?
Iyi düşünmeli.

Hadisten mülhem olarak arz ettiğimiz bu tarif ve tavsiflerin iki tarafa da mesajı şudur:

beyefendi!
Eve gelince güleryüzlü, tatlı dilli ol, hanımın yüzü gerilmesin, çocukların korku ve endişe ile kaçışmasın.

hanımefendi!
Sen de sabırlı ve anlayışlı ol, bey eve gelince hemen dertleri sıralayıp, sıkıntıları ortaya yığma. Bey senin yanında huzur duysun, mutluluk hissetsin.

efendimizin bu mesajından sonra ayrıca derim ki:

Aile içinde ortaya çıkması mümkün sitemleri, nazlanışları olağan şeyler olarak görüp geçiştirmek mümkünken, büyütüp de içinde boğulacak hale getirmeyin.

Bakın ne büyük anlaşmazlıklar, belâlar, hastalıklar, imtihanlar vardır bu alemde.

Bazen öylesine büyük imtihanlarla karşılaşılıyor ki, çaresi olmayan bir dert, ilacı bulunmayan bir hastalık insanların dünyasını karartıyor; bu gibi geçimsizlikler o zaman şeker, bal gibi geliyor.
Ama iş işten geçmiş, büyük bela ve musibet kapıyı çalmıştır.

onun için meselenizi büyütmeyin.
Sabırla, tahammülle, sevabını düşünerek, hikmetini hesaba katarak geçiştirin.

Daha çok sıkılırsanız, o meşhur cümleyi tekrar edip rahatlayın.

bu da geçer yâ hû!

göreceksiniz ki, sıkıntı gitmiş, sevabı kalmış; yine siz kârlı çıkmış, huzuru mutluluğu yakalamışsınız...

[sıze="2"]alıntı: Ahmed şahin[/sıze]
[/sıze]
[/ı]
emeğinize sağlık ne denli ,doğru bir yazı,

edam005

Kayıtlı Kullanıcı

hanimeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum
evlenecek kardeşlerimize faydalı bir konu olur inşallah
ben de naçizane şunları söyleyebilirim sizlere:
evlilikte (aslında tüm insan ilişkilerinde) en fazla dikkat etmemiz gereken konu
anlayış. bunu biraz açmak gerekirse karşımızdaki kişinin yerine kendimizi koyabilmek
yani empati. özellikle tartışma kavga kaos ortamlarında işimize yarayabilecek en önemli ipucu budur bence. yok eğer bunu beceremiyorsak kavga esnasında susabilmeyi becerebilmek ve daha sonra salim bir kafayla karşılıklı oturup birbirimizi eleştirmeden yanlışlarımızı itiraf edebilmek.
Biliyorum oldukça karışık ve zor görünebilir söylediklerim
fakat evlilik oldukça zor ama bir o kadarda
güzelliklerle dolu bir lezzet ortamıdır..

pek tabi en önemli nokta da islam çerçevesinde yaşayabilmek
dinimizin evliliğe bakış açısı ve peygamber efendimizin örnek yaşantısı
bizler için rehber olmalı..
hiç bir şey yapamıyorsak karşımızdakini Allah rızası için sevebilmek bile yeterlidir..
inşallah başınızı ağrıtmadım.. hakkınızı helal edin..
en güzele emanetsiniz..

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum
evlenecek kardeşlerimize faydalı bir konu olur inşallah
ben de naçizane şunları söyleyebilirim sizlere:
evlilikte (aslında tüm insan ilişkilerinde) en fazla dikkat etmemiz gereken konu
anlayış. bunu biraz açmak gerekirse karşımızdaki kişinin yerine kendimizi koyabilmek
yani empati. özellikle tartışma kavga kaos ortamlarında işimize yarayabilecek en önemli ipucu budur bence. yok eğer bunu beceremiyorsak kavga esnasında susabilmeyi becerebilmek ve daha sonra salim bir kafayla karşılıklı oturup birbirimizi eleştirmeden yanlışlarımızı itiraf edebilmek.
Biliyorum oldukça karışık ve zor görünebilir söylediklerim
fakat evlilik oldukça zor ama bir o kadarda
güzelliklerle dolu bir lezzet ortamıdır..

pek tabi en önemli nokta da islam çerçevesinde yaşayabilmek
dinimizin evliliğe bakış açısı ve peygamber efendimizin örnek yaşantısı
bizler için rehber olmalı..
hiç bir şey yapamıyorsak karşımızdakini Allah rızası için sevebilmek bile yeterlidir..
inşallah başınızı ağrıtmadım.. hakkınızı helal edin..
en güzele emanetsiniz..

Teşekkürler. Başımızı ağrıtmadınız elbette. Yardımınız için Allah razı olsun.Allah sizi eşinizle mutlu etsin.Amin.

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arkadaşım bende yeni 1 yıllık evli biri olarak düşüncemi paylaşmak istedim.

benim kanaatimce bir bayan ilk zamanlarda tanışma birbirine alışma döneminde eşine kendini çok güzel ifade edebilmeli yani nasıl oturursa öyle gider mantığı ile devam etmeli ve hoşlandığı hoşlanmadığı sevdiği sevmediği herşeyi dikkate alıp eşiyle yerli yerinde paylaşmalı çünkü erkekler kayıt eder gibi her ince noktaya kadar alıyorlar benim eşim çok manevi olarak yaşayan biri değildi çok aşırı bilgisi de yoktu ama şuan bakıyorum benim her dediklerimi kayda almış herşey dikkatine girmiş..BENCE bunlar çok önemli her konuda sadece maneviyat değil yaşarken gerekli herşeyde..bir ömür rabbim izin verdiği taktirde o insanla beraber olacaksın bayanın düşüncetarzı ile erkekler şekilleniyor erkekler gurur yapıp hanımın lafıyla bi şey yapmıyoruz deselerde mutlaka onların sözünden çıkmıyorlar ben böyle gördüm kendi düşüncem inşallah sıkıcı olmamıştır hakkınızı helal edin..
en korktuğum ve kimsenin başına gelmesini istemediğimşey aile huzursuzluğudur rabbim kimseyi eşiyle mutluluğu ile imtihan etmesin..rabbim tüm evli çift ve adayları hayırlı evliliklerle daim etsin...

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
kimi insanlar evliliği farklı gösterir yeni evleneceklere sakın aldanma evlilik karşılıklı sevgi saygı olunca çok güzel ...ben tüm bekar arkadaşlara tavsiye ediyorum:)

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arkadaşım bende yeni 1 yıllık evli biri olarak düşüncemi paylaşmak istedim.

benim kanaatimce bir bayan ilk zamanlarda tanışma birbirine alışma döneminde eşine kendini çok güzel ifade edebilmeli yani nasıl oturursa öyle gider mantığı ile devam etmeli ve hoşlandığı hoşlanmadığı sevdiği sevmediği herşeyi dikkate alıp eşiyle yerli yerinde paylaşmalı çünkü erkekler kayıt eder gibi her ince noktaya kadar alıyorlar benim eşim çok manevi olarak yaşayan biri değildi çok aşırı bilgisi de yoktu ama şuan bakıyorum benim her dediklerimi kayda almış herşey dikkatine girmiş..BENCE bunlar çok önemli her konuda sadece maneviyat değil yaşarken gerekli herşeyde..bir ömür rabbim izin verdiği taktirde o insanla beraber olacaksın bayanın düşüncetarzı ile erkekler şekilleniyor erkekler gurur yapıp hanımın lafıyla bi şey yapmıyoruz deselerde mutlaka onların sözünden çıkmıyorlar ben böyle gördüm kendi düşüncem inşallah sıkıcı olmamıştır hakkınızı helal edin..
en korktuğum ve kimsenin başına gelmesini istemediğimşey aile huzursuzluğudur rabbim kimseyi eşiyle mutluluğu ile imtihan etmesin..rabbim tüm evli çift ve adayları hayırlı evliliklerle daim etsin...

Aleyküm selam kardeşim...
ben bekar bi arkadaş olarak çok begendim yazdıklarını...
söylediklerinizi dikkate alacagım inşallah..
ama yazınız kısa olmuş ya..
biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz..
benim gibi tecrübesizlere..
selam ve dua ile..​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt