Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evli Erkeklerin Tuzağına Düşen Bekar Kızlar (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Psikiyatr Dr. Nihat Kaya

Evli Erkeklerin Tuzağına Düşen Bekar Kızlar

Evli Erkeklerle Aşk-Birliktelik yaşayan Bekâr Kızlar

Hangi nedenlerle bekâr ve genç bir kız, evli bir erkekle birlikte olur? Aşk yaşar?

İstanbul başta olmak üzere, büyük şehirlerde bu tür ilişkilerde patlama yaşanıyor.

Öncelikle, bu tür ilişkiler nasıl ve hangi ortamlarda başlıyor; tarafların rolü nasıl ona bakalım.

İlişkinin başladığı ortamlar:

—Sanal(internet) ortam
—İşyerleri(özellikle patron, yönetici, amirlerle bir alt kademedeki elemanların ve çalışma arkadaşlarının ilişkisi)
—Eş, dost, akraba, arkadaşlık gruplarında
—Tatil, eğlence ve bazı tesadüfî ortamlar

İlişkiye başlama nedenleri:

—Sevgi-aşk arayışı
—Heyecan-macera arayışı
—Tesadüfî durumlar-rastlantılar
—Bunalım dönemlerindeki arayışlar
—Ekonomik nedenler(erkekleri bankamatik olarak görmek)
—Baba sevgisi ve şefkati arama
—Hırslı, rekabetçi, kazanma hırsı olan kişilik
—Yuva dağıtma dürtüsüne sahip olmak
—Kandırılarak, aldatılarak ilişkiye başlatılanlar

Çeşitli arkadaşlık, sohbet, eş bulma gibi sanal ortamlarda tanışmalar yaygınlık kazandı. Evli erkeklerin çoğu, bekâr olduklarını yazarlar. Bir kısmı, evli olduğunu yazar, fakat çok mutsuz olduklarını, her an boşanacaklarından söz ederler… Bazısı evli olduğunu yazar, amacının dostluk ve paylaşım olduğunu belirtir… Sanal ortam dışındaki “karşılaşmalar” da da; evlilik gizlenebiliyorsa, tercih edilir… Değilse klasik “mutsuz evlilik modeli” zaten hazırdır…
Evliliğini gizleyip bekâr kızlarla aşk yaşayan erkekler; günün birinde “açık verir”. Ya da kız arkadaşı “bu ilişkinin sonu ne olacak?“ diye sıkıştırınca “itiraf” etmek zorunda kalır.

Kızlar ciddi bir aldatılma ve hayal kırıklığı yaşar. Bu noktada önlerine üç yol çıkar:

1- Derhal “adamı “terk etmek

2-
İntikam almak için sevdiği adamın eşini arayıp, her şeyi anlatmak.

3-“Bu ilişkiye çok emek verdim, bir kalemde silip atamam.”

2 ve 3. madde; başlangıçta evli ve mutsuz olduklarını söyleyen erkeklerle, “kırılma” yaşanınca da kızların gösterdikleri tavırlardandır…

Terk edilen adamların bazısı buna “dünden razıdır” ,”kazasız –belasız” atlatmıştır.
Bazısı ise terk edilmeyi hazım edemez. Peşine düşer. Bin bir yalanlar söylenir.” Seni kaybetmemek için evli olduğumu sakladım. Uygun bir zaman bekliyordum. Eşimle mutlu olsam senin yanında işim ne? Çocuklarım olmazsa bir gün evli kalmam. Ekonomik durumumu toparlayayım hemen boşanacağım…”

Kızların birçoğu bu “yalanları yutarlar” .
Zaten “adamlarda” kendilerini affettirmek için o kadar alttan alıp, jestler yaparlar ki, çoğu kız buna karşı duramaz. Kızlar bu sefer işi garantiye almak için “evlilik” diye bastırırlar…
”adamlarda “ sürekli bahanelerle bunu erteleyebildikleri kadar ertelerler…

Sonuçta, çoğunlukla adamlar boşanmaz ve kızlar; ciddi bir sorun yaşadıklarında; bu sefer gerçekten terk ederler. Ya da 2. 3. maddeye geçerler; 2. maddede “adamların eşleri” üç şekilde tepki verir:

1- “kocamdır, erkektir, elinin kiridir. Dönüp dolaşacağı yer evidir. Sel gider kum kalır…”

2-kızdan detayları alıp, kocasının “canına okumak”.Eline geçen kozla ya boşanmak, ki; çoğu boşanmaz… Kadınlar arasında “erkeği kapma” yarışı başlamıştır…

Ya da bu kozla kocasını sindirip, avantajlı duruma geçmek. Bir kısmı da intikam için kocasını aldatır.

3-sessizce dinleyip, yorum yapmamak. Kocasıyla da bu konuyu konuşmamak. Bu kadınlar arasında çok gururlular vardır. “Üzerine getirmek” istemezler. Konuşmazlar. Normal yaşama devam ederler. Kimisi de durumu zaten bildiğinden, kabullendiğinden şaşırmaz…

3. maddede ısrar eden kızların düşünce ve duygu dünyaları; zekâ ve kişilikleri çeşitlilik gösterir. Kimisi çok sevdiğinden bırakamaz. Kimi inatçıdır, rekabetçidir elde etmek başarmak ister. Kimi “aptaldır” gerçeği bir türlü fark edemez. Kimi gerçekle yüzleşmemek için ,”inanmak istediğine inanır”.Kiminin de bağımlılık, mazohistik, yetersiz kişilik özellikleri; kaybetme, yalnız kalma fobileri olabilir…
Yani her kesin bir “hikâyesi” vardır…
Bazı kızlarda bilerek; yaşça büyük ve zengin evli erkekleri tercih ederler. Bankamatik olarak kullanırlar… Yedekte birkaç tane genç ve yakışıklı sevgilileri zaten vardır…

Özgürlüğüne aşırı düşkün, sorumluluk alamayan, aşırı bencil, lükse ve eğlenceye düşkün bazı kızlarda evli erkekleri tercih ederler… Bu kızlar çabuk sıkılabilen, aynı insanla ve aynı ortamda uzun süre birlikte olamayan kızlardır. Çoğu “Borderlayn” kişilik bozukluğuna sahiptir…

Hep uçlardadırlar. Gri tonlar asla yoktur. Her şeyi aşırı yaşarlar… Tehlike ve macera severler. Ruhları sürekli acı ve ızdırap içerisinde olduklarından; bunu bastırmak için hep devinim halindedirler. Bu kızlar son derece “tehlikeli” kızlardır. Başınıza her türlü “felaketi” getirebilirler.

Erken yaşta babasını kaybeden, Anne-babası boşanmış olan, ilgisiz babaya sahip olan kızlarda; kendilerinden yaşça büyük ve “baba şefkati” gösteren “tecrübeli” evli erkeklerle birlikte olabiliyorlar. Bu kızların ilişkileri bağımlılık derecesine varabiliyor. Ayrılma durumunda çok ağır depresyonlar yaşıyor, intihara teşebbüs edebiliyorlar…

Birçok kız; günün birinde sevgilisinin eşinden boşanıp kendisiyle evleneceğine inanır, onun hayalini kurar. Bu hemen hemen İMKÂNSIZDIR.

Evli erkekler; yatırım yaptıkları, düzen kurdukları eşlerini terk etmezler. Sevgisi, cinselliği bitmiş olsa dahi; kurulu düzenini, çocuklarını, toplumsal statüsünü bozmak istemezler. Kızların çoğu bunu anlayamaz. Çünkü kendileri gibi düşünürler. Evli bir kadın, başka bir erkeğe âşık olursa, büyük çoğunlukla kurulu düzenini aşkı uğruna bozabilir… Kadınlar âşık olunca erkeklerden daha cesur davranırlar. İşte kızlar bu kadınlık psikolojisiyle hareket ettiklerinden hep yanılır ve hüsrana uğrarlar. Erkeklerse, biten bir ilişkinin ardından yeni sulara yelken açarlar… Ve bu döngü hep devam eder. Dünde öyleydi, bugün de ve yarın da böyle olacak…

Psikiyatr Dr. Nihat Kaya

Rabbim hertürlü YALANCILARDAN korusun ...

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim çooooooookkkkkkkkkk güzel bir konu gerçekten tebrik ederim..................ben okuduğum ünv. bu tür olaylara hep şahit oldum bilakis evinden ayrı yaşayan genç kızlar parasız kalınca ev sahipleriyle yada zengin ortam adamlarıyla düşüp kalkarlardı RABBİME ŞÜKÜRKİ BEN SAPITANLARDAN OLMADIM...............
NE KÖTÜ BİR DUYGUDURKİ EN SEVDİĞİN SIRA ARKADAŞIN BİLE BİR SİGARA PARASI KARŞILIĞI BU YOLA DÜŞER OLDU............BU OLAYLAR KARŞISINDA ÇARESİZ BAKAKALIYOSUN MECBUR.....SİZE NE DİYOLAR İNSANIN ELİNDENDE BİŞEY GELMİYOR BU SEFER ............
SELAMETLE

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
selamun aleyküm kardeşim çooooooookkkkkkkkkk güzel bir konu gerçekten tebrik ederim..................ben okuduğum ünv. bu tür olaylara hep şahit oldum bilakis evinden ayrı yaşayan genç kızlar parasız kalınca ev sahipleriyle yada zengin ortam adamlarıyla düşüp kalkarlardı RABBİME ŞÜKÜRKİ BEN SAPITANLARDAN OLMADIM...............
NE KÖTÜ BİR DUYGUDURKİ EN SEVDİĞİN SIRA ARKADAŞIN BİLE BİR SİGARA PARASI KARŞILIĞI BU YOLA DÜŞER OLDU............BU OLAYLAR KARŞISINDA ÇARESİZ BAKAKALIYOSUN MECBUR.....SİZE NE DİYOLAR İNSANIN ELİNDENDE BİŞEY GELMİYOR BU SEFER ............
SELAMETLE

aleykümselam
TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM..
böyle insanlar çok gerçektende.. kimisi bile bile kimiside bilmediğinin kurbanı oluyor..
Rabbim kandıranları yalan atanları adam olamayanların cezasını misli misli versin ve herkesi korusun.. amin...

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kardeşim. Allah razı olsun cok önemli bir konu üzerine konu paylaşmışsınız.
Dilim sus desede kalbim evli erkeklerle bile bile düşüp kalkan kadınlara lanet ediyor,öyleki hemcinslerimden utanıyorum bile.. Allah el kahr ismiyle kahretsin inşallah.. bu konuda cok doluyum o yüzden bu kadarı yeterli yoksa öfkem kelimeleri parcalar.

hanimeli

Kayıtlı Kullanıcı
Allah muhafaza
Rabbim korusun inşallah..

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
S.a kardeşim. Allah razı olsun cok önemli bir konu üzerine konu paylaşmışsınız.
Dilim sus desede kalbim evli erkeklerle bile bile düşüp kalkan kadınlara lanet ediyor,öyleki hemcinslerimden utanıyorum bile.. Allah el kahr ismiyle kahretsin inşallah.. bu konuda cok doluyum o yüzden bu kadarı yeterli yoksa öfkem kelimeleri parcalar.

ben hem kadınlara (masum habersiz, kandırılmış olanları ,
öğrendikten sonra alakayı kesenleri tenzih ediyorum)
hemde buna temayül eden erkeklere kızıyorum...

yapan erkek kardeşim de olsa (ki Allah korusun) adam gibi adam ol namuslu ol öfkeliysen haklıysan bile git sokaklarda rahatla. sohbete git arkadaş yanına git.. başka seçenekmi yok derim...

fatıma tüz zehra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilinçsiz genç kızlar hep böyle iki süslü laf söyleyen erkeklerekanıyorlar. Her kötülüğün tedbiri bence islami eğitim.allah razı olsun

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
çok güzel bir konu emeğinize sağlık.malesef günümüzde bu tür ilişkiler oldukça çok.allah ıslah etsin.bu tarz ilişkiler iman zayıflığından kaynaklanmakta.selametle kalın.

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
"Ey rabbimiz bizi buradan çıkar'da işlediğimiz kötülüklerin yerine
güzel işler yapalım" (fatır/37)

doğrusu her fani dünyada kalmayı tercih eder gibidir:hiç kimse
sevdiklerinden,kışkırtıcı cazibesi olan hayattan vaz geçmek istemez
Ancak bu gün yolunda gitmeğen bazı şeyler var;
Hayat cazibesini yitirdi Kutsal metinlerin söylediği kıyamet vaktine
Yaklaşmış gibiyiz. Şairin ifadesiyle "Kuru çürük bir dal gibi çatırdıyor hayat"
sıkıntı,Ahlaki çöküntü,kendine az değer verme aşağılık duygusu,yenilmişlik
depreyon,endişe ,suçluluk,hüsran,doymak bilmeyen bir düşkünlük,
Anormal cinsel davranışlar, insanın doğadan soyutlanması
Toplumsal değişimin baş döndüren hızı aile gibi doğal ve küçük ölçekli toplullukların yıkılışı..
bütün bunlar çağdaş endüstriyel toplumun delirdiğini gösteriyor.
Çağdaş endüstriyel toplumun karnesi böyle.
bu karnenin sahibi olanlar ise,ikinci kez dünyaya gelmek isteğen insanlar

ALLAH bu insanlara şöyle der:"size düşünüp ibret alan bir kimseye yetecek kadar bir ömür vermedikmi? sizi bu azaptan sakındıran bir peygamber
gelmedi mi? şimdi tadın azabı;zalimlerin hiç bir yardımcısı yoktur"(fatır/37)

Emir Sadullayev

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamuAleyküm,

Allah-u Teâla razı olsun...Tamamen doymak bilmeyen nefis, bitmek bilmeyen cinsel arzular... yoksa kolay kolay bi bayanın bu yola girip para,mal,mülk vs. şeyler için yapacaklarını sanmıyorum...Nefislerine köle olmuşlar...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
islam'ın kendisine biçtiği kaftanın dışına çıkmayan müslüman bayanlar için bu tur tehlikeler söz konusu dahi değildir.. onlar iffetlerinden emindir, saklı inciler kadar değerlidirler..
özetle; müslüman hanım asildir,değerlidir..

bahs edilen bu tehlike ile karşı karşı olan hafifmeşreb kızlardır.. onlar adi'dir değersizidir.. kimse için hiçbir değerleri yoktur... sadece istifade etmek isteyenler onlara sahte bir değer biçer.. bütün bu yazı boyunca anlatılanlar hafifmeşreb olanlardır...

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
islam'ın kendisine biçtiği kaftanın dışına çıkmayan müslüman bayanlar için bu tur tehlikeler söz konusu dahi değildir.. onlar iffetlerinden emindir, saklı inciler kadar değerlidirler..

bahs edilen bu tehlike ile karşı karşı olan hafifmeşreb kızlardır.. onlar adi'dir değersizidir.. kimse için hiçbir değerleri yoktur... sadece istifade etmek isteyenler onlara sahte bir değer biçer.. bütün bu yazı boyunca anlatılanlar hafifmeşreb olanlardır...

sadece tek değil abi..erkekte kadında aynı derecede suçludur..

(dipnot: bekarım diye yalan söyleyen erkek ve bunu sonradan öğrenipte alakayı kesen bayan kardeşlerimizi tenzih ediyoruz.. kusura bakmasınlar)

.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm .
evet müslüman hanım asildir değerlidir.peki bu durumla karşı karşıya kalmış kişilere karşı nasıl bir tutum sergilemeliyiz.çok vahim olan bu konuda arkadaşlarla fikir beyan ettiğimizde büyük konuşmamak,kınamamak gerekir,bizimde evlatlarımız var diyorlar ve diyoruz.işte bu durumda çok korkuyorum.gerçekten kınamalıyız mı,yoksa aman evlatlarımız var deyip büyük konuşmamalıyız mı?

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
sadece tek değil abi..erkekte kadında aynı derecede suçludur..

(dipnot: bekarım diye yalan söyleyen erkek ve bunu sonradan öğrenipte alakayı kesen bayan kardeşlerimizi tenzih ediyoruz.. kusura bakmasınlar)

.

bir erkek bekar'ım deyince, boş taksi bulmuş gibi neden atlıyorki bayan.. erkek bekar olsa bile flört olmamalı..islami usulünce olmalı..eğer olmazsa, sonu hep hüsran.
bu hususta malesef erkekler gamsız... hanımkardeşlerin daha titiz olmalı. bekar bile olsa ne bir erkekle niye alaka kuruyorlar ki? hemde evlimi bekarmı bilemeyecek kadar yabancılarla ne işleri var.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

bir erkek bekar'ım deyince, boş taksi bulmuş gibi neden atlıyorki bayan.. erkek bekar olsa bile flört olmamalı..islami usulünce olmalı..eğer olmazsa, sonu hep hüsran.
bu hususta malesef erkekler gamsız... hanımkardeşlerin daha titiz olmalı. bekar bile olsa ne bir erkekle niye alaka kuruyorlar ki? hemde evlimi bekarmı bilemeyecek kadar yabancılarla ne işleri var.

değişik açılardan bakıyorsun. bir bayan bir erkeğe fırsat vermeden yada talipleri arasından birine onaylamadan gelişmez gerçekleşmez.
illaki uzuuun uzuuun diyaloga girmiş olması gerekmiyor. düşünmeye değerlendirmeye alması dahilinde bile öğrense bayan , ozaman bile çok kötü bir durum . inanç zedeleyici..

kardeşimizin dediği gibi kolay konuşup gerçekten tuzağa düşmekten kurtulan masum bayanların hakkına girmek istemem.

ayrıca dünyada okadar ş... siz varki sadece bayan fırsat verdiğinden değil.. başını yerden kaldırmayan bir bayana dahi bakıyor buna benzer eylemde bulunuyor evli yada nişanlı olmasına rağmen.. bu bile beni çok öfkelendiriyor.. erkekte namuslu olmalı. sadece bayan değil.

veda hutbesinde bile diyor kadında erkekte aynı suçtan ayırım yok.. ben bunu diyorum sana.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm .
evet müslüman hanım asildir değerlidir.peki bu durumla karşı karşıya kalmış kişilere karşı nasıl bir tutum sergilemeliyiz.çok vahim olan bu konuda arkadaşlarla fikir beyan ettiğimizde büyük konuşmamak,kınamamak gerekir,bizimde evlatlarımız var diyorlar ve diyoruz.işte bu durumda çok korkuyorum.gerçekten kınamalıyız mı,yoksa aman evlatlarımız var deyip büyük konuşmamalıyız mı?

ve aleyküm selam..

ben kimsenin şahsını kınamıyorum.. fiil'i kınıyorum, zem ediyorum.. bunlar farklı şeyler.. konu başlığı olan yazıda anlatılan kızlar benim tarif ettiğim hafifmeşreb olanlardır..

karşınıza çıkan konu, örneğin, bir hızsızlık konusu olsa.. ve "hırsızlar adi insanlardır.. sıkıntıya düştü diye hiç bir müslüman çalmaz.. borç ister... eğer çalıyorsa adi dir" deseydim.. beni haklı bulurmuydunuz..? veya yine aynı tepkiyi gösterir, bizimde çocuklarımız var ALLAH kimsenin başına vermesin deyip kınamama yolunu mu seçerdiniz..?

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam..

ben kimsenin şahsını kınamıyorum.. fiil'i kınıyorum, zem ediyorum.. bunlar farklı şeyler.. konu başlığı olan yazıda anlatılan kızlar benim tarif ettiğim hafifmeşreb olanlardır..

karşınıza çıkan konu, örneğin, bir hızsızlık konusu olsa.. ve "hırsızlar adi insanlardır.. sıkıntıya düştü diye hiç bir müslüman çalmaz.. borç ister... eğer çalıyorsa adi dir" deseydim.. beni haklı bulurmuydunuz..? veya yine aynı tepkiyi gösterir, bizimde çocuklarımız var ALLAH kimsenin başına vermesin deyip kınamama yolunu mu seçerdiniz..?
hakkınızı helal edin ben size tepki vermedim.sadece danıştım.benimde kafamı kurcalayan bir konudur.bir arkadaş ortamında bu konuyu tartşıyorduk.ben tepki verince bir ablamız kınama senin de kızın var demişti.o gündür bugündür,kafamda soru işaretidir.halbu ki ben kınamamıştım sadece bunun dinimizce yanlış olduğunu söylemiştim ama gerçekten ürkmüştüm.acaba bu kınamakmı ,şimdi benim başımada gelir mi diye korkmuştum.
bu konu hakkında size danışmak istemiştim .neyse hakkınızı helal edin kardeşim.Allaha emanet olunuz.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
değişik açılardan bakıyorsun. bir bayan bir erkeğe fırsat vermeden yada talipleri arasından birine onaylamadan gelişmez gerçekleşmez.
illaki uzuuun uzuuun diyaloga girmiş olması gerekmiyor. düşünmeye değerlendirmeye alması dahilinde bile öğrense bayan , ozaman bile çok kötü bir durum . inanç zedeleyici..

kardeşimizin dediği gibi kolay konuşup gerçekten tuzağa düşmekten kurtulan masum bayanların hakkına girmek istemem.

ayrıca dünyada okadar ş... siz varki sadece bayan fırsat verdiğinden değil.. başını yerden kaldırmayan bir bayana dahi bakıyor buna benzer eylemde bulunuyor evli yada nişanlı olmasına rağmen.. bu bile beni çok öfkelendiriyor.. erkekte namuslu olmalı. sadece bayan değil.

veda hutbesinde bile diyor kadında erkekte aynı suçtan ayırım yok.. ben bunu diyorum sana.

ama bu sizin anlattığınız konu başlığında anlatılan değil.. konu başlığına dikkat edin.. "evli erkeğin tuzağına düşen bekar kızlar".. "tazağa düşen" den kasıt nedir, ne anlıyorsunuz bu sözcükten.."düşünmeye değerlendirmeye alması dahilinde bile öğrense bayan" işte bu bayan tuzağa düşmüş olmuyor ve dolayısı ile mevzu dışıdır.. bu bayan benim anlattığım asil müslüman bayanlar kategorisine girer... tuzak'tan kasıt nedir bunu anlatmaya gerek yok herhalde.. tuzak sözcüğünün içinde ki manayı anlarsanız beni daha iyi anlarsınız...

ayrıca erkek yapar ne yapsa hakkıdır demedim ki zaten.. islam'a tabiki uyacak erkek.. fakat uymuyorsa hanımlara çok iş düşer.. zira zarar gören onlardır..

selametle..

afedersiniz ama...

"sana" yerine "size" derseniz veya hitap kullanmadan yazarsanız daha uygun olur diye düşünürüm..

resulemeftun

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.photoshop1.blogcu.com
Çok güzel tesbitler.Evet bende ishakyakup kardeşime katılıyorum.Müslüman bayanın flört etmesi yasaktır ve bunu günümüzde artık normal bi şeymiş gören müslüman ailelerini de kınıyorum.Çünkü benimde çevremde kapalı oldukları halde kızının flörtünden gurur duyan aileler var.Bu çok acı verici bi şey o kadar normalleşti ki artık flörtü olmayanların kusurlu olduğu gözüyle bakılır hale gelindi.Allah-u Teala sonumuzu hayr etsin.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
hakkınızı helal edin ben size tepki vermedim.sadece danıştım.benimde kafamı kurcalayan bir konudur.bir arkadaş ortamında bu konuyu tartşıyorduk.ben tepki verince bir ablamız kınama senin de kızın var demişti.o gündür bugündür,kafamda soru işaretidir.halbu ki ben kınamamıştım sadece bunun dinimizce yanlış olduğunu söylemiştim ama gerçekten ürkmüştüm.acaba bu kınamakmı ,şimdi benim başımada gelir mi diye korkmuştum.
bu konu hakkında size danışmak istemiştim .neyse hakkınızı helal edin kardeşim.Allaha emanet olunuz.

hakkımız bütüm müminlere her daim helaldir...

biliniz ki.. islama aykırı olan her fiil kınanmalı zem edilmelidir.. ama sadece fiiller şahıslar değil.." içki içen pisliktir" denmez..çünkü bu şahısları rencide eder kalpleri kırar. lakin "içki pisliktir.. içen günahkardır.." denmelidir..denilmezse, işte bu günkü gibi oluyor.. hiç kimse hiç bir haramı kınamadığından sokak ortasında ne rezilliklere şahit oluyoruz..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt